Зона покриття Білайн

Anonim

Купуючи SIM-карту того чи іншого оператора зв'язку, ми рідко замислюємося про перегляд картки прийому. Ми звикли до того, що телефон ловить сигнал практично скрізь. Те саме стосується оператора Білайн – його базові станції стоять всюди. Про це свідчить карта, на якій змальовано зону покриття Білайн на офіційному сайті оператора. Проте зв'язок є далеко не скрізь і не завжди – ми розповімо, чому це так.

Особливості картки покриття Білайн

Практично в будь-якому населеному пункті ми можемо знайти місця, де відсутня зона покриття улюбленого оператора зв'язку – у нашому випадку це Білайн.Невдало розташована будівля, невдале планування квартири та приміщення з товстими залізобетонними стінами можуть стати причиною відсутності зв'язку. Не можна упускати з уваги та особливості поширення радіохвиль у різних умовах. Результатом цього стають ділянки з відсутністю зв'язку. Але карта покриття Білайна нездатна повідомити нам про це.

Інформація про зону покриття Білайн може знадобитися в тих випадках, коли ми не знаємо, чи буде ловитися сигнал у тій чи іншій точці. Ситуації можуть бути такими:

  • Абонент збирається у відрядження, і для того щоб він міг розмовляти своїм мобільним телефоном, у заданій точці повинен ловитися сигнал Білайна;
  • Людина збирається в похід, і вона хоче знати, чи буде зв'язок далеко від міста;
  • Має бути покупка дачі – потрібно уточнити, чи там ловитиме мобільний телефон.
Таких ситуацій – тисячі. І на карті зони покриття Білайн можна знайти населені пункти, де відсутні базові станції. Це означає, що з'єднання з мережею тут не буде, додзвонитися кудись не вийде. Зона покриття Білайна в Московській області досить широка - можна навіть не сумніватися, що зв'язок буде практично скрізь. Можна сказати, що охоплення тут практично суцільне. Спробуємо висунутися вглиб Московської області, дивлячись на карту - ми виявимо ділянки, де прийом Білайн відсутня. Одна справа, що прийому немає десь у лісистій місцевості, і зовсім інша справа, коли його немає в якомусь населеному пункті (села, невеликі селища, хутори).

Найцікавіше – коли приїжджаєш на місце призначення, і з подивом виявляєш, що телефон таки зареєструвався в мережі. Це може бути пов'язано як з неточностями на комп'ютерній карті зони покриття Білайна, так і з деякими особливостями поширення радіохвиль

Як показує практика, мережа буває доступна навіть у таких місцях, де жодною зоною покриття на карті і не пахне – наприклад, на віддалених лісових територіях або в гірських районах, де може ловитися відбитий сигнал.

До речі, іноді цього навіть не вистачає для того, щоб здійснити виклик - символіка прийому на екрані відображається, але зателефонувати або вийти в інтернет просто неможливо.

Розглянути карти зони покриття Білайна можна на офіційному сайті оператора. Для цього слід пройти в розділ «Офіси та покриття», вибрати необхідну технологію (2G, 3G або 4G), після чого дочекатися відображення ділянок, де буде стабільний зв'язок. Зверніть увагу, що дана карта може не відображати реальну ситуацію з прийомом, оскільки вона складена комп'ютером і може не враховувати особливості поширення радіохвиль.

Зона покриття інтернету від Білайна

Ось цей пункт вже цікавіший, оскільки дозволяє дізнатися, чи працюватиме інтернет в тій чи іншій точці Московської області та Росії. Як і у випадку з голосовими послугами, інтернет навіть у вже поширеному форматі 3G ловитиметься далеко не скрізь . Варто тільки виїхати за дорожній знак з перекресленою назвою міста/селища/села, як починаються проблеми.

Якщо ви хочете подивитися зону покриття 3G від Білайна, зайдіть на офіційний сайт і пройдіть в розділ «Офіси та покриття». Переведіть повзунок у положення 3G і дочекайтеся, доки карта буде зафарбована ділянками з теоретичним прийомом сигналу у вказаному форматі. Ви можете помітити, що вона трохи менша, ніж зона 2G - і це цілком зрозуміло, так як мережі другого покоління з'явилися раніше мереж третього покоління.

Карта покриття 4G від Білайна відображена все в тому ж розділі.Для цього потрібно пересунути повзунок відображення мереж того чи іншого покоління. Ви можете звернути увагу на те, що зона покриття Білайна 4G значно вже, в порівнянні з іншими мережами. Наприклад, у Сонячногірську, Дмитрові або в Коломині мережа є, а от у тій же Твері вона відсутня. Зате є у далекому Рибінську.

Зона покриття LTE від Білайна повністю повторює охоплення 4G (це, фактично, те саме, адже LTE – це і є мережа четвертого покоління 4G) – на карті навіть немає відповідного перемикача. Проте тут можна викликати показ охоплення 4G+, це високошвидкісний інтернет з максимальною швидкістю до 300 Мбіт/сек. У Московській області він працює лише в межах центральної частини Москви. У дрібних населених пунктах 4G+ не працює.

Виправляємо проблеми із зоною покриття

Навряд чи у вас вдасться змусити оператора встановити нові базові станції в якомусь селі, де живуть кілька сотень людей.Але якщо ви проживаєте у великому населеному пункті, і ви помітили, що в якійсь точці відсутнє нормальне поєднання з Білайном, можна написати заяву на коригування зони покриття. це допомагає (оператор переналаштує антени або проведе виміри зі своїм обладнанням).