«Помилка 868» Білайн при підключенні до інтернету

Anonim

Користуючись послугами провайдера Білайн, абоненти нерідко стикаються з різними поломками та збоями в мережевому з'єднанні. Внаслідок цього доступ до мережі стає неможливим. У цьому огляді ми торкнемося дуже важливої ​​теми – це помилка 868 на Білайні, що виникає в процесі з'єднання з мережею. Помилка досить поширена, тому ми дамо вам докладні інструкції щодо дій, які необхідно зробити для її усунення.

Причини появи помилки 868 на Білайні можуть бути такими:

  • Збій в операційній системі комп'ютера;
  • Несправності в мережевому з'єднанні;
  • Технічні неполадки в обладнанні;
  • Проблеми на стороні провайдера.

Тобто виникає помилка 868 при підключенні до інтернету від Білайна не має єдиного рішення – необхідно діяти комплексно.

Перевірка операційної системи

З'явилася помилка 868 на Білайні - що робити в цьому випадку? Для початку зробимо найбанальніше перезавантаження. Тим самим ми позбудемося можливих помилок в операційній системі. Перезавантаження допомагає від різних хвороб, у тому числі і пов'язаних з неполадками в мережевому з'єднанні. Якщо після ребута проблема не зникає, необхідно підключати додаткові інструменти.

Проводимо такі дії:

  • Отключаем вбудований у Windows брандмауер, приділяємо увагу стороннім фаєрволам (переводимо в режим навчання або відключаємо повністю);
  • Очищаємо кеш DNS – відкриваємо меню «Пуск», вводимо у рядку «Виконати» команду cmd, чекаємо появи вікна командного рядка, вписуємо команду ipconfig /flushdns;
  • Встановлюємо програму CCleaner і проводимо очищення системи.

Перезавантажуємося і знову пробуємо з'єднатися з інтернетом від Білайна

Перевірка мережевого з'єднання

При використанні інтернету від Білайна, помилка 868 може означати відсутність нормального мережного з'єднання. Перевірка в цьому випадку дуже проста – заходимо в «Центр управління мережами та загальним доступом», вибираємо у вікні пункт «Зміна параметрів адаптера», впевняємося в активності потрібного з'єднання Якщо воно чомусь виявилося відключеним, клацаємо мишею і вибираємо пункт «Підключити». Після цього знову пробуємо підключити інтернет від Білайн.

Перевірка обладнання, кабелю та роз'ємів

Якщо помилка 868 при підключенні до Білайну не зникає, значить, потрібно перевірити апаратну частину. Для початку виймаємо конектор з роз'єму мережевої карти та перевіряємо його, очищаємо тонкою голкою контакти, перевіряємо цілісність провідників. Причому провідники перевіряємо повністю, по всій довжині можливо до обладнання провайдера в під'їзді. Якщо десь виявляться обриви та пошкодження, кабель доведеться замінити (дзвонимо провайдеру і викликаємо майстра).

Іноді помилка 868 на Білайн виникає внаслідок збою в мережній карті комп'ютера. У цьому випадку її слід спробувати замінити. У стаціонарних ПК це можливо, а у випадку з ноутбуками доведеться використовувати зовнішні USB-картки. Якщо на новій картці таких проблем немає, то справа в старій карті. Також ви можете спробувати таку процедуру, як переустановка драйверів.

Дзвонимо провайдеру

Помилка 868 на домашньому інтернеті від Білайна - явище порівняно часте. І якщо всі ваші перевірки показали, що проблем з комп'ютером немає, а всі дроти і конектори цілі, напрошується один вихід – потрібно дзвонити на техпідтримку провайдера. Адже іноді причиною помилки 868 на Білайні є банальні технічні роботи за оператора.