Огляд тарифів Ростелеком у Волгограді та Волгоградській області

Anonim

Волгоградська філія Ростелекому пропонує потенційним клієнтам безліч послуг – це стільникова та стаціонарна телефонія, високошвидкісний інтернет, цифрове ТБ, відеоспостереження та «Розумний дім». У цьому огляді ми обговоримо вартість даних послуг, опишемо основні тарифні плани Ростелеком у Волгограді, поговоримо про способи подання заявок на підключення. Також ми торкнемося цікавої системи охорони власного житла.

Як виконується підключення

Абоненти з Волгограда підключаються до Інтернету двома способами.Спосіб перший – оптична лінія. Він забезпечує максимальну швидкість доступу із мінімальними втратами. Користувачів чекають висока якість зв'язку та доступні ціни. Спосіб другий – телефонна лінія. Швидкості тут у 10 і більше разів нижчі, але комфортний серфінг він таки забезпечує. Також можливий перегляд роликів у форматі Full HD.

В Волгоградській області застосовується ще одна технологія підключення – це Wi-Fi. Для цього в регіоні запущено держпрограму щодо усунення цифрової нерівності. Вона забезпечує швидкість доступу до 10 Мбіт/сек, причому абсолютно безкоштовно. Бездротові хот-споти в рамках цієї програми запущені в населених пунктах з населенням до 500 осіб.

Як підключитися до Ростелекому

Підключення послуг від провідного провайдера здійснюється шляхом подання попередньої заявки. Вона необхідна виявлення технічної можливості організації підключення за заданою адресою. Передбачені такі способи подання заявок:

  • Через форму на офіційному сайті – тут вказуються адреса підключення та контактні дані. Можна відразу вибрати необхідний тарифний план, замовити обладнання, скористатися опціями.
  • В одному з фірмових офісів – подайте заявку в усному чи письмовому вигляді.
  • Через телефон техпідтримки Ростелекому 8-800-1000-800 – заявка подається в усному вигляді.

На розгляд заявок зазвичай витрачаються 2-3 робочі дні. або телефонної лінії).

Адреси та телефони Ростелекому

Давайте подивимося, де розташовуються офіси Ростелекому Волгоградської філії:

  • Г. Волгоград, вул. Робітничо-Селянська, буд. 25.
  • Г. Волгоград, вул. Миру, буд. 16.
  • Г. Волгоград, вул. маршала Єрьоменко, д. 100.
  • Г. Волгоград, вул. ім. Миколи Відради, буд. 17.
  • Г. Волгоград, пр-т ім. Героїв Сталінграда, 10.
  • Г. Волгоград, пр-т. ім. Маршала Жукова, буд. 169а (поруч із р. п. Городище).
  • Г. Волзький, пр-т. Леніна, буд. 25.
  • Г. Волзький, пр-т Дружби, буд. 42.
  • Г. Камишин, вул. Жовтнева, буд. 60.
  • Г. Михайлівка, вул. Леніна, буд. 64.
  • Г. Котове, вул. Нафтовиків, буд. 11.
  • Г. Урюпинськ, пр-т. Леніна, буд. 76.
  • Г. Фролове, вул. Народна, буд. 31.

У місті Калач-на-Дону абонентських відділів Ростелекому немає.

В офісах оператора можна виконати такі операції – підключити або вимкнути домашній телефон, перейти на інший тарифний план, оплатити послуги банківською картою, розібратися з фінансовими питаннями.При виникненні проблем зі зв'язком зверніться до найближчого абонентського відділу або зателефонуйте до гарячої лінії.

Розберемося з місцевими контактами. У регіоні діє телефон єдиної гарячої лінії Ростелекому 8-800-1000-800. Він доступний зі стаціонарних та мобільних трубок безкоштовно. Для підтримки абонентів мобільного зв'язку задіяно номер 8-800-18-11-888.

Сервіс самообслуговування

Провести оплату банківською картою, вибрати інший тарифний план, глянути деталізацію дзвінків, переглянути останні платежі – для цього у Ростелекома є особистий кабінет. Вхід до системи здійснюється після попередньої реєстрації. Вказуємо в реєстраційній формі номер мобільного телефону або адресу електронної пошти, задаємо пароль, підтверджуємо свій обліковий запис. Далі виконуємо вхід за номером телефону та підключаємо послуги, що використовуються.

Для зручнішого управління послугами Ростелеком випустив фірмовий мобільний додаток. Він дублює функціонал особистого кабінету на екрані смартфона. Також доступна його установка на планшет.

