Огляд кращих тарифів Ростелеком в Іжевську та всій Удмуртії

Anonim

Якщо в квартирі або в приватному будинку потрібен інтернет, споживачі нерідко обирають послуги великих провайдерів. В Удмуртії одним із таких провайдерів є Ростелеком. Він пропонує послуги доступу до Інтернету, підключає цифрове ТБ та міські телефони. У цьому огляді ми вивчимо всі діючі тарифні плани Ростелеком в Іжевську, виділимо найвигідніші з них, розглянемо способи підключення та послуги з обслуговування абонентів.

Підключення

Ми не розглядатимемо тарифи для юридичних осіб, а торкнемося тарифів для звичайних абонентів – фізичних осіб. Якщо потрібно підключити послуги зв'язку в компанії, необхідно звернутися до одного з абонентських відділів оператора. Їх адреси ми дамо трохи пізніше. Поки що поговоримо про технології підключення абонентів, що використовуються.

Філія Ростелекому в Удмуртській Республіці активно розвиває оптичну мережу. Вона торкається багатоповерхових будинків, захоплює приватний сектор. Головні переваги оптики – швидкісний зв'язок та стабільність підключення. Ключовий недолік – підключитися на оптичну адресу можна за обмеженою кількістю адрес.

Якщо немає можливості підключити абонента через оптичний канал, він підключається по телефонній лінії. Тут використовується технологія ADSL. Вона залишає телефон вільним, забезпечуючи швидкісне підключення. Але низька якість телефонних ліній часто позначається на швидкості та стабільності зв'язку – телефон залишається робочим, а зв'язок з інтернетом починає періодично рватися.

Решение про підключення абонентів через той чи інший канал приймає не абонентський відділ, а технічна служба. Вона оцінює наявність технічної можливості підключення за вказаною в заявці адресою. Самі заявки подаються такими способами:

  • Через офіційний сайт Ростелекому – тут представлені зручні форми, в яких вказуються контактні дані та адреса підключення.
  • Через контактний телефон 8-800-1000-800 – подання заявок в усному режимі.
  • Через найближчі офіси обслуговування.

Якщо заявка подається через сайт Ростелекому, з майбутнім абонентом обов'язково зателефонує служба підтримки, яка поставить уточнюючі питання. Після цього заявка відправиться до технічної служби.

Обслуговування абонентів

Розглянемо адреси абонентських відділів, відкритих в Іжевську та республіці Удмуртія:

  • Г. Іжевськ, вул. Пушкінська, буд. 278.
  • Г. Око, пл. Свободи, буд. 1.
  • Г. Сарапул, вул. Пугачова, буд. 78.
  • Г. Воткінськ, вул. Кірова, буд. 15.
  • Г. Можга, мкрн Вешняковський, буд. 3.
  • П. Балезине, вул. Поштова, буд. 1.
  • П. Ува, вул. Енгельса, буд. 8.

Тепер перейдемо до контактів техпідтримки. Контактний телефон операторів гарячої лінії Ростелекому – 8-800-1000-800. Він доступний для всіх жителів регіону, як зі стільникових, так і зі стаціонарних трубок.

Сервіс самообслуговування

Багато питань легко вирішуються без допомоги фахівців. Бланки на зміну тарифних планів, оплата готівкою за квитанцією – все це залишилося у минулому. Поповнити баланс сьогодні можна за допомогою банківської картки, а змінити тариф допоможе особистий кабінет Ростелекому.Для початку роботи з ЛК необхідно пройти процедуру реєстрації. Вхід здійснюється за адресою електронної пошти або номером телефону. техпідтримки 8-800-1000-800.

Тарифні плани на інтернет

Щоб підключити домашній інтернет, необхідно подати заявку та визначитися з тарифним планом. Пошук відгуків про послуги Ростелекому покаже безліч негативних оцінок. І це є нормою – люди виплескують у відгуках лише негатив, вкрай рідко ставлячи позитивні оцінки (замовні відгуки в облік не беремо). Якість зв'язку у Ростелекома цілком пристойна, а проблеми з інтернетом можуть виникнути навіть у надійного провайдера.

Тарифи Ростелеком в Іжевську запропонують абонентам доступ до Всесвітнього павутиння на швидкості до 100 Мбіт/сек. Саме такі швидкісні режими доступні при підключенні оптичної лінії.Найдорожчим є тарифний план «Інтернет до 40 Мбіт/сек» з абонплатою 350 руб/міс. Але є вигідніша пропозиція – це тариф «Інтернет до 40 Мбіт/сек» зі швидкістю до 70 Мбіт/сек за 400 руб/міс. Різниця всього 50 рублів, а швидкість вдвічі вища - це вигідно.

Базовий швидкісний тарифний план називається «Інтернет до 100 Мбіт/сек», абонентська плата на ньому становить 550 руб/міс. А за 850 руб/міс. є можливість підключити спеціалізований тариф «Ігровий». Швидкість на ньому становить ті ж 100 Мбіт/сек, але сюди включені різні ігрові доповнення – преміум-акаунти, екіпажі, техніка та інші ігрові фічі.

