Що таке Tele2 "Гаманець": як користуватися та переказувати гроші

Anonim

Ніщо не заважає використовувати гроші, що лежать на балансі мобільного телефону, як майже повноцінний платіжний засіб. Підтвердженням цього є послуга Теле2 «Гаманець». Вона дозволяє провести багато фінансових операцій, починаючи від перерахування коштів на інші мобільники і закінчуючи оплатою кредитів. Розглянемо цю послугу більш детально та з'ясуємо, як їй користуватися.

Детальний опис послуги

Ця послуга свого часу називалася «Гаманець Теле2», а деякі абоненти називали її «Мобільний гаманець Теле2». Сьогодні вона трансформувалася у систему «Оплата товарів та послуг».Весь функціонал системи зосереджено на офіційному сайті https://market.tele2.ru/. Для зручності абонентів ми продовжуватимемо називати її «Гаманцем».

Давайте вивчимо основні функції «Гаманця» від оператора-дискаунтера Теле2:

  • Переказ грошей на банківські картки.
  • Переклади на номери мобільних телефонів.
  • Погашення кредитів.
  • Зарахування коштів на акаунти онлайн-ігор.
  • Оплата комунальних послуг.
  • Оплата покупок в інтернет-магазинах.
  • Оплата послуг інтернет-провайдерів.
  • Переклади Росією та країнами СНД.

Також у «Гаманці» є багато інших можливостей.

Якщо ви думаєте, що для проведення платежу необхідно попередньо поповнити «Гаманець» Теле2 з телефону, то ви помиляєтеся – всі платіжні операції виконуються безпосередньо з рахунку.Поповніть його будь-яким зручним способом та оплачуйте будь-які товари та послуги. Мінімальна сума платежу становить 1 карбованець, максимальна – 15 000 рублів. Комісія залежить від виду оплачуваних послуг – інформація доступна в платіжному каталозі.

Переклади на телефони та картки

Для початку необхідно виконати вхід до системи. Зайдіть на сайт Tele2, клацніть у меню за пунктом «Переклади та платежі», пройдіть за посиланням «Всі перекази та платежі». Авторизуйтесь зі своїм номером та паролем – тепер система готова до проведення оплати. Надсилання грошей з «Гаманця» на телефони здійснюється за допомогою форми на головній сторінці. Вкажіть номери одержувача та відправника, впишіть суму та підтвердіть наміри кодом із SMS.

Аналогічним чином виконуються перекази на банківські картки. Це може бути карти, випущені будь-якими російськими банками. Впишіть у формі відправлення свій номер, номер банківської картки та суму.Підтвердьте платіж кодом із SMS – через кілька хвилин гроші будуть переведені з номера Теле2 на вказану картку.

Оплачуємо товари та послуги

Для цього в «Гаманці» від Теле2 передбачений великий каталог. Ви можете вибрати потрібні товари або послуги у розділах каталогу або скористатись пошуком. Наприклад, якщо ви хочете відправити гроші до банку «Відкриття», впишіть його ім'я в пошуковий рядок, виберіть банк у результатах пошуку, вкажіть платіжні реквізити (номер рахунку, П.І.Б. одержувача, БІК) та суму. Комісія за цей напрямок складе 3% + 30 рублів.

Як надіслати грошовий переказ

Послуга «Гаманець» від оператора Теле2 дозволяє переказувати гроші в багато систем грошових переказів – Юністрім, Contect, Лідер та BLIZKO. Припустимо, що хочете допомогти своєму родичу з Владивостока через систему Юністрім. Пройдіть у платіжний каталог і виберіть пункт «Переклад по Росії», на сторінці, що відкрила, клацніть по логотипу обраної системи.

У формі, що відкрилася, на сайті «Гаманця» вкажіть свій номер Теле2, П.І.Б. одержувача, П.І.Б. відправника та паспортні дані одержувача. Підтвердіть наміри та повідомте родичу, що ви надіслали йому матеріальну допомогу – він зможе отримати кошти у будь-якому пункті видачі Юністрим. Комісія за такий платіж складе 5, 75%, але не менше 5 рублів.

Аналогічним чином ви можете провести будь-який інший платіж. Усі операції проводять через сайт. Навіть якщо вам захочеться завантажити програму для керування номером Теле2, ви не знайдете в ньому потрібного функціоналу.

Як відключити послугу

Отключить «Теле2 Гаманець» можна такими способами:

  • За допомогою дзвінка за номером 611 – повідомте консультанту Теле2, що ви хочете відключити послугу «Гаманець» (краще сказати, що ви хочете заблокувати можливість списання грошей зі свого балансу).
  • USSD-командою 179.
  • Шляхом звернення до офісів Теле2.

«Гаманець» відключається через підключення безкоштовної послуги «Заборона грошових переказів».