Чому знімають гроші з Білайна

Anonim

Багато абонентів Білайна скаржаться на незрозумілі списання коштів зі свого мобільного телефону. Таке часто відбувається внаслідок забудькуватості та неуважності – ми підключаємо різні послуги та забуваємо про них, а надсилаючи SMS на короткі номери, ми активуємо різні мобільні підписки.

Знімають гроші з Білайна? Як відключити зайві послуги, опції та підписки, щоб позбутися списань? Про все це ви дізнаєтесь у нашому детальному огляді.

Як дізнатися, чому знімають гроші з Білайна

Помилки білінгової системи (яка підраховує наші витрати на послуги зв'язку) трапляються вкрай рідко.Тому ймовірність списання коштів внаслідок помилки становить тисячні частки відсотка. Більшість списань відбувається внаслідок елементарної забудькуватості. Наприклад, абонент підключив на свій номер будь-яку опцію або послугу, після чого забув про це – навіть якщо не користуватися додатковим функціоналом, що надається, списання не припиняться.

Як ми можемо дізнатися про наявність підключених платних послуг та опцій? Зробити це можна такими способами:

  • Зателефонувати за номером 0611 (найкраще зателефонувати за номером 8-800-700-0611 з іншого мобільного або зі стаціонарного телефону) – зв'язавшись із консультантами довідкової служби, ми зможемо отримати список платних послуг на Білайні та навіть відключити їх;
  • Зателефонувати за безкоштовним сервісним номером 067409 – після дзвінка на наш номер надійде SMS, у якому будуть вказані всі підключені платні послуги;
  • Відправити USSD-команду 11009 - результат буде таким самим, як і при дзвінку на номер 067409;
  • Відвідати «Особистий кабінет» - тут ми зможемо отримати максимум інформації про підключені опції та послуги. Їх список доступний на головній сторінці сервісу.

Таким чином, у нашому розпорядженні є всі інструменти, що дозволяють дізнатися, за що знімають гроші на Білайні.

Якщо ви не бажаєте зв'язуватися з «Особистим кабінетом» та дзвонити на сервісні номери, ви можете взяти з собою паспорт та відправитися до найближчого офісу обслуговування абонентів Білайн. Консультант офісу проаналізує стан вашого номера та розповість вам про всі списання та підключені послуги/опції. Після цього ви зможете попросити консультанта відключити всі платні послуги.

Гроші списуються не лише за послуги та опції, а й за мобільні підписки. Якщо на ваш номер щодня, щотижня або з будь-якою іншою періодичністю приходить будь-який контент, то ймовірність наявності передплат виявиться вкрай високою.Для отримання інформації про підключені передплати потрібно відвідати «Особистий кабінет» або зателефонувати до довідкової служби за номером 0611.

Як відключити зняття грошей на Білайн

Для того щоб відключити зняття грошей на Білайні, потрібно дізнатися, за що списуються гроші. Якщо ви отримали список платних послуг SMS, знайдіть інформацію про дані послуги на сайті оператора. Тут же будуть вказані команди та номери для їхнього відключення. Простіший спосіб полягає у використанні «Особистого кабінету» - тут можна відключити будь-які послуги, опції та мобільні підписки.

За наявності списань потрібно розібратися і зі своїм тарифним планом – цілком можливо, що ви використовуєте тариф з абонентською платою, що передбачає надання певного набору послуг. Якщо ці набори вам не потрібні, перейдіть на тариф без абонентської плати.

Запобіжні заходи

Для того щоб убезпечити себе від зайвих списань, дотримуйтесь таких запобіжних заходів:

  • Не публікуйте свої телефонні номери на сумнівних ресурсах – номери можуть потрапити до рук шахраїв;
  • Ніколи не погоджуйтеся приймати на свій телефон будь-які коди – так діють шахраї, які підключають на чужі номери різні підписки сумнівного походження;
  • Не надсилайте SMS на короткі номери, опубліковані на сумнівних ресурсах – це прямий шлях до списань, причому регулярних;
  • Уважно знайомтеся з умовами надання послуг та опцій – це допоможе вам уникнути помилок;
  • Не зв'язуйтесь з мобільними підписками – всю інформацію, що надається в рамках підписок, можна знайти в інтернеті, причому абсолютно безкоштовно;
  • Ніколи не використовуйте авторизацію за допомогою мобільних телефонів – за безпекою приховується можливість підчепити до свого номера шахрайські підписки.

Дотримуючись запобіжних заходів, ви заощадите гроші і вбережете свій гаманець від зайвих витрат.

Як уникнути підписок і назавжди позбутися рекламних розсилок

Вибираючи оператора зв'язку, зверніть увагу на віртуальних операторів. Повна відсутність мобільних підписок та рекламних розсилок – це гарна перевага молодого оператора Тінькофф Мобайл. Абоненти інших операторів від них буквально знемагають. Варто пройти за якимось посиланням в інтернеті - і ось на номері висить підписка, що знімає від 3 руб/добу і більше. Також у мережі можна нарватися на шахрайські підписки, що загрожують втратою значно більших сум. Від них не захищені навіть найпросунутіші абоненти.

Підключившись до Тінькофф, ви назавжди забудете про мобільні підписки (у тому числі шахрайські) і рекламні розсилки – їх тут просто немає. Оператор дарує всім абонентам перший місяць зв'язку безкоштовно – 600 хвилин розмов та пакет гігабайт.Також абоненти цього оператора добре захищені від шахраїв через відсутність послуг мобільної комерції. Втомилися від постійних списань, що спустошують рахунок? Перейдіть в Тінькофф і забудьте про них.

В Тінькофф Мобайл послуги підключаються тільки через мобільний додаток і тільки руками самих абонентів. Немає тут і нав'язаних послуг, які часто переходять з безкоштовних до платних.

Безперечною перевагою стане відсутність SMS-розсилок. Оператор не співпрацює з рекламодавцями і не просуває свої продукти через SMS, завдяки чому абоненти позбавлені нав'язливого спаму. Повідомлення про нові продукти публікуються лише на офіційному сайті. Тінькофф Мобайл - оператор без прихованих підписок та розсилок.

Управління послугами здійснюється за допомогою мобільного додатка. Тут підключаються:

  • Віртуальні номери – наприклад, для публікації оголошень;
  • Яндекс.Музика, Звук та BOOM – доступ до мільйонів треків без реклами;
  • Онлайн-кінотеатри Okko та Megogo – тисячі фільмів та серіалів;
  • Визначник прихованих номерів та АнтіАОН – дві корисні послуги.

Підключення послуг здійснюється лише за бажанням абонентів, але ніяк не самим оператором.