Швидкість доступу по телефонній лінії жорстко обмежена до 6 Мбіт/сек, при тому, що сама технологія ADSL підтримує до 24 Мбіт/сек. Чинні тарифи:

  • «Інтернет до 6 Мбіт/сек» - з абонентською платою 400 руб/міс.
  • «Ігровий» – ті ж 6 Мбіт/сек, але з ігровими опціями. Розмір абонплати - 850 руб/міс.

Підключатися по оптиці, безперечно, вигідніше, але можливість протягнути оптичний кабель є далеко не скрізь.

Підключення по Wi-Fi

Якщо немає доступу до мобільного інтернету, можна підключитися до мережі через публічні точки доступу Wi-Fi, запущені Ростелекомом в Іжевську. Вартість підключення становить 30 руб/добу, для абонентів оператора доступ не тарифікується. Також можливе безкоштовне підключення, але з обмеженням швидкості – до 256 кбіт/сек. Ознайомитися з точками доступу, що діють, ви можете на сайті оператора.

Також у регіоні діє державна програма «Усунення цифрової нерівності». У її межах у селищах та селищах Удмуртії з населенням менше 500 осіб доступні безкоштовні точки доступу Wi-Fi зі швидкістю до 10 Мбіт/сек.Підключення виконується абонентами самостійно за інструкціями від Ростелекому (вони є і на нашому сайті). Хоча слово «нерівність» у цій програмі зайве – хтось платить за інтернет, а хтось користується ним безкоштовно.

Тарифи на цифрове телебачення

На звичайну телевізійну антену в Іжевську багато не зловиш, та й якість картинки буде не дуже висока - позначаються індустріальні та природні перешкоди, а також не завжди ідеальні умови прийому. На зміну аналоговому ТБ прийшло цифрове, яке транслюється по каналах Ростелекому. Погляньмо, які можливості готовий запропонувати оператор абонентам з Іжевська.

«Інтерактивне ТБ» – послуга створена спеціально для абонентів Ростелекому, як діючих, так і тих, що знову підключаються. Вона включає доступ до безлічі телеканалів та відеопрокату. Також абонентам надаються інформаційно-сервісні послуги. Можливий перегляд на кількох пристроях в рамках послуги «Мультискрин».

Якщо ви плануєте обійтися мінімальним набором телеканалів, підключіть тариф «ТВІЙ Стартовий». Він включає 128 каналів за 320 руб/міс. А ось за 420 руб/міс ви отримаєте 159 каналів у рамках тарифу «ТВІЙ Оптимальний». Він доповнений каналами для дітей, любителів спорту та музики – це одна з найвигідніших пропозицій.

Інші тарифи для Іжевська:

  • «ТВІЙ Просунутий» - 190 телеканалів за 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний» - 234 телеканали за 1700 руб/міс.
  • «ТВИЙ Прем'єрний» - 61 канал для любителів кіно за 620 руб/міс.

Також ви можете скористатися додатковими тематичними пакетами каналів.

«Інтерактивне ТБ 2.0» – просунута версія цифрового ТБ. Тут ми спостерігаємо незалежність телебачення від інтернет-каналу Ростелекому. Можна змінити інтернет-провайдера, але залишитися з колишньою телеприставкою та улюбленими каналами.Додаткові можливості послуги – доступ до відеоархіву, інформаційні та розважальні сервіси, перегляд на декількох пристроях.

Доступні тарифи:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» – підійде для ознайомлення з послугою або для невимогливих абонентів. Включає понад 100 каналів за 320 руб/міс.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» – найвигідніший тариф для сім'ї, недорогий і з більш ніж 120 каналами. Абонплата складає 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий» – включає понад 140 каналів. Пакет відрізняється великою кількістю телеканалів HD-якості. Розмір абонплати - 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний» – майже дві сотні каналів з абонплатою 1700 руб/міс. Тариф орієнтований на вимогливих глядачів.

Ростелеком приготував для мешканців Іжевська ще один тарифний план. Він називається "Легкий 2.0" і включає лише 35 телеканалів. Абонентська плата відсутня, тариф підключається одноразовим платежем у розмірі 1000 рублів.

Пакетні тарифні плани

Ростелеком об'єднав деякі тарифи на інтернет і телебачення в єдині тарифні плани з вигіднішою абонентською платою. Вийшло кілька вигідних пропозицій. Для початку розберемося в пакетах для підключення по оптичній лінії:

  • Пакет на 128 телеканалів, доповнений інтернетом зі швидкістю до 70 Мбіт/сек та послугою «Мультискрин» – абонплата становить 660 руб/міс.
  • Пакет на 128 телеканалів, доповнений інтернетом зі швидкістю до 100 Мбіт/сек та послугою «Мультискрин» – абонплата становить 810 руб/міс.
  • Пакет на 128 каналів з інтернет-тарифом «Ігровий». Швидкість доступу становить до 100 Мбіт/сек, включені ігрові опції та послуга «Мультіскрин». Абонплата складає 1050 руб/міс.

