Огляд тарифів Ростелеком у Петрозаводську та всій Республіці Карелія

Anonim

У цьому огляді ми вивчаємо діяльність оператора Ростелеком у Петрозаводську та республіці Карелія. Ми обговоримо розташування абонентських відділів, пройдемося по всіх послугах, що надаються, виявимо найвигідніші тарифні плани. Також буде розказано про способи подання заявок на підключення. На закінчення розповімо про новітню послугу у сфері безпеки, пов'язану із встановленням недорогої домашньої системи відеоспостереження.

Оператор Ростелеком в Карелії

Жителям Карелії неймовірно пощастило – спеціально для них Ростелеком проклав високошвидкісні лінії зв'язку, що дозволяє надавати послуги доступу до Інтернету на швидкостях до 250 Мбіт/сек.Такі показники доступні лише в обмеженій кількості регіонів. Для обслуговування абонентів оператор відкрив у Карелії безліч фірмових офісів. Представимо їх адреси та телефони у вигляді списку:

  • Г. Петрозаводськ, вул. Дзержинського, буд. 5.
  • Г. Сегежа, вул. Громадянська, буд. 1а.
  • Г. Костомукша, вул. Радянська, буд. 16.

У населених пунктах Сортавала та Кондопога абонентські відділи відсутні.

Щодо телефонних контактів, то тут все просто – для абонентів Ростелеком з Карелії доступний єдиний телефон техпідтримки 8-800-1000-800. Місцеві номери якщо і існують, їх краще уточнити в найближчих офісах. Інші контактні телефони, що діють:

  • 8-118-09 – безкоштовна довідкова служба.
  • 8-118-11 – платна довідкова служба.
  • 8-142 – інформація за кодами.

В офісах Карельської філії приймаються заяви на підключення та відключення послуг, вирішуються фінансові питання, проводиться вирішення проблем, пов'язаних із поломками на лініях зв'язку. Тут здійснюється обслуговування юридичних лиц.

Ніщо не заважає вирішити частину проблем самостійно. Для цього Ростелеком запустив для мешканців Петрозаводська та Карелії особистий кабінет. Цей сервіс самообслуговування дозволяє змінювати тарифні плани, змінювати набір підключених послуг, проводити платежі послуги зв'язку. При необхідності, він може використовуватися для керування чужими послугами – з дозволу абонентів.

Для доступу до особистого кабінету необхідно пройти процедуру реєстрації. Це займе 2-3 хвилини, після чого потрібно авторизуватися та додати до ЛК використовувані послуги. Інструкції ви знайдете на нашому сайті або в самому кабінеті. Тепер все готове для управління послугами. За відсутності доступу до ЛК з комп'ютера скористайтеся аналогічною мобільною програмою. Воно доступне для пристроїв на Android та iOS.

Як оформити підключення

Найпростіше подати заявку в електронному вигляді – це зручно та сучасно. Зайдіть на сайт Ростелекому, ознайомтеся з діючими тарифами, прямо там заповніть форму заявки. Розгляд займе 2-3 робочі дні, після чого ви отримаєте відповідь у тому чи іншому вигляді (наприклад, у вигляді SMS або дзвінка консультанта).

Також ви можете подати заявку у найближчому відділенні Ростелекому – адреси вказані вище. При зверненні до офісу буде потрібно паспорт. Строки розгляду заявок стандартні. Також передбачено можливість підключення шляхом подання заявки за контактним номером телефону 8-800-1000-800. Дзвінки з мобільних та стаціонарних телефонів здійснюються безкоштовно.

Технології підключення до мережі

Для підключення до інтернету Ростелеком використовує телефонні та оптичні лінії зв'язку. На телефонних лініях використовується технологія ADSL. В ідеалі вона дозволяє досягти швидкостей до 24 Мбіт/сек, але практично вона обмежується самим оператором і довжиною лінії. Також для ADSL характерні обриви зв'язку та зниження швидкості через низьку якість цих ліній – невеликий дощ здатний доставити абонентам чимало неприємних хвилин.

