Ростелеком у Ставрополі та Ставропольському краї: тарифи

Anonim

У південних регіонах Росії Ростелеком займає лідируючі позиції. Інші провайдери прийшли сюди із запізненням. А в невеликих населених пунктах розумна альтернатива зовсім відсутня. У цьому огляді ми розглянемо тарифи та послуги зв'язку Ростелеком у Ставрополі. Населені пункти Ставропольського краю ми не зачіпатимемо – розцінки тут приблизно рівні, ви зможете уточнити їх на офіційному сайті оператора.

Обслуговування абонентів

При виникненні фінансових проблем найкраще звернутися до найближчого офісу обслуговування.Тут вас проконсультують досвідчені фахівці, тут же можна залишити письмову претензію чи заяву на перерахунок. Також в офісах приймаються заявки на ремонт, якщо абоненти не можуть подати їх зручнішими способами, що не вимагають особистого звернення.

Абонентські відділи в ставропольській філії Ростелекому розташовуються за такими адресами:

  • Г. Ставропіль, вул. Миру, буд. 209.
  • Г. Ставропіль, вул. Ломоносова, буд. 19.
  • Г. Ставропіль, вул. Шеболдаєва, буд 4.
  • Г. Ставропіль, вул. 50 років ВЛКСМ, буд. 45.
  • Г. Михайлівськ, вул. Гагаріна, д. 427.
  • Г. П'ятигорськ, пр-кт Кірова, буд. 52.
  • Г. Єсентуки, вул. Кисловодська, буд. 18.
  • Г. Георгіївська, вул. Ленінградська, буд. 63.
  • Г. Кисловодськ, пр-кт Першотравневий, буд. 12.
  • Г. Будьоннівськ, вул. Жовтнева, буд. 46.
  • Ст-ця Єсентуцька, вул. Гагаріна, д. 99.
  • Г. Мінеральні Води, пр-кт Партз'їзду, буд. 28.
  • Г. Лермонтов, пр-кт Лермонтова, буд. 2.
  • Г. Невинномиськ, вул. Гагаріна, д. 95.
  • С. Курсівка, вул. Стратійчука, д. 73а.
  • Г. Зеленокумськ, вул. Миру, буд. 22.
  • Г. Світлоград, вул. Леніна, буд. 39.

У Грачівці та Ізобільному абонентські відділи закриті. Уточнити додаткову інформацію щодо розташування офісів та графіків їх роботи ви зможете за телефоном техпідтримки Ростелекому 8-800-1000-800. За цим же номером приймаються звернення громадян щодо проблем з доступом до послуг зв'язку. Телефон гарячої лінії працює у цілодобовому режимі. У деяких офісах діють місцеві телефонні контакти – уточніть їх під час особистого візиту.

Для вирішення деяких завдань використовується особистий кабінет для фізичних осіб.Він доступний у вигляді веб-версії та зручної мобільної програми «Мій Ростелеком». Система має потужний функціонал – дозволяє змінювати тарифні плани, підключати та відключати опції, замовляти деталізації, працювати з бонусними балами. Доступ до особистого кабінету здійснюється за допомогою попередньої реєстрації, з самостійним отриманням логіну та пароля.

Оплата за послуги зв'язку

Провести оплату за інтернет, телефон, телебачення або відеоспостереження від Ростелекому дуже легко. Внести кошти на той чи інший особовий рахунок можна в офісах оператора. Також можлива оплата через усюдисущі платіжні термінали, але в цьому випадку доведеться змиритися з високою комісією. Найрозумніший спосіб – оплатити послуги зв'язку через банкомати та термінали Ощадбанку, тут платежі проводяться без комісії.

Сплатити послуги Ростелекому ви зможете прямо з дому або не залишаючи робочого місця. Скористайтеся системою Ощадбанк-Онлайн або банкінгом будь-якого іншого банку. Також можлива оплата через електронні гаманці Webmoney та Яндекс.Гроші.

Як перевірити швидкість доступу

Перевірити швидкість інтернету від Ростелекому в Ставрополі можна за допомогою офіційного інструменту-вимірника. Він розміщується на офіційному сайті оператора, у розділі «Допомога». На період проведення тесту необхідно підключитися до мережі або роутера за допомогою кабелю. Усі інші споживачі трафіку (домашні смартфони, планшети, ноутбуки тощо) мають бути відключені. За словами представників Ростелекому, допустиме відхилення може досягати 200% від максимальної швидкості за договором.

Технології підключення

Ростелеком у Ставропольському краї підключає своїх абонентів по оптиці та по телефонних лініях. В останньому випадку використовується технологія ADSL. Підключень по телефону в Ставропілля багато, тому що в регіоні багато приватного сектору – з проведенням оптичних ліній тут спостерігаються проблеми, хоча ситуація потихеньку виправляється.

