Послуга «Локатор» Білайн

Anonim

Послуга від Білайн Локатор дозволяє визначати розташування інших абонентів, які дали на це відповідну згоду. Наприклад, за допомогою даної послуги можна стежити за перебуванням дітей та людей похилого віку, які потребують регулярного контролю. При необхідності можна забезпечити стеження за автотранспортом. Локатор працює досить точно і не вимагає застосування спеціального обладнання, оснащеного приймачами GPS/ГЛОНАСС. Давайте поговоримо про те, як знайти місцезнаходження абонента Білайн за допомогою Локатора і що для цього потрібно.

Опис послуги Локатор

Послуга Локатор від Білайн отримує координати абонентів, що відстежуються, по базових станціях.У межах міста точность визначення місця розташування досить висока, але за містом, де базових станцій досить мало, точність може впасти. Тим не менш, послуга працює, і працює якісно та точно. За допомогою послуги Локатор ми можемо швидко знайти абонента Білайн та визначити його місцезнаходження з точністю до вулиці.

При цьому абсолютно неважливо, яким мобільним телефоном користується абонент, що шукається – смартфоном або найпростішим телефоном-дзвонилкою. Як тільки мережа отримує команду про визначення місця розташування, вона опитує шуканий телефон і навколишні базові станції обчислює координати і скидає їх у тому чи іншому вигляді абоненту, що шукає.

Для того щоб дізнатися, де знаходиться абонент Білайн, потрібно скористатися програмою для смартфонів та планшетів на Android. Це найбільш наочний інструмент, що дозволяє швидко визначати координати абонентів, що шукаються. І безперечним плюсом є те, що результати одразу ж виводяться на карту міста.Керувати послугою та шукати інших абонентів Білайн можна і через SMS, але це не так зручно. Справа в тому, що відповідь про місцезнаходження інших абонентів надходить у вигляді SMS, в якому вказуються координати та посилання на карту. Отримане посилання можна відкрити на комп'ютері або смартфоні. За аналогічним принципом працює послуга «Координати».

Послуга Локатор від Білайн дозволяє отримувати координати місцезнаходження абонентів російських стільникових мереж Білайн, Мегафон та МТС (до 200 запитів на добу). При цьому телефон абонента повинен знаходитися у включеному стані, причому тільки на території Росії. Якщо абонент в роумінгу, то визначити його місцезнаходження буде неможливо. Максимальна кількість абонентів, що відстежуються, – до 5 шт.

Что стосується вартості послуги, то розмір абонентської плати за її використання становить 7 руб. , вартість запитів про місцезнаходження абонентів - 0 руб, безкоштовний період (надається один раз) - 7 днів, вартість трафіку для роботи програми Локатор залежить від тарифу, що використовується абонентом.

Як підключити Локатор від Білайна

Щоб підключити Локатор від Білайна, необхідно зателефонувати на номер 09853 або відправити SMS на номер 5166. Після дзвінка на сервісний номер, на смартфон прийде SMS з посиланням на додаток Локатор.

Як працює послуга

Послуга Локатор від Білайна працює за допомогою обчислення розташування шуканих абонентів серед базових станцій оператора. Точність визначення координат висока, але на заміських трасах похибка може досягати 1 км. Локатор працює так:

  • Здійснюється отримання дозволу на місцезнаходження;
  • Шукаючий абонент робить запит за допомогою SMS або програми;
  • Мережа визначає координати та передає їх у додаток (або відправляє у вигляді SMS).

Гранична частота запитів – не частіше 1 разу на 5 хвилин. До речі, якщо ви користуватиметеся мобільним додатком, то ви зможете не тільки визначати розташування інших абонентів, але й шукати на карті різні об'єкти (безкоштовно). Як здійснюється отримання дозволів? Для цього в меню програми або в SMS-меню створюється запит, після якого абонент отримує сервісне SMS, що містить у собі питання про дозвіл (у повідомленні вказується номер абонента, що шукає). Якщо абонент захоче дозволити визначення свого місця розташування, йому потрібно надіслати слово «ТАК» (без лапок) у відповідному SMS.

Як визначити місце розташування абонента

Для того щоб дізнатися, де знаходиться абонент Білайн, необхідно зайти в меню програми або SMS-меню, вибрати там абонента, що відстежується, і дочекатися відповіді:

  • У вигляді курсору на карті для тих, хто відстежує за допомогою програми;
  • У вигляді SMS з посиланням на карту та координати для тих, хто відстежує за допомогою SMS-меню.

SMS-команда відправляється так – створюємо SMS із фразою «Де 9061234567» (без лапок) і відправляємо на номер 5166. У додатку процес запиту виглядає більш наочно та просто. Потрібно знайти свої координати або отримати інформацію про довколишні об'єкти? Для цього можна скористатися функціоналом програми Локатор або SMS-командами «Де я» та «Що поруч» (без лапок), що надсилаються на номер 5166.

Як відключити Білайн Локатор

Для того щоб відключити Локатор від Білайна, відправте SMS з текстом «Відкл» (без лапок) на короткий сервісний номер 5166.