Є пара пакетних тарифів для тих, хто підключається по телефонній лінії:

    «Інтернет до 6 Мбіт/сек» і 128 телеканалів, абонплата складає 660 руб/міс. Якщо не потрібні ігрові опції, то це найвигідніший пакет.
  • «Ігровий» зі швидкісним лімітом до 6 Мбіт/сек і 128 каналів ТБ за 1050 руб/міс. У комплекті включені ігрові опції.

Послуга «Мультискрин» доступна на всіх пакетних тарифних планах. Телевізійні трансляції надаються в рамках «Інтерактивного ТБ».

Послуги стаціонарної телефонії для фізосіб

Домашній телефон – відмінний засіб зв'язку. Без шкідливого випромінювання, з якісною передачею голосу, з недорогим, або навіть безкоштовним міжміським. Тарифи на домашній телефон від Ростелекому в Іжевську готові запропонувати абонентам дешеві місцеві виклики, у тому числі з погодинною оплатою.

  • «Безлімітна Росії» – створений для тих, у кого багато родичів в інших регіонах. Тариф включає необмежену кількість місцевих та міжміських дзвінків, а також 200 хвилин на мобільні номери Росії. Абонентська плата складає 490 руб/міс.
  • «Безлімітний (ГТС)» - тариф для міських жителів, абонплата за необмежені локальні дзвінки становить 433 руб/міс.
  • «Безлімітний (СТС)» – версія безліміту для сільської місцевості. Абонплата складає 325 руб/міс, кількість локальних викликів не обмежена.
  • «Абонентський» – тарифний план, що працює на старих телефонних станціях. Цей той самий локальний безліміт, але за зниженою ціною - 315 руб/міс.
  • «Вихідний» – безліміт по Іжевську протягом усіх вихідних та святкових днів (маються на увазі державні свята, а не безлімітні свята з відривного календаря). Абонплата складає 258 руб/міс, вартість дзвінків по місту в будні дні складає 52 коп/сек.

Для мешканців Іжевська створені та лімітовані тарифи – з пакетами хвилин і без них:

  • «Погодинний» – для абонентів, які практично не користуються телефонією, але бажають мати у квартирі стаціонарний телефон. Абонплата складає 175 руб/міс, дзвінки в межах міста коштують 52 коп/хв, у сільській місцевості – 46 коп/хв.
  • «Комбінований 100» - включено 100 хвилин по Іжевську за 210 руб/міс. Виклики понад пакет – по 64 коп/хв.
  • «Комбінований 340» - 340 локальних хвилин за 315 руб/міс. Виклики понад пакет стоять 44 коп/хв.

Код регіону для міжміських дзвінків – 341.

Мобільний зв'язок в Удмуртії

Ростелеком запустив для абонентів з Іжевська мережу стільникового зв'язку, побудовану на ресурсах Теле2 (належить Ростелекому).Розглянемо їх докладніше, а почнемо з лінійки «Суперсимка»:

  • «Суперсимка S» – тарифний план з мінімальною абонентською платою у розмірі 8 руб/добу. Включає 5 Гб мобільного інтернет-трафіку та безліміт на голосові дзвінки на номери Ростелекому. Також абонентам доступний безлімітний трафік для месенджерів та соціальних мереж.
  • «Суперсимка M» - тарифний план з абонентською платою в розмірі 190 руб/міс. Включає 2 Гб мобільного інтернет-трафіку та безліміт на голосові виклики на номери Ростелекому, 200 хвилин на мобільні номери регіону, безлімітний трафік для месенджерів та соціальних мереж.
  • «Суперсимка L» - тарифний план з абонентською платою у розмірі 290 руб/міс. Включає 8 Гб мобільного інтернет-трафіку та безліміт на голосові виклики на номери Ростелекому, 350 хвилин на мобільні номери регіону, безлімітний трафік для месенджерів та соціальних мереж.
  • «Суперсимка XL» - тарифний план з абонентською платою у розмірі 450 руб/міс. Включає 15 Гб мобільного інтернет-трафіку та безліміт на голосові виклики на номери Ростелекому, 600 хвилин на будь-які російські номери, безлімітний трафік для месенджерів та соціальних мереж.

Також у мережі Ростелекому працюють два тарифні плани з лінійки «На всіх». Там передбачено можливість поділу послуг групи абонентов:

  • «На всіх L» – за 290 руб/міс абоненти отримують 350 хвилин місцевих дзвінків, безліміт всередині мережі Ростелеком, 8 Гб мобільного трафіку, безлімітний трафік під соцмережі та месенджери.
  • «На всіх XL» - за 450 руб/міс абоненти отримують 600 хвилин по Росії, безліміт всередині мережі Ростелеком, 15 Гб мобільного трафіку, безлімітний трафік під соцмережі та месенджери.

На всіх тарифних планах, за винятком «Суперсимка S», включено 50 локальних SMS та можливість обміну невикористаних хвилин на інтернет-трафік.

Єдиною пропозицією без абонентської плати є тариф «Суперсимка Free». Місцеві дзвінки на ньому коштують 90 коп/хв, локальні SMS – 1,5 руб/шт, SMS по Росії – 2,5 руб/шт. Вартість інтернет-трафіку становить 15 рублів за 10 Мб.