Не працює домашній телефон Ростелеком

Anonim

Поки домашній телефон від Ростелекому працює стабільно і без збоїв, ми не замислюємося про те, щоб записати в свою телефонну книжку номер техпідтримки. Але все змінюється, коли ми несподівано виявляється відрізаним від зовнішнього світу і не можемо здійснити жоден телефонний дзвінок. Не працює домашній телефон від Ростелекому, куди дзвонити - саме такими питаннями спантеличуються користувачі. Давайте подивимося, що робити, якщо вдома зламався телефон.

Телефонувати, якщо не працює домашній телефон

8-800-707-12-12

Поширені причини поломки телефону

Якщо у вас стара провідна телефонна лінія, слід переконатися, що ви не порвали провід, пересуваючи шафу або тумбочку. Уважно перевірте цілісність телефонного кабелю після його входу в квартиру За необхідності, ви можете зробити скручування самостійно, після чого потрібно ще раз перевірити працездатність домашнього телефону. Якщо він заробив, то дзвонити до Ростелекому не треба. Для того щоб захистити кабель від розривів, заберіть його в кабель-канал (пластиковий короб).

Перш ніж дзвонити в Ростелеком з питання непрацюючого домашнього телефону, слід перевірити сам телефонний апарат. Якщо у вас встановлено радіотелефон, виконайте такі операції:

  • Переконайтеся, що база підключена до телефонної лінії;
  • Перевірте наявність бази;
  • Перевірте працездатність акумуляторів у бездротовій трубці.

Якщо все справно, то проблема криється в самій лінії. Також не завадило б підключити до лінії інший телефон і провести повторну перевірку. Сьогодні домашній телефон від Ростелекому підключається через спеціальний голосовий шлюз, поєднаний із роутером. Тобто звична фізична лінія від квартири до телефонної станції відсутня – зв'язок встановлюється каналом, через який підключається інтернет. Відповідно, перш ніж дзвонити в Ростелеком з питання непрацюючого домашнього телефону, спробуйте перезавантажити роутер.

Контакти технічної підтримки

Ремонт домашнього телефону Ростелеком проводиться силами співробітників оператора. Для того, щоб подати заявку на усунення несправності, необхідно зателефонувати за номером підтримки 8-800-707-12-12. Обов'язково запишіть цей номер у телефонну книжку, щоб не забути його надалі.Додзвонившись у техпідтримку, поясніть оператору, що у вас не працює домашній телефон (назвіть номер та дані абонента для формування заявки).

Після цього фахівці перевірять:

  • Працездатність обладнання телефонної станції;
  • Цілісність телефонної лінії та лінійного обладнання;
  • Справність абонентського оборудования.

За необхідності вони відновлять телефонну лінію або цифрову лінію зв'язку, протестують ваш телефон. Зверніть увагу, що всі дані роботи виконуються оператором безкоштовно, без будь-якої додаткової плати. Для цього необхідно придбати в магазині відповідний за характеристиками та функціональними можливостями телефон, привезти його додому та підключити його до телефонної мережі або голосового шлюзу – все це легко робиться без допомоги фахівців технічної служби Ростелекому.Запам'ятайте, що телефонувати за контактним номером потрібно лише тоді, коли домашній телефон не працює з вини провайдера.