Оптика забезпечує максимально високу швидкість – до 100 Мбіт/сек. Спостерігається стабільність з'єднання, недоступна для ADSL. Проте телефонні лінії відрізняються дешевизною і простотою в прокладці. Мінуси ADSL – порівняно низька швидкість, часті поломки ліній, втрата стабільності зв'язку при плаваючих характеристиках ліній, обмежена довжина ліній, низька вихідна швидкість (до того ж завантаженість вихідного каналу тисне вхідний).

Є ще одна технологія доступу до інтернету від Ростелекому – через Wi-Fi. Ця можливість доступна для мешканців невеликих населених пунктів із населенням до 500 осіб. Тут працюють точки доступу великого радіусу дії. Підключення не тарифікується, потрібна попередня реєстрація в особистому кабінеті від Ростелекому з наступним налаштуванням обладнання. Ознайомитися з картою точок доступу ви зможете на сайті оператора.

Як подати заявку на підключення

Якщо ви збираєтеся підключитися до Ростелекому в Ставрополі, подайте заявку в електронному вигляді. Форма заявки розміщується на офіційному сайті оператора. У ній необхідно вказати контактні дані та адресу підключення. Розгляд заявки займає 2-3 робочі дні. Фахівці оператора уточнять наявність технічної можливості та визначаться зі способом підключення – оптикою або телефоном. Також ви можете подати заявку за телефоном гарячої лінії Ростелекому 8-800-1000-800.

Тарифи на інтернет для оптики

Тарифи Ростелеком у Ставрополі не відрізняються своєю різноманітністю. Базовий варіант під назвою "Домашній інтернет" запропонує швидкість доступу до 100 Мбіт/сек з абонентською платою 650 руб/міс. У подарунок надається ключ для антивірусної програми. Також розроблено окремий тарифний план для ігроманів – «Ігровий». Він забезпечує швидкість до 100 Мбіт/сек та дарує гравцям добірку ігрових опцій. Абонплата складає 850 руб/міс.За додаткову суму у розмірі 1 руб/міс можна орендувати бездротовий роутер.

Тарифи на інтернет для ADSL

Тут абонентів зі Ставрополя чекають одразу п'ять тарифних планів:

  • «Інтернет до 3 Мбіт/сек» - молодша пропозиція з абонентською платою 450 руб/міс.
  • «Інтернет до 5 Мбіт/сек» – середня швидкість доступу за 550 руб/міс.
  • «Інтернет до 8 Мбіт/сек» – оптимальна пропозиція, що дозволяє без проблем переглядати відео у форматі Full HD. Розмір абонентської плати становить 600 руб/міс.
  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек» – максимальна швидкість доступу до інтернету за 650 руб/міс.
  • «Ігровий» - вигідна пропозиція для ігроманів. Швидкість складає до 15 Мбіт/сек, у подарунок пропонують ігрові опції. Абонентська плата складає 850 руб/міс.

Зверніть увагу, що максимальна швидкість доступу залежить від якості та довжини телефонної лінії. У процесі налаштування ADSL-модему вкажіть параметри VPI та VCI для Ставрополя та Ставропольського краю – 0/35 для Інтернету та 8/35 для цифрового ТБ.

Послуга «Інтерактивне ТБ»

Цифрове телебачення від Ростелекома відкриває доступ до десятків телевізійних каналів. Паралельно з цим у мережі працює значний відеоархів, що регулярно поповнюється фільмами та серіалами. Додамо до цього додаткові передплати, послугу караоке та інформаційні сервіси – та отримаємо сучасне цифрове ТБ. Для доступу до нього необхідно придбати телеприставку за допомогою жорсткого диска – це потрібно для керування переглядом (пауза, запис ефіру, перемотування).

На вибір абонентів представлено п'ять тарифних планів, що відрізняються кількістю телеканалів:

  • «ТВІЙ Стартовий» – базове рішення для ознайомлення з послугою. Включає 130 телеканалів з абонентською платою 320 руб/міс.
  • «ТВІЙ Оптимальний» - розширений пакет із 158 телеканалів з абонентською платою 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий» - компромісне рішення на 189 каналів з абонплатою 620 руб/міс. Розумний вибір для більшості користувачів, які бажають отримати різноманітність, але не бажають переплачувати.
  • «ТВІЙ Максимальний» – тут знайдеться майже все, у тому числі канали для аудиторії 18+. Всього 227 телеканалів з абонентською платою 1700 руб/міс.
  • «ТВИЙ Прем'єрний» – виключно для любителів кіно. Близько 50 спеціалізованих каналів з абонплатою 620 руб/міс.

