Як розблокувати цю карту (номер) Теле2

Anonim

Кожна SIM-картка від оператора Теле2 (як і від будь-яких інших операторів зв'язку) має на борту систему захисту від несанкціонованого доступу до послуг зв'язку. Головним ступенем захисту є PIN-код, який вводиться для розблокування телефону під час його увімкнення. Тобто, якщо ми вимкнемо і увімкнемо телефон, побачимо вікно запиту PIN-коду (якщо включена його перевірка). Якщо ми втратимо SIM-карту, то людина, яка її знайшла, не зможе скористатися послугами зв'язку – SIM-карта буде заблокована до введення правильного PIN-коду.

Усього на введення PIN-коду дається три спроби. Якщо всі три спроби будуть неправильними, SIM-картка заблокується. Як розблокувати симкарту Теле2 у разі її блокування за допомогою неправильно введеного PIN-коду? Про це й йтиметься в нашому огляді.

Способи розблокування сімки Теле2

Як розблокувати сімку Теле2 і продовжити користуватися послугами зв'язку? Для цього нам знадобиться PUK-код, введення якого дозволить розблокувати SIM-картку. PUK-код є послідовністю з восьми цифр. Після введення PUK-коду на екрані телефону з'явиться прохання ввести новий PIN-код (потрібно вигадати його самостійно), після чого апарат запуститься в штатному режимі. PUK-код, як правило, написаний на пластиковій карті стартового комплекту, в яку при покупці була вставлена ​​ваша сім-карта. Там же знаходиться і ваш PIN-код, тому зберігати пластикову картку стартового комплекту потрібно в недоступному для сторонніх очей місці. Якщо ми з якихось причин забудемо PIN-код, ми завжди зможемо розблокувати його PUK-кодом.

Припустимо, що ми три рази поспіль неправильно ввели PIN-код, після чого сімка заблокувалася. Але заповітної картки з PUK-кодом у недоступному для сторонніх місці чомусь не виявилося (ці картки часто викидають).Що робити в цьому випадку – змінювати номер та сповіщати всіх про новий номер? Це досить незручно, тому цей спосіб ми залишимо осторонь. А вчинимо ми таким чином – візьмемо паспорт, сходимо до найближчого офісу обслуговування і отримаємо там дублікат своєї робочої SIM-карти.

Крім того, в деяких салонах зв'язку можна отримати пакет відновлення SIM-карти і без паспорта, але він знадобиться при ідентифікації абонента в самому процесі відновлення (потрібно зателефонувати за номером сервісного центру Теле2, представитися та продиктувати оператору ICC -номер SIM-карти, що складається з 18 цифр).

Відновлення SIM-картки – штука хороша. Але проблема в тому, що на старій SIM-карті могли залишитися важливі контакти, які втрачати ніяк не можна. Що ж робити? Відповідь проста – потрібно взяти в руки інший телефон Теле2, зателефонувати до довідкової служби за номером 611 (можна зателефонувати з міського чи іншого мобільного, дізнавшись федеральний номер техпідтримки свого регіону) і попросити оператора продиктувати PUK-код.Тут потрібно знати, що PUK-код SIM-карти є статичним, тоді як PIN-код може змінюватись за бажанням абонента (у мобільних телефонах передбачено такий функціонал). Що стосується PUK-коду, то він записаний не тільки на стартовому пакеті з SIM-картою, а й у білінговій системі, яка стежить за тарифікацією та іншими технічними діями з номером.

Зателефонувавши до довідкової служби Теле2, ми повинні продиктувати оператору свої паспортні дані і попросити продиктувати PUK-код Якщо паспортні дані співпадуть, то оператор назве код, і ми зможемо розблокувати SIM-картку. При розбіжності паспортних даних нам доведеться шукати ту людину, на яку оформлено даний номер.

Тепер ми знаємо, як розблокувати сімку Теле2 і продовжити користуватися послугами зв'язку. Отриманий PUK-код бажано кудись записати, але тільки не в сам телефон. До речі, якщо ми зробимо 10 помилкових вводів PUK-коду, то SIM-картку буде заблоковано повністю – після цього її потрібно буде лише змінювати.Як розблокувати сім-карту теле2 через інтернет? На жаль, такої можливості не передбачено – PUK-код можна отримати тільки у консультанта служби підтримки

Як розблокувати сімку Теле2, якщо немає PUK-коду

Деякі абоненти цікавляться - як розблокувати сімку Теле2, якщо немає PUK-коду? На жаль, зробити це неможливо, оскільки в іншому випадку захист зміг би подолати будь-яка людина. Якщо ви втратили PUK-код, то отримаєте його у довідковій службі – тільки так ви зможете розблокувати сімку Теле2 та продовжити користуватися послугами зв'язку.

Що буде з сімкою, якщо її не розблокувати

Якщо не розблокувати сім-карту, то з нею нічого не станеться – вона лежатиме доти, доки номер не буде вилучено оператором. Це прописано у договорі про надання послуг зв'язку. Для того, щоб номер залишився нашим, необхідно хоча б раз на 4 місяці користуватися послугами Теле2 – інакше номер Теле2 буде заблокований і переданий іншому абоненту, а залишки коштів будуть списані.Розблокувати номер Теле2 після цього не вдасться. Про те, як активувати нову SIM-карту Теле2, можна дізнатися з окремої статті.