Послуга Білайн «Є контакт»: опис

Anonim

Стільниковий зв'язок від Білайна хороший тим, що дозволяє зв'язатися з потрібним абонентом, навіть якщо той знаходиться на іншому материку. Але якщо потрібний контакт знаходиться поза зоною дії мережі, то з додзвоном виникнуть проблеми. Дзвонючому абоненту доведеться постійно дзвонити і з'ясовувати, чи не з'явився його співрозмовник у мережі. Проблема вирішується послугою Білайн «Є контакт». Вона дозволяє сповістити людину, що телефонує, про те, що раніше викликаний абонент увійшов до зони дії мережі або включив свій телефон. З 25 червня 2019 року абонплата встановлюється для абонентів з діючими тарифами «Анлім», «Супер Анлім» та «Перші гігі», раніше ця послуга була безкоштовною.

Опис послуги Білайн «Є контакт»

Уявіть ситуацію – ви намагаєтеся додзвонитися до свого колеги, він знаходиться поза зоною дії мережі, а вам потрібно терміново вирішити з ним якусь проблему чи робоче завдання. В результаті ви продовжуєте телефонувати йому, намагаючись зловити момент, коли він знову з'явиться в мережі. Спроб може бути дуже багато - в результаті цього ви просто витрачаєте свої нерви і саджаєте батарею.

Виходом із описаної вище ситуації стане послуга Білайна «Є контакт» (послуга, а не тариф «Є контакт»). Вона сповістить абонента, коли його потенційний співрозмовник знову з'явиться в мережі. Ось як працює ця послуга:

  • Ми дзвонимо колезі і чуємо повідомлення автовідповідача «Телефон абонента, що викликається, вимкнений або знаходиться поза зоною дії мережі»;
  • З цього моменту Білайн починає відслідковувати момент появи абонента в мережі (момент реєстрації телефону на будь-якій базовій станції);
  • Як тільки мережа побачить, що телефон знаходиться на зв'язку, вона відправить абонентам, які раніше телефонували SMS-повідомлення з текстом «Цей абонент знову в мережі. Ви можете подзвонити йому".

Повідомлення надходить з номера абонента, що викликається – тепер можна йому передзвонити.

Вартість послуги

Для нових абонентів із зазначеними тарифами, що підключилися після 24 червня, надається безкоштовний період 12 місяців з дня підключення. Далі абонплата становитиме 2 руб/сутки.

У різних регіонах вартість послуги може відрізнятися – уточніть подробиці на офіційному сайті Білайна, вибравши свій регіон.

Як підключити «Є контакт» на Білайні

Послуга Білайна «Є контакт» - це корисна послуга для тих, хто хоче залишатися на зв'язку. Якщо бути точніше, то це послуга для оповіщення абонентів, що телефон знову знаходиться в мережі і доступний для дзвінка.Тому підключати її маєте саме ви. З'єднання можна трьома способами:

  • Через особистий кабінет;
  • У мобільному додатку «Мій Білайн»;
  • За допомогою USSD-команди 1104021;
  • За допомогою дзвінка на сервісний номер 0674 094 021.

Перед підключенням потрібно поговорити про роботу послуги «Автовідповідач». Як ми знаємо, вона працює на основі переадресації, яку встановлює абонент. Ось як працюватиме «Є контакт» при тому чи іншому типі переадресації:

  • Безумовна переадресація – послуга працювати не буде, всі дзвінки, що надходять, будуть відправлені на автовідповідач;
  • Будь-які інші види переадресацій, окрім безумовної – послуга спрацьовуватиме лише при активації переадресації через недоступність. У всіх інших випадках дзвінки підуть на автовідповідач.

Таким чином, вам потрібно подумати над доцільністю підключення послуги «Є контакт» за наявності активної послуги «Автовідповідач» від Білайна.

Як відключити послугу «Є контакт» на Білайні

Давайте подивимося, як відключити послугу Білайна «Є контакт», якщо ви раптом передумали сповіщати абонентів про свою появу в мережі. Для цього потрібно зателефонувати на номер 0674094020 або відправити USSD-команду 1104020. Також ви можете скористатися особистим кабінетом або додатком - це набагато зручніше.

Предбачено керуючі команди і для абонентів. Якщо ви дзвоните людям, а вони опиняються поза зоною дії мережі, але ви не хочете отримувати повідомлення про їхню появу в мережі, слід вимкнути їх отримання. Для цього необхідно зателефонувати на сервісний номер 0674094030 або відправити USSD-команду 1104030. Якщо раптом ви захочете увімкнути прийом повідомлень, надішліть USSD-команду 1104031 або зателефонуйте на сервісний номер 0674 094 031.