Тарифи Ростелеком у Саранську та всієї Мордовії

Anonim

У великих провайдерів майже завжди доступні ціни та непогана підтримка користувачів. Те саме можна сказати щодо Ростелекома. Останнім часом він активно розвиває оптичні мережі, даруючи можливість підключатися до інтернету на високих швидкостях. У цьому огляді ми розглянемо тарифи Ростелеком, що діють, в Саранську для всіх наданих послуг зв'язку. До них відносяться доступ в інтернет, відеоспостереження, мобільна та міська телефонія, а також цифрове ТБ.

Способи підключення до Ростелекому

Основною затребуваною послугою для більшості абонентів є доступ до Інтернету. Підключення до Всесвітньої павутини в Саранську та його околицях виконується трьома способами:

  • Через оптичні лінії – вони забезпечують найшвидший доступ.
  • Через телефонні лінії (технологія ADSL) – максимальна швидкість у Саранську становитиме до 6 Мбіт/сек.
  • Через Wi-Fi – до 6-10 Мбіт, залежно від місцезнаходження абонента.

Оптика забезпечує максимальну швидкість доступу – до 100 Мбіт/сек. Ця лінія зв'язку відрізняється граничною надійністю, проблеми із нею спостерігаються рідко. Для телефонних ліній характерна широка географія охоплення – провести телефон простіше, ніж протягнути оптику.

Що стосується Wi-Fi, то на території Саранська працюють кілька точок доступу. Користувачам надаються платні та безкоштовні тарифні плани. Також на території Мордовії, в рамках програми усунення цифрової нерівності, розгорнуті точки Wi-Fi з безкоштовним доступом. Підключення до них виконується без договору, потрібне попереднє трохи складне налаштування обладнання (інструкції доступні на нашому сайті).

Діючі тарифні плани на інтернет

Розглянемо актуальні тарифи на інтернет від оператора Ростелеком у Мордовії. Ми торкнемося лише Саранська – в інших населених пунктах регіону тарифні плани схожі або схожі (можуть мати місце невеликі відхилення за цінами).

Відкриває наш огляд тарифний план для оптики «Інтернет до 30 Мбіт/сек» за 400 руб/міс – такий собі економ-варіант з мінімальною абонентською платою. За ним іде тариф «Інтернет до 75 Мбіт/сек» з абонплатою 500 руб/міс. Цей варіант більш вигідний, тому що швидкість, при злегка збільшеній оплаті, більша ніж у попередньому варіанті в 2 з копійками рази. За 600 руб/міс абоненти отримують канал на 100 Мбіт/сек.

Ще один тарифний план з максимальною швидкістю доступу називається «Ігровий». Він розрахований на шанувальників онлайн-ігор, надаючи їм у подарунок безліч ігрових опцій. Абонентська плата складає 850 руб/міс.

Для підключення по телефонній лінії в Саранську задіюються два тарифні плани. Перший називається "Інтернет до 6 Мбіт/сек", абонплата на ньому становить 400 руб/міс. На додаток до нього надається тариф «Ігровий» зі швидкістю до 6 Мбіт/сек та включеними ігровими доповненнями. Абонплата складає 850 руб/міс.

Тарифи на Wi-Fi

Як уже говорилося, доступ в інтернет в рамках програми з усунення цифрової нерівності надається безкоштовно. У програмі беруть участь населені пункти з кількістю жителів менше 500 осіб.

  • Со швидкістю до 6 Мбіт/сек, тільки для абонентів Ростелекому – безкоштовно.
  • Со швидкістю до 6 Мбіт/сек для інших користувачів – 30 руб/сутки.
  • Для всіх користувачів зі швидкістю до 256 кбіт/сек – безкоштовно.

Вибір відповідного тарифу здійснюється в браузері при підключенні до публічних точок доступу Ростелекому в Саранську.

Тарифи на цифрове телебачення

Послуг цифрового ТБ у Ростелекома одразу дві. Одна розрахована на тих, хто користуватиметься власними каналами оператора, наприклад, підключиться оптикою. Вона називається «Інтерактивне ТБ» та гарантує високу якість зображення. Друга послуга працює через інтернет-канали будь-яких провайдерів, навіть через мобільні мережі. Вона називається "Інтерактивне ТБ 2.0". При використанні «чужих» каналів якість зображення не гарантується.

Загальні можливості для обох послуг:

  • Управління переглядом – постановка на паузу, запис.
  • Мультискрин – перегляд на кількох пристроях.
  • HD-канали – з високою якістю зображення.
  • Інформаційно-сервісні послуги на екрані ТБ.
  • Відеопрокат – колекція більш ніж з 2000 фільмів.
  • Фільми у 3D-форматі – для власників телевізорів з 3D.
  • Розважальна послуга «Караоке» – для любителів співати.

Давайте розглянемо запропоновані тарифні плани.