Оптична лінія – це просунутий канал зв'язку. Їй не страшні атмосферні опади, а швидкість може досягати сотень мегабіт на секунду. У Петрозаводську обмеження становить 250 Мбіт/сек – цього вистачить будь-яких потреб, зокрема перегляду роликів в FuLL HD хоч на десяти пристроях відразу. Недолік оптики – неширока зона поширення, оскільки існують певні складнощі з її прокладкою.

Тарифні плани на інтернет

Тарифи Ростелеком у Карелії відрізняються підвищеними швидкостями – до 250 Мбіт/сек. У цьому розмір абонентської плати залишається у межах доступного. Подаємо діючі тарифні плани у вигляді списку:

  • «Інтернет до 50 Мбіт/сек» – мінімальна швидкість доступу з абонентською платою 410 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» – найвигідніша пропозиція для більшості користувачів, абонплата складає 510 руб/міс.
  • «Інтернет до 200 Мбіт/сек» – швидкісний тарифний план, абонплата складає всього 560 руб/міс. Відмінна пропозиція для всієї родини з великою кількістю пристроїв-споживачів.
  • «Ігровий» - швидкісний ліміт становить до 250 Мбіт/сек. Розмір абонентської плати становить 860 руб/міс, до неї входить набір ігрових опцій.

Підбірка тарифів для підключення по телефонній лінії:

  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек» – найвигідніша пропозиція для більшості користувачів, абонплата складає 299 руб/міс.
  • «Ігровий» - швидкісний ліміт становить до 11 Мбіт/сек. Розмір абонентської плати становить 850 руб/міс, до неї входить набір ігрових опцій.

Зверніть увагу, що на тарифах для оптики абонентам безкоштовно надається оптичний термінал. Для організації роздачі по Wi-Fi необхідно докупити роутер.

Невеликий додаток для людей, які проживають у віддалених населених пунктах з кількістю жителів до 500 осіб. Спеціально для вас розроблено державну програму з усунення цифрової нерівності. У її межах у цих селищах розгорнуті безкоштовні точки доступу Wi-Fi. Підключення виконується без договору, але з обов'язковою реєстрацією в особистому кабінеті.

Підключаємо цифрове ТБ

Ростелеком розробив дві версії цифрового ТБ. Це зроблено для того, щоб охопити велику частку абонентів. Розглянемо особливості обох версій:

  • «Інтерактивне ТБ» – обладнання підключається тільки через канали Ростелекому, з іншими провайдерами воно не працює.
  • «Інтерактивне ТБ 2.0» – більш універсальна послуга, оскільки обладнання може працювати іншими каналами. Якщо абонент захоче змінити інтернет-провайдера, то відключати телебачення йому не доведеться. Крім того, приставку для цієї послуги можна взяти з собою до друзів, на дачу або в поїздку – вона вміє працювати навіть через Wi-Fi.

На обох версіях цифрового ТБ абонентам Ростелекому з Петрозаводська доступні такі можливості: управління переглядом телеканалів, додаткові тематичні пакети, послуга «Караоке», послуга «Мультискрин», відеопрокат, інформаційні послуги на екрані ТБ.

Спочатку ми розглянемо тарифні плани для послуги «Інтерактивне ТБ»:

  • «ТВІЙ Стартовий» – на вибір телеглядачів представлено 125 телеканалів, абонентська плата становить 320 руб/міс.
  • «ТВІЙ Оптимальний» - розширений набір з 156 каналів, розмір абонплати становить 420 руб/міс (найвигідніший, на нашу думку).
  • «ТВІЙ Просунутий» – пакет із 189 телеканалів за 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний» - федеральні канали, спортивні, кіноканали, канали для дорослих. Усього їх 231 шт., Розмір абонентської плати становить 1700 руб/міс.
  • «ТВИЙ Прем'єрний» – тариф створений для тих, хто любить кіно. Більше 50 тематичних телеканалів з абонентською платою 620 руб/міс.

Також глядачам доступні додаткові пакети.

Для послуги «Інтерактивне ТБ 2.0» передбачені тарифи з дещо іншим наповненням:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» – абонентська плата становить 320 руб/міс, кількість включених телеканалів – понад 100 шт.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» – абонентська плата складає 420 руб/міс, кількість включених телеканалів – понад 137 шт.
  • «ТВОЙ Продвинутый 2.0» – абонентська плата становить 620 руб/міс, кількість включених телеканалів – понад 140 шт.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» – абонентська плата становить 1700 руб/міс, кількість включених телеканалів – понад 170 шт.

