Інтернет Білайн у роумінгу по Росії та за кордоном

Anonim

Цей великий огляд буде присвячено інтернет-роумінгу від оператора Білайн. Адже сучасному абоненту у поїздках потрібні зовсім не дзвінки, а інтернет – поділитися свіжими фотками, викласти у соцмережі чергове селфі, обмінятися повідомленнями через WhatsApp чи Telegram. Давайте з'ясуємо, на яких умовах працюватиме інтернет Білайн у роумінгу по Росії та світу. Також ми розповімо про підключення роумінгу – тут немає нічого складного.

Як підключити роумінг

Інтернет у роумінгу по Росії не потребує додаткового підключення.Сміливо вирушайте в поїздку країною, не замислюючись про технічні тонкощі. Максимум, що потрібно зробити – підібрати найвигідніший тариф, щоб подорож або ділова поїздка не обернулися дикіми розтратами. поїздках по Росії просто катастрофічна - сучасні смартфони на Андроїді та iOS спустошать баланс за лічені хвилини та години.

З міжнародним роумінгом від Білайна можуть виникнути труднощі:

  • Абонентам із передоплатними тарифами активувати роумінг за кордоном не потрібно – у більш ніж 120 країнах світу він включається автоматично. Винятком є ​​країни, з операторами яких не укладено угоду про онлайн-роумінг (розрахунки в режимі реального часу). При реєстрації мобільних пристроїв у місцевих стільникових мережах на балансі має бути не менше ніж 600 рублів. Також потрібно простежити за тим, щоб він не опускався нижче за 300 рублів - інакше зв'язок відключиться.
  • Абонентам Білайн із постоплатними тарифами необхідно підключити послугу «Міжнародний зв'язок». Жодних додаткових умов немає.

Переважна більшість абонентів Білайн користується передоплатними тарифами і подорожує популярними країнами. Тому жодних проблем із роумінгом виникнути не повинно. Якщо ви побоюєтеся залишитися за кордоном без зв'язку та без інтернету, зателефонуйте перед поїздкою за номером 0611 та уточніть, чи зможете ви скористатися міжнародним роумінгом.

Давайте подивимося, що робити, якщо не працює інтернет у роумінгу від Білайна. Не варто панікувати – спершу перевіряємо баланс. Якщо він негативний, то телефон не працюватиме навіть у домашній мережі. Перевіряйте стан свого рахунку перед кожною подорожжю. Крім того, за кордоном можливі технічні складнощі під час реєстрації в гостьовій мережі – спробуйте перезавантажити телефон. Якщо інтернет не працює, але голосові дзвінки відбуваються, зателефонуйте за номером +7-495-797-27-27 (для абонентів Білайна дзвінок безкоштовний).

Інтернет у внутрішньоросійському роумінгу

Скільки б не говорили про відміну внутрішньомережевого роумінгу по Росії, але до завершення цієї епопеї ще далеко. Та й не факт, що все буде так, як це бачили Федеральна антимонопольна служба та самі абоненти. Інтернет без роумінгу у нашій країні доступний хіба що на пакетних тарифних планах. Тут же на нас чекатимуть додаткові пакети послуг (дуже зручно та вигідно, між іншим).

Тарифи на інтернет від Білайна в роумінгу по Росії досить високі - вартість 1 Мб трафіку на більшості тарифних планів становить 9, 95 руб/Мб.Все це не стосується тарифних планів лінійки «ВСЕ!» та інтернет-опціям «Хайвей» (хоча географія дії цих опцій безпосередньо залежить від географії дії тарифу, що використовується).

Давайте вивчимо найбільш підходящі тарифи для подорожей Росією, орієнтуючись на пакети інтернет-трафіку, що працюють у поїздках:

  • «Все 1» – для наших цілей цей тариф не підходить, оскільки пакет інтернету доступний без зайвих доплат тільки у своєму регіоні.
  • «Все 2» - відмінне рішення для поїздок Росією. Абонентам доступні 6 Гб трафіку, безкоштовні вхідні по всій країні, 400 хвилин для дзвінків у будь-яких внутрішньоросійських напрямках та 500 аналогічних SMS. Розмір абонплати становить 600 руб/міс.
  • «Все 3» – тариф для більш балакучих абонентів Білайна. Розмір інтернет-пакету складає 10 Гб, до нього додаємо 1200 хвилин дзвінків по Росії та 500 SMS. Абонплата - 900 руб / міс.
  • «Всі 4» – 15 Гб інтернету, 2000 хвилин та 500 SMS у домашній мережі та в роумінгу. Розмір абонентської плати становить 1500 руб/міс.
  • «Все 5» – рішення для найактивніших користувачів. Розмір пакету інтернету – 15 Гб, кількість включених хвилин на місяць – 5000. Також Білайн включив до цього тарифу 500 SMS по всій країні. Розмір абонентської плати - 2500 руб/міс.

