Найкращі тарифи від Ростелеком у Петропавловську-Камчатському та на всій Камчатці

Anonim

Географія роботи Ростелекома вражає уяву. Його сіті розкинулися від європейської частини Росії до далеких північних регіонів. У цьому огляді ми вивчимо тарифні плани та послуги зв'язку оператора Ростелеком на Камчатці. Скажімо одразу, що розцінки на інтернет у регіоні досить високі – набагато вищі, ніж в інших областях. Але для місцевого населення це цілком доступні ціни. Також ми торкнемося у нашому огляді питання обслуговування абонентів.

Як підключитися до Ростелекому

Щоб підключитися до Ростелекому Камчатського краю, необхідно подати заявку. Вона буде передана фахівцям, які з'ясують наявність технічної можливості підключення за тією чи іншою адресою. Заявки подаються трьома способами:

  • Через інтернет – пройдіть на офіційний сайт Ростелекому, виберіть регіон Камчатка, відшукайте потрібні послуги, заповніть електронну форму заявки.
  • У найближчому офісі – їх адреси ви знайдете в нашому огляді.
  • У телефонному режимі – зателефонуйте на номер 8-800-1000-800 та подайте заявку через консультантів служби підтримки.

Відповідь подається протягом кількох робочих днів. Якщо відповідь буде позитивною, погодьте з фахівцями Ростелекому дату проведення монтажних робіт.

Абонентів на Камчатці підключають двома способами – по телефонній або оптичній лінії. На телефонних лініях використовується технологія ADSL. В ідеалі вона дозволяє досягти швидкостей до 24 Мбіт/сек, але насправді швидкість обмежена - як довжиною лінії, так і самим провайдером. Оптичні лінії більш швидкісні, їм не страшні негода та опади.Тільки ось на Камчатці максимальна швидкість доступу обмежена на позначці 20 Мбіт/сек.

Телефонна лінія хороша тим, що вона легка в прокладці. Оптичний кабель прокласти складніше, та й вартість його кусається. Якщо абонента неможливо підключити за оптикою, його підключають через ADSL, спираючись на кінцеві характеристики телефонної лінії (якщо її взагалі можна провести за вказаною адресою).

Обслуговування та самообслуговування

У рамках Камчатської філії Ростелекому працюють кілька фірмових офісів обслуговування. Розташовуються вони за такими адресами:

  • Г. Петропавлівськ-Камчатський, вул. Владивостокська, д. 9.
  • Г. Петропавлівськ-Камчатський, вул. Академіка Корольова, 29, корп. 1.
  • Г. Вілючинськ, вул. Будівельна, буд. 6. м. Єлизове, вул. Завойка, д. 8.

Сюди звертаються з фінансових питань, тут подаються заяви на зміну тарифних планів та підключення додаткових послуг. Крім того, в офісах Ростелекому в Петропавловську-Камчатському та інших населених пунктах обслуговуються юридичні особи.

Переходимо до телефонних контактів. Техпідтримка Ростелекому доступна за номером телефону 8-800-1000-800. Дзвінки з мобільних та стаціонарних телефонів будь-яких операторів здійснюються сюди безкоштовно. За цим номером подаються заявки на підключення тих чи інших послуг. Також у регіоні працює місцевий номер 8-4152-48-95-01 – це автоінформатор про баланс.

Поміняти тарифний план, провести оплату за послуги зв'язку, підключити додаткові опції, розібратися з деталізацією – весь цей функціонал доступний в особистому кабінеті Ростелекому. Він вимагає попередньої реєстрації з номером мобільного телефону або адресою електронної пошти. Далі в кабінет додаються послуги, що використовуються абонентом – тепер ними можна керувати. Також доступне управління послугами через мобільний додаток «Мій Ростелеком».

Підключаємося до інтернету – тарифні плани

Приступаємо до найцікавішого – вивчення тарифів на інтернет. Вони відкривають доступ до Всесвітньої павутини на швидкості до 20 Мбіт/сек. Виходу на якусь камчатську локальну мережу на тарифах немає, Ростелеком давно розлучився з таким функціоналом. До того ж в інтернеті повно будь-яких інших файлообмінних мереж та сервісів.