Тарифні плани на інтернет

Читання відгуків про Ростелеком в інтернеті може показати, що послугами оператора незадоволені близько 50% абонентів. Насправді, це завищений показник. І реальна кількість відгуків набагато менша. Адже, користуючись якісним зв'язком, у абонентів не виникне думки залишити про нього позитивний відгук. А при з'єднанні, що постійно рветься, так і підмиває облити оператора брудом на одному з майданчиків.

Тарифи Ростелеком у Волгограді запропонують підключення на швидкості до 100 Мбіт/сек оптики та до 10 Мбіт/сек при підключенні по телефонній лінії. Виміряти підсумкову швидкість допоможе популярний сервіс Спідтест.

Давайте розглянемо тарифи для підключення за оптикою:

  • «Інтернет до 30 Мбіт/сек» – тарифний план для економних користувачів. Розмір абонентської плати становить 450 руб/міс.
  • «Інтернет до 50 Мбіт/сек» - комфортна швидкість за 550 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» - найшвидший канал за 650 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» з прокладанням оптичного кабелю прямо в будинок або квартиру - 800 руб/міс.
  • «Ігровий» – спеціальний тарифний план для шанувальників онлайн-ігор. Він включає канал на 100 Мбіт/сек, оренду бездротового роутера за 1 руб/міс і безліч ігрових доповнень. Абонентська плата складає 850 руб/міс.

Тарифні плани для підключення по телефонній лінії:

  • «Інтернет до 3 Мбіт/сек» з абонентською платою 450 руб/міс.
  • «Інтернет до 5 Мбіт/сек» з абонентською платою 550 руб/міс.
  • «Інтернет до 8 Мбіт/сек» з абонентською платою 600 руб/міс.
  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек» з абонентською платою 650 руб/міс.

Також передбачений тарифний план «Ігровий» зі швидкістю до 15 Мбіт/сек, ігровими доповненнями та послугою оренди роутера (1 руб/міс) – абонплата складає 850 руб./міс.

Тарифи на телебачення

У мешканців Волгограда є можливість підключити як аналогове, так і цифрове ТБ. Аналогове телебачення представлене послугою "Кабельне ТБ". Вона передбачає доступ до великої кількості каналів за 120 руб/міс. Також можливе мовлення в цифровій якості за стандартом DVB-C за додаткові 55 руб/міс.

Послуга «Інтерактивне ТБ» створена для тих, хто хоче насолоджуватися телевізійним мовленням у найвищій якості. Вона включає безліч HD-каналів, систему управління переглядом, «Мультискрин» (перегляд на декількох пристроях одночасно), додаткові сервісні та розважальні послуги. Аналогічним функціоналом має послуга «Інтерактивне ТБ 2.0», але вона може працювати незалежно від каналів Ростелекому (приставка, що використовується, підключається до мереж будь-яких провайдерів).

Розглянемо тарифні плани для послуги «Інтерактивне ТБ». Найдешевшим і найдоступнішим є тариф «ТВІЙ Стартовий». Він відкриває абонентам 128 каналів за 320 крб/міс. За 420 руб/міс підключається тарифний план «ТВІЙ Оптимальний» на 157 телеканалів – до нього додані канали на тему музики та спорту, а також дитячі телеканали. Тариф «ТВІЙ Просунутий» коштує 620 руб/міс, у ньому вже 191 канал, у тому числі безліч телеканалів з HD-якістю.

Тариф «ТВІЙ Максимальний» запропонує абонентам гігантську кількість каналів – 230 шт. Абонентська плата складає 1700 руб/міс. Сюди входять базові канали, кіноканали, пакети для дорослих. Для любителів кіно, яким не потрібне таке достаток, підготовлено спеціальний тариф «ТВИЙ Прем'єрний», під заявку набиту кіноканалами. Абонплата на ньому становить 620 руб/міс.

Тарифи для послуги «Інтерактивне ТБ 2.0» представлені наступним списком:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» – молодший тарифний план, що включає більше сотні каналів за 320 руб/міс.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» включає понад 120 каналів за 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» - майже 160 каналів за 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» – тарифний план з гігантською кількістю каналів, їх тут понад 170 шт. Абонентська плата складає 1700 руб / міс.

Зверніть увагу, що на обох послугах є додаткові тематичні пакети – вони оплачуються окремо.

