YotaPhone 3: огляд

Anonim
Прихильники смартфонів, вироблених російською компанією Yota Devices, не зможуть спати спокійно, очікуючи появи чергового дітища свого улюбленого бренду - це найновіший смартфон YotaPhone 3. Так вийшло, що представлений він досить давно, але до російського ринку так і не дійшов. У цьому огляді ми розповімо про технічні характеристики пристрою, поговоримо про чутки і ймовірні терміни появи в РФ.

Поточна ситуація з новим YotaPhone

Два дисплеї - це відмінна риса смартфонів від російського бренду. Це забезпечує зручність поводження з трубкою та економію електроенергії в акумуляторній батареї.Другий екран, виконаний за технологією E-ink, має фантастичне енергозбереження. Тому час автономної роботи у смартфона YotaPhone 3 просто феноменальний.

Про майбутній вихід смартфона було відомо давно, його анонсували ще на початку 2017 року. У червні того ж року новинка була представлена ​​в Харбіні в рамках IV російсько-китайського ЕКСПО. У другій половині серпня YotaPhone 3 анонсували в російському посольстві в Пекіні. Зрозуміло, що випуском трубки займається Китай. Але презентувати його можна було б і на території Росії.

Але і це ще не все – у Китаї смартфон з'явився, а от у Росії – ні. Він продається в інтернет-магазині JD.com, представлений на торговому майданчику Aliexpress. Точна дата виходу в Росії не розголошувалась, але було відомо, що він вийде наприкінці грудня 2017 року. За фактом він досі продається лише у Китаї. Згідно з останніми новинами, така метушня викликана якимись проблемами з акціями компанії.

Технічні характеристики пристрою

Як виглядає смартфон YotaPhone 3, можна подивитися на рекламних тизерах. Справжніх фото мало, переважно це комп'ютерні рендери. Він являє собою класичний моноблок з двома екранами та заокругленими краями. Жодних принципово нових рішень у дизайні немає – ні безрамкових дисплеїв, ні інших смакот. Що явно помітно - так це відсутність роз'єму 3, 5 мм під навушники.

Серцем YotaPhone 3 є досить потужний процесор Qualcomm Snapdragon 625 з вісьмома ядрами. Кількість оперативної пам'яті складає 4 Гб. Забігаючи наперед можна сказати, що у продажу існують трубки аналогічної потужності, але дешевші. ЙотаФон 3 дорогий – це один із його основних недоліків. Кількість пам'яті користувача становить 64 або 128 Гб - на вибір покупців.

Інші технічні характеристики смартфона ЙотаФон 3:

  • Основний дисплей – матриця Super AMOLED, діагональ – 5, 5 дюйми, роздільна здатність – 1920х1080 px.
  • Додатковий дисплей – матриця E-Ink Carta II, діагональ – 5, 2 дюйми, роздільна здатність – 1280х720 px.
  • Основна камера – 12 Мп з фокусуванням Dual Pixel та світлосилою f/1, 9.
  • Фронтальна камера – 12 Мп з автофокусуванням.
  • Акумулятор – незнімний, 3300 мАг.
  • Кількість SIM-карток – 2 шт.
  • Підтримка функції швидкої зарядки.
  • Бездротові модулі – 3G, 4G LTE, GPS/ГЛОНАСС, Bluetooth 4.0.
  • Операційна система – Android Nougat 7.1.

Якщо відкинути убік другий екран, то перед нами пересічний смартфон, хай і з якимись цікавими системними функціями. Наприклад, певний інтерес викликає так звана віртуальна камера.Вона дозволить трохи змістити погляд користувача на селфі та відеодзвінках, щоб не виникало відчуття, що він дивиться кудись убік. Також на борту присутній набір софту, що відповідає за зручність роботи з другим екраном – його вміст стане відомий трохи пізніше, коли ЙотаФон 3 з'явиться у продажу.

Акумулятор і зарядний пристрій

Незнімний акумулятор – це традиція для YotaPhone. Міняти його доведеться лише у сервісних центрах за окремі гроші. Висока ємність у поєднанні з технологіями енергозбереження має забезпечити термін служби у кілька днів – поки що про це нічого не відомо. Але функція швидкого заряду припаде до душі багатьом, тому що чекати доведеться менше. Підключаємо зарядний пристрій, чекаємо 15 хвилин – можна протягнути на цій кількості заряду до кінця дня. Зверніть увагу, що тут використовується USB Type C.

Датчики та інші дрібниці

Набір датчиків у YotaPhone 3 досить великий – тут ми знайдемо датчик освітлення, акселерометр, цифровий компас, гіроскоп (класна штука для панорамних фото) та датчик наближення, а також барометр і сканер відбитка пальця (останній розташовується під основним дисплеєм). Про набір бездротових модулів ми розповіли, тільки ось у новому YotaPhone 3 чомусь відсутній NFC – використовувати смартфон замість банківської картки не вийде. Але є інформація, що у версії для російського ринку цей модуль все-таки з'явиться.

Трохи про камери

Складно судити про якість знімків без докладних тестів. Але навряд чи YotaPhone 3 оснастять камерами, що дають фантастичні результати. Обидві камери можуть знімати відео в HD та робити непогані знімки. Спалах є тільки на тильній матриці (подвійний світлодіодний), на фронтальній її немає.

Інша інформація про новий YotaPhone

Смартфон YotaPhone 3 буде поставлятися на російському ринку у двох варіантах - з 64 або 128 Гб пам'яті. Орієнтовні ціни - від 21, 5 тис. рублів за молодшу версію та від 28 тис. рублів за старшу версію. Є ймовірність, що підсумкові розцінки будуть вищими за передбачувані – ціни на смартфони в Росії завжди дорожчі, ніж в інших країнах.

Комплектація досить велика - смартфон, інструкція, зарядний пристрій з USB-кабелем, навушники (з гумовими амбушюрами, так звані вакуумні), а також найголовніше - це чохол.