Також до тарифів можна додавати додаткові пакети каналів за окрему плату.

Послуга «Інтерактивне ТБ 2.0»

Ця послуга є альтернативою розглянутому вище варіанту. Вся річ у тому, що вона відрізняється універсальністю. Трансляція каналів ведеться із серверів Ростелекому, тоді як канал зв'язку може бути абсолютно будь-яким. Для роботи послуги використовується спеціальна телеприставка, що підключається проводами або Wi-Fi до інтернету.

Можливості цієї послуги приблизно такі самі, як і в першого варіанта – абонентам надаються десятки каналів, додаткові тематичні пакети, доступ до відеоархіву, інформаційні сервіси. Тарифні плани тут трохи інші:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» з абонентською платою 320 руб/міс. Кількість каналів – близько 110 прим. Перший місяць традиційно надається безкоштовно.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» з абонентською платою 420 руб/міс. Кількість каналів – близько 130 прим. Тариф підійде сім'ям з дітьми, а також любителям спорту та музики.
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» з абонентською платою 620 руб/міс. Майже 160 телеканалів, у тому числі з фільмами та пізнавальними передачами. Також у пакеті багато HD-каналів.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» з абонентською платою 1700 руб/міс. Тариф включає майже 190 телеканалів, у тому числі для дорослих.

Ця послуга орієнтована на тих, хто часто подорожує Росією або буває на дачі - захопивши з собою телеприставку, можна залишатися з улюбленими каналами на екрані в будь-якій точці країни (судячи з усього, із закордонними провайдерами приставка працюватиме не буде).Вартість приставки становить 3990 рублів.

Пакетні тарифні плани

Тарифи Ростелеком у Ставропольському краї досить низькі. Але можна отримати додаткову знижку на абонентську плату. Робиться це рахунок підключення кількох послуг відразу у межах пакетних тарифних планів. На вибір абонентів зі Ставрополя представлені тарифи двох категорій – на дві основні послуги (інтернет та ТБ) та на три основні послуги (інтернет, ТБ, телефон).

Розглянемо пакетні тарифи з двома послугами для підключення по оптичній лінії:

  • «Інтернет до 30 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 130 телеканалів, послуга «Мультискрин» у подарунок та ключ для антивірусної програми. Розмір абонентської плати - 700 руб/міс.
  • «Інтернет до 50 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 130 телеканалів, послуга «Мультискрин» у подарунок, можливість оренди телеприставки за 1 руб/міс. Розмір абонентської плати - 800 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 130 телеканалів, послуга «Мультискрин» у подарунок, можливість оренди телеприставки за 1 руб/міс. Розмір абонентської плати - 900 руб/міс.
  • «Ігровий» на 100 Мбіт/сек, «Інтерактивне ТБ» на 130 каналів, оренда телеприставки за 1 руб/міс, ігрові опції та послуга «Мультискрин» у подарунок. Розмір абонентської плати становить 1050 руб/міс.

Аналогічні тарифи, але вже для трьох послуг:

  • «Інтернет до 30 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 130 телеканалів, послуга «Мультискрин» у подарунок, домашній телефон з тарифом «Погодинний». Розмір абонентської плати - 750 руб/міс.
  • «Інтернет до 50 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 130 телеканалів, послуга «Мультискрин» у подарунок, домашній телефон з тарифом «Погодинний». Розмір абонентської плати - 850 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 130 телеканалів, послуги «Мультискрин» та «Нуль усередині мережі 2016» у подарунок, домашній телефон з тарифом «Погодинний». Розмір абонентської плати - 950 руб / міс.

Тарифи на дві послуги при підключенні по телефонній лінії:

  • «Інтернет до 3 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 130 телеканалів, послуга «Мультискрин» у подарунок та ключ для антивірусної програми. Розмір абонентської плати - 700 руб/міс.
  • «Інтернет до 5 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 130 телеканалів, послуга «Мультискрин» у подарунок, можливість оренди телеприставки за 1 руб/міс. Розмір абонентської плати - 800 руб/міс.
  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 130 телеканалів, послуга «Мультискрин» у подарунок, можливість оренди телеприставки за 1 руб/міс. Розмір абонентської плати - 900 руб/міс.
  • «Ігровий» до 10 Мбіт/сек, «Інтерактивне ТБ» на 130 каналів, оренда ТБ-приставки за 1 руб/міс, послуга «Мультискрин» та ігрові опції в подарунок. Розмір абонплати - 1050 руб / міс.