Пакетні тарифні плани

Тарифи на інтернет та телебачення пакетного типу запропонують знижку на сумарну абонентську плату. Крім того, для мешканців Волгограда підготовлено тарифні плани із послугою домашньої телефонії. Давайте розглянемо їх докладніше, розпочавши з пропозицій оптики – перед нами тарифи з трьома послугами:

  • «Інтернет до 30 Мбіт/сек» з домашнім телефоном за тарифом «Погодинний» та «Інтерактивним ТБ» на 128 телеканалів – розмір абонентської плати становить 750 руб/міс.
  • «Інтернет до 50 Мбіт/сек» з домашнім телефоном за тарифом «Погодинний» та «Інтерактивним ТБ» на 128 телеканалів – розмір абонентської плати становить 850 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» з домашнім телефоном за тарифом «Погодинний» та «Інтерактивним ТБ» на 128 телеканалів – розмір абонентської плати становить 950 руб/міс. Сюди ж включено послугу «Ноль усередині мережі 2016», що відкриває доступ до безлімітного міжміська.

Тарифи для оптики – інтернет та ТБ:

  • «Інтернет до 30 Мбіт/сек», послуга «Інтерактивне ТБ» на 128 телеканалів – абонентська плата становить 700 руб/міс.
  • «Інтернет до 50 Мбіт/сек», послуга «Інтерактивне ТБ» на 128 телеканалів, оренда ТБ-приставки за 1 руб/міс – абонентська плата становить 800 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек», послуга «Інтерактивне ТБ» на 128 телеканалів, оренда ТБ-приставки за 1 руб/міс – абонентська плата становить 700 руб/міс.
  • «Ігровий» - швидкість до 100 Мбіт/сек, безліч ігрових опцій, ТВ-приставка за 1 руб/міс. Абонентська плата складає 1050 руб/міс.

Ростелеком у Волгоградській області розробив цілу низку аналогічних тарифних планів для доступу через телефонну лінію. Зв'язування із цифрового ТБ та інтернету:

  • «Інтернет до 3 Мбіт/сек», послуга «Інтерактивне ТБ» на 128 телеканалів – абонентська плата становить 700 руб/міс.
  • «Інтернет до 5 Мбіт/сек», послуга «Інтерактивне ТБ» на 128 телеканалів, оренда ТБ-приставки за 1 руб/міс – абонентська плата становить 800 руб/міс.
  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек», послуга «Інтерактивне ТБ» на 128 телеканалів, оренда ТБ-приставки за 1 руб/міс – абонентська плата становить 700 руб/міс.
  • «Ігровий» - швидкість до 15 Мбіт/сек, безліч ігрових опцій, ТВ-приставка за 1 руб/міс. Абонентська плата складає 1050 руб/міс.

Зв'язування з цифрового ТБ, інтернету та домашнього телефону:

  • «Інтернет до 3 Мбіт/сек» з домашнім телефоном за тарифом «Погодинний» та «Інтерактивним ТБ» на 128 телеканалів – розмір абонентської плати становить 750 руб/міс.
  • «Інтернет до 5 Мбіт/сек» з домашнім телефоном за тарифом «Погодинний» та «Інтерактивним ТБ» на 128 телеканалів – розмір абонентської плати становить 850 руб/міс.
  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек» з домашнім телефоном за тарифом «Погодинний» та «Інтерактивним ТБ» на 128 телеканалів – розмір абонентської плати становить 950 руб/міс. Сюди ж включено послугу «Ноль усередині мережі 2016», що відкриває доступ до безлімітного міжміська.

Зверніть увагу, що на всіх пакетних тарифах надається подарунок – це послуга «Мультискрин».

Тарифи для домашнього телефону

Міський телефон – це зручний засіб зв'язку з недорогим або зовсім безкоштовним міжміським по всій країні. Для абонентів із Волгограду Ростелеком підготував шість тарифних планів. Тут ми знайдемо безліміти та лімітовані пропозиції.

  • «Безлімітний» – цей тариф відомий багатьом людям. І багатьом із них здається, що він єдиний. Але насправді їх багато. Представлений тарифний план включає внутрішньоміський безліміт по Волгограду за 438 руб/міс.
  • «Безлімітна Росія» – порівняльна свіжа пропозиція з безлімітом не тільки по Волгограду, а й по всій країні (тільки на стаціонарні номери). Абонентська плата складає 540 руб/міс. Також у тариф включено 200 хвилин дзвінків на будь-які мобільні номери по всій Росії.
  • «Вихідний день» – незвичайна пропозиція для тих, хто всі вихідні проводить вдома.Якщо вікенд є для вас часом для активної балаканини по телефону, скористайтесь цим тарифом. Він включає безліміт по Волгограду у вихідні і навіть у святкові дні за 352 руб/міс. У всі інші дні локальний зв'язок коштує 56 коп/хв.
  • «Погодинний» – назва говорить сама за себе. Жодних безлімітів і пакетів хвилин тут немає, місцевий зв'язок коштує 56 коп/хв. Абонентська плата складає 172 руб/міс.
  • «Соціальний» – тариф для малоговірких мешканців Волгограда. До Абонентської плати у розмірі 205 руб/міс входять 100 хвилин локальних розмов. Кожна хвилина понад обійдеться в 64 коп/хв.
  • «Комбінований» - включає 340 хвилин за 312 руб/міс. Хвилини понад пакет – по 48 коп/хв.

