Як оплатити інтернет Ростелеком через термінал

Anonim

Той час, коли оплата послуг зв'язку здійснювалася лише у офісах операторів, давно минуло. Сьогодні на вибір користувачів представлено багато способів проведення платежів. Найбільш доступним способом є використання термінальних мереж. Як сплатити інтернет від Ростелекому через термінал і що для цього потрібно? Для початку слід згадати, що існують два види терміналів:

  • Банківські термінали – вони належать банкам і дуже схожі на банкомати, але можуть лише приймати кошти, не видаючи їх;
  • Платежні термінали – належать платіжним системам, орієнтовані виключно на прийом готівки.

Процес оплати у різних терміналах відрізняється, тому ми рекомендуємо вам ознайомитися з нашим оглядом.

Оплата в платіжних терміналах

Термінальних мереж, через які можна оплатити інтернет від Ростелекому, дуже багато. Їх встановлюють на вулицях та в магазинах компанії Cyberplat, Qiwi, Deltapay, Інформ-Системи та багато інших. Деякі з них належать і до банківських структур. Також не можна не відзначити наявністю терміналів від Пошти Росії – вони стоять у багатьох поштових відділеннях. Тому оплатити інтернет від найбільшого російського провайдера ми зможемо буквально в кожній точці нашої країни.

Рекомендації щодо використання терміналів від тієї чи іншої мережі дати складно. Справа в тому, що розмір комісії за платежі відрізняється навіть у межах однієї мережі. Один термінал може стягувати комісію у розмірі 3-4%, а інший – у розмірі 7-8% (сумарна комісія встановлюється мережею та власником закладу, де стоїть термінал).Тому потрібно обійти всі найближчі термінали та з'ясувати розмір комісії за схемою «чим менше, тим краще».

Зі свого боку ми можемо порекомендувати термінали Qiwi. Це з найбільших платіжних систем у Росії, що забезпечує швидко проходження платежів будь-якого призначення. Що стосується Ростелекому, то гроші на його рахунки зараховуються за лічені хвилини. В окремих терміналах комісія дуже низька, завдяки чому ви зможете заощадити гроші Як оплатити Ростелеком через термінал? Пояснимо на прикладі терміналів Qiwi:

  • Вибираємо пункт «Оплата послуг»;
  • Вибираємо пункт «Інтернет та телефонія»;
  • Знаходимо потрібного оператора;
  • Вибираємо пункт внесення коштів на інтернет від Ростелекому;
  • Вносимо необхідну суму;
  • Натискаємо на кнопку оплати та отримуємо у своє розпорядження чек.

Приблизна схема діє і в багатьох інших терміналах від інших платіжних систем.

Оплата в банківських терміналах

Оплата інтернету Ростелеком через термінали банків найчастіше здійснюється без комісії. Принаймні це справедливо для терміналів Ощадбанку. Для того, щоб провести платіж, потрібно знайти адресу найближчого терміналу – адреси публікуються на сайті банку Оплата може бути проведена трьома способами:

Оплата готівкою;

Приємним бонусом стане те, що тут ми можемо дізнатися про баланс на особовому рахунку за інтернет і внести правильну суму. Під час проведення платежу не забудьте вказати регіон обслуговування. Далі вибираємо пункт оплати за інтернет та вносимо кошти. При використанні банківської картки спочатку проводиться введення PIN-коду, і лише потім відбувається проведення платежу. Не забудьте забрати чек – він допоможе в ситуаціях з помилковим зарахуванням коштів.