Послуга «Інтерактивне ТБ» відкриває перед абонентами п'ять тарифів. Вони відрізняються наповненням - 129 каналів за 320 руб/міс, 159 каналів за 420 руб/міс, 191 телеканал за 620 руб/міс та 232 телеканали за 1700 руб/міс. Також для глядачів розроблено тарифний план «ТВИЙ Прем'єрний», що включає добірку каналів для любителів кіно за 620 руб/міс.

Послуга «Інтерактивне ТБ 2.0» від Ростелекому запропонує жителям Саранська альтернативний набір тарифів:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» - близько 110 телеканалів за 320 руб/міс. Оптимальний вибір для невимогливих абонентів.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» – майже 140 каналів, у тому числі для дітей, любителів музики та кіно, за 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» – зі збільшеною кількістю телеканалів у форматі HD, плюс канали з науковими передачами та кіно (всього близько 170 шт). Абонентська плата складає 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» - максимум каналів за 1700 руб/міс.

За відсутності серйозних вимог до набору каналів можна скористатися однією цікавою альтернативою – це тариф «Легкий 2.0». Він включає всього 35 ретельно відібраних каналів за разовий платіж у розмірі 1000 рублів. Абонентська плата відсутня.

Тарифи для пакетів послуг

Тарифи Ростелеком у Саранську пропонують непогані умови підключення.Але їх можна буде зробити ще вигіднішими. Для цього рекомендується підключити інтернет у парі із цифровим ТБ. Внаслідок цього сукупна абонентська плата за дві послуги знизиться. Давайте вивчимо пакетні тарифні плани для підключення до оптики:

  • «Інтернет до 75 Мбіт/сек» у поєднанні зі 129 каналами в рамках послуги «Інтерактивне ТБ» плюс послуга «Мультискрин» – абонентська плата складає 760 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» у поєднанні зі 129 каналами в рамках послуги «Інтерактивне ТБ» плюс послуга «Мультискрин» – абонентська плата складає 860 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 100 Мбіт/сек у поєднанні зі 129 каналами в рамках послуги «Інтерактивне ТБ». Сюди включені послуга «Мультискрин» та доповнення для онлайн-іграшок. Абонентська плата складає 1050 руб/міс.

Також реалізовано два тарифні плани для тих, хто підключається по телефонній лінії:

  • «Інтернет до 6 Мбіт/сек» у поєднанні зі 129 каналами в рамках послуги «Інтерактивне ТБ» плюс послуга «Мультискрин» – абонентська плата складає 660 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 6 Мбіт/сек у поєднанні зі 129 каналами в рамках послуги «Інтерактивне ТБ». Сюди включені послуга «Мультискрин» та доповнення для онлайн-іграшок. Абонентська плата складає 1050 руб/міс.

Послуги міської телефонії до жодного пакетного тарифного плану не входять.

Тарифні плани на міський телефон

Стаціонарна телефонія не вмирає - вона живе і живе. Свідченням цього є нові тарифні плани Ростелекому. Вони пропонують абонентам із Саранська вигідні умови для здійснення локальних та міжміських дзвінків. На вибір клієнтів представлені дві категорії тарифних планів - безлімітні (місцевий та загальноросійські безліміти) та погодинні.

Категорію безлімітів відкриває тарифний план «Безлімітний (ГТС)». Це найзвичніша для більшості абонентів пропозиція - вони платять по 440 руб/міс і отримують у своє розпорядження місцевий безліміт. Для сільської місцевості діє аналогічний тарифний план "Безлімітний (СТС)" з абонплатою 325 руб./міс. На старих телефонних станціях працює тариф «Абонентський» з місцевим безлімітом за 315 руб/міс.

Безлімітні міжміські дзвінки перетворилися з міфу на реальність. Для цього Ростелеком створив для мешканців Саранська тарифний план "Безлімітна Росія". Він включає необмежену кількість дзвінків по всій країні за 490 руб/міс. Найбільш обмежений безліміт називається "Вихідний", з абонплатою 258 руб/міс. Безлімітні дзвінки на ньому надаються лише у вихідні, а також у дні державних свят. У будні дні дзвінки по Саранську коштують 52 коп/хв.

Лімітовані тарифні плани:

  • «Погодинний (СТС)» – абонентська плата складає 175 руб/міс, включених хвилин немає, місцевий зв'язок тарифікується по 48 коп/хв.
  • «Погодинний (ГТС)» (для міської місцевості) – абонентська плата становить 175 руб/міс, включених хвилин немає, місцевий зв'язок тарифікується по 52 коп/хв.
  • «Комбінований 100» - сотня локальних хвилин за 210 руб/міс. Зв'язок понад пакет обійдеться в 64 коп/хв.
  • «Комбінований 340» - 340 хвилин по Саранську за 315 руб/міс. Зв'язок понад пакет коштує 44 коп/хв.

Також на деяких тарифах працює послуга «Ніль усередині мережі 2016». Вона надає безлімітну кількість дзвінків на будь-які номери Ростелеком по всій Росії.

