Найкращі тарифи від Ростелеком у Санкт-Петербурзі та Ленінградській області

Anonim

У Санкт-Петербурзі працює безліч провайдерів, як дрібних, так і досить великих. Лідируючі позиції у цьому напрямі займає Ростелеком. Він надає мешканцям Північної столиці безліч послуг, у тому числі швидкісний доступ до Інтернету. За високу швидкість та безперебійну роботу інших послуг відповідають розвинені оптичні та кабельні мережі. У цьому огляді ми вивчимо тарифи на інтернет від Ростелеком до СПб та розберемо діяльність оператора в регіоні.

Застосовувані технології доступу

На відміну від інших регіонів, абонентів у Санкт-Петербурзі підключають трьома способами:

  • За оптичними лініями – вони забезпечують високошвидкісний доступ до інтернет-ресурсів.
  • Сетями кабельного телебачення – досить стабільні канали зв'язку з високою швидкістю підключення.
  • Телефонними лініями – не найвища швидкість доступу до інтернету.

Оптичні лінії забезпечують найвищу швидкість. Підключення по них підключається двома способами. Перший спосіб - оптика доводиться до багатоповерхівки, після чого абоненти підключаються за звичайним кабелем (вита пара). Спосіб другий - оптика заводиться в кожну квартиру, що дає можливість підвищити швидкість доступу.

Мережі кабельного телебачення в Санкт-Петербурзі охоплюють сотні багатоквартирних будинків. Тут по одному кабелю передаються інтернет-дані та ведеться мовлення телевізійних каналів в аналоговому та цифровому форматах. Там, де немає кабельних мереж та оптичних ліній, абонентів підключають за технологією ADSL з використанням телефонних ліній.

Обслуговування абонентів

Офіси Ростелекому на території Санкт-Петербурга дозволяють вирішити різні проблеми і завдання - підключити або відключити домашній телефон в СПб, підключити і відключити інтернет, розібратися в питаннях фінансів, змінити тариф, дізнатися, чому не працює інтернет . Юридична адреса Петербурзької філії - Санкт-Петербург, вул. Достоєвського, 15. Можна сказати, що це центральний офіс, але обслуговування фізичних осіб здійснюється за іншими адресами:

  • Г. Санкт-Петербург, вул. Велика Морська, буд. 22.
  • Г. Санкт-Петербург, вул. Перемоги, буд. 16.
  • Г. Санкт-Петербург, вул. Велика Зеленіна, буд. 15.
  • Г. Санкт-Петербург, пр-т Невський, буд. 88.
  • Г. Санкт-Петербург, пр-т Дачний, д. 17/2.
  • Г. Санкт-Петербург, вул. Комісара Смирнова, д. 3б.
  • Г. Санкт-Петербург, вул. Ленради, д. 97.
  • Г. Санкт-Петербург, наб. Синопська, буд. 14.
  • Г. Санкт-Петербург, вул. Івана Фоміна, буд. 8.
  • Г. Санкт-Петербург, пр-т Більшовиків, буд. 17.
  • Г. Петергоф, вул. Мандрівника Козлова, буд. 9.
  • Г. Петергоф, пр-т Санкт-Петербурзький, 60.
  • Г. Гатчина, пр-т 25 Жовтня, д. 28а.
  • Г. Виборг, пр-т Московський, буд. 24.
  • Г. Тихвін, мкрн 3/23.
  • Г. Кінгісепп, вул. Велика Радянська, буд. 16/15.
  • Г. Тосно, пр-т Леніна, буд. 36.
  • Г. Кіровськ, пр-т Леніна, буд. 9.
  • Г. Сосновий Бір, вул. Червоних Фортів, буд. 22.

Офіси обслуговування Ростелекому в населених пунктах Кириші, Всеволожськ, Луга та Волхів відсутні або не працюють, звертайтесь до офісів Пітера або прилеглих міст.

Єдиний телефон техпідтримки Ростелеком у Санкт-Петербурзі – 8-800-1000-800. Він працює в цілодобовому режимі і доступний з будь-яких мобільних і стаціонарних телефонів.

Сервіси самообслуговування та оплата

Змінити тариф, оплатити послуги зв'язку, підключити додаткові послуги – виконати всі ці операції допоможе єдиний особистий кабінет Ростелекому. Сюди не можна виконати вхід за номером особового рахунку. Для початку необхідно пройти просту процедуру реєстрації із зазначенням мобільного телефону або адреси електронної пошти. Далі до ЛК додаються абоненти послуги. Лише після цього можна приступати до управління ними.

