Ростелеком в Іркутську та Іркутській області: контакти та тарифи

Anonim

Ростелеком присутній у всіх російських регіонах, пробравшись навіть у найдальші куточки. Працює він і в Іркутській області, надаючи доступ до всіх базових послуг зв'язку - від Інтернету до мобільної телефонії. Ціни в регіоні трохи вищі за середньоросійські, але в цілому вони не виходять за рамки пристойності. Давайте подивимося, що може запропонувати абонентам Ростелеком в Іркутську та на яких умовах.

Як підключитися до Ростелекому

Іркутська філія Ростелекому надає абонентам повний набір базових послуг. До них відносяться доступ в інтернет, стільниковий зв'язок, міський телефон, цифрове ТБ та відеоспостереження. Для підключення до послуг потрібно подати заявку. Робиться це трьома способами:

  • В електронному вигляді – зайдіть на сайт Ростелекому, виберіть потрібні послуги, натисніть на кнопку замовлення, заповніть адресу підключення та контактні дані. Тепер залишається дочекатися результатів її розгляду.
  • У найближчому офісі оператора (їх адреси будуть наведені трохи нижче) – в усному чи письмовому вигляді. Тут може знадобитися паспорт майбутнього абонента.
  • За телефоном оператора 8-800-1000-800. Заявка подається в усному вигляді.

Зазвичай на розгляд заявки йде 2-3 робочих дня. . Відповідь надходить у вигляді SMS або телефонного дзвінка.

Використовувані технології підключення

Для підключення абонентів з Іркутська та Іркутської області Ростелеком використовується три основні технології – це оптика, ADSL та Wi-Fi.Найбільш стабільний та швидкісний зв'язок забезпечує оптична лінія. Вона найчастіший гість у багатоповерхових будинках, але у приватний сектор вона проникає повільно. Тому з підключенням оптики можуть виникнути проблеми. Альтернативою їй стане телефонна лінія з технологією ADSL.

У невеликих населених пунктах, які населяють не більше 500 осіб, працює програма «Усунення цифрової нерівності». У її рамках запускаються безкоштовні точки доступу. Для підключення необхідно зареєструватися в особистому кабінеті та налаштувати обладнання – шукайте інструкції на нашому сайті та сайті Ростелекому.

Офіси обслуговування

У процесі користування послугами Ростелекому, у абонентів з Іркутська та Іркутської області нерідко виникають проблеми, як фінансового, так і технічного характеру. Їхнє рішення здійснюється різними способами, у тому числі походами в офіси. У цьому регіоні вони розміщуються за такими адресами:

  • Г. Іркутськ, вул. Лермонтова, буд. 339.
  • Г. Іркутськ, вул. Карла Лібкнехта, буд. 61.
  • Г. Іркутськ, вул. Горького, буд. 25.
  • Г. Іркутськ, вул. Павла Красильникова, буд. 215.
  • Г. Іркутськ, мкрн. Ювілейний, д. 19/1.
  • П. Новонукутський, вул. Травнева, буд. 10.
  • Г. Шелехів, вул. Култуцький Тракт, буд. 14.
  • Г. Братськ, вул. Подбельського, буд. 43.
  • Г. Братськ, вул. Холоднова, буд. 11.
  • Г. Ангарськ, кв-л 92/93, д. 16.
  • Г. Ангарськ, кв-л 85А, буд. 7.
  • Г. Усть-Ілімськ, вул. Мрійників, буд. 21.
  • Г. Саянськ, мкр. Ювілейний, буд. 69.
  • Г. Усолля-Сибірське, пр-т Комсомольський, буд. 128.
  • Г. Усть-Кут, вул. Калініна, буд. 10.
  • Г. Черемхово, вул. Некрасова, буд. 6.
  • Г. Тайшет, вул. Радянська, буд. 12а.
  • Г. Залізногірськ-Ілімський, кв-л 8-1, буд. 21.
  • Г. Нижньоудинськ, вул. Леніна, буд. 26.

Якщо у вашому населеному пункті немає відділення Ростелекому або воно закрилося, зверніться за зазначеними вище адресами.

Перейдемо до телефонних контактів, як місцевим, і федеральним. Єдиний телефон гарячої лінії "Ростелеком" для фізичних осіб - 8-800-1000-800. Тут приймаються будь-які звернення клієнтів. Наприклад, сюди можна зателефонувати з приводу непрацюючого Інтернету. Телефон техпідтримки працює у цілодобовому режимі. Місцева довідкова служба доступна за номером 8-3952-45-00-01.