Діючі тарифні плани на доступ до Інтернету по оптичному каналу:

  • «Інтернет до 2 Мбіт/сек» - мінімальна швидкість за 1199 руб/міс.
  • «Інтернет до 5 Мбіт/сек» - розумний канал з абонентською платою 1599 руб/міс.
  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек» з можливістю оренди бездротового роутера за 1 руб/міс – абонентська плата складає 1999 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 20 Мбіт/сек. Сюди входять ігрові опції, а також послуга з оренди роутера за 1 руб/міс. Абонентська плата складає 2499 руб/міс.

Також передбачено кілька тарифів для підключення по телефонній лінії:

  • «Інтернет до 2 Мбіт/сек» - абонентська плата становить 1199 руб/міс.
  • «Інтернет до 5 Мбіт/сек» з можливістю оренди бездротового роутера за 1 руб/міс – абонентська плата складає 1599 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 5 Мбіт/сек. У тариф входять ігрові опції, послуга з оренди роутера за 1 руб/міс. Абонентська плата складає 2499 руб/міс.

За додаткову оплату в розмірі 200 руб/міс можна підключити послугу «Скасування локальних обмежень». регіону для обміну файлами (замість вимкненого файлообмінника Matrix) та онлайн-ігор, що вимагають прямого з'єднання.

Цифрове телебачення

Телевізійні тарифи Ростелеком на Камчатці не такі високі, як на інтернет. Але розцінки трохи вищі, ніж в інших регіонах. Цифрове ТБ від провідного оператора представлене одразу двома послугами. Перша отримала назву "Інтерактивне ТБ", вона відрізняється тим, що вимагає канал, підключений до серверів Ростелекому. Друга називається «Інтерактивне ТБ 2.0» і має таку собі незалежність – приставка підключається до мереж будь-яких провайдерів.

Для доступу до обох послуг необхідні телеприставки. Вони купуються в офісах Ростелекому. Вартість приставки першої послуги становить 3590 рублів, на другий – 3990 рублів. Загальні можливості обох версій цифрового ТБ від Ростелекому:

  • Запис ефіру, перемотування, постановка на паузу.
  • Доступ до відеоархіву з фільмами.
  • Послуга «Караоке» – для тих, хто любить співати.
  • Доступ до HD-каналів.
  • Послуга «Мультискрин» для перегляду кіноканалів на кількох пристроях.

Для кожної послуги передбачені окремі тарифні плани.

Тарифи для послуги «Інтерактивне ТБ» для абонентів Камчатки представлені у кількості п'яти штук. Для найвибагливіших глядачів створено найдорожчий тарифний план «ТВІЙ Максимальний». Він включає 232 телеканали (будь-яких тематик, у тому числі і для дорослих), розмір абонентської плати становить 1790 руб/міс.

Середній за вартістю тарифний план називається «ТВІЙ Просунутий». Абонентська плата на ньому складає 650 руб/міс, до неї включено 190 телеканалів. глядачів приготовлено тарифні плани «ТВІЙ Стартовий» на 128 каналів за 350 руб/міс та «ТВІ Оптимальний» на 158 каналів за 450 руб/міс.

Тарифи для послуги «Інтерактивне ТБ 2.0» представлені наступним списком:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» - близько 110 телеканалів за 320 руб/міс.
  • «ТВІЙ оптимальний 2.0» - близько 140 каналів з абонентською платою 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» – майже 170 телеканалів з абонентською платою 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» - величезна добірка більш ніж зі 190 каналів з абонентською платою 1700 руб/міс.

Зверніть увагу, що з послугою «Інтерактивне ТБ 2.0» ви зможете подорожувати всією Росією, залишаючись зі своїми улюбленими телеканалами – достатньо підключити приставку до інтернету (можна навіть через Wi-FI).

Пакетні тарифні плани

Якщо підключити не одну послугу, а відразу кілька, можна отримати знижку на сумарну абонентську плату. плани з двома послугами – це інтернет та цифрове ТБ («Інтерактивне ТБ», якщо бути точніше).Вони представлені такими списками.