Також можна встановити на смартфон або планшет мобільний додаток «Мій Ростелеком». Воно дублює функціонал ЛК, дозволяючи керувати послугами поза домом. Сюди необхідно виконати вхід за номером телефону або адресою електронної пошти, вказавши пароль, який було встановлено під час реєстрації.

Сплатити послуги зв'язку можна через банкомати та термінали Ощадбанку, банкомати інших банків, платіжні термінали в метро, ​​торгових центрах та магазинах. Раніше в Ощадбанку потрібно було вказувати код регіону для оплати (двозначний код регіону), але згодом він був прибраний з обов'язкових реквізитів. особистий кабінет.

Тарифні плани для інтернету

Розглядаючи тарифи Ростелеком у Санкт-Петербурзі, ми почнемо з тарифів на домашній інтернет, що діють станом на 2017 рік. Читаючи відгуки користувачів, можна відзначити велику кількість нарікань на діяльність оператора. Насправді негативні відгуки знайдуться навіть у найкращого провайдера. Перевірити швидкість інтернету після підключення, якщо з'явилися сумніви, можна через власний сервіс Ростелекому у розділі «Допомога».

Огляд відкривають тарифні плани для підключення по оптичній лінії:

  • «Інтернет до 60 Мбіт/сек» – абонентська плата становить 510 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» – абонентська плата становить 600 руб/міс.
  • «Інтернет до 200 Мбіт/сек» – абонентська плата становить 800 руб/міс.
  • «Ігровий» – спеціальний тарифний план для любителів онлайн-іграшок. Абонентська плата на ньому становить 860 руб/міс. У комплекті поставляються ігрові опції.

При підключенні до Ростелекому кожному абоненту безкоштовно виділяється оптичний термінал. Для організації бездротового підключення окремо купується Wi-Fi роутер.

Тарифні плани для підключення по телефонній лінії:

«Інтернет до 10 Мбіт/сек» - розмір абонентської плати становить 450 руб/міс. "Ігровий" - розмір абонентської плати становить 850 руб/міс, до неї входить велика добірка ігрових опцій. Швидкість доступу становить до 11 Мбіт/сек.

Тарифи на інтернет від Ростелеком до СПб для підключення до мереж кабельного телебачення:

  • «Інтернет до 25 Мбіт/сек» - з абонентською платою 450 руб/міс.
  • «Інтернет до 35 Мбіт/сек» - з абонентською платою 550 руб/міс.
  • «Інтернет до 55 Мбіт/сек» - з абонентською платою 650 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 40 Мбіт/сек у комплекті з ігровими опціями за 850 руб/міс.

Найвигіднішими є тарифні плани для підключення по оптичній лінії.

Підключення цифрового телебачення

Телебачення від Ростелекому для абонентів із СПб представлено трьома послугами, а не двома, як в інших регіонах. Перша називається «Цифрове ТБ», воно включає лише один тарифний план «Популярний» на 107 телеканалів за 230 руб/міс. Для підключення знадобиться спеціальна кабельна приставка.

Друга послуга називається «Інтерактивне ТБ», вона включає послуги відеопрокату, а також послуги «Мультискрин» і «Караоке», передбачена можливість управління переглядом. У її рамках представлено п'ять тарифних планів. Молодший з них носить назву «ТВІЙ Стартовий», він включає 128 телеканалів за 320 руб/міс. /міс.

Тарифний план «ТВІЙ Просунутий» подарує доступ до 193 телеканалів за 620 руб/міс. Максимальний набір каналів – на тарифі ТВІЙ Максимальний. Він надається з абонентською платою 1700 руб/міс. До нього включено 234 телеканали. Для кіноманів розроблено тарифний план «ТВІЙ Прем'єрний» з більш ніж 50 каналами з фільмами.

Третя послуга називається «Інтерактивне ТБ 2.0». Вона відрізняється тим, що не вимагає інтернет-каналу від Ростелекому і може працювати з будь-якими провайдерами. Додатковий функціонал у неї такий самий, як і у перерахованої вище послуги. Перелік доступних тарифних планів:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» – включено понад 100 телеканалів з абонентською платою 320 руб/міс.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» – до абонентської плати у розмірі 420 руб/міс включено понад 120 телеканалів.
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» – понад 160 телеканалів з абонентською платою 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» – майже 200 різноманітних телеканалів за 1700 руб/міс.

Додаткові телеканали в рамках послуг «Інтерактивне ТБ» та «Інтерактивне ТБ 2.0» підключаються та оплачуються окремо.

