Як відключити роумінг на Білайні: по Росії

Anonim

Послуга роумінгу дозволяє користуватися стільниковим зв'язком у всіх куточках нашої планети без необхідності придбання місцевого номера – за кожним роумінговим абонентом зберігається номер, прив'язаний до його SIM-картки. Багато абонентів бажають дізнатися, як відключити роумінг Білайн - така операція може знадобитися в різних ситуаціях. У нашому огляді ви розглянемо всі питання щодо відключення та підключення цієї корисної послуги.

Види роумінгу

У оператора Білайн є чотири види роумінгу:

  • Внутрішньомережевий – включається тоді, коли люди подорожують російськими регіонами. Є найдешевшим видом роумінгу. Працює скрізь, де є Білайн;
  • Національний - рідкісний вид, доступний тоді, коли в обраному регіоні відсутня мережа Білайн (працює тільки на території РФ). Більш дорогий вид, порівняно з внутрішньомережевим;
  • Міжнародний – включається під час реєстрації мобільного телефону в зарубіжних стільникових мережах. За деякими напрямами цей вид зв'язку дуже дорогий;
  • Кримський роумінг – незважаючи на входження Кримського півострова до складу РФ, тут досі працюють особливі умови надання зв'язку для гостьових абонентів. Цей вид працює при заїзді на територію Криму.
Також існують деякі інші види роумінгу, які вирішують надто вузькі завдання, щоб їх можна було згадати в нашому огляді. Найчастіше користувачі стільникових мереж зіштовхуються саме з вищезгаданими різновидами.

Підключення роумінгу

Розглядаючи питання про те, як на Білайні відключити роумінг, слід дізнатися, як він взагалі підключається.Внутрішньомережевий підключений всім абонентам за замовчуванням. Тобто коли ми купуємо нову SIM-карту, він уже підключений. Тому ми можемо сміливо переміщатися російськими регіонами і насолоджуватися недорогим внутрішньомережевим зв'язком. До того ж, в останні рік-два з'явилися тарифи, що надають послуги зв'язку на тих же умовах, що й у домашній мережі.

Підключати внутрішньомережевий роумінг не потрібно – він працюватиме автоматично, за наявності на балансі будь-якої суми Це стосується абонентів обох систем розрахунків. До речі, у постоплатних користувачів підключений і національний роумінг, тому ніяких додаткових дій їм робити не потрібно – вони будуть на зв'язку скрізь, де ловиться хоч одна російська мережа стільникова (на території Росії, зрозуміло).

Міжнародний роумінг підключається по-іншому:

  • Для постоплатних клієнтів – потрібно підключити послугу «Міжнародний зв'язок». Обов'язково уточніть наявність цієї послуги, якщо ви збираєтеся виїхати за межі Російської Федерації;
  • Для передоплатних клієнтів - для активації міжнародного роумінгу потрібно домогтися, щоб сума на балансі перевищувала 600 рублів. Як тільки баланс впаде нижче 300 рублів, доступ до послуг зв'язку відключиться.

Як відключити роумінг у Білайні

Для того щоб відключити роумінг у Білайні, необхідно спочатку визначитися, що саме потрібно відключити і на якій системі розрахунків знаходиться клієнт мережі. Спочатку ми розберемося, як відключити на Білайні роумінг Росією. Оскільки він підключений всім абонентам автоматично, жодних команд та інструментів для його відключення не передбачено. Власне, він не вимагає додаткових витрат, тому і відключати його не потрібно – після повернення до домашньої мережі діятиме стандартна тарифікація.

Якщо ви все-таки хочете відключити внутрішньомережевий роумінг на Білайні, зверніться до найближчого офісу обслуговування, не забувши прихопити з собою паспорт.Якщо ви боїтеся платних вхідних дзвінків під час перебування в гостьовій мережі, ви можете вимкнути їх в налаштуваннях свого телефону (меню налаштування дзвінків).

Ситуація з національним роумінгом така сама, як і з внутрішньомережевим. Якщо є побоювання випадково прийняти голосовий дзвінок, відключіть їх прийом під час перебування в інших мережах та регіонах. Також ви можете заглянути до офісу оператора. А ось заглядати в «Особистий кабінет» марно – тут не передбачено жодних інструментів, що дозволяють відключити послугу роумінгу на Білайні.

Далі розповімо, як відключити міжнародний роумінг на Білайні. Тут все залежить від системи розрахунків та суми на рахунку:

  • Переплатні абоненти – щоб відключити роумінг, їм необхідно звернутися до найближчого офісу обслуговування (наприклад, ви проживаєте в прикордонній зоні, і ваш телефон постійно реєструється в стільникових мережах прилеглої країни);
  • Постоплатні абоненти - у них міжнародний роумінг відключається при зниженні балансу нижче 300 рублів. Якщо ви хочете, щоб його було вимкнено завжди, зверніться до офісу обслуговування.

Надати додаткову довідкову інформацію щодо відключення роумінгу ви зможете за телефоном довідкової служби 0611.