Як налаштувати точку доступу Білайн на телефоні

Anonim

Для того щоб мобільний телефон, смартфон, планшет або модем могли вийти в інтернет, необхідно провести їх налаштування. А суть налаштування зводиться до вказівки точки доступу (APN) Білайн. У різних моделях пристроїв профілі доступу до Інтернету задаються по-різному, причому в більшості випадків абоненти мають можливість замовити автоматичні налаштування. Але якщо вони з якихось причин не встановлюються, слід налаштувати свій пристрій вручну

Як підключити мобільний інтернет Білайн, ми давали рекомендації щодо вибору тарифних планів та опцій, що дозволяють оптимізувати вартість доступу до мережі.Точка доступу (APN) для налаштування інтернету на Білайні – internet.beeline.ru. Саме її ми і прописуватимемо в пристрої, що описуються в нашому огляді. Ми розглянемо такі пристрої:

  • Телефони та смартфони;
  • Планшетний ПК на різних платформах;
  • Модеми.

Почнемо огляд з налаштування смартфонів та телефонів.

Налаштовуємо точку доступу на телефоні

Мобільні телефони від різних виробників мають свою структуру меню. Тому навести універсальні налаштування для всіх моделей у нас не вийде – ми опишемо лише загальну процедуру внесення необхідних налаштувань. Наприклад, у мобільних телефонах Nokia профілі створюються в розділі «Установки – Налаштування», а в мобільних телефонах Samsung – у меню «Інтернет – Установки».

Створюючи інтернет-профіль вручну, нам потрібно вказати в телефоні такі параметри:

  • Ім'я профілю – Beeline Internet (тут можна вказати будь-що);
  • Адреса домашньої сторінки – http://www.beeline.ru/ (можна вказати будь-яку адресу);
  • Канал даних – GPRS;
  • Проксі – вимкнено;
  • Точка доступу (APN) – internet.beeline.ru;
  • Ім'я користувача та пароль – beeline.

Інші пункти чіпати не рекомендується, оскільки це може призвести до відсутності зв'язку До речі, деякі параметри можуть мати інші назви або зовсім відсутні, що залежить від конкретного виробника та конкретного пристрою. Не забудьте визначити створений профіль як профіль за промовчанням. Як тільки введення налаштувань буде завершено, відправляємо телефон на перезавантаження, після чого приступаємо до тестування зв'язку.

Що стосується смартфонів, то тут процедура введення налаштувань залежить від обраної платформи.Для початку ми розглянемо процес налаштування смартфонів на Google Android - тут нам потрібно пройти в меню "Бездротові мережі - Ще - Мобільна мережа". У цьому меню ми визначаємо ім'я профілю, вказуємо точку доступу internet.beeline.ru, а також вписуємо логін з паролем – beeline. Будь-які інші параметри чіпати не потрібно. Процес налаштувань завершуємо перезавантаженням.

Ви є власником смартфона Apple iPhone? Вкажіть точку доступу APN від Білайн у розділі «Стільникові дані – Установки APN». Крім цього, тут потрібно буде активувати передачу даних та включити доступ до мереж 3G. І не забудьте відправити смартфон на перезавантаження.

Смартфони на базі Windows Phone ніяк не можна назвати лідерами мобільного ринку, але поговорити про їх налаштування все-таки потрібно. Щоб створити профіль на даній платформі, слід пройти в меню «Налаштування – Передача даних «Додати точку інтернет-доступу». У цьому меню ми вказуємо вже знайому точку доступу (APN) internet.beeline.ru, вписуємо логін з паролем і відправляємо смартфон на перезавантаження.

Існує кілька версій операційних систем Google Android та iOS. А це означає, що в їх інтерфейсах та налаштуваннях зустрічаються деякі відмінності Але лякатися не варто – налаштування профілів тут розташовуються у цілком логічних місцях, тому ви не заблукаєте. У разі виникнення плутанини спробуйте ознайомитися зі структурою меню на своєму смартфоні за допомогою описів із всесвітньої павутини. Не хочеться поратися з ручними налаштуваннями? Тоді давайте спробуємо налаштувати ваш пристрій автоматично.

Для того, щоб замовити налаштування інтернету для Білайна, пройдіть на сайт оператора і відвідайте розділ «Допомога – Мобільний Білайн – Мобільний інтернет – Налаштування телефону». Вкажіть тут модель свого мобільного телефону, виберіть тип необхідних налаштувань, після чого впишіть свій номер телефону та натисніть кнопку відправки налаштувань.Як тільки на ваш телефон або смартфон надійдуть автоматичні налаштування, їх потрібно буде зберегти та застосувати, після чого надіслати пристрій на перезавантаження.

Налаштування точки доступу Білайн на планшеті

Що являє собою планшетний ПК? По суті це той самий смартфон, тільки збільшеного розміру - діагоналі екранів досягають 10 дюймів (іноді й більше). Працюють планшети на тих самих операційних системах, що й смартфони. Це Google Android, Windows та iOS. Тому їх настроювання нічим не відрізняється від налаштування смартфонів на аналогічних платформах Хочете правильно налаштувати планшет – уважно читайте попередній абзац.

Встановлення точки доступу на модемі

Високошвидкісні 3G та 4G-модеми, що випускаються під брендом Білайн, вже містять у собі всі необхідні налаштування. Встановіть куплений модем у вільний USB-порт, дочекайтеся установки керуючої програми та драйверів, після чого встановіть з'єднання з інтернетом – ніяких ручних налаштувань вводити не потрібно

Ви придбали універсальний модем, розрахований на роботу з SIM-картками будь-яких операторів зв'язку? Підключіть його до комп'ютера, дочекайтеся установки софту і драйверів, пройдіть в налаштування виберіть один з профілів (найчастіше тут вже прописані профілі під всіх російських операторів).

Якщо ж у купленому модемі жодних профілів немає, пропишіть налаштування вручну – вкажіть ім'я профілю, впишіть точку доступу internet.beeline.ru, вкажіть логін з паролем та номер додзвону 99. Після цього встановіть створений профіль як стандартний профіль і спробуйте вийти в інтернет. Більш детально налаштування модему Білайн розглядалося у спеціальному огляді.