Номер СМС-центру повідомлень Білайн

Anonim

Налаштування, що впливає на коректне відправлення SMS, називається SMS-центр. Вона прописана за замовчуванням і її ніхто ніколи не чіпає. Варто лише встановити в телефон SIM-карту, як вона автоматично пропише номер SMS-центру в налаштування телефону – після цього пристрій зможе надсилати та приймати текстові повідомлення. Вказуючи СМС-центр Білайна у налаштуваннях свого пристрою, ми повідомляємо йому, що всі повідомлення повинні надсилатися в текстовому форматі, і лише через певний шлюз (номер SMS-центру Білайн). Тільки в цьому випадку відправка буде максимально коректно.

Якщо номер СМС-центру буде вказано неправильно, порушиться лише відправлення повідомлень – працездатність прийому це не порушить. Отже, який номер СМС-центру на Білайн і як його налаштувати? Цим двом питанням і буде присвячений даний огляд.

Номер СМС-центру Білайн

У мережі оператора Білайн працює єдиний номер центру повідомлень, дійсний для всіх регіонів підключення. Номер SMS центру +79037011111 прописується виключно в міжнародному форматі, починаючи з +7. Якщо ми пропишемо номер зі звичною для багатьох «вісімки», то на коректне відправлення SMS ми можемо не розраховувати.

Як настроїти центр повідомлень на телефоні

Для того, щоб налаштувати центр повідомлень Білайн, візьміть мобільний телефон і відвідайте розділ меню, де знаходяться SMS-повідомлення. Знайдіть меню налаштування, знайдіть пункт редагування центру SMS. Вкажіть номер центру повідомлень Білайн +79037011111.

До речі, найменування даного поля може бути різним

  • Центр SMS;
  • Номер SMS-центру;
  • Центр SMS-повідомлень;
  • Центр служби SMS.

На цьому список не закінчується, оскільки найменування поля для введення номера центру повідомлень залежить від виробника – єдиного стандарту тут немає.

Вказуючи в налаштуваннях номер центру SMS Білайна, подбайте про вказівку формату повідомлень – тут має бути вказано параметр «Текст». "Факс", "Електронна пошта" або "Пейджер", то значення потрібно змінити на "Текст", інакше надсилання повідомлень буде неможливим. Багато сучасних телефонів цього пункту немає. Також ми можемо зіткнутися з випадками, коли поле введення називається якось інакше – все залежить від виробника пристрою.

На iPhone

Ви є власником смартфона Apple iPhone і хочете змінити або скоригувати на своєму пристрої номер центру SMS? Скористайтеся командою 50057672+79037011111. Ця команда замінить номер центру SMS у вашому iPhone, після чого ви зможете надсилати SMS-повідомлення.Правильність встановлення перевіряється командою 50057672.

Поміняли номер SMS-центру на iPhone, але відправка SMS, як і раніше, неможлива? Перезавантажте смартфон, щоб введені налаштування могли максимально коректно набути чинності. Після цього спробуйте надіслати повідомлення ще раз.

На Android

На смартфонах з операційною системою Android номер SMS-центру задається простіше. Зайдіть у «Повідомлення» та знайдіть меню «Налаштування». Торкніться пункту «Центр служби SMS», виберіть потрібну SIM-картку та пропишіть номер +79037011111.

У деяких Android-смартфонах SMS центр прописується по-іншому – пройдіть у «Налаштування – Системні програми – Повідомлення – Розширені налаштування» та пропишіть номер у меню «Номер SMS-центру (SMSC)». Збережіть дані та перезавантажте пристрій для коректного набрання чинності. Якщо надсилання SMS, як і раніше, неможливе, зверніться до оператора за номером 0611 – можливо, проблема криється на стороні мережі.