Авансовий рахунок Білайн: що таке

Anonim

Про те, що баланс мобільного телефону може стати платіжним засобом, говорилося ще років 10 тому, коли ніхто навіть і не чув про мобільні платежі. Сьогодні ми можемо оплачувати зі свого телефону комунальні послуги, переказувати кошти родичам, оплачувати кредити. У деяких випадках для цього використовується авансовий рахунок Білайн. У цьому огляді ми розповімо, що це таке, як користуватися цим рахунком і як його поповнювати.

Послуга «Мобільний платіж»

Баланс свого мобільного телефону можна використовувати як повноцінний платіжний засіб. Щоправда, розплатитися їм у магазині за булку хліба поки не можна, але щось підказує, що і ця можливість може стати доступною кожному абоненту Білайна.

Сьогодні ми можемо виконувати платежі з наступних категорій:

  • Мобільний зв'язок – використовуючи авансовий рахунок Білайна, ми можемо закинути гроші на чийсь баланс;
  • Грошові перекази – використовуйте спеціальний авансовий рахунок Білайна як власний пункт грошових переказів по всьому світу;
  • Развлечения – тут можна купувати ресурси в іграх, оплачувати коди iTunes і т.д;
  • Штрафи ДІБДР та податки – відкрийте в Білайні авансовий рахунок та сплачуйте штрафи та податки;
  • Телебачення – оплачуйте послуги цифрового ТБ;
  • Погашення кредитів – відмінний спосіб виконання кредитних зобов'язань без візиту до ощадкаси або на пошту;
  • Інтернет – оплачуємо послуги інтернет-провайдерів;
  • Квитки на транспорт – можливість оплатити з авансового рахунку Білайн свою транспортну картку або купити квиток на поїзд чи літак;
  • Комунальні платежі – оплачуємо квартплату.

Також за допомогою послуги «Мобільний платіж» можна відправити гроші на благодійність, придбати товари для краси та затишку, сплатити послуги охоронних агентств, придбати тури та сплатити послуги IP-телефонії , поповнити електронний гаманець Іншими словами, послуга допомагає оплачувати що завгодно.

Як ми знаємо, у мережі Білайн існують два види тарифів – для передоплатної та післяплатної системи розрахунків. Передоплатна система дозволяє скористатися послугами зв'язку лише у тому випадку, коли на балансі є гроші. Ці ж гроші використовуються як платіжний засіб при використанні послуги «Мобільний платіж». Тобто поповнюємо свій баланс і використовуємо його як свій особистий електронний гаманець.

Авансовий рахунок Білайн - що це? Це спеціальний авансовий рахунок для абонентів післяплатної системи розрахунків.Ви можете здивуватися, але ці абоненти не мають балансу – вони споживають стільки послуг, скільки їм треба, а в наступному звітному періоді оплачують виставлений ним рахунок. Система цікава, тому що дозволяє забути про регулярне поповнення балансу. Але користуватися послугою «Мобільний платіж» вона не дозволяє.

Для того щоб абоненти післяплатної системи розрахунків змогли скористатися «Мобільним платежем», було створено спеціальний авансовий рахунок Білайн Він є передоплатним. Тобто для здійснення будь-яких платежів його потрібно спочатку поповнити. В іншому випадку проведення платежів буде неможливим.

Поповнення авансового балансу

Далі ми розповімо вам, як поповнити авансовий рахунок Білайна. Робиться це так:

  • Вибираємо відповідний спосіб оплати – через термінал, банкомат тощо;
  • Замінюємо першу цифру «9» у федеральному коді на цифру «6», решту цифр номера вписуємо без змін;
  • Вказуємо суму та чекаємо зарахування коштів на свій рахунок.

Для того щоб перевірити баланс авансового рахунку Білайн, необхідно відправити USSD-команду 222.

Як підключити та відключити спеціальний рахунок

Тепер ми розповімо вам, як створити авансовий рахунок Білайн. Для цього необхідно відвідати власний кабінет. При підключенні стягується гарантійний платіж у вигляді 600 рублів. Після створення рахунку ви зможете розпочати його поповнення та проведення необхідних платежів. Зверніть увагу, що інших способів підключення не існує

Якщо ви хочете дізнатися, як відключити авансовий рахунок на Білайні, то ми дамо відповідь – зробити цього не можна, але ви можете звернутися до довідкової служби для отримання додаткової інформації.