Тарифи на мобільний зв'язок

Ростелеком підготував для своїх абонентів недорогий стільниковий зв'язок. SIM-картки продаються у фірмових офісах, адреси яких ми дамо наприкінці огляду.Тарифи на мобільний зв'язок поділяються на пакетні та без абонентської плати. Для початку розглянемо пакетні тарифи з лінійки «Суперсимка»:

  • «Суперсимка S» включає наступний набір послуг – внутрішньомережевий безліміт по всій території РФ, 5 Гб мобільного трафіку, інтернет-безліміт для офіційних клієнтів популярних месенджерів та соціальних мереж. Розмір абонентської плати - 7 руб/міс.
  • «Суперсимка M» включає наступний набір послуг – внутрішньомережевий безліміт по всій території РФ, 3 Гб мобільного трафіку, 200 хвилин для дзвінків по регіону, 50 локальних SMS-повідомлень, інтернет-безліміт для офіційних клієнтів популярних месенджерів та соціальних мереж. Розмір абонентської плати - 190 руб / міс.
  • «Суперсимка L» включає наступний набір послуг – внутрішньомережевий безліміт по всій території РФ, 10 Гб мобільного трафіку, 400 хвилин для дзвінків по регіону, 50 локальних SMS-повідомлень, інтернет-безліміт для офіційних клієнтів популярних месенджерів та соціальних мереж.Розмір абонентської плати - 290 руб/міс.
  • «Суперсимка XL» включає наступний набір послуг - внутрішньомережевий безліміт по всій території РФ, 20 Гб мобільного трафіку, 600 хвилин для дзвінків по Росії, 50 локальних SMS-повідомлень, інтернет-безліміт для офіційних клієнтів популярних месенджерів та соціальних мереж. Розмір абонентської плати - 490 руб/міс.

Також рекомендуємо ознайомитися з тарифною лінійкою «На всіх». Її корінне відмінність – можливість поділитися набором послуг з іншими абонентами, створивши групу. Ось ці тарифи:

  • «На всіх L» - абонентська плата складає 290 руб/міс. До неї включено 400 хвилин по регіону, пакет на 50 SMS, 10 Гб загального трафіку, безлімітний пакет для соцмереж та месенджерів.
  • «На всіх XL» - абонентська плата складає 490 руб/міс. До неї включено 600 хвилин по Росії, пакет на 50 SMS, 20 Гб загального трафіку, безлімітний пакет для соцмереж та месенджерів.

У всіх пакетних тарифів є дві спільні риси. Перша – невикористані залишки переносяться наступного місяця. Друга – невикористані хвилини змінюються на інтернет-трафік за курсом 100 хвилин на 1 Гб.

Тарифний план без абонентської плати називається «Суперсимка Free». Місцеві виклики на ньому коштують 90 коп/хв, вартість локальних SMS становить 1,5 руб/шт, вартість SMS по країні – 2,5 руб/шт. Великих пакетів трафіку на борту немає. Доступні лише невеликі пакети по 10 Мб за 15 рублів кожен – доступний варіант для простих телефонів, але не для смартфонів.

Як підключитися

Ростелеком передбачив три основні способи подання заявок на підключення послуг:

  • Безпосередньо у фірмових офісах – пишемо заяву або подаємо усну заявку, чекаємо її розгляду.
  • Через контактний телефон Ростелекому 8-800-1000-800 – знову ж таки в усному режимі.
  • Через офіційний сайт – шляхом заповнення онлайн-заявки.

Спеціалісти Ростелекому уточнять наявність технічної можливості підключення, після чого видадуть свій вердикт. Відповідь надходить у вигляді SMS або у вигляді дзвінка від співробітників підтримки.

Обслуговування, самообслуговування та контакти

Єдиний телефон техпідтримки Ростелекому – 8-800-1000-800. Він доступний не лише для абонентів із Саранська, а й для абонентів будь-яких інших регіонів. Гаряча лінія працює цілодобово, також тут передбачені автоматичні сервіси.

Якщо допомоги фахівців виявилося недостатньо, зверніться до одного з абонентських відділів, які розташовані за такими адресами:

  • Г. Саранськ, вул. Більшовицька, буд. 11.
  • Г. Саранськ, вул. Волгоградська, буд. 71.
  • Г. Ковилкіне, вул. Першотравнева, буд. 1а.

Жителям Рузаївки слід звертатися до прилеглих офісів або за контактним телефоном.

Якщо в населеному пункті немає офісів Ростелекому, це не біда. Адже для мешканців Саранська та Мордовії приготовлено зручний особистий кабінет абонента – інструмент для самообслуговування. Тут можна сплатити інтернет, змінити тарифний план, запросити детальну чи фінансову інформацію. Вхід за номером особового рахунку неможливий – зареєструйтесь, додайте в систему послуги, що використовуються.

Відгуки абонентів про Ростелеком не завжди райдужні. Але це цілком природно – у тих самих стільникових операторів негативу ще більше, оскільки люди шукають ідеальні послуги, але не розуміють відсутності ідеальної якості зв'язку. Код регіону для оплати зв'язку через Ощадбанк-онлайн – 13.