Для невибагливих глядачів розроблено спеціальний тарифний план «Легкий 2.0». На ньому немає абонентської плати, але за його підключення стягується разовий платіж у розмірі 1000 рублів. У його рамках надаються 35 каналів назавжди.

Пакетні тарифи на інтернет та ТБ

Представлені в цьому розділі тарифні плани розраховані на тих, хто хоче підключити дві основні послуги разом і отримати знижку на абонентську плату. по оптичній лінії у Петрозаводську представлені такі тарифи:

  • «Інтернет до 50 Мбіт/сек», «Інтерактивне ТБ» на 125 каналів, ТБ-приставка за додаткові 20 руб/міс, послуга «Мультискрин», безкоштовний оптичний термінал – абонентська плата складає 570 руб/ міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек», «Інтерактивне ТБ» на 125 каналів, ТБ-приставка за додаткові 20 руб/міс, послуга «Мультискрин», безкоштовний оптичний термінал – абонентська плата складає 670 руб/ міс.
  • «Інтернет до 200 Мбіт/сек» (використовується технологія xPON), «Інтерактивне ТБ» на 125 каналів, ТБ-приставка за додаткові 20 руб/міс, послуга «Мультискрин», безкоштовний оптичний термінал – абонентська плата становить 720 руб/міс (найвигідніша пропозиція).
  • «Ігровий» зі швидкістю до 250 Мбіт/сек (використовується технологія xPON), «Інтерактивне ТБ» на 125 каналів, ТБ-приставка за додаткові 20 руб/міс, послуга «Мультискрин», безкоштовний оптичний термінал , Набір ігрових доповнень - абонентська плата складає 1120 руб / міс.

Пакетні тарифні плани для підключення через ADSL:

  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек», «Інтерактивне ТБ» на 125 каналів, послуга «Мультискрин» – абонентська плата становить 509 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 11 Мбіт/сек, «Інтерактивне ТБ» на 125 каналів, послуга «Мультискрин», набір ігрових доповнень – абонентська плата складає 1110 руб/міс.

Не забудьте заглянути в розділ з діючими акціями на сайті Ростелекому – оператор регулярно надає абонентам вигідні умови підключення з бонусами та подарунками.

Тарифи на домашній телефон

Три лімітовані та три безлімітні – саме стільки тарифних планів працює в Петрозаводську. Безліміти вигідні тим, хто дзвонить по місту часто і багато. Для економних абонентів підійдуть погодні тарифні плани.

  • «Безлімітний» з абонплатою 450 руб/міс. Включає безлімітну кількість викликів на стаціонарні номери Петрозаводська.
  • «Безлімітна Росія» з абонплатою 520 руб/міс.Тарифний план розроблений для абонентів, які потребують дзвінків міжгородом – тут вони безлімітні. Сюди включено 200 хвилин розмов на мобільні номери по всій Росії. Якщо ви досі переплачуєте за міжмісто, то цей тариф для вас – найвигідніший з безлімітів (для активних абонентів).
  • «Вихідний» з абонплатою 342 руб/міс. Спеціальний тариф для абонентів, які проводять вікенд з телефонною трубкою біля вуха. Обсяг дзвінків по Петрозаводську у вихідні не обмежений, у будні локальні виклики тарифікуються по 66 коп/хв.
  • «Погодинний» з абонплатою 190 руб/міс. Спеціалізована пропозиція для тих, хто розмовляє вкрай рідко. Включених хвилин немає, локальні дзвінки тарифікуються по 62 коп/хв.
  • «Комбінований 100» – збалансований тарифний план для абонентів невеликої активності. В абонентську плату у розмірі 238 руб/міс включено 100 хвилин дзвінків по Петрозаводську. Виклики понад пакет тарифікуються по 74 коп/хв.
  • «Комбінований 250» з абонентською платою 340 руб/міс. Тариф включає 250 хвилин по Петрозаводську, дзвінки понад пакет коштує 54 коп/хв.

Межгород та виклики за кордон оплачуються окремо.