Але і це ще не все – вносячи абонентську плату одним платежем, клієнти Білайн отримують подвоєння трафіку. Додаткові можливості відкриває опція «можнаВСЕ». Вона надає безлімітні пакети трафіку для доступу до популярних соціальних мереж та музичних сервісів. Додаткові пакети трафіку дійсні навіть при вичерпанні основних пакетів і діють у роумінгу по Росії.

Не можна пройти і повз тарифні плани з постоплатною системою розрахунків. Тариф «Все за 500 (постоплата)» включає 10 Гб інтернету, 600 хвилин та 300 SMS за 500 руб/міс, «Все за 800 (постоплата)» – 14 Гб інтернету, 1100 хвилин та 500 SMS за 800 руб/міс, « Все за 1200 (постоплата)» – 20 Гб інтернету, 2200 хвилин та 1000 SMS за 1200 руб/міс, «Все за 1800 (постоплата)» – 30 Гб інтернету, 3300 хвилин та 3000 SMS за 1800 руб/міс. Всі послуги доступні в роумінгу по Росії.

Предбачено аналогічні тарифи для власників прямих номерів:

  • «Все за 1450 (постоплата)» - 10 Гб інтернету, 650 хвилин для дзвінків і 300 SMS за 1450 руб/міс.
  • «Все за 1750 (постоплата)» - 12 Гб інтернету, 1100 хвилин для дзвінків і 500 SMS за 1750 руб/міс.
  • «Все за 2350 (постоплата)» - 20 Гб інтернету, 2200 хвилин для дзвінків і 1000 SMS за 2350 руб/міс.
  • «Все за 3550 (постоплата)» - 30 Гб інтернету, 5000 хвилин для дзвінків і 3000 SMS за 3550 руб/міс.

Підключаємося і сміливо вирушаємо в дорогу.

Для планшета рекомендуємо вибрати один із тарифів лінійки «Все» або спеціалізований тарифний план «Інтернет для планшета». Інтернет у роумінгу по Росії доступний на ньому на домашніх умовах - це 10 Гб трафіку за 550 руб/міс. З другого місяця розмір пакету інтернету збільшується до 15 Гб.

Для USB-модемів пропонується тариф зі збільшеною кількістю інтернету – це Інтернет для комп'ютера. Абонентська плата складає 1200 руб/міс, за ці гроші абоненти одержують 25 Гб трафіку. З другого місяця використання додаються ще 5 гігів.

Інтернет у закордонному роумінгу

Інтернет у роумінгу по Росії щодо дешев. Надані пакети великі, їх можна використовувати на різні потреби - наприклад, дзвонити через месенджери, заощаджуючи хвилини з включених пакетів. Мобільний інтернет у роумінгу світом дорожчий, більш-менш адекватні розцінки доступні хіба що на найпопулярніших напрямках.

Базові умови роумінгу за кордоном передбачають автоматичне підключення послуги «Найвигідніший роумінг». Вона надається всім абонентам і не потребує ручної активації. Вартість послуги залежить від місця перебування абонента. Для початку розглянемо вартість інтернету під час перебування у країнах СНД – тут надається пакет трафіку на 40 Мб за 200 руб/добу. Після вичерпання пакета вартість трафіку складе 5 руб/Мб.

Загалом такі умови можна вважати цілком вигідними. Діють вони у таких країнах: Азербайджан, Абхазія, Білорусь, Казахстан, Узбекистан, Молдова, Киргизстан, Вірменія, Грузія та Україна.Вартість дзвінків – 100 руб/10 хвилин, після вичерпання пакета – 10 руб/хв. Вартість SMS становить 20 руб/шт.

У Європі та популярних країнах умови обслуговування дещо інші. До цього напряму належать Австралія, Бельгія, Болгарія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Єгипет, Ізраїль, Індія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Мексика, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Сінгапур, Таїланд, Туреччина, Фінляндія, Франція , Чехія, Японія, Південна Корея, США та деякі інші країни. Їх список постійно змінюється, тому краще уточнювати інформацію перед кожною поїздкою.

