Як перейти до Теле2 зі збереженням номера

Anonim

Можливість перейти на Теле2 зі збереженням номера була зустрінута багатьма людьми з великим ентузіазмом. Доступні тарифи цього оператора-дискаунтера завжди привертали увагу потенційних абонентів, але змушували змінювати свій номер. Нещодавно «мобільне рабство» скасували, внаслідок чого у кожної людини з'явилася можливість перейти до іншого оператора стільникового зв'язку без втрати свого номера. Давайте подивимося, як це робиться і що для цього потрібно.

Необхідність у збереженні номера

Здавалося б, нічого такого страшного в втраті номера при зміні оператора немає.Хочеться користуватися послугами Теле2 – купуй SIM-картку та користуйся. Але на практиці все виявляється набагато складнішим. Справа в тому, що зміна номера передбачає неодмінний обдзвон всіх своїх співрозмовників з інформуванням. Якщо кількість записів у телефонній книзі зашкалює за кілька сотень штук, то процедура розтягується на кілька днів.

Є і кілька інших способів оповістити людей про зміну номера:

  • Провести масову SMS-розсилку – це знову зайві витрати;
  • Дочекатися, поки інформація пошириться сама – досить довго і не завжди успішно;
  • Скористатися спеціалізованими послугами – тут передбачено автоматичне сповіщення про зміну номера при дзвінку на старий телефон.

Гірше всього доводиться тим, хто зайнятий будь-яким бізнесом. Людина збільшує клієнтську базу, набирає споживачів послуг, публікує свій номер на рекламних носіях.У якийсь момент він виявляє, що у Теле2 вигідніші розцінки на послуги зв'язку. Але перейти зі збереженням номера не може. І якщо придбати іншу SIM-картку, є ризик повністю занапастити свій бізнес.

Таким чином, збереження номера могло б вирішити багато проблем абонентів Але цієї послуги довгий час не було. Вона з'явилася буквально недавно після появи відповідного пункту в поточному Законодавстві. Операторам не залишалося нічого іншого, як вжити заходів до реалізації цієї можливості. Завдяки цьому перейти на Теле2 із збереженням номера може будь-який абонент стільникового зв'язку.

Умови переходу

Перш ніж ми розповімо, як перейти в Теле2 зі збереженням номера, слід ознайомитися з деякими умовами перенесення:

  • Ваш номер повинен бути оформлений у цьому регіоні – неможливо перейти в Теле2, якщо ваш телефон обслуговується в іншій області (іншому краї);
  • На старому номері не повинно бути жодних боргів – обов'язково погасіть заборгованість, перш ніж звертатися до Теле2 з питань перенесення;
  • Ваш старий номер має бути оформлений саме на вас – якщо це не так, переоформіть його на себе, відвідавши салон свого оператора разом із юридичним власником номера. Якщо місцезнаходження власника невідоме, забудьте про цю витівку – заява буде відхилена;
  • Навіть якщо номер оформлений на вас, переконайтеся, що у договорі прописані ваші поточні паспортні дані – ви можете скоригувати їх в офісі обслуговування свого поточного оператора;
  • Номер не повинен перебувати у блокуванні – інакше процедура буде неможлива.

Якщо боргів немає, номер працює, а в договорі вказані вірні дані, можна сміливо приступати до перенесення зі збереженням.

Покрокова інструкція з перенесення

Давайте подивимося, як перейти на Теле2 зі своїм номером. Виберіть найбільш прийнятний для вас спосіб:

  • В режимі онлайн – щоб перейти на Теле2, зайдіть на сайт оператора і заповніть форму на вибір тимчасового номера. У заявці зазначаються паспортні дані, номер телефону, якому необхідно забезпечити збереження, бажаний тариф (він залишиться надалі). Далі вибирається адреса, де потрібно буде забрати SIM-картку та підписати паперовий екземпляр заяви. Для абонентів із Москви та Московської області діє послуга безкоштовної доставки документів та SIM-картки – комплект доставляється наступного дня. У межах МКАД діє платна термінова доставка (кілька годин) – її вартість становить 200 рублів;
  • В офісі обслуговування оператора – якщо ви хочете перейти на Теле2 зі збереженням номера, зверніться до найближчого офісу. Не забудьте захопити із собою паспорт. Тут вам буде надано SIM-картку з тимчасовим номером телефону, також потрібно буде підписати договір.

Перейти на Теле2 зі збереженням заповітних цифр свого телефону легко. А у випадку з Теле2 ще й безкоштовно, але лише до 31 грудня 2016 року. Якщо не зазначено інше, то перенесення відбудеться на 9-й день після написання заяви та перевірки даних Також ви можете вказати будь-яку іншу дату перенесення – головне, щоб цей період не перевищував 180 діб.

Відповіді на деякі питання

Ви вже знаєте, як перейти до Теле2 зі збереженням свого номера. Давайте подивимося, що нас чекає під час цієї процедури. Загалом вона налагоджена і не викликає будь-яких ускладнень. Але в деяких випадках можливі перебої зі зв'язком - вони займають не більше півгодини. Якщо ж у вас виникли інші труднощі, зверніться до офісу обслуговування Теле2 або зателефонуйте довідкової служби. Деякі абоненти цікавляться можливістю збереження міської нумерації. Ця процедура неможлива, так як збереження номерів стосується лише мобільного рухомого зв'язку

Щодо корпоративних клієнтів, то для них діють персональні умови переходу в Теле2 – їх можна уточнити у довідковій службі або у свого менеджера. Враховуючи можливість перейти в Теле2 зі збереженням свого телефону, у багатьох абонентів виникають питання щодо тарифікації дзвінків. Так, у цьому складності є, тому що здійснюючи внутрішньомережевий виклик, немає впевненості, що дзвониш усередині мережі. Щоб дізнатися реальну приналежність номера якомусь оператору, введіть його у спеціальній формі на сайті Теле2.