Послуги мобільного зв'язку від Ростелекому

Оператор Ростелеком запустив у Петрозаводську та республіці Карелія власну мережу мобільного зв'язку, засновану на потужностях Теле2 (бренд належить самому Ростелекому). Розцінки тут дуже низькі, що робить спілкування вигідним. Розглянемо запропоновані тарифні плани докладніше.

Для дзвінків по Петрозаводську та Карелії Ростелеком запустив тарифний план без абонентської плати «Суперсимка FREE». Дзвінки на ньому коштують 95 коп/хв, як на мобільні, так і стаціонарні номери. Вартість локальних SMS становить 1,5 руб/шт., по Росії - 2,5 руб/шт. Трафік коштує 15 рублів за кожні 10 Мб. Тариф орієнтований на тих, хто здійснює мінімальну кількість дзвінків.

Для більш вимогливих абонентів, яким потрібні дзвінки, повідомлення та інтернет, Ростелеком підготував класичні пакетні тарифи:

  • «Суперсимка S» з абонплатою 7 руб/добу. Пропозиція включає наступний набір послуг – безлімітний трафік для роботи месенджерів та клієнтів соцмереж, 5 Гб мобільного трафіку загального призначення, безліміт усередині мережі Ростелеком по всій країні (у тому числі на стаціонарні).
  • «Суперсимка M» з абонплатою 189 руб/міс. Пропозиція включає наступний набір послуг – безлімітний трафік для роботи месенджерів та клієнтів соцмереж, 1 Гб мобільного трафіку загального призначення, 150 хвилин по Петрозаводську та Карелії, безліміт усередині мережі Ростелеком по всій країні (у тому числі на стаціонарні), невеликий пакет із 50 SMS.
  • «Суперсимка L» з абонплатою 299 руб/міс. Пропозиція включає наступний набір послуг – безлімітний трафік для роботи месенджерів та клієнтів соцмереж, 10 Гб мобільного трафіку загального призначення, 300 хвилин по Петрозаводську та Карелії, безліміт усередині мережі Ростелеком по всій країні (у тому числі на стаціонарні), невеликий пакет із 50 SMS.Найвигідніший тариф для абонентів середньої активності.
  • «Суперсимка XL» з абонплатою 499 руб/міс. Пропозиція включає наступний набір послуг – безлімітний трафік для роботи месенджерів та клієнтів соцмереж, 20 Гб мобільного трафіку загального призначення, 550 хвилин по Росії, безліміт усередині мережі Ростелеком по всій країні (у тому числі на стаціонарні), невеликий пакет із 50 SMS.

На вибір абонентів з Петрозаводська представлено два тарифні плани з можливістю поділу послуг з іншими абонентами. Ось їх короткий опис:

  • «На всіх L» – тарифний план включає 300 хвилин на регіональні номери, пакет з 10 Гб інтернет-трафіку, анлім під месенджери та соцмережі, 50 SMS. Абонентська плата складає 299 руб/міс.
  • «На всіх XL» – тарифний план включає 550 хвилин на будь-які російські номери, пакет з 20 Гб інтернет-трафіку, анлім під месенджери та соцмережі, 50 SMS. Абонентська плата складає 499 руб/міс.

Для керування групами номерів використовуються USSD-команди.

Послуга «Відеоспостереження»

Якщо раніше для організації домашнього відеоспостереження потрібно було купувати дорогі камери та реєстратор із жорстким диском, то сьогодні завдання вирішується набагато простіше. Ростелеком підготував для клієнтів із Петрозаводська спеціальну послугу зі спостереження за майном. Суть її зводиться до придбання спеціальної відеокамери, що підключається до інтернету і відправляє зняті дані на сервери оператора.

  • Швидке підключення – на налаштування та монтаж потрібно 20 хвилин.
  • Не потрібен дорогий відеореєстратор.
  • Мінімальна абонентська плата - 300 руб/міс.
  • Доступна вартість обладнання.

Для існуючих абонентів Ростелекома, що підключаються, передбачена можливість придбання камери за 300 руб/міс з розстрочкою на два роки.У цю суму входить абонентська плата. Для абонентів інших провайдерів ціна камери становить 4990 рублів. Сюди ж входить цілий рік безкоштовного обслуговування.