Пакетні тарифні плани

Якщо хочеться відчути економію на абонплаті, скористайтеся пакетними тарифними планами. Для абонентів із Санкт-Петербурга вони доступні лише тому випадку, якщо підключення виконується по оптичної чи телефонної лінії. Спочатку ми вивчимо тарифи для оптики:

  • «Інтернет до 60 Мбіт/сек» у поєднанні «Інтерактивним ТБ» на 128 телеканалів. Включає послугу «Мультискрин» та безкоштовний оптичний термінал. Абонентська плата складає 770 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» у поєднанні «Інтерактивним ТБ» на 128 телеканалів. Включає послугу «Мультискрин», безкоштовний оптичний термінал та можливість оренди ТБ-приставка за 20 руб/міс. Абонентська плата складає 770 руб/міс.
  • «Інтернет до 200 Мбіт/сек» за технологією xPON у поєднанні «Інтерактивним ТБ» на 128 телеканалів. Включає послугу «Мультискрин», безкоштовний оптичний термінал та ТВ-приставку за 20 руб/міс. Абонентська плата складає 970 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 250 Мбіт/сек у поєднанні з «Інтерактивним ТБ» на 128 каналів. Тариф включає послугу оренди ТБ-приставки за 20 руб/міс, безкоштовний оптичний термінал, ігрові доповнення та послугу «Мультискрин». Розмір абонентської плати становить 1120 руб/міс.

Пакетні тарифи для підключення по телефонній лінії:

  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек» за технологією xPON у поєднанні «Інтерактивним ТБ» на 128 телеканалів, включає послугу «Мультискрин». Абонентська плата становить 680 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 11 Мбіт/сек у поєднанні з «Інтерактивним ТБ» на 128 каналів. Тариф включає ігрові доповнення та послугу «Мультискрин». Розмір абонентської плати становить 1110 руб/міс.

Для абонентів, що підключаються через кабельні мережі, пакетних тарифів немає.

Тарифні плани для домашнього телефону

Приступаємо до розгляду тарифів Ростелеком на домашній телефон. Вони поділяються на дві великі категорії. У першу входять локальні та загальноросійські безліміти. У другій категорії розміщуються тарифні плани з пакетами хвилин та погодинні пропозиції. Давайте розглянемо їх докладніше.

Тарифний план «Безлімітний» є класикою. Він створений спеціально для тих, хто потребує необмеженої кількості місцевих дзвінків. Абонентська плата на ньому становить 465 руб/міс. Паралельно з ним працює тарифний план Абонентський. Це той же безліміт по Санкт-Петербургу, але він діє тільки на старих телефонних станціях.

Є категорія абонентів, які промовляють міжгородом величезні суми. Це приносить прибуток Ростелекому, але спустошує кишеню. Простіше доплатити невелику суму та перейти на тарифний план «Безлімітна Росія». Абонентська плата на ньому становить лише 520 руб/міс, за ці гроші можна дзвонити по всій країні в необмеженому режимі – це реально вигідно. Також сюди включено 200 хвилин дзвінків на мобільні номери СПб і всієї Росії.

Розглянемо лімітовані тарифи:

  • «Погодинний» – без включених хвилин, діє лише погодинна тарифікація 58 коп/хв. Абонентська плата складає 205 руб/міс.
  • «Комбінований 100» – тарифний план на 100 локальних хвилин за СПб. Абонентська плата складає 255 руб/міс. За вичерпанням основного пакету місцевий зв'язок тарифікується по 68 коп/хв.
  • «Комбінований 400» – тарифний план для абонентів середньої активності, що включає 400 хвилин локальних дзвінків. Абонентська плата складає 355 руб/міс. Дзвінки понад пакет обійдуться абонентам із СПб 50 коп/хв.

На завершення розповімо про тарифний план «Вихідний». Він безлімітний та погодинний одночасно. Безліміт за СПб включається у вихідні та святкові дні. У будні дні працює погодинна оплата у розмірі 62 коп/хв. Розмір абонентської плати становить 363 руб/міс.

Тарифи на мобільний зв'язок

Мобільний зв'язок від оператора Ростелеком у Ленінградській області та СПб схожий за своєю вартістю на Теле2. І це не дивно, оскільки Теле2 належить Ростелекому. Завдяки використанню одних і тих самих мережевих потужностей, зона охоплення в обох операторів збігається.

Тарифи на мобільний зв'язок від Ростелекому порадують низькими цінами. Найдешевшим є тарифний план «Суперсимка Free». Він надається без абонентської плати, позиціонуючись як пропозиція найбільш економних абонентів. Дзвінки по СПб та Ленінградській області обійдуться в 1, 2 руб/хв. Вартість інтернет-трафіку становить 15 рублів за кожні 10 Мб – діє пакетна тарифікація.

