Як підключити 3G-інтернет від Теле2 (зона покриття)

Anonim

Компанія Теле2 працює на російському ринку вже більше 10 років, даруючи людям недорогі послуги зв'язку. Вона розгорнула мережі другого, третього та четвертого поколінь, забезпечуючи швидкісний доступ до інтернету через різні пристрої. У цьому огляді ми поговоримо про мережі 3G від Tele2, виявимо тарифи на інтернет, що діють, вивчимо гаджети для доступу до Всесвітнього павутиння. Також будуть порушені деякі технічні питання.

Зона покриття

Діюча карта покриття мереж 3G від оператора-дискаунтера Tele2 представлена ​​на його офіційному сайті.Зазначимо відразу, що територія охоплення є досить пристойною. Сигнал приймається у всіх великих і дрібних містах, а також у невеликих селищах. .

Зона покриття Tele2

Що потрібно для доступу до мережі

3G-інтернет Теле2 вимагатиме обладнання з підтримкою 3G. Ні про яку сумісність замислюватися не потрібно – сміливо купуйте будь-який пристрій із підтримкою мереж третього покоління та користуйтеся швидким інтернетом. Проблеми із сумісністю спостерігаються хіба що у 4G-пристроїв, причому в тих, що ввезені в Росію неофіційно (там потрібно з'ясувати підтримку потрібних діапазонів).

Частота сигналу 3G у Tele2 - 1920-1935 МГц на вихідний канал і 2110-2125 МГц на низхідний канал. У цьому діапазоні чудово працюють всі телефони та модеми, куплені в Росії та за кордоном.Ніякі додаткові налаштування на 3G не потрібні – точка доступу, а також номер дозвону (для модемів) залишаються незмінними.

Для доступу до мереж третього покоління використовуються:

  • Смартфони – найпоширеніші мобільні пристрої.
  • Планшетні ПК – з модулями 3G.
  • Всі види 3G-модемів – як універсальні, так і залочені під SIM-карти Tele2.

Щоб підключитися до Інтернету, встановіть SIM-карту Tele2 у вибраний пристрій, поповніть рахунок та підключіть необхідний тарифний план. Тепер потрібно активувати передачу даних – гаджет підключиться до мережі.

Налаштувати 3G на Андроїді, якщо смартфон не ловить сигнал (на екрані немає відповідної піктограми), дуже легко. Заходимо в «Налаштування – Мобільна мережа – Тип мережі», вибираємо «Тільки 3G» або «Переважно 3G». Тепер на екрані з'явиться ім'я мережі зі значком покриття третього покоління.

Що робити, якщо 3G не працює:

  • Спробувати вимкнути та знову ввімкнути пристрій.
  • Виконати ручний пошук мережі (потрібний ID мережі – 3G Tele2).
  • Спробувати зателефонувати до довідкової служби.

Також необхідно переконатися, що ви знаходитесь в зоні покриття 3G – скористайтеся офіційною картою або свідомо робочим та налаштованим гаджетом.

Для доступу до інтернету від оператора Tele2 ви можете використовувати смартфони, модеми та планшети з LTE. Вони можуть автоматично перейти з 4G на 3G за відсутності сигналу мереж четвертого покоління. Якщо сигнал зник, але знову з'явився, вибраний пристрій автоматично перейде в 4G – у цих мережах швидкість інтернету в кілька разів вища.

Діючі тарифні плани

Розглянемо тарифи, що діють, що забезпечують вихід в інтернет з різних пристроїв. Почнемо ми із пропозицій для телефонів та смартфонів, а закінчимо тарифними планами для модемів та роутерів.

Пакетні тарифи для телефонів та смартфонів

Якщо вам необхідний швидкісний інтернет на телефоні, скористайтесь наступними тарифними планами:

  • «Мій Tele2» - 5 Гб звичайного трафіку, безлімітні соцмережі та месенджери, безліміт всередині мережі за 7 руб./добу;
  • «Моя розмова» – 2 Гб звичайного трафіку, безлімітні месенджери та соцмережі, 200 місцевих хвилин, 50 місцевих SMS та безліміт усередині мережі Tele2 за 199 руб./міс.;
  • «Мій онлайн» – цілих 12 Гб інтернет-трафіку, додатковий трафік для соціальних мереж та месенджерів, 500 хвилин по Росії, безліміт на Tele2 та 50 місцевих SMS за 399 руб./міс.;
  • «Мій онлайн+» – 30 Гб трафіку, безліміт на месенджери та соцмережі, безліміт всередині мережі, 1500 хвилин по Росії та 50 місцевих SMS за 799 руб./міс.

Чотири чудові тарифи для будь-якого смартфона та телефону з 3G – вони нададуть доступ в інтернет і дозволять спілкуватися з абонентами по всій Росії за справжні копійки.

Опції для інтернету на телефоні

Для доступу в інтернет з мобільного телефону з підтримкою 3G, можна використовувати опцію «Інтернет з телефону». Абонентська плата складає 5 руб./добу, кількість трафіку, що надається - 150 Мб на день. Перше підключення обійдеться безкоштовно, всі наступні – по 15 рублів.

Інтернет для планшета

Для планшетів з підтримкою 3G рекомендовано послугу «Інтернет у планшет». Абонентська плата складає 499 руб./міс., кількість трафіку - 15 Гб. Водночас Tele2 дарує своїм клієнтам безлімітний трафік для соцмереж та навігаційних сервісів. Послуга підключається до тарифного плану «Інтернет для пристроїв» – на ньому працює помегабайтна тарифікація, не найвигідніша для рядового абонента.

Ніщо не заважає використовувати на планшетах з 3G та будь-які інші опції та тарифи від Tele2, описані в нашому огляді.

Інтернет для модемів

Якщо у вас є модем або роутер з підтримкою 3G і вам потрібен доступ в інтернет з ПК або будь-яких інших пристроїв, скористайтесь тарифним планом «Інтернет для пристроїв». Він включає 7 Гб трафіку за 299 руб./міс. Якщо цього буде мало, підключіть додаткові пакети трафіку 50 Гб за 999 руб./мес. чи 20 Гб за 699 ​​руб./міс. На обох пакетах діє нічний безліміт з 00:00 до 06:59:59.

Для керування всіма описаними тарифами та опціями використовуйте особистий кабінет – це найзручніший інструмент для керування своїм номером. Крім пристроїв з 3G, можна використовувати в мережі Tele2 гаджети з 4G – оператор активно будує мережі четвертого покоління, що працюють навіть у невеликих містах. Швидкість тут вища, ніж у 3G. Іноді трапляється так, що в попередньому поколінні модеми трохи «туплять», а в 4G просто «літають».