Зміна номера «Легкий крок у Білайн»

Anonim

Зміна телефонного номера в наші дні не є особливою проблемою, здатною зруйнувати налагоджені контакти – завдяки сучасним послугам зв'язку, абоненти позбавляються стомлюючого додзвону по всіх контактах у своїй телефонній книзі. Послуга «Легкий крок у Білайн» дозволить з легкістю повідомити всі контакти про зміну номера Для цього нам знадобляться стара та нова SIM-картки, а також мобільний телефон. Подробиці про роботу послуги – у нашому огляді.

Опис послуги

Що станеться, якщо хтось спробує додзвонитися на старий номер? Як працює послуга «Легкий крок у Білайн»? Все дуже легко і просто - всі абоненти, що телефонують, зможуть почути ваш новий номер від автоінформатора.Одночасно з цим на телефон людини, що телефонує, надійде SMS-повідомлення з новим номером. Виходить, що дзвонити нікого не потрібно – частина контактів отримає новий номер при додзвоні з нашого боку, а інша частина буде сповіщена за допомогою наданої послуги.

Послуга «Легкий крок у Білайн» передбачає кілька способів оповіщення – потрібний спосіб ми вибираємо самостійно:

  • Суцільне оповіщення – встановлюється за замовчуванням і передбачає оповіщення всіх абонентів;
  • Вибіркове оповіщення – абоненти, що телефонують почують повідомлення про недоступність, але номер не дізнаються Зате ми отримаємо повідомлення про те, що на наш старий номер хтось намагався додзвонитися. Надіславши у зворотному SMS цифру 2, ми дозволимо передачу свого номера даному контакту – номер буде доставлено у вигляді SMS.

Останній тип оповіщення буде зручний людям, які страждають від набридливих дзвінків з боку будь-яких осіб – зміна номера в цьому випадку є чи не єдиним виходом із ситуації.

Які умови роботи послуги? Їх декілька:

  • Відсутність блокування на старому номері;
  • Позитивний баланс на старому номері;
  • Відсутність переадресації з інших номерів на новий номер.

До речі, працює вона протягом 6 місяців , але ми зможемо активувати її повторно. Також, можливе дострокове зупинення роботи послуги – все в наших руках. Як старі номери можуть виступати не тільки номери Білайн, а й номери інших вітчизняних операторів мобільного зв'язку. Послуга надається без абонентської плати.

Як підключити «Легкий крок у Білайн»

Ви стали власником нового номера Білайн і захотіли скористатися описаною в огляді послугою? Тоді приготуйте мобільний телефон та обидві SIM-картки – стару та нову. Підключення виконується у кілька етапів:

  • Вставляємо в телефон нову SIM-карту і набираємо USSD-команду 270старий_номер (номер вказується з «вісімкою», наприклад, 89611234567);
  • Вставляємо в телефон стару SIM-карту та чекаємо, поки на неї прийде SMS зі спеціальним сервісним номером – на нього ми будемо встановлювати переадресацію;
  • Встановлюємо переадресацію за допомогою USSD-команди 21сервісний_номер (все в тому ж 11-значному форматі, з «вісімкою»);
  • Повертаємо в телефон нову SIM-карту та користуємося послугами зв'язку.

Починаючи з цього дня, всі абоненти, які будуть дзвонити на старий номер, отримуватимуть повідомлення про ваш новий номер. Нагадаємо, що абоненти, які підключилися до тарифних планів «Все! з міським номером» можуть отримати прямий міський номер.

Як відключити «Легкий крок у Білайн»

Послуга «Мій новий номер» від Білайна (помилкова назва, яка часто використовується деякими абонентами) стала непотрібною? Тоді її потрібно вимкнути – це робиться за допомогою USSD-команди 27000.Якщо потрібно просто призупинити дію послуги (тимчасово, з подальшим відновленням), необхідно скористатися USSD-командою 2700 (відновлення здійснюється відправкою USSD-команди 2701).

Як користуватися послугою

На закінчення коротко розглянемо керуючі команди:

  • 2701 - підключення режиму суцільного оповіщення;
  • 2702 - активуємо вибіркове оповіщення;
  • 21 - відключення переадресації ( команда вводиться старому номере).

Як ми бачимо, послуга гранично проста і не викликає складнощів. Нагадаємо, що ви можете обрати та купити гарний номер Білайн, а як це зробити читайте на нашому сайті.