Система самообслуговування

Техпідтримка Ростелекому за номером телефону 8-800-1000-800 може вирішити багато проблем і дати відповіді на різні питання.Але деякі операції можна зробити самостійно. Наприклад, змінити тарифний план, отримати деталізацію, обміняти бонуси на послуги. Для цього Ростелеком запустив для своїх абонентів особистий кабінет. Це зручний інструмент самообслуговування, причому абсолютно безкоштовний.

Для доступу до особистого кабінету необхідно пройти реєстрацію. Тут вказується мобільний телефон або електронна пошта, потім підтвердження облікового запису. На наступному етапі до нього додаються послуги, що використовуються абонентом. Зверніть увагу, що стара система самообслуговування (ІСПА Іркутської області) припиняє своє існування з 1 січня 2018 року.

Особистий кабінет Ростелекому дозволяє провести оплату послуг за допомогою банківської картки або електронних грошей. Також для цього можна скористатися банкоматами Ощадбанку або системою Ощадбанку-Онлайн. Зверніть увагу, що код регіону для оплати більше не потрібний – платежі проводяться за номером телефону або УІД (унікальний номер особового рахунку тієї чи іншої послуги).

Вартість інтернет-послуг

Тарифи Ростелеком в Іркутську запропонують абонентам доступ в інтернет на досить високих швидкостях – до 150 Мбіт по оптичній лінії та до 8 Мбіт/сек по телефонній лінії. Читання відгуків може показати багато негативних відгуків, але це цілком нормально. Інакше Ростелеком не став би найбільшим інтернет-провайдером Росії. Перевірити швидкість після підключення допоможе відомий сервіс Спідтест.

На вибір абонентів з Іркутська Ростелеком представив чотири базові тарифні плани та один тариф для шанувальників онлайн-ігор. Базові розцінки - до 25 Мбіт/сек за 400 руб/міс, до 75 Мбіт/сек за 550 руб/міс, до 100 Мбіт/сек за 700 руб/міс та до 150 Мбіт/сек за 850 руб/міс. Тарифний план «Ігровий» запропонує швидкість доступу до 150 Мбіт/сек у поєднанні з ігровими опціями та можливістю оренди роутера з додатковою абонплатою 1 руб/міс. Загальна абонентська плата становить 850 руб/міс.

Для доступу по телефонній лінії розроблено базовий тариф зі швидкістю до 8 Мбіт/сек з абонентською платою 380 руб/міс. Також працює тарифний план «Ігровий» - ті ж 8 Мбіт/сек з ігровими опціями за 850 руб/міс (але без роутера).

Тарифи на цифрове телебачення

Для абонентів з Іркутська приготовлено відразу три послуги доступу до телебачення. Перша послуга називається "Кабельне ТБ". Вона надає доступ до аналогового телебачення з 46 каналами за 260 руб/міс - це тариф "Комерційний". Також можливе підключення до тарифу «Соціальний», до якого входять безкоштовні комерційні канали. Плата за підключення з тарифним планом «Комерційний» становить 322, 5 рубля, з тарифним планом «Соціальний» – 215 рублів (ціни без урахування прокладання кабелю, свердління стін тощо).

Послуга «Інтерактивне ТБ» відкриває доступ до високоякісного цифрового телебачення із солідним набором телеканалів.Доступ здійснюється лише через власні канали Ростелекому. Якщо підключити телеприставку через іншого провайдера, то працювати не буде. Альтернативна послуга «Інтерактивне ТБ 2.0» передбачає можливість підключення через будь-які інтернет-канали – хоч через мобільні мережі.

Загальні можливості обох послуг:

  • Доступ до відеоархіву – це ціла бібліотека фільмів.
  • Інформаційні послуги – пробки, погода і т.д.
  • «Мультискрин» – перегляд на декількох пристроях одночасно (до п'яти).
  • «Караоке» - підключається на 48 годин.
  • Управління переглядом – пауза, перемотування, запис.

Додаткові можливості оплачуються за окремим прайсом.

