Відгуки та скарги на якість зв'язку Yota

Anonim

Йота не є найзнаменитішим гравцем ринку стільникового зв'язку. Її послугами користується обмежена кількість абонентів. Але це не означає, що вони ніколи не мають проблем зі зв'язком. Навпаки, тут їх вистачає з головою, як і з будь-яким іншим оператором. У цьому огляді ми розповімо про способи вирішення проблем, а ви зможете залишити у коментарях свої відгуки про Yota. Сподіватимемося, що ми вирішимо ваші складнощі.

Відгуки про мобільного оператора Йота рясніють відсутністю нормальної швидкості – з цим погодиться багато абонентів. У них не виходить скористатися обіцяними безлімітами, тому що скачати щось на низькій швидкості просто неможливо.Складається враження, що безлімітність створена тільки для серфінгу – і це твердження близьке до істини.

Стільниковий зв'язок від Ета загрожує і багатьма іншими проблемами:

  • Зайві списання – рідкість, але трапляється.
  • Низька якість зв'язку Йота далеко від великих населених пунктів.
  • Швидко закінчуються пакети трафіку.
  • Взяті звідкись платні послуги – теж рідкість.
  • Труднощі з дозвоном за кордоном.
  • Висока вартість дзвінків у міжнародному роумінгу.
  • Несподівана зміна тарифікації в поїздках Росією.

Розглянемо їх докладніше.

Боротьба з підписками

Скарги на Йоту не містять проблем, пов'язаних із підписками. Їх тут просто нема.Оператору вдалося убезпечити своїх абонентів від цього мотлоху – коштують підписки дорого, а інформативність у них просто нульова. Навіщо потрібні всі ці нові анекдоти за підписками, якщо будь-який анекдот можна прочитати в інтернеті, причому в тисячах варіантів. Тому в цьому питанні викрити оператора Yota просто неможливо.

Боротьба зі списаннями грошей

Вкрали гроші з рахунку – досить поширений вислів, що стосується не тільки Йоти, а й будь-яких інших операторів. Насправді, жодної проблеми тут немає. Оператори нерідко проводять списання коштів із одних номерів на погашення боргів інших номерах (звісно, ​​всі номери оформляються однієї й тієї ж абонента). Йота в цьому не була помічена, але виключати виникнення такої ситуації не можна.

Є дуже хороший спосіб боротьби з подібними списаннями – достатньо прийти до найближчого офісу свого оператора та вимагати розірвати всі договори, укладені на ваше ім'я (крім вашого поточного номера).Доходить до того, що на одну людину оформлено десятки номерів, причому вона навіть не знає, хто ними користується. Якщо це справді виявилося так, сміливо блокуйте їх за допомогою розірвання договорів.

Йота продає свої SIM-картки максимально акуратно – не роздає їх на вулицях, вимагає обов'язкового оформлення договорів від своїх торгових партнерів. Але факт появи за людьми номерів, які вони ніколи не купували, заперечувати не можна. Тому щоб уникнути неприємностей зі зникненням коштів рекомендуємо виконати вищеописану операцію.

Також гроші можуть зникати:

  • Через підключені раніше послуги.
  • Через підключені раніше опції.
  • Через додаткові пакети трафіку.

Для контролю витрат у вас є чудова штука – це зручна мобільна програма, доступна для всіх абонентів, від Москви до Владивостока. Воно покаже параметри поточного тарифного плану, допоможе проконтролювати наявність підключених додаткових пакетів та опцією.

До речі, якихось незрозумілих послуг та опцій, що пожирають баланс, оператор Yota не має. У додатку можна змінити кількість включених мегабайт і хвилин, підключити безлімітні програми - ось і все. Тут же підключаються додаткові хвилини та трафік, що діють після вичерпання основних пакетів. Тому за відсутності зайвих списань можна бути впевненим – з ймовірністю 99% їх не буде.

Якщо ж ви помітили підозрілий витік коштів зі свого балансу, замовте деталізацію, скориставшись чатом у додатку або на офіційному сайті. Просто повідомте консультанту свої паспортні дані та напишіть, що ви хочете отримати детальну інформацію щодо витрат. Деталізація буде надіслана на електронну адресу.

Проблемні питання роумінгу

Мобільний зв'язок Йота працює майже у всіх російських регіонах. Пересуваючись Росією, на користувачів чекає досить цікава штука – зміна тарифікації при знаходженні в іншому регіоні протягом більше 30 днів.Зазвичай консультанти в офісах розповідають про те, що внутрішньомережевого роумінгу Yota не має. Насправді він завуальований дещо іншими тарифами.

В якості прикладу розглянемо найдешевшу добірку послуг, що діє в Краснодарському краї - це 200 хвилин і 5 Гб на 30 днів за 250 рублів. Найдорожча добірка – 5000 хвилин та 30 Гб за 2000 рублів. Припустимо, що абонент затримався у Московській області на понад 30 днів – у нього автоматично включиться тариф «Регіональний». Мінімальна добірка на 200 хвилин і 2 Гб обійдеться в 350 рублів, а максимальна на 5000 хвилин і 30 Гб - 2850 рублів на 30 днів. Причому для абонентів із самої Московської області розцінки майже не змінюються (вони подорожують країною майже за домашнім тарифом).

