Немає мережі Йота на IPhone та IPad

Anonim

Власники Айфонов і Айпадов стверджують, що вони не мають жодних проблем зі своєю технікою. Насправді вони безбожно брешуть – на смартфонах Apple швидко розряджаються батареї, спостерігаються складнощі з ПЗ, так само б'ються екрани, як і інших пристроях. Також трапляються поломки та проблеми, пов'язані з відсутністю мережі. Якщо на Айфоні немає мережі Йота, не варто грішити на мережу - в більшості випадків проблема криється на стороні абонента. Давайте подивимося, що робити в таких ситуаціях.

Основні причини та їх усунення

Налаштувати Йоту на Айфоні не проблема – налаштування мережі встановляться автоматично, якщо встановити у свідомо справний смартфон свідомо справну SIM-картку.Пристрій автоматично встановлює відповідні налаштування – залишиться активувати передачу даних. Тепер можна сміливо користуватися інтернетом та мережними додатками. Але в деяких виникають проблеми з Йотою, не ловить мережу на Айфоні (так-так, на тому самому безвідмовному Айфоні).

Причин тому може бути безліч:

  • Абонент потрапив на територію зі слабким покриттям мережі Йота;
  • У мережі сталася аварія – це викликає проблеми у всіх користувачів оператора;
  • Виникли проблеми з сімкою - буває і таке, причому часто;
  • Зламався сам Айфон – як і будь-яка електроніка, він може вийти з ладу;
  • Айфон потребує перепрошивки.

Розглянемо всі ці пункти докладніше.

Відсутність покриття мережі

Жоден з операторів не може похвалитися 100% зоною охоплення.У багатьох місцях покриття не потрібне через низьку щільність населення – ставити базові станції тут не вигідно. Також позначаються особливості поширення радіохвиль. На їх проходження впливають погодні фактори та місцевість. Тому проблеми зі зв'язком зрідка можуть виникати навіть там, де їх майже не буває.

Якщо ви потрапили в зону, де немає покриття мережі Йота, то зателефонувати чи вийти в інтернет не вдасться. Вихід із цієї ситуації лише один – вирушити туди, де є покриття. До речі, уточнювати його на офіційному сайті майже марно, оскільки опублікована там карта не відрізняється високою точністю. Як варіант, можна залізти на дерево і спробувати зв'язатися зі світом звідти, але підійде цей варіант хіба що тим, хто з якихось причин опинився в глухому лісі (у лісах та гірській місцевості прийом мережі Йота неможливий – хоч на Айфоні, хоч на iPad , хоч на Самсунгу за 500 рублів).

Зона покриття Yota

Аварійні ситуації у Йоти

Стільникова мережа – це складна структура з гігантською кількістю комунікаційного обладнання. За її працездатністю стежать сотні фахівців, відстежуючи навантаження та розподіляючи його за іншими сегментами. Такий жорсткий цілодобовий контроль забезпечує високу стабільність зв'язку. Великі поломки в мережі Йота трапляються рідко. Про їх виникнення ми зазвичай дізнаємося зі ЗМІ, як це було у 2017 році – тоді сталася аварія на МегаФоні, яка торкнулася абонентів із Йоти.

Про дрібні аварії в ЗМІ не повідомляється – це звичайна плинність, що оперативно усувається фахівцями Йоти. Найчастіше завдяки їхнім старанням абоненти поломок навіть не помічають. Але можливість зіткнутися з відсутністю мережі на Айфоні та будь-якому іншому телефоні все-таки є.

Не працює інтернет на Айфоні, неможливо нікуди додзвонитися, спостерігаються складнощі з вхідними викликами – якщо все це повторюється на регулярній основі, зверніться до підтримки Йоти. Використовуйте для цього контактний телефон 8-800-550-00-07, він працює цілодобово.

Проблеми з SIM-картою

Йота є досить старим та великим провайдером мобільного інтернету. Він надає своїм абонентам безліч тарифних планів, розрахованих на різні категорії пристроїв – це смартфони/телефони, планшетні ПК та модеми/роутери. У них використовуються однакові за конструкцією SIM-карти, тільки ось "заточені" вони все-таки під різні гаджети. Наприклад, сімка від планшета працюватиме в модемах та смартфонах з обмеженням швидкості. Якщо СІМ-карта не підходить для використання в iPad, то ви зрозумієте це за значно нижчим уповільненням доступу до інтернету – для Айпада потрібна сімка для планшетів (з відповідним тарифним планом).

Іноді відсутність мережі Йота на Айфоні буває пов'язана з поломкою SIM-картки. Сімка – це не шматок пластмаси. Це електронний пристрій із мікрочіпом на борту, що служить для ідентифікації абонентів у мережі. І цей пристрій також може зламатися, як і сам Айфон. Навіть у невеликих офісах Йота щодня змінюються по 3-4 SIM-картки. Якщо смартфон справний (спостерігається коректна робота з іншими сімками), спробуйте замінити сімку у найближчому офісі Йоти – це робиться безкоштовно, зі збереженням балансу та набору послуг.

Ваш Айфон потребує ремонту

Айфони ламаються не рідше, ніж будь-які інші смартфони – сумна новина для затятих шанувальників продукції Apple. Не дарма в інтернеті та в ЗМІ рекламується гігантська кількість послуг із ремонту даних смартфонів. З ладу виходять як екрани, б'ються внаслідок елементарної необережності, а й електронні компоненти.І якщо Айфон перестає бачити мережу, причому будь-яку, слід відправити його на ремонт. Гарантійні апарати здаються за місцем покупки.

Ваш Айфон потребує перепрошивки

Проблема з прошивкою спостерігалася на Айфонах 5S, також можливі проблеми на моделях 6 і 6 Plus. Суть полягає в тому, що смартфони не можуть реєструватися в мережі LTE. Налаштування LTE Yota на iPhone зводиться до наступних кроків:

  • Вимкніть LTE у налаштуваннях смартфона;
  • Дочекайте реєстрації Айфону в мережі 2G або 3G (може знадобитися перезавантаження);
  • Зайдіть до «Налаштування – Телефон – SIM-програми – Роумінг – Вручну» та виберіть пункт Йота;
  • Знову увімкніть LTE в налаштуваннях.

Це налаштування LTE Yota діятиме лише під час перебування у мережі. Якщо ви збираєтеся до закордонної подорожі, увімкніть автоматичне виявлення мереж, а не ручне.