Тарифи на інтернет та ТБ по оптичному каналу:

  • «Інтернет до 2 Мбіт/сек», набір зі 128 телеканалів, послуга «Мобільний помічник» та послуга «Мультискрин» за 1450 руб/міс.
  • «Інтернет до 5 Мбіт/сек», набір зі 128 телеканалів, послуга «Мультискрин» за 1850 руб/міс.
  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек», послуга «Мультискрин» та набір зі 128 телеканалів – абонентська плата становить 2200 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 20 Мбіт/сек, набір зі 128 телеканалів, послуга «Мобільний помічник», послуга «Мультискрин», послуга «Керування переглядом», ігрові доповнення. Абонентська плата складає 2599 руб/міс.

Пакетні тарифні плани для підключення по телефонній лінії:

  • «Інтернет до 2 Мбіт/сек», добірка зі 128 телеканалів, послуга «Мобільний помічник» та послуга «Мультискрин» за 1450 руб/міс.
  • «Інтернет до 5 Мбіт/сек», добірка зі 128 телеканалів, послуга «Мультискрин» за 1850 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 5 Мбіт/сек, добірка зі 128 каналів, послуга «Мобільний помічник», послуга «Мультискрин», ігрові доповнення. Абонентська плата складає 2599 руб/міс.

Незважаючи на відносно високі ціни, це дійсно вигідні пропозиції для всіх абонентів Ростелеком на Камчатці.

Тарифи на міський телефон

Домашній телефон на Камчатці обходиться не так дорого, як інтернет. Тарифних планів тут море – на будь-який смак та будь-які запити. Для абонентів представлені безлімітні тарифи, а також вигідні лімітовані пропозиції.

  • «Безлімітний» – тарифний план для необмежених локальних дзвінків. Абонентська плата для міської місцевості складає 565 руб/міс, для сільської – 530 руб/міс. Найпопулярніший тариф на Камчатці (та й по всій Росії).
  • «Безлімітна Росія» – це пропозиція для тих, хто часто дзвонить міжгородом. Тарифний план включає необмежену кількість дзвінків по всій Росії, що є його незаперечною перевагою. Абонентська плата складає 630 руб/міс. Сюди включено 200 хвилин для дзвінків на мобільні російські номери.
  • «Абонентський» - безліміт з абонентською платою 390 руб/міс для міської місцевості та 335 руб/міс для сільської місцевості. Тариф використовується на старих телефонних станціях.

Лімітовані тарифні плани:

  • «Соціальний» – тариф для тих, кому достатньо півтори години розмов на місяць. Включає 100 локальних хвилин з абонентською платою 288 руб/міс для міської та 253 руб/міс для сільської місцевості. Виклики понад пакет у місті та сільських населених пунктах коштують 78 коп/хв.
  • «Комбінований» – тариф для більш балакучих абонентів з Камчатки. Версія для міста включає 280 хвилин за 390 руб/міс, для сільської місцевості – 225 хвилин за 335 руб/міс. Дзвінки понад пакет на обох версіях коштуватимуть 58 коп/хв.
  • «Погодинний» – тариф без включених пакетів хвилин. Абонентська плата для міської місцевості становить 235 руб/міс, для сільської – лише 200 руб/міс. Дзвінки тарифікуються по 64 коп/хв.

На Камчатці працює ще один цікавий тарифний план, він називається «Вихідний». Абонентська плата на міській версії складає 380 руб/міс, на сільській – 345 руб/міс. Тариф включає безлімітні дзвінки у вихідні та святкові дні. Дзвінки понад пакет обійдуться в 64 коп/хв.

Тарифи на мобільний зв'язок

У Петропавловську-Камчатському, а також по всій Камчатці, розгорнута мережа стільникового зв'язку від Ростелекому. Вона пропонує місцевим абонентам безліч тарифних планів за доступними цінами. Правда, трафіку тут не стільки багато, як на тарифах для інших регіонів.

  • «На всіх L» – молодший тарифний план, що включає 3 Гб інтернет-трафіку, 700 хвилин на будь-які номери в країні, безлімітні пакети трафіку для Facebook, Вконтакте, WhatsApp, Viber і ТамТам, пакет із 50 регіональних SMS. Розмір абонентської плати становить 490 руб/міс.
  • «На всіх XL» – старший у лінійці тарифний план, що включає 5 Гб інтернет-трафіку, 1000 хвилин на будь-які номери в країні, безлімітні пакети трафіку для Facebook, Вконтакте, WhatsApp, Viber і ТамТам , пакет із 50 регіональних SMS. Розмір абонентської плати становить 690 руб/міс.