Розглянемо тарифні плани послуги «Інтерактивне ТБ» для абонентів з Іркутська. Наймолодшим є тариф "ТВІЙ Стартовий", розрахований на 125 каналів за 320 руб/міс."ТВІЙ Оптимальний" надасть 157 каналів за 420 руб/міс. Вигідним з точки зору абонплати та кількості телеканалів є тарифний план (ТП) «ТВОЙ Продвинутый» – до нього включено набір із 189 каналів за 620 руб/міс.

ТП «ТВІЙ Максимальний» створений для вимогливих глядачів. До нього входять канали для дорослих, кіноканали, безліч HD-каналів. Разом - 228 телеканалів за 1700 руб/міс. Для любителів кіно пропонується окремий тариф «ТВОЇ Прем'єрний» за 620 руб/міс – у ньому більше 50 каналів з фільмами.

Послуга «Інтерактивне ТБ 2.0» представлена ​​такими тарифами:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» – включено понад 110 каналів різних тематик, абонентська плата складає 320 руб/міс.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» - включено понад 120 каналів з абонентською платою 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» – включено понад 140 каналів з абонентською платою 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» – близько 200 телеканалів для найвибагливіших глядачів, абонентська плата складає 1700 руб/міс.

Якщо хочеться обійтися без таких солідних пакетів каналів, скористайтеся тарифним планом «Легкий 2.0». Він включає невелику добірку із 36 каналів. Щомісячна абонентська плата відсутня, тариф включається за допомогою разового списання платежу у розмірі 1000 рублів.

Тарифні плани пакетного типу

Пакетні тарифи на інтернет та телебачення в Іркутську порадують знижками на абонентську плату. Адже оплачувати дві послуги одразу вигідніше, ніж поодинці. Погляньмо, що приготував Ростелеком для своїх абонентів:

  • «Інтернет до 25 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення» та «Інтерактивне ТБ» на 125 телеканалів з послугою «Мультискрин», абонентська плата складає 600 руб/міс.
  • «Інтернет до 75 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення» та «Інтерактивне ТБ» на 125 телеканалів з послугою «Мультискрин», абонентська плата складає 750 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення» та «Інтерактивне ТБ» на 125 телеканалів з послугою «Мультискрин», абонентська плата складає 850 руб/міс.
  • «Інтернет до 150 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення» та «Інтерактивне ТБ» на 125 телеканалів з послугою «Мультискрин», абонентська плата складає 1000 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 150 Мбіт/сек (застосовується технологія xPON), «Інтерактивне ТБ» на 125 каналів з послугою «Мультискрин», абонентська плата складає 1050 руб/міс.

Пакетні тарифи підготовлені і для тих, хто підключається за телефонною лінією:

  • «Інтернет до 8 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення» та «Інтерактивне ТБ» на 125 телеканалів з послугою «Мультискрин», абонентська плата складає 580 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 8 Мбіт/сек з послугою «Нічне прискорення», «Інтерактивне ТБ» на 125 каналів з послугою «Мультискрин», абонентська плата складає 1050 руб/міс.

Підключайтесь та заощаджуйте.

Вартість послуг міської телефонії

Домашній телефон, як і раніше, користується певним попитом. Послуга користується попитом серед абонентів усіх вікових категорій. Вона надає чистий голосовий зв'язок та недорогий міжмісто. Тарифні плани представлені безлімітами та лімітованими пропозиціями.

Безліміти в Іркутську представлені наступним набором:

  • Тариф «Безлімітний» – базова пропозиція з необмеженою кількістю локальних викликів за 450 руб/міс.
  • Тариф «Безлімітна Росія» – вигідна пропозиція для тих, кому потрібне міжмісто. На відміну від інших тарифних планів тут він безлімітний. Можна розмовляти з абонентами Ростелекому не тільки з Іркутська, але і з будь-яких інших точок Росії. Абонентська плата складає 490 руб/міс.Сюди включено 200 хвилин дзвінків на російські мобільні номери.
  • Тариф «Вихідний» – тут безліміт працює тільки у вихідні та святкові дні. У будні дзвінки коштують по 50 коп/хв. Абонентська плата становить 270 руб/міс.

Также абонентам доступні три лімітовані тарифні плани:

  • «Погодинний» – розмір абонентської плати становить 190 руб/міс, включені хвилини відсутні. Дзвінки по Іркутську тарифікуються по 56 коп/хв.
  • «Соціальний» - 150 включених локальних хвилин з абонентською платою 241 руб/міс. Вартість дзвінків понад пакет становить 60 коп/хв.
  • «Комбінований» – 350 включених хвилин за 340 руб/міс, дзвінки понад пакет стоять 50 коп/хв.