Дзвінки за кордон та по Росії (крім ТП «Безлімітна Росія) тарифікуються за окремим прайс-листом.

Тарифи на мобільний зв'язок

Стільниковий зв'язок від Ростелекома дуже схожий на Теле2, і цьому є цілком зрозуміле пояснення. Вся справа в тому, що Теле2 належить Ростелекому. Тому та інфраструктура у них спільна. На вибір абонентів з Волгограда приготовлено три категорії тарифних планів:

  • З лінійки «На всіх» – зручні тарифи для сім'ї, коли послугами з головного номера користуються решта абонентів.
  • З лінійки «Суперсимка» – класичні пакетні тарифні плани для великої аудиторії.
  • Без абонентської плати – для найекономніших.

Тарифний план «На всіх L» включає 10 Гб мобільного інтернету та 500 хвилин по Росії за 350 руб/міс, тариф «На всіх XL» – 20 Гб інтернету та 700 хвилин по країні за 499 руб/ міс. Також на обох тарифних планах доступні по 50 SMS, безлімітні соцмережі та месенджери, внутрішньомережевий безліміт по всій країні. Управління групою абонентів здійснюється за допомогою USSD-команд.

Розглянемо класичні тарифи:

  • «Суперсимка S» - тарифний план з абонентською платою 10 руб/добу. До нього увійшли 7 Гб інтернету, необмежені виклики всередині мережі на мобільні та стаціонарні номери Ростелеком, безлімітні соцмережі та месенджери. Виклики по регіону коштують 2 руб/хв.
  • «Суперсимка M» - тарифний план з абонентською платою 270 руб/міс. До нього увійшли 1 Гб інтернету, необмежені виклики всередині мережі на мобільні та стаціонарні номери Ростелеком, 350 хвилин для дзвінків по РФ, безлімітні соцмережі та месенджери, пакет із 50 регіональних SMS.
  • «Суперсимка L» - тарифний план з абонентською платою 350 руб/міс. До нього увійшли 10 Гб інтернету, необмежені виклики всередині мережі на мобільні та стаціонарні номери Ростелеком, 350 хвилин для дзвінків по РФ, безлімітні соцмережі та месенджери, пакет із 50 регіональних SMS.
  • «Суперсимка XL» - тарифний план з абонентською платою 499 руб/міс. До нього увійшли 20 Гб інтернету, необмежені виклики всередині мережі на мобільні та стаціонарні номери Ростелеком, 700 хвилин для дзвінків по РФ, безлімітні соцмережі та месенджери, пакет із 50 регіональних SMS.

Загальні риси всіх представлених пакетів з обох лінійок такі – невикористані послуги переносяться на наступний місяць, а невикористані залишки хвилин змінюються на гігабайти трафіку (все запозичено з Теле2).

Послуги для «Розумного дому»

Ростелеком зробить ваше житло більш захищеним та сучасним. Доповніть свою квартиру датчиками руху, диму, відкриття або закриття вікон та дверей, оснастите її датчиками протікання води – тепер ваше сімейне гніздо надійно захищене від неприємностей. Всі вищезазначені датчики включені в розширений комплект обладнання «Розумний дім».

Вартість розширеного комплекту з вищепереліченими датчиками становить 16990 рублів або 900 руб/міс на виплат на три роки з початковим внеском 1300 рублів. Базовий комплект включає датчик відкриття дверей та датчик руху. Його вартість становить 11590 рублів або 600 руб/міс на виплат на три роки з початковим внеском 1300 рублів.

Головним вузлом в обох комплектах є контролер. Управління здійснюється через мобільний телефон – тривожні повідомлення надходять у вигляді SMS або push-повідомлень.

Також для абонентів з Волгограда доступна послуга «Відеоспостереження».Вона дозволяє організувати віддалений нагляд за житлом за 300 руб/міс. Для роботи послуги потрібна спеціальна камера, що купується в офісах Ростелекому. Ціна її становить 4990 рублів, до неї вже включено 12 місяців безкоштовного обслуговування. Для клієнтів Ростелекому передбачена розстрочка - 300 руб/міс протягом двох років.