Як перейти з МТС на Теле2 зі збереженням номера

Anonim

У кожного абонента є право перейти від одного оператора до іншого із збереженням свого телефонного номера. І таку можливість закріплено на законодавчому рівні. Сьогодні цією послугою користуються багато людей, які бажають отримати більш якісний або дешевий зв'язок. Давайте подивимося, як перейти з МТС на Теле2 зі збереженням свого номера, і що для цього потрібно. Відзначимо відразу, що процедура гранично налагоджена, тому складнощів виникнути не повинно.

Переваги від переходу в Теле2

Можливість збереження свого номера була сприйнята багатьма абонентами як радісна звістка.Довгий час це було неможливим, доки не було прийнято відповідного закону. Операторам стільникового зв'язку довелося підкоритися, незважаючи на можливу втрату клієнтів, у тому числі і старих.

Давайте розглянемо основні причини переходу:

  • Абонента не влаштовують дорогі тарифні плани поточного оператора – при цьому йому подобаються пропозиції інших компаній (у нашому випадку – Теле2);
  • Людей не влаштовують якість зв'язку та зона покриття – наприклад, багато хто скаржиться на слабке покриття у заміській зоні;
  • Клієнтам потрібні додаткові послуги та опції, яких немає у поточного оператора.

Завдяки чинному законодавству Росії перейти з МТС на Теле2 зі збереженням номера стало можливо, причому в найстисліші терміни. технічними складнощами, а оператори попереджали абонентів про можливі перебої зі зв'язком та з доступом до інтернету.Сьогодні проблеми можливі лише в обмежений період – до півгодини, рідше до кількох годин.

Ми вже з'ясували, що перейти з МТС на Теле2 зі збереженням номера можна. Залишилося розглянути переваги такого переходу:

  • У Теле2 широка зона покриття – за останні роки оператор суттєво розширив кількість базових станцій. Також відзначається суттєве розширення зони 4G;
  • Сигнал Теле2 впевнено приймається навіть за містом – великий плюс для мандрівників та дачників;
  • У Теле2 відмінні збалансовані тарифні плани та безліч цікавих додаткових послуг та опцій – гарна нагода змінити оператора зв'язку.

Перейшовши з МТС зі збереженням номера, ви зможете продовжувати приймати дзвінки як ні в чому не бувало. Це найважливіше для ділових людей, яким у жодному разі не можна міняти телефон. До того ж не доведеться сповіщати своїх співрозмовників та абонентів із телефонної книги про зміну свого номера – вони нічого не помітять.

Недолік у перенесення один – якщо раніше приналежність номера до тієї чи іншої мережі можна було з'ясувати за федеральним кодом, то сьогодні для цього необхідно використовувати додаткові інструменти.Для уточнення належності використовуйте офіційний сайт Центрального науково-дослідного інституту зв'язку.

Номер вказується у десятизначному форматі – без 8 та +7.

Інструкція з перенесення – докладно та по кроках

Щоб перейти з МТС на Теле2 зі збереженням номера – на першому етапі потрібно попрацювати з поточним оператором. Перша дія – уточнити, на кого оформлена SIM-картка. Якщо вона оформлена іншу людину, необхідно провести переоформлення. Для цього обидва абоненти мають відвідати офіс обслуговування, озброївшись паспортами. Найгірше, якщо реальний власник знаходиться далеко, у цьому випадку від нього буде потрібно довіреність.

Є ще одна ситуація – якщо SIM-карта оформлена на старі паспортні дані, доведеться відвідати офіс МТС та оновити їх. Інакше у перенесенні буде відмовлено, оскільки всі сторони-учасники перенесення звіряють абонентські дані між собою. Якщо з паспортними даними все гаразд, вирушаємо до офісу теле2.

Для того щоб перейти з МТС зі своїм номером, зробіть такі кроки:

  • Визначтеся з вибором тарифного плану;
  • Напишіть у найближчому офісі заяву із зазначенням своїх паспортних даних та поточного номера;
  • Отримати тимчасову SIM-картку.

Зазвичай перехід виконується на дев'ятий день після заповнення заяви. ). У зазначену в заяві дату потрібно витягнути зі свого телефону стару SIM-картку та встановити нову – стара стане неактивною.Якщо якісь послуги зв'язку таки не запрацювали, слід почекати чи зателефонувати за номером 8-800-555-0611. На всіх етапах перенесення передбачено SMS-інформування.

До речі, існують ситуації, в яких перейти з МТС на Теле2 зі збереженням номера не вийде:

  • На старій SIM-карті є заборгованість – її потрібно обов'язково погасити ще перед написанням заяви;
  • Не збігаються паспортні дані – їх потрібно оновити або відкоригувати;
  • Стара SIM-карта знаходиться у блокуванні – судовому, фінансовому чи добровільному.

Тобто для того, щоб перейти з МТС на Теле2, потрібно мати повністю працездатний номер.

Доступні тарифи Теле2

Якщо ви хочете перейти з МТС на Теле2 зі збереженням номера, ознайомтеся з доступними тарифами – ця інформація стане вам у нагоді при написанні заяви:

  • «Мій Теле2» - 5 Гб і внутрішньомережевий безліміт за 7 руб/добу, дзвінки за місцем та Росії - 1, 95 руб/хв;
  • «Моя розмова» – 2 Гб, 200 хвилин на дзвінки та безліміт всередині мережі за 200 руб/міс;
  • «Мій онлайн» - 15 Гб, 500 хвилин дзвінків, безлімітні месенджери та соцмережі, безліміт всередині мережі за 400 руб/міс;
  • «Мій онлайн+» – 30 Гб, 800 хвилин дзвінків, безлімітні месенджери та соцмережі, безліміт всередині мережі за 700 руб/міс;
  • «Всюди онлайн» - Wi-Fi в московському метро без реклами, 40 Гб інтернету, безлімітні соціальні мережі та месенджери, 500 хвилин по РФ, безліміт всередині мережі та 50 SMS за 500 руб/міс;
  • «Безліміт» – справжній безлімітний інтернет, 500 хвилин, 50 SMS та внутрішньомережевий безліміт за 600 руб/міс;
  • «Преміум» – 50 Гб інтернету (у тому числі в міжнародному роумінгу на території популярних країн), 2000 хвилин, внутрішньомережевий анлім та 500 SMS за 1500 руб/міс;
  • «Класичний» – без абонентської плати, місцеві дзвінки по 2 руб/хв, дзвінки на номери Теле2 Росії – 3 руб/хв, міжмісто – 9 руб/хв, інтернет – 1 Гб за 120 руб/ міс або 3 Гб за 200 руб/міс;
  • «Інтернет для речей» – для розумних пристроїв. Включає 300 Мб інтернету, 30 хвилин по Росії та 100 SMS за 100 руб/міс.

Для планшетів та модемів реалізовано тариф «Інтернет для пристроїв» - він надається без абонентської плати та передбачає підключення додаткових пакетів. Дзвінки та SMS коштують на ньому досить дорого.