Отже, в роумінгу по Росії, якщо абонент знаходиться за межами свого регіону понад 30 днів, включається тариф «Регіональний» – трохи дорожчий, ніж у домашній мережі.Вхідні виклики залишаються безкоштовними, що вже великий плюс. Якість зв'язку в поїздках зазвичай залежить від щільності покриття оператора Yota у тій чи іншій точці Росії. Ви можете ознайомитися з картою покриття на його офіційному сайті.

Йота за кордоном працює так само, як і будь-який інший оператор – якість зв'язку більшою мірою залежить від гостьової мережі, ніж від домашньої. Завдання Yota – забезпечити міжнародний роумінг кожного абонента. Завдання гостьових мереж – забезпечити зв'язком гостьових абонентів, які прибувають із інших країн. За тарифікацію відповідає Yota. Як показують відгуки користувачів, користуватися послугами цього оператора за кордоном дуже приємно:

  • Радує контроль над витратою трафіку – він перерве зв'язок і не допустить перевитрати коштів.
  • У міжнародному роумінгу зберігають працездатність п'ять популярних месенджерів, у тому числі Telegram та WhatsApp. Вони працюють навіть за нульового балансу, дозволяючи завжди залишатися на зв'язку зі своїми родичами та друзями (актуально в екстремальних ситуаціях).
  • У роумінгу від Yota доступна офіційна безкоштовна техпідтримка – не забудьте поставити на свій смартфон офіційну мобільну програму.
  • Півгодини вхідних дзвінків за 39 рублів на день - відмінний спосіб залишатися на зв'язку.

Якщо в процесі реєстрації в гостьовій мережі виникли труднощі, перевірте, чи працює програма – зв'яжіться з підтримкою Yota для вирішення проблеми. Якщо програма не працює, підключіться через Wi-Fi у громадському транспорті, аеропорту, на вокзалі або в готелі. Краще оператора, ніж Yota, за кордоном не знайти – це не тільки наша думка, але й думка абонентів.

Скарги на якість зв'язку

Поганий зв'язок на Yota – не можна сказати, що відгуки абонентів рясніють цією проблемою. Голосовий зв'язок працює навіть там, де немає покриття 3G та 4G. Але і вона перерветься за дуже слабкого сигналу мережі. Складнощі з додзвоном можуть спостерігатися в періоди проведення профілактичних та ремонтних робіт на потужностях оператора Yota, а також через особливості поширення радіосигналу в тих чи інших умовах.

З якістю інтернету все набагато гірше – аналіз офіційних пабліків показав, що Yota прислухається до висловлювань незадоволених абонентів, запитує контактну інформацію, але з мертвої точки ситуація не зрушується. Офіційна відповідь оператора – швидкість доступу до Інтернету залежить від багатьох факторів, у тому числі від розташування абонента та завантаженості тих чи інших сегментів мережі. Але проблема залишається невирішеною.

Слід зазначити, що швидкість інтернету на Yota дійсно плаває. І плаває дуже серйозно. На це впливають такі фактори:

  • Завантаженість мережі в районі, де знаходиться абонент.
  • Стан комп'ютера абонента – у деяких техніка та на виділеній лінії на 100 Мбіт/сек гальмуватиме зі страшною силою.
  • Дії абонента в інтернеті – Yota обмежує навантаження на мережу, перешкоджаючи роботі торентів та завантаженню великовагових файлів.

До речі, через останнє обмеження спостерігаються труднощі при перегляді роликів на відеохостингах та при оновленні клієнтів онлайн-іграшок.

Скарги на покриття мережі

Покриття мережі у стільникових операторів не можна назвати ідеальним. І робити його таким ніхто не прагне – це невигідно. Не стане оператор ставити базові станції там, де не бачить комерційного потенціалу. Тому в селах на 100 жителів, віддалених від густонаселених районів, працює максимум один оператор.

На жаль, ситуація з покриттям може кульгати і в обжитих районах. Відстежити характер охоплення мережі кожному квадратному сантиметрі просто неможливо. Тому у абонентів нерідко виникають питання щодо покриття. Поскаржитися на нього можна в офісі Yota, але найкращий ефект дають лише масові скарги. Поодинокі звернення можуть залишатися без відповіді місяцями і навіть роками.

Куди подавати скарги

Ставлення представників Yota до абонентів загалом позитивне. Звернення в чатах та по телефону без відповіді не залишаються. Оператори спілкуються у позитивному ключі, дають корисні поради, дають докладну інформацію з тих чи інших проблем. Але скаржитися на підтримку щодо скасування у 2017 році інтернет-безліміту на тарифах для смартфонів не потрібно – не допоможе. Хоча ниття з цього питання в офіційних пабликах Yota повно - народ ніяк не заспокоїться.

Якщо якість Yota здається вам незадовільною, а сам оператор не хоче робити будь-яких кроків з врегулювання проблеми, ви можете поскаржитися у вищестоящі органи – це Росспоживнагляд, Роскомнагляд та ФАС. Остання інстанція – це суд, коли нічого не допомагає. Але в цьому випадку проблема має бути реально серйозною.