Як дізнатися свій PUK-код Теле2

Anonim

Як дізнатися PUK-код сім-карти Теле2? Відновлення коду здійснюється трьома способами, описаними у нашому огляді. Скориставшись ними, абонент зможе розблокувати заблоковану SIM-картку та продовжити користуватися послугами зв'язку від оператора Теле2.

Що таке PUK-код і в чому відмінність від PIN-коду

Для є PUK-код і для чого він потрібен? Сама абревіатура розшифровується як Personal Unblocking Key. Код складається з восьми цифр, прив'язаних до SIM-картки. Він необхідний для розблокування SIM-картки після неправильно введеного PIN-коду (на правильне введення три спроби). Що стосується PIN-коду, він блокує доступ до SIM-карти при включенні телефону.

Ми можемо запросто змінити PIN-код, але змінити PUK-код неможливо – він статичний Тому його і можуть назвати у довідковій службі оператора Теле2. До речі, якщо ввести його неправильно більше 10 разів, то розблокування SIM-картки буде доступне виключно в офісах обслуговування Теле2 – буде потрібно отримання дубліката заблокованої SIM-картки. Також на нашому сайті ви можете прочитати про те, як дізнатися ПАК-код на МТС.

Де дізнатися PUK-код

Уточнити PUK-код можна так:

  • Зазирнувши у документи на сімку;
  • Зателефонувавши до довідкової служби;
  • Звернувшись до офісу оператора.

Інші способи не працюють.

Документи

Найпростіший спосіб дізнатися PUK-код на Теле2 – знайти документи на підключення. Там ми побачимо пластикову основу, з якої виламується сама SIM-картка. На цій пластиковій основі є дві скретч-смужки за аналогією з лотерейними квитками. Щоб дізнатися PUK-код, зітріть одну скретч-смужку за допомогою нігтя чи монети. Під смужкою буде видно бажаний восьмизначний PUK-код.

Дзвінок оператору

Як ми вже згадували, PUK-код складається з восьми цифр. Його докорінною відмінністю від PIN-коду є те, що він статичний. Ми можемо просто змінити PIN-код, але змінити PUK-код SIM-карти ми не зможемо. Але в нашій ситуації це просто чудово, тому що у нас з'являється можливість дізнатися PUK-код у консультантів довідкової служби Теле2.

Щоб дізнатися PUK-код, потрібно додзвонитися до довідкової служби Теле2. Тут нам доступні два телефони – короткий номер 611 та міський номер (495) 97-97-611. Набираємо номер, додзвонюємося до довідкової служби, говоримо оператору про проблему, називаємо свої паспортні дані та отримуємо заповітний PUK-код.

До речі, у цьому прикладі ми в черговий раз бачимо, як важливо бути юридичним власником SIM-картки. Якщо SIM-картка буде оформлена на друга, родича, знайомого або просто на сторонню особу, то отримати PUK-код ми не зможемо. Чи номер оформлений не на вас? Тоді знайдіть справжнього власника та зверніться з ним до найближчого офісу обслуговування Теле2 для переоформлення номера.

Салон оператора

Чи знаєте ви, що у питанні відновлення SIM-карти ми можемо взагалі обійтися без PUK-коду? Для цього потрібно звернутися в офіс обслуговування Теле2 та отримати дублікат SIM-картки. Але для цього абонент повинен бути справжнім власником номера. Також можливе отримання самого коду – достатньо повідомити про це консультанта салону.

Через Інтернет

Відновити PUK-код на Теле2 через особистий кабінет неможливо – він тут не прописаний.

Для відновлення коду рекомендуємо скористатися вищеописаними способами. І пам'ятайте, що ви повинні бути юридичним власником номера.