Тарифи на три послуги при підключенні по телефонній лінії:

  • «Інтернет до 3 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 130 телеканалів, послуга «Мультискрин» у подарунок, домашній телефон з тарифом «Погодинний». Розмір абонентської плати - 750 руб/міс.
  • «Інтернет до 5 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 130 телеканалів, послуга «Мультискрин» у подарунок, домашній телефон з тарифом «Погодинний». Розмір абонентської плати - 850 руб/міс.
  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 130 телеканалів, послуги «Мультискрин» та «Ніль усередині мережі 2016» у подарунок, домашній телефон з тарифом «Погодинний». Розмір абонентської плати - 950 руб / міс.

Підсумкова абонентська плата виходить вигіднішою, ніж якби всі послуги підключалися окремо.

Тарифи на міський телефон

Для абонентів стаціонарної телефонії зі Ставрополя приготовлено кілька тарифних планів – чотири безліміти та три лімітовані (почасові) тарифи. Давайте вивчимо їх докладніше, з'ясувавши призначення:

  • «Безлімітний» – універсальне рішення, яке підходить для тих, хто активно дзвонить на міські номери. Розмір абонентської плати становить 440 руб/міс. Кількість викликів Ставрополем не лімітується. Цим тарифом користуються тисячі абонентів.
  • «Абонентський» - аналог «Безлімітного». Його аудиторія – абоненти, номери яких обслуговуються на застарілих телефонних станціях, де працює посекундна тарифікація дзвінків. Кількість викликів Ставрополем не обмежується. Розмір абонентської плати становить 314 руб/міс.
  • «Безлімітна Росія» – вигідний тарифний план для тих, хто часто дзвонить міжгородом (особливо якщо здійснюються дзвінки на великі відстані з сумарною тривалістю більше години на місяць). Абонентська плата складає 540 руб/міс. У тарифний план включені дзвінки на будь-які номери Ростелекому у Росії. Сюди включені 200 хвилин на будь-які мобільні по країні.
  • «Погодинний» – тарифний план з мінімальною абонплатою у розмірі 174 руб/міс. Пакети хвилин у складі тарифу відсутні. Тариф спрямований на тих, хто дзвонить дуже мало або частіше приймає вхідні дзвінки. Хвилина зв'язку по Ставрополю становить 56 коп/хв.
  • «Соціальний» – тарифний план для тих, хто розмовляє не більше 3 хвилин на день. Пропозиція включає 100 хвилин за 207 руб/міс. Дзвінки понад пакет тарифікуються по 64 коп/хв.
  • «Комбінований» - включено 340 хвилин локальних дзвінків за 314 руб/міс. Пропозиція орієнтована на абонентів середньої активності. Вартість дзвінків понад пакет становить 48 коп/хв.
  • «Вихідний» – щось середнє між безлімітом та погодинною тарифікацією. У вихідні та офіційні святкові дні тариф є безлімітним, у будні діє похвилинна тарифікація 56 коп/хв. Розмір абонентської плати становить 354 руб/міс.

Таким чином, у Ростелекому завжди знайдуться тарифи для абонентів будь-якого рівня активності.

Послуга «Відеоспостереження»

Ця послуга є відносною новинкою. Вона створена для організації спостереження за нерухомістю.Також вона допоможе простежити за діями маленьких дітей, літніх родичів і нянь, поки нікого немає вдома. дистанційного спостереження за будинком або квартирою.

Зверніть увагу, що послуга не вимагатиме проведення дорогих монтажних робіт – з установкою та налаштуванням камери впорається будь-який впевнений інтернет-користувач. Достатньо витягнути камеру з коробки та закріпити її у відповідному місці. Наприклад, навпроти дверей або у дитячій кімнаті. Абонплата за послугу «Відеоспостереження» складає всього 300 руб/міс. Контроль того, що відбувається, здійснюється через зручну мобільну програму або веб-інтерфейс.

Можливості та особливості системи:

  • Збереження відеоданих у хмарне сховище Ростелекому – в будинку вони не зберігаються, що забезпечує недоторканність даних.
  • Низькі вимоги до інтернет-канала – від 512 кбіт/сек, провайдер не має значення.
  • Можливість надсилання тривожних повідомлень при виникненні руху в кадрі.
  • Можливість контролю кількох камер одночасно.
  • Термін зберігання даних – 7 днів.
  • Можливість робити вивантаження зі сховища – до 5 вивантажень на місяць тривалістю до 30 хвилин кожна.
  • Цілодобовий запис, у тому числі в темряві.

Вартість комплекту становить 4990 рублів, в цю ціну вже включено річне обслуговування. Абоненти Ростелекому (вже підключені або знову підключаються) можуть придбати камеру на виплат на два роки з щомісячним платежем 300 руб/міс (цей же платіж є абонентською платою).