ММС Білайн

Anonim

MMS не можна назвати найпопулярнішою послугою від мобільних операторів. Але іноді це єдиний спосіб переправити мультимедійні файли іншому абоненту. Плюсів у MMS багато – не потрібно заливати файли на хостинги та файлообмінники, не потрібно мучитися з адресами електронної пошти. Достатньо просто вказати номер телефону одержувача, і файли вирушать у дорогу. MMS – це ідеальний інструмент для надсилання відео та фотографій друзям та родичам.

Через MMS можна пересилати не тільки фото та відео, але й багато інших файлів, наприклад, аудіозапису. Головне, щоб сумарний розмір всіх файлів, що переправляються, не перевищував 500 Кб – таке обмеження на максимальний розмір MMS-повідомлень.Також потрібно розуміти, що телефон абонента, що приймає, повинен вміти приймати MMS і мати на борту відповідні налаштування. В іншому випадку він отримає посилання, щоб переглянути отримане повідомлення з комп'ютера. Крім того, MMS можна надіслати на адресу електронної пошти - а ось зворотне посилка закінчиться невдачею.

Термін доставки MMS в мережі Білайн обмежений 72 годинами. Відправляти MMS з Білайна можна на телефони будь-яких російських операторів. Крім того, у деяких операторів розмір MMS обмежений 300 Кб. У цьому огляді ми розглянемо всі питання, що стосуються налаштування ММС на Білайні та розберемося, як працює ця мультимедійна послуга.

Як на Білайн підключити ММС

Для того щоб скористатися MMS, потрібно підключити так званий «Пакет трьох послуг», що включає MMS, GPRS і WAP.Про WAP-доступ можна забути назавжди (він актуальний хіба що для власників стародавніх телефонів), а ось GPRS та MMS – це саме те, що нам потрібно – це доступ до мобільного інтернету та послуги MMS, яка працює по інтернет-каналу. Підключення «Пакету трьох послуг» виконується USSD-командою 110181 Після цього абоненту залишиться лише провести відповідні налаштування.

Як налаштувати ММС на Білайні

Для того щоб телефон міг приймати та надсилати MMS-повідомлення, його потрібно налаштувати. У більшості випадків налаштування встановлюються автоматично, варто лише встановити SIM-картку. Крім цього, можна замовити, зателефонувавши за номером 060432 (дзвінок безкоштовний) або вибравши модель свого телефону на сторінці з налаштуваннями (на сайті Білайна). Якщо і це не допомогло, проводимо ручні налаштування MMS – для цього створюємо профіль MMS та вводимо такі дані:

  • Ім'я профілю – Beeline MMS;
  • Домашня сторінка – http://mms/;
  • Канал даних – GPRS;
  • Точка доступу – mms.beeline.ru (без http://);
  • Адреса проксі – 192.168.094.023;
  • Порт проксі – 8080 (9021 для старих телефонів);
  • Тип аутентифікації – PAP (найчастіше такий тип стоїть за замовчуванням);
  • Ім'я користувача – beeline;
  • Пароль – beeline.

Як тільки введення налаштувань буде завершено, телефон потрібно перезавантажити. Після цього можна приступати до надсилання MMS.

Як відправити ММС на Білайні з телефону

Відправка MMS з телефону виконується так само, як і відправка SMS – вибираємо пункт «Надіслати MMS» або «Надіслати повідомлення» (в деяких моделях є автоматичне розпізнавання типу повідомлення), прикріплюємо потрібні файли і тиснемо на відправлення.Далі телефон встановить з'єднання та почне надсилання файлів. Для того щоб бути впевненим у тому, що файли відправилися та були доставлені, встановіть в налаштуваннях повідомлень запит повідомлення про доставку (можна і прочитання).

Як відправити ММС на Білайн безкоштовно

На жаль, надіслати ММС на Білайн безкоштовно не вийде – Білайн закрив можливість відправлення безкоштовних повідомлень зі свого сайту. Для того, щоб відправити MMS з комп'ютера, потрібно авторизуватися в сервісі MMS-портал, зареєструватися та отримати пароль, після чого увійти до системи. Але надсилання MMS через MMS-портал буде платним За бажанням, абоненти можуть скористатися сторонніми сервісами відправки MMS, але використовувати їх небажано, щоб уникнути попадання номерів відправника та одержувача в спам- бази.

Як подивитися ММС на Білайні

Для того щоб подивитися ММС на Білайні через Інтернет, потрібно пройти за посиланням, яке прийшло в SMS (саме так отримують MMS абоненти, у яких не налаштовано цю послугу.Аналогічно доставляються MMS на телефони, що не підтримують прийом MMS). Просто введіть у браузер це посилання, і ви зможете переглянути вміст отриманого повідомлення. Крім цього, переглянути вміст отриманого MMS можна на MMS-порталі Білайн