Включеними послугами можна поділитися з іншими абонентами – ті об'єднуються у групи.

Класичні пакетні тарифні плани від Ростелекому для мешканців Камчатки:

  • «Суперсимка S» – набір включених послуг складається з 1 Гб інтернету, безлімітного трафіку для месенджерів та соцмереж, а також безлімітних дзвінків на всі номери Ростелеком в Росії. Розмір абонентської плати становить 7 руб/добу. Будь-які дзвінки по РФ коштують 2 руб/хв.
  • «Суперсимка M» – набір включених послуг складається з 1 Гб інтернету, безлімітного трафіку для месенджерів та соцмереж, 300 хвилин по Росії, 50 локальних SMS, а також безлімітних дзвінків на всі номери Ростелеком в Росії. Розмір абонентської плати становить 290 руб/міс.
  • «Суперсимка L» – набір включених послуг складається з 3 Гб інтернету, безлімітного трафіку для месенджерів та соцмереж, 700 хвилин по Росії, 50 локальних SMS, а також безлімітних дзвінків на всі номери Ростелеком в Росії. Розмір абонентської плати становить 490 руб/міс.
  • «Суперсимка XL» – набір включених послуг складається з 5 Гб інтернету, безлімітного трафіку для месенджерів та соцмереж, 1000 хвилин по Росії, 50 локальних SMS, а також безлімітних дзвінків на всі номери Ростелеком в Росії. Розмір абонентської плати становить 690 руб/міс.

Не потрібні хвилини – обміняйте їх на гігабайти трафіку. Також у мережі працює перенесення невикористаних залишків на наступний місяць.

Також для абонентів з Камчатки розроблено тарифний план «Суперсимка Free» без абонентської плати. Дзвінки по регіону на ньому коштують 90 коп/хв. Вартість інтернет-трафіку складає 15 рублів за кожні 10 Мб. Для замовлення SIM-карток з усіма перерахованими тарифними планами зателефонуйте на номер 8-800-1000-800.

Послуга «Відеоспостереження»

Що відбувається в будинку без господарів, чи не накоїв чогось капосного домашній вихованець, чим займаються діти без дорослих – знайти відповіді на всі ці питання допоможе новітня послуга від Ростелекому під назвою «Відеоспостереження».

Вона передбачає запис того, що відбувається перед камерою на сервери оператора. Ключові особливості послуги:

  • Не потрібен дорогий відеореєстратор із жорстким диском – його роль бере на себе Ростелеком.
  • Доступність камери з будь-якої точки Камчатки та всього світу – достатньо скористатися спеціальним мобільним додатком або звичайним браузером.
  • Найпростіше налаштування обладнання – воно займе від сили 15-20 хвилин, залежно від технічної грамотності користувача.
  • Просте вивантаження файлів із записами – до 5 файлів на місяць тривалістю по 30 хвилин кожен.
  • Можливість контролю відразу кількох камер – для кількох квартир або великих домоволодінь.
  • Доставка камери кур'єром – не потрібно нікуди ходити.

Камера впевнено бачить у темряві на відстань до 10 метрів, має кут огляду до 92 градусів, забезпечує роздільну здатність 1280х720 пікселів. Для роботи обладнання потрібен інтернет-канал з пропускною здатністю від 512 кбіт/сек (необов'язково від Ростелекому).

Жителі Камчатки зможуть придбати камери на наступних умовах:

  • В розстрочку на два роки за 300 руб/міс - у вартість вже входить абонентська плата за сам сервіс. Скористатися цими пропозиціями зможуть особи, які бажають підключити інтернет або ТБ від Ростелекому (або вже користуються цими послугами).
  • За 4990 рублів з річним обслуговуванням – рішення для абонентів інших операторів.

Купіть камеру, підключіть її до інтернету, зареєструйтесь у сервісі «Розумний дім» від Ростелекому, зареєструйте в ньому відеокамеру та спостерігайте за своїм домоволодінням з будь-якої точки світу.