Як відстежити абонента Теле2 без його згоди за номером телефону

Anonim

Стежка за людиною пов'язана з численними складнощами - потрібно постійно бути поруч, намагаючись не бути поміченим. Навіть простий контроль за місцем розташування друзів і родичів може стати проблемою. Але всі ці проблеми вирішуються за допомогою цікавої послуги "Геопошук" від Теле2. Ми поговоримо про неї в цьому огляді та обговоримо, як відстежити абонента Теле2 без його згоди або за згодою.

Відстежити абонента Теле2 за його згодою

Послуга «Геопошук» від Теле2 хороша тим, що не вимагає визначення координат будь-якого спеціального обладнання.Шуканому абоненту достатньо мати у своєму розпорядженні лише найпростіший мобільний телефон. Те ж саме стосується і абонента, що шукає – він виконує пошук зі свого мобільного телефону, смартфона або комп'ютера, використовуючи спеціальний інтерфейс або отримуючи дані у вигляді SMS.

Пошук людини за номером телефону Шукати

Кожний мобільний телефон, навіть найпростіший, з монофонічним дзвінком і монохромним екраном, вміє визначати своє місце, ґрунтуючись на аналізі параметрів зв'язку з найближчими базовими станціями. Надалі ця інформація передається в стільникову мережу та використовується у службових цілях – наприклад, для забезпечення більш стабільного та економічного з'єднання з мобільними телефонами та іншими абонентськими пристроями.

На цьому принципі і заснована робота послуги «Геопошук» від Теле2 – вона використовує ті самі дані. Для того щоб розпочати відстеження того чи іншого абонента, потрібно виконати такі кроки:

  • Підключити послугу «Геопошук» за допомогою USSD-команди 11901;
  • Додати шуканого абонента до списку відстежуваних за допомогою USSD-команди 119номер;
  • Виконати пошук абонента за допомогою USSD-меню 119, вибравши в ньому пункт «Знайти».

Відстежити абонента Теле2 без його згоди у нас не вийде – після того як ми виконаємо додавання шуканого номера, на його телефон надійде запит про місцезнаходження. Якщо абонент підтвердить запит, ми зможемо дізнатися, де він знаходиться. Якщо він відповість відмовою, то встановити його місцезнаходження буде неможливо.

Управління послугою «Геопошук» здійснюється за допомогою USSD-меню 119. З його допомогою ми зможемо додати якогось абонента, надіслати запит на пошук того чи іншого абонента, вивести список шуканих номерів, видалити зі списку той чи інший номер.Відповідь на пошук абонента надходить у вигляді SMS, але для зручнішого та візуального пошуку найкраще використовувати web-інтерфейс http://geo.tele2.ru/ - для доступу до цього інструменту авторизуйтесь за допомогою пароля від «Особистого кабінету» (в інтерфейсі присутня відповідна форма).

Тепер поговоримо про обмеження, умови та тарифи. Запити визначення місцезнаходження ніяк не лімітуються. До списку ми можемо додати будь-яку кількість номерів. При цьому один номер можуть шукати відразу кілька абонентів (зрозуміло, за згодою). Послуга надається з невеликою абонентською платою – всього 2 руб./добу за будь-яку кількість абонентів, що шукаються (навіть якщо вони не доданіы).

І найважливіший момент – відстеженню підлягають виключно абоненти Теле2, що знаходяться на території домашнього регіону (наприклад, у Москві та МО).

Відстежити абонента Теле2 без його згоди

Ми вже знаємо, як відстежити абонента Теле2 за номером телефону в режимі онлайн – для цього потрібно запросити його дозвіл та зайти до веб-інтерфейсу послуги «Геопошуку». Усі переміщення абонента будуть виводитися на карту. Але як ми можемо відстежити абонента Теле2 без його згоди?

Обдурити стільникову мережу неможливо - вона надійно захищена. Зате ми можемо зустрітися з потенційно шуканою людиною, під якимось приводом взяти в руки його мобільний телефон, запитати місцезнаходження, підтвердити його, а підтверджує SMS видалити. Після цього ми зможемо майже безкарно визначати місцезнаходження цього абонента.

Інші способи стеження за абонентом

Для стеження за абонентами ми можемо використовувати не лише можливості мережі, а й можливості сучасних смартфонів. У цьому випадку використовується спеціальне програмне забезпечення (іноді платне), яке потрібно встановити на шуканий пристрійПроцедура досить складна, але дозволяє забезпечити надійне стеження (у тому числі і за супутниковими координатами).

Також для відстеження абонентів використовуються спеціальні брелоки, що містять у собі мініатюрні GPS-приймачі та передають дані про своє місцезнаходження по каналах стільникового зв'язку. Такі брелоки абсолютно вільно продаються в спеціалізованих магазинах – вони необхідні для здійснення контролю над людьми похилого віку, маленькими дітьми, а також над домашніми тваринами.

Отслеживание здійснюється і за допомогою спеціального супутникового обладнання для автомобилей – з його допомогою контролюється розташування приватного та комерційного транспорту. Сховавши спеціальний прилад у машині та підключивши його до бортової електромережі, ми забезпечимо цілодобове стеження.