Налаштування Yota на роутері Asus

Anonim

Після прочитання даного огляду ви дізнаєтеся, як працює модем Yota на роутері Asus і як зробити таку зв'язку. Ми розглянемо популярні моделі маршрутизаторів, пройдемося модемами, що підтримуються. Також в огляді будуть дані корисні поради щодо поєднання несумісного обладнання. Завдяки цьому ви зможете розгорнути у своєму будинку бездротову мережу, підключену до інтернету від Yota.

Працює з оригінальними моделями Yota

Складніше знайти сумісне устаткування. У салонах зв'язку працюють відверті неучі, яким аби продати вам роутер і модем Yota.В результаті зв'язування виходить неробочим, а ось повернути обладнання (особливо модем) буде складно. Продавці роблять здивовані очі, намагаються зіпхнути все на покупця, у поверненні зазвичай відмовляють. Їм аби продати, а ми чомусь сподіваємось на грамотність продавців.

Взагалі, щоб підключити модем Yota до роутера від компанії Asus, рекомендується знайти на профільних форумах вже робочі зв'язки обладнання. Наприклад, конкретна модель модему та конкретна модель роутера. У деяких випадках обладнання доведеться заливати нову прошивку, як це робиться в маршрутизаторах Asus RT N10U. Але ми спробуємо уникнути цих надмірностей. Пам'ятайте, що перепрошивка призводить до втрати гарантії – тоді ви точно нічого не повернете, навіть якщо дуже захочете.

Сучасні роутери Asus здатні працювати з модемами Yota LU150/156, WLTUBA 107 та з тими модемами, що продаються в салонах Йоти в даний момент.Тобто беремо будь-який маршрутизатор з підтримкою 4G-модемів, купуємо одну з вищезгаданих моделей, підключаємо, проводимо налаштування обладнання – отримуємо зону бездротового інтернету для підключення смартфонів, комп'ютерів, ноутбуків, планшетних комп'ютерів та інших пристроїв.

Робота з неоригінальними модемами

В зв'язці Asus та Yota можуть бути використані будь-які інші модеми з підтримкою 4G. Давайте вивчимо ці моделі докладніше. І тут нам важливо, щоб їх не було залочено під конкретного оператора. Якщо у вашому розпорядженні є залочений 4G-модем, доведеться розблокувати його під роботу з SIM-картами Yota.

В мережах Yota ми можемо використовувати будь-які 4G-модеми:

  • Huawei E3272 - його вартість варіюється від 2, 3 до 3, 5 тис. рублів.
  • ZTE MF821D – можливо, його доведеться попередньо розлочити.
  • Huawei E392 – його вартість іноді зашкалює до 5 тис. рублів, зате кількість позитивних відгуків цього модему просто зашкалює.
  • ZTE MF825 - вартість модемів варіюється в межах 2, 5-2, 8 тис. рублів.
  • ZTE MF823D – за нього доведеться віддати близько 4 тис. рублів.

Давайте пройдемося за їх характеристиками.

Популярні моделі модемів

Модем Huawei E3272 може працювати в мережах 2G, 3G та 4G. Відгуки користувачів відповідають, що він працює з будь-якими російськими операторами. Пристрій добре поєднується з роутерами (у тому числі від Asus), не перегрівається під час роботи, забезпечує стабільне з'єднання. Є підтримка підключення зовнішніх антен – стане в нагоді в заміській місцевості, де рівень сигналу Yota може виявитися занадто низьким.

Модем ZTE MF821D – з покупкою цієї моделі можуть виникнути проблеми. Він реалізується під брендом Білайн, але може бути легко розблокований для роботи з мережами Yota. Пристрій розвиває швидкість до 100 Мбіт/сек, сумісний з роутерами від Asus. Вартість варіюється від 2, 6 до 4, 7 тис. рублів.

4G-модем Huawei E392 цікавий тим, що примудрився набрати максимальну кількість позитивних відгуків. Він забезпечує стабільний коннект, працює з усіма російськими операторами, оснащується роз'ємом для підключення зовнішньої антени – до речі, вона постачається в комплекті, що вже само собою незаперечна перевага. Купуємо 4G-модем, підключаємо його до роутера Asus та отримуємо бездротовий інтернет.

ZTE MF825 є недорогим модемом, здатним працювати в мережах 3G і 4G. Він оснащений слотом під карту пам'яті та роз'ємами для підключення зовнішніх антен – для роботи далеко від базових станцій. Його аналогом є 4G-модем ZTE MF823В зі схожими характеристиками.

Купуючи модеми для подальшого використання в роутерах Asus, вибирайте розлочені (розблоковані) зразки. Так ви уникнете проблем із розблокуванням.Втім, в інтернеті, як і на нашому сайті, повно інструкцій з розлочки - слідуючи їм і не відхиляючись від заданого курсу, ви зможете розблокувати придбаний пристрій для роботи з SIM-картами Yota. Як додаткову інформацію ознайомтеся з таблицею сумісності роутерів і модемів різних моделей.

Якщо роутер і модем виявилися несумісними, спробуйте оновити прошивку маршрутизатора (саме оновити, штатними способами). гарячу лінію компанії Asus.

Популярні роутери Asus

Маршрутизатори Asus відрізняються високою продуктивністю та стабільністю роботи. Вони дорожчі за свої середньостатистичні аналоги, але вкладення того варті. Давайте вивчимо найцікавіші моделі, створені для роботи з перерахованими 4G-модемами – у тому числі і з моделями від Yota.

Asus RT-N66W

Роутер виконаний у білому корпусі та оснащений трьома антенами. Він здатний створити навколо себе досить значну зону бездротового доступу для підключення великої кількості пристроїв. Ще чотири пристрої можуть підключатися до портів LAN. На задній панелі є багатофункціональні 2 USB-порти – до них підключаються модеми та зовнішні накопичувачі даних (підтримується FTP-сервер та файловий сервер з функцією завантаження файлів з інтернету). Також є підтримка функції принт-сервера. Вартість моделі становить від 5800 до 6400 рублів.

Asus RT-AC51U

Недорогий та компактний роутер з підтримкою 4G-модемів Yota. За своїм функціоналом він схожий на розглянуту вище модель, але в цілому він більш простий. Швидкість бездротового з'єднання може досягати 733 Мбіт/сек – досить високі показники. Для підключення USB-накопичувачів, принтерів та 4G-модемів на борту є один USB-порт.Кількість LAN-портів для підключення комп'ютерів, ноутбуків та інших пристроїв – 4 шт. Вартість моделі становить близько 2000 рублів.

Asus RT-N18U

До списку популярних моделей увійшов роутер Asus RT-N18U. Його вартість варіюється від 3, 5 до 4, 5 тис. рублів, залежно від апетитів тієї чи іншої торгової точки. Він оснащений трьома антенами для створення великої та швидкісної бездротової зони доступу – швидкість бездротового з'єднання може досягати 600 Мбіт/сек. LAN-порти є гігабітними. Також на борту представлені два USB-порти для підключення зовнішніх пристроїв (у тому числі USB-модемів Yota) – один із портів є швидкісним (USB 3.0).