Розглянемо тарифи лінійки «Суперсимка» з абонентською платою:

  • «Суперсимка S» – тарифний план для абонентів невисокої активності. Він включає 6 Гб мобільного інтернету, внутрішньомережевий безліміт по всій країні та пакети трафіку для клієнтів соцмереж та месенджерів. Абонентська плата складає 8 руб/добу.
  • «Суперсимка M» – тарифний план для абонентів малої активності.Він включає 2 Гб мобільного інтернету, 150 хвилин по СПб та Ленінградській області, 50 регіональних SMS-повідомлень, внутрішньомережевий безліміт по всій країні та пакети трафіку для клієнтів соцмереж та месенджерів. Абонентська плата складає 240 руб/міс.
  • «Суперсимка L» – тарифний план для абонентів середньої активності. Він включає 10 Гб мобільного інтернету, 350 хвилин по СПб і Ленінградській області, 50 регіональних SMS-повідомлень, внутрішньомережевий безліміт по всій країні та пакети трафіку для клієнтів соцмереж та месенджерів. Абонентська плата складає 340 руб/міс.
  • «Суперсимка XL» – тарифний план для абонентів високої активності. Він включає 20 Гб мобільного інтернету, 650 хвилин по СПб і Ленінградській області, 50 регіональних SMS-повідомлень, внутрішньомережевий безліміт по всій країні та пакети трафіку для клієнтів соцмереж та месенджерів. Абонентська плата становить 600 руб/міс.

Пакети хвилин на номери інших російських операторів відсутні.

Також Ростелеком підготував для мешканців СПб тарифні плани лінійки «На всіх». Вони передбачають можливість поділу включених пакетів послуг на кілька абонентів (точніше, на групу). Усього представлено два тарифи:

  • «На всіх L» - з абонентською платою 340 руб/міс. На тарифі доступні наступні пакети послуг – 350 хвилин за СПб та ЛВ, 50 регіональних SMS, 10 Гб мобільного трафіку, безліміт для соцмереж, безліміт для месенджерів та загальноросійський безліміт усередині мережі.
  • «На всіх XL» - з абонентською платою 600 руб/міс. На тарифі доступні наступні пакети послуг – 650 хвилин за СПб та ЛВ, 50 регіональних SMS, 20 Гб мобільного трафіку, безліміт для соцмереж, безліміт для месенджерів та загальноросійський безліміт усередині мережі.

Для замовлення SIM-карток зателефонуйте за контактним телефоном 8-800-1000-800 або загляньте в найближчий офіс.

Послуга «Розумний дім»

Ростелеком підготував для мешканців СПб унікальну пропозицію щодо організації охорони свого житла. Пропоновані комплекти обладнання повідомлять про проникнення, протікання води у ванній і задимлення.

  • «Базовий» – його вартість становить 11590 рублів, до нього входять контролер, датчик руху та датчик відкриття дверей (або вікон). При покупці на виплат необхідно внести початковий внесок у розмірі 1300 рублів, щомісячний платіж складе 600 руб/міс на два роки.
  • «Розширений» - його вартість становить 16990 рублів, до нього входять контролер, датчик руху, датчик відкриття дверей (або вікон), датчик диму і датчик протікання. При покупці на виплат необхідно внести початковий внесок у розмірі 1300 рублів, щомісячний платіж складе 600 руб/міс на два роки.

Рік обслуговування вже включений до кожного комплекту.

Тарифи на «Відеоспостереження»

Послуга «Відеоспостереження» дозволить спостерігати за своїм житлом з будь-якої точки СПб, ЛВ та всього світу – для цього необхідно скористатися звичайним браузером або мобільним додатком. Запис відбувається за допомогою камери, що підключається до мереж Wi-Fi. Зняті дані зберігаються у хмарному сервісі Ростелекому. За один місяць можна вивантажити з хмари 5 файлів по 30 хвилин кожен. Спостереження в режимі онлайн за часом не обмежується. Дані зберігаються у хмарі всього 7 днів.

Особливості камери – бачить у темряві на 10 метрів за рахунок інфрачервоного підсвічування, встановлюється у будь-яке зручне місце, налаштування займає приблизно 20 хвилин. Послуга не вимагає прокладання проводів та встановлення відеореєстратора. Абонентська плата складає 300 руб/міс. Можливе підключення до системи відразу кількох камер.

Камера коштує 4990 рублів у всіх офісах Ростелекому в СПб, в її ціну вже включено 12 місяців обслуговування.До того ж вона може працювати в мережах будь-яких провайдерів зв'язку. Абоненти Ростелекому можуть придбати камеру на пільгових умовах – на виплат на два роки, з оплатою 300 руб/міс.