Межгород (якщо він не включений до тарифного плану) і міжнародний зв'язок оплачуються за окремими розцінками.

Послуги мобільного зв'язку

Настав час обговорити тарифні плани для стільникового зв'язку. Їхній опис відкривають тарифи лінійки «На всіх». Їхня ключова риса – можливість розділити включені послуги на кілька абонентів:

  • «На всіх L» – тарифний план включає 400 хвилин на регіональні номери, безліміт на мобільні та стаціонарні номери Ростелеком по всій Росії, 10 Гб мобільного трафіку під будь-які потреби, безлімітний інтернет-пакет для доступу до месенджерів та соцмереж, пакет з 50 регіональних SMS. Розмір абонентської плати - 399 руб/міс.
  • «На всіх XL» – тарифний план включає 700 хвилин на регіональні номери, безліміт на мобільні та стаціонарні номери Ростелеком по всій Росії, 20 Гб мобільного трафіку під будь-які потреби, безлімітний інтернет-пакет для доступу до месенджерів та соцмереж, пакет з 50 регіональних SMS. Розмір абонентської плати - 649 руб/міс.

Управління групою номерів здійснюється за допомогою USSD-команд.

Класичні пакетні тарифні плани:

  • «Суперсимка S» з абонентською платою 9 руб/добу. Тарифний план включає наступну добірку послуг – 7 Гб трафіку для будь-яких цілей, безлімітний інтернет-пакет для доступу до соцмереж та месенджерів, 50 обласних SMS, безлімітні дзвінки на будь-які номери Ростелеком у Росії.
  • «Суперсимка S Онлайн» з абонентською платою 349 руб/міс. Тарифний план включає наступну добірку послуг – 10 Гб трафіку для будь-яких цілей, безлімітний інтернет-пакет для доступу до соцмереж та месенджерів, 50 обласних SMS, 200 хвилин по регіону, безлімітні дзвінки на будь-які номери Ростелеком у Росії.
  • «Суперсимка M» з абонентською платою 190 руб/міс. Тарифний план включає наступну добірку послуг – 4 Гб трафіку для будь-яких цілей, безлімітний інтернет-пакет для доступу до соцмереж та месенджерів, 50 обласних SMS, 200 хвилин по регіону, безлімітні дзвінки на будь-які номери Ростелеком у Росії.
  • «Суперсимка L» з абонентською платою 399 руб/міс. Тарифний план включає наступну добірку послуг – 10 Гб трафіку для будь-яких цілей, безлімітний інтернет-пакет для доступу до соцмереж та месенджерів, 50 обласних SMS, 400 хвилин по регіону, безлімітні дзвінки на будь-які номери Ростелеком у Росії.
  • «Суперсимка XL» з абонентською платою 649 руб/міс. Тарифний план включає наступну добірку послуг – 20 Гб трафіку для будь-яких цілей, безлімітний інтернет-пакет для доступу до соцмереж та месенджерів, 50 обласних SMS, 700 хвилин по Росії, безлімітні дзвінки на будь-які номери Ростелеком у Росії.

Тарифний план «Суперсимка Free» не включає жодної абонентської плати, а всі дзвінки по Іркутську та Іркутській області тарифікуються по 60 коп/хв.

Послуга «Відеоспостереження»

Ця послуга завершує наш огляд. З'явилася вона нещодавно, тому ще не встигла здобути популярність. І дуже дарма, адже вона має солідний набір переваг:

  • Відсутність необхідності у закупівлі складного та дорогого обладнання.
  • Мінімальна кількість налаштувань.
  • Мінімальна абонентська плата.
  • Контроль камери на екрані мобільного телефону.
  • Можливість підключення кількох камер.

Запис того, що відбувається перед об'єктивом, здійснюється на сервери Ростелекому. Абоненти можуть зробити 5 вивантажень тривалістю до 30 хвилин кожна. Камера підключається через Wi-Fi, швидкість доступу в інтернет – не менше 512 кбіт/сек.

Абоненти Ростелекома можуть придбати камеру на виплат на 2 роки з щомісячним платежем у розмірі 300 руб/міс. Для всіх інших користувачів камера коштує 4990 рублів, рік обслуговування вже включений.