Теле2 4G (LTE): частоти

Anonim

Стільникові мережі четвертого покоління, що забезпечують високошвидкісний доступ в інтернет, розкинуті всіма російськими операторами. У когось зона покриття трохи гірша, у когось трохи краща, а хтось представлений в обмеженій кількості регіонів – відмінностей багато. Базові станції четвертого покоління є і оператор-дискаунтер Теле2. Сьогодні 4G від Теле2 є у багатьох регіонах, у тому числі й у невеликих містечках. Поговоримо про це детальніше.

Технологія та зона покриття

LTE від Tele2 дозволяє відчути всі принади високошвидкісного мобільного інтернету – це швидке скачування файлів, перегляд відео у високій якості, невеликий ping та доступні тарифи.Велике охоплення мереж четвертого покоління дозволяє розраховувати якісний зв'язок у багатьох населених пунктах Росії. Їхня робота здійснюється в наступних частотних діапазонах – Band 7, Band 20 та Band 31

Для роботи в мережах 4G від Теле2 можна використовувати будь-яке обладнання – це смартфони, планшетні ПК, модеми та роутери. Головне, щоб техніка могла працювати у вказаних вище частотних діапазонах. Якщо це не так, вона просто не зможе зареєструватися в потрібній мережі. Таке часто відбувається з обладнанням, яке було створено для роботи в інших країнах, де використовуються інші частотні діапазони.

Давайте подивимося, що ми можемо використовувати в мережах 4G від Теле2:

  • Будь-які офіційно ввезені до Росії смартфони та планшети;
  • Модеми від Теле2 та універсальні модеми з підтримкою потрібних діапазонів;
  • Будь-які мобільні та стаціонарні роутери з 4G.

Таким чином, спектр обладнання нічого не обмежений, що вже великий плюс.

З брендованого обладнання представлені 4G-модеми Теле2, що продаються в комплекті з SIM-карткою. Вони можуть забезпечити швидкість прийому даних до 100 Мбіт/сек та швидкість віддачі даних до 50 Мбіт/сек. Насправді, реальна швидкість буде нижчою, що пов'язано із завантаженістю базових станцій та великою кількістю абонентів.

Крім модему, для роботи в мережах 4G від Tele2 пропонуються компактні мобільні роутери. Вони оснащені акумуляторами, вони можуть працювати в автономному режимі. У комплекті постачається SIM-картка. До цього роутера можна підключити до 10 пристроїв – це планшети, смартфони, SMART-телевізори та багато іншого. Ємність вбудованого акумулятора становить 2000 мАг, що забезпечує автономну роботу протягом 5-6 годин (залежно від навантаження).

Покриття 4G від Теле2 є тільки на територіях населених пунктів – ознайомитися із зоною охоплення можна на офіційному сайті оператора, або прямо на нашому сайті.

Тут ви побачите побудовану карту для мереж другого, третього та четвертого покоління – для більшої зручності вони маркуються різними кольорами. Найширше покриття – у мереж другого покоління. За ними йдуть мережі 3G та ділянки з покриттям мереж 4G.

Тарифи та опції для 4G-інтернету від Теле2

Високошвидкісний інтернет потрібний не тільки на комп'ютері, а й на телефоні. Тому спочатку ми поговоримо про тарифи Теле2 – в принципі вони можуть використовуватися практично на будь-яких пристроях. Ось ці тарифи:

  • «Мій Tele2» - безлімітні виклики на Теле2 по всій країні, 5 Гб трафіку та безлімітний трафік для соціальних мереж та месенджерів. Цікава пропозиція для будь-якого столичного абонента. Щоправда, воно більше націлене на голосове спілкування всередині мережі та обмін повідомленнями в месенджерах та соцмережах;
  • «Моя розмова» - тариф включає 2 Гб трафіку, 200 хвилин будь-яких місцевих викликів, безліміт на Теле2 і 50 місцевих SMS за 199 руб./міс. Непогане рішення для економних абонентів;
  • «Мій онлайн» - тарифний план включає 12 Гб трафіку, 500 хвилин на будь-які російські телефони, безліміт всередині мережі, 50 SMS по Росії та безлімітний трафік для соціальних мереж та месенджерів. Абонентська плата складає 399 руб./міс;
  • «Мій онлайн+» - 30 Гб основного трафіку, 1500 хвилин по Росії, 50 SMS на місцеві номери, внутрішньомережевий безліміт, безлімітний трафік для соціальних мереж та месенджерів за 799 руб./міс.

Виберіть зі списку найбільш підходящу для себе пропозицію та насолоджуйтесь високошвидкісним інтернетом у мережах 4G від Теле2.

Для роботи в роутерах, модемах та планшетах було створено спеціальний тариф «Інтернет для пристроїв». Абонентська плата тут становить 299 руб./міс, в яку входять 7 Гб інтернету. Якщо цього замало, до тарифу підключаються додаткові опції:

  • «20 Гб» з нічним безлімітом - за 699 ​​руб. / міс. Опція оптимальна для модемів та роутерів;
  • «50 Гб» з нічним безлімітом – абонентам надаються 50 Гб трафіку з абонентською платою 999 руб./міс. Непогане рішення для серйозних користувачів, які користуються інтернетом на постійній основі.

Після вичерпання наданого трафіку доступ до мережі припиняється. Для відновлення доступу користуйтеся додатковими пакетами трафіку.