Розцінки на зв'язок у роумінгу по Європі та популярних країнах:

  • Перші 40 Мб на добу (пакетом) – 200 рублів.
  • Інтернет після вичерпання пакета – 5 руб/Мб.
  • Дзвінки – 20 хвилин за 200 рублів, після вичерпання 10 руб/хв.

Цілком пристойні розцінки, вистачить для більшості потреб.

До ще однієї категорії ввійшли такі країни, як Афганістан, Болівія, Ботсвана, Гаїті, Бурунді, Гамбія, Гватемала, Гондурас, Замбія, Конго, Кувейт, Алі, Нікарагуа, Палау, Свазіленд, Уганда, Еквадор та деякі інші. Тут 1 Мб інтернету коштує 90 рублів. У Тунісі, Танзанії, Китаї, Монголії, Уругваї, Парагваї, Марокко та Непалі вартість інтернету становить 200 руб/40 Мб, далі 5 руб/Мб до кінця поточної доби.

До останньої категорії країн увійшли Домініка, Ангілья, Ангола, Віргінські острови, Бруней, Бутан, Кабо-Верде, Зімбабве, Мадагаскар, Мальдіви, Нігер, Палестина, М'янма, Сирія, Суринам, Туркменістан, Фарерські , Ямайка, Фіджі, Сен-Мартен, Намібія, Косово, Джибуті, Бахрейн та деякі інші. Тут вартість трафіку в роумінгу від Білайна складе 15 рублів за кожен 20 Кб - це дуже дорого.

Безлімітний інтернет у поїздках по світу

Послуга «Безлімітний інтернет у роумінгу» від Білайна доступна більш ніж у 100 країнах світу.Оплата фіксована – лише за дні фактичного користування. Вартість доби доступу становить 350 рублів. Перші 100 Мб надаються на максимальній швидкості, далі до кінця дня накладається обмеження до 128 кбіт/сек. Тому в деяких випадках вигідніше користуватися інтернетом на базових умовах у рамках послуги «Найвигідніший роумінг» – все залежить від країни перебування та темпів витрати трафіку.

Для того щоб підключити опцію «Безлімітний інтернет у роумінгу», наберіть USSD-команду 11020171. Далі залишається прибути до країни призначення та включити передачу даних. Рекомендуємо не використовувати програми, що активно споживають трафік, а також вимкнути їхнє автоматичне оновлення. Безліміт доступний у таких країнах, як Австралія, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Ватикан, Італія, Іспанія, Індія, Ізраїль, Кіпр, Китай, Греція, Єгипет, Мексика, Монголія, Мексика, Норвегія, Польща, Чехія, Туреччина, Чорногорія, Японія , Швейцарія, Франція, Фінляндія та в деяких інших.Доба відраховується згідно з часовим поясом домашньої мережі.

Опції для продовження швидкісного трафіку:

  • 50 Мб за 150 рублів – для активації наберіть 110121.
  • 300 Мб за 600 рублів – для активації наберіть 110122.

Додатковий трафік діє до кінця доби (за часовим поясом домашньої мережі).

Спеціальні тарифи для роумінгу

До цієї категорії відноситься тарифний план «Все за 1800 + роумінг». Він створений спеціально для подорожей Росією та популярними країнами. Він включає 15 Гб інтернету, 3000 хвилин по Росії та 3000 SMS. Розмір абонентської плати - 1800 руб/міс. Пакет інтернету діє у поїздках країною та найпопулярнішими країнами (їх перелік рекомендується уточнити на сайті Білайна або в довідковій службі оператора безпосередньо перед поїздкою).

Ще один спеціальний тарифний план для роумінгу відноситься до преміальної категорії. Він включає великий пакет послуг для витрачання на території інших країн:

  • 100 Мб/міс – дуже багато, але при акуратному використанні цього достаточно.
  • 100 хв/міс – для здійснення голосових викликів.
  • 100 SMS/міс на будь-які номери у світі.
  • 30 хвилин вхідних викликів на добу по всьому світу.

У домашній мережі абонентам доступні 60 Гб інтернету, 6000 хвилин, 600 хвилин для дзвінків по світу та 6000 SMS по Росії. Розмір абонентської плати - 6000 руб/міс. У подарунок надаються знижки від партнерів та преміальне обслуговування у довідково-інформаційній службі Білайна.

Як відключити інтернет у роумінгу

Якщо інтернет у роумінгу вам не потрібен, не включайте передачу даних. Також можна заборонити передачу даних під час перебування за кордоном у налаштуваннях телефону. Повністю відключати нічого не потрібно – при відключеній передачі даних трафік витрачатися не буде.