Навіщо потрібен драйвер для модему Yota і де його завантажити

Anonim

Yota є віртуальним оператором зв'язку, що надає доступ до безлімітного інтернету. Для цього використовуються традиційні модеми із підтримкою 4G LTE. Підключені до USB-порту, вони забезпечують миттєве з'єднання з мережею. У цьому огляді ми розповімо, навіщо потрібна програма для модему Yota і чи можна обійтися без неї. Також буде розказано про процедуру встановлення пристрою в систему.

Традиційний спосіб встановлення

Yota розпочала свій шлях з будівництва мереж Wi-Max. Вона надавала доступ до мобільного інтернету для фізичних та юридичних осіб.Згодом відбувся перехід на досконаліші технології – почалося розгортання мереж у форматі 4G LTE. Перші модеми справді супроводжувалися простим ПЗ, необхідним роботи устаткування. Керуюча програма була вшита безпосередньо на згадку про модем, звідки встановлювалася при першому підключенні до компьютера.

Старі модеми Yota, створені для роботи в мережах Wi-Max, не підходять для роботи в мережах 4G LTE. Абонентам, які підключаються до мережі Йота, необхідно придбати сумісне обладнання. Воно реалізується в офіційних офісах оператора, причому за цілком доступними цінами. Найпростіший модем без Wi-Fi коштує всього 1990 рублів - ціна не змінюється вже кілька років поспіль.

Пропонований пристрій є найпростішим модемом від Йота, залочений під SIM-картки даного оператора. Підключення до мережі з його допомогою здійснюється так:

  • Підключаємо USB-модем до вільного порту.
  • Чекаємо активації мережного інтерфейсу.
  • Чекаємо на встановлення зв'язку – повинен спалахнути логотип Yota.

Тепер комп'ютер підключено до інтернету.

Драйвер модему Yota в цьому випадку не потрібен – пристрій чудово працює без нього. При підключенні до USB-порту в системі з'являється мережевий інтерфейс, який не вимагає інсталяції додаткових утиліт. Вставте його у вільний порт і дочекайтеся автоматичної установки з'єднання з інтернетом – без жодної метушні з драйверами.

Навіщо потрібна програма Yota Access

Додаткове програмне забезпечення для модему Yota останніх років не потрібне – він повинен заробити в режимі «з коробки». Проте оператор випускає софт, схожий на функціонал зі старими програмами від перших USB-модемів. Нічого нового цей софт не робить - просто замінює по функціоналу веб-інтерфейс.

Так, сучасні модеми Yota управляються через веб-інтерфейс. Він доступний за адресами http://10.0.0.1/ та http://status.yota.ru/. Тут відображаються поточна швидкість з'єднання, кількість переданих/прийнятих даних, сила сигналу, поточна IP-адреса, поточна версія вбудованого модему ПЗ. Власне всі ці параметри відображаються і в програмі Yota Access. Також доступне використання сторонніх коннект менеджерів, сумісних з операторським обладнанням (наприклад, ActiveSync – її можна безкоштовно завантажити на торрентах та файлових ресурсах).

Можливі проблеми

Ми вже говорили, що драйвер для модему Yota 4G LTE не потрібен – він працюватиме у всіх сучасних версіях операційної системи Windows, MacOS версії від 10.5 і вище, а також у всіх версіях Linux з підтримкою CDC / RNDIS. Це офіційна інформація із сайту оператора. Якщо у вас сучасний комп'ютер з останньою версією будь-якої з перелічених вище ОС, то ніяких проблем із встановленням і підключенням не виникне.

Встановлювати Yota Access чи ні – вирішувати вам. Ця утиліта не додає функціоналу, але робить керування зручнішим (через значок у системному треї, без будь-яких веб-інтерфейсів). Вона доступна для Windows 10, Windows 7 та інших версій.

Встановити модем Yota на Windows XP може виявитися проблемою – користувачі скаржаться, що драйвер не встановлюється. Це справді викликає труднощі. "Болячка" лікується оновленням операційної системи до Windows XP SP3, де містяться вже вшиті драйвери RNDIS. Також ви можете спробувати використовувати програму ActiveSync. Якщо виникає аналогічна проблема на новіших версіях Windows, встановіть програму Windows Mobile Device Center – вона працює з модемами Йота та інших операторів зв'язку.