Обираємо найкращий тариф від Ростелеком у Смоленську та Смоленській області

Anonim

Даний огляд присвячений тарифним планам оператора Ростелеком у Смоленську. Для абонентів з даного регіону приготовлений повний набір основних послуг – це високошвидкісний інтернет, цифрове ТБ з каналами різних тематик, недорогий мобільний зв'язок, відеоспостереження для охорони житла та старий добрий домашній телефон. Давайте подивимося, на яких умовах обслуговуються місцеві користувачі.

Як підключитися до мережі

Раніше смоленський філіал Ростелеком працював під торговою маркою Домолінк. Сьогодні ця марка пішла у небуття, надання всіх послуг займається материнською компанією.Своїх абонентів Ростелеком підключає трьома способами. Перший спосіб – по телефонній лінії. Тут використовується трохи застаріла технологія ADSL, що забезпечує передачі цифрових даних, не займаючи домашній телефон.

Максимальна швидкість в регіоні обмежена на позначці 5 Мбіт/сек.

Другий спосіб – підключення по оптичному кабелю. Найчастіше він доходить до під'їзду, після чого абоненти підключаються по кручений парі (виняток становить приватний сектор). Швидкість обмежується на позначці 100 Мбіт/сек. Спосіб третій – за Wi-Fi, в рамках програми з усунення цифрової нерівності. Такий спосіб підключення використовується у населених пунктах із кількістю жителів до 500 осіб. Доступ здійснюється безкоштовно, але потрібне дещо складне налаштування обладнання.

Подача заявок на підключення послуг Ростелеком у Смоленській області здійснюється через офіційний сайт оператора, через телефон гарячої лінії, а також у фірмових офісах обслуговування.Розгляд заявок здійснюється протягом 2-3 робочих днів. За цей час технічні фахівці вирішать, чи можна підключити абонента і яким способом це найкраще зробити.

Як здійснюється обслуговування абонентів

Для обслуговування фізичних та юридичних осіб Ростелеком має у своєму розпорядженні мережу фірмових офісів. Знаходяться вони за такими адресами:

  • Г. Смоленськ, вул. Нормандія-Німан, буд. 25.
  • Г. В'язьма, вул. 25 Жовтня, буд. 13.
  • Г. Ярцеве, вул. Радянська, буд. 15.
  • Г. Сафонове, вул. Свободи, буд. 6.
  • Г. Гагарін, вул. Радянська, буд. 1.
  • Г. Рославль, вул. Красіна, буд. 2.

Тут можна поскаржитися на погану роботу тієї чи іншої послуги, розібратися у фінансових питаннях, підключити або вимкнути опції, змінити тарифний план.

Також для абонентів доступна цілодобова служба підтримки за номером 8-800-1000-800. Тут приймаються заявки на ремонт, надаються консультації з різних питань. На телефон гарячої лінії можна додзвонитися як з мобільного, так і домашньої трубки. Крім того, у Смоленську та Смоленській області працює єдина служба абонентського обслуговування за номером 150 (тільки зі стаціонарних). Інші контакти – безкоштовна довідкова служба за телефоном 118 та платна довідка за номером 138.

Виконати перевірку балансу, провести оплату банківською картою, змінити тарифний план – для цього є особистий кабінет. Щоб скористатися цим інструментом, необхідно пройти процедуру реєстрації. Особистий кабінет представлений не лише веб-версією, а й мобільним додатком "Мій Ростелеком". Встановіть його на смартфон або планшет, керуйте послугами, що використовуються, з будь-якої точки світу.

Тарифні плани на інтернет

Вибираючи провайдера, люди часто читають відгуки. Але особливого сенсу в цьому немає – негативні висловлювання знайдуться у будь-якого оператора. Частина абонентів Ростелеком працює стабільно, в інших постійно спостерігаються якісь проблеми. І це цілком закономірно – нічого ідеального у цьому світі немає. До того ж багато відгуків залишаються не найадекватнішими людьми.

Тарифи Ростелеком у Смоленську відрізняються різноманітністю – у загальному списку присутні пропозиції для абонентів із різними запитами. При підключенні оптикою наймолодшим є тарифний план «Інтернет до 30 Мбіт/сек» з абонентською платою 500 руб/міс. Але вигідніше підключити «Інтернет до 60 Мбіт/сек» - абонплата всього на 50 рублів більше, зате швидкість - вдвічі вище.

Найшвидкіснішим є тарифний план «Інтернет до 100 Мбіт/сек» за 660 руб/міс, на ньому доступна послуга оренди бездротового роутера за 1 руб/міс. Для абонентів-ігроманів розроблено тарифний план «Ігровий».В нього включені ігрові опції, є можливість орендувати роутер всього за 1 руб/міс.

Тарифи на інтернет для підключення по телефонній лінії:

  • «Інтернет до 5 Мбіт/сек» – простий тарифний план для більшості абонентів зі Смоленська. Абонентська плата складає 550 руб/міс. За додаткову абонплату у розмірі 1 руб/міс можна взяти в оренду Wi-Fi роутер.
  • «Ігровий» – з великим набором ігрових опцій-доповнень, з орендою роутера на вищевказаних умовах, з абонентською платою 850 руб/міс.

На багатьох тарифних планах абонентам надається подарунок – ключ для антивірусної програми на 1 місяць.

Тарифні плани для цифрового ТБ

Найдешевшим є супутникове телебачення. Тільки не завжди є можливість встановити у своїй квартирі супутникову антену. У цьому випадку рекомендуємо скористатися цифровим ТБ від Ростелекому. Його можливості:

  • Управління переглядом – можна поставити ефір на паузу, перемотати, записати.
  • Інформаційно-розважальні послуги – допоможуть швидкість дозвілля та отримати корисну інформацію.
  • Великий вибір каналів різних тематик.
  • Доступ до великого відеоархіву з серіалами та фільмами.
  • Перегляд на кількох пристроях одночасно з послугою «Мультискрин».

Цифрове ТБ від Ростелекому представлено у Смоленську двома послугами – це «Інтерактивне ТБ» та «Інтерактивне ТБ 2.0». Друга версія відрізняється можливістю роботи на інтернет-каналах будь-яких провайдерів (у тому числі доступне бездротове підключення через Wi-Fi). Натомість у першій версії абоненти отримують гарантію високої якості зображення на екрані ТБ.

Тарифні плани для послуги «Інтерактивне ТБ» – 126 телеканалів за 320 руб/міс, 147 телеканалів за 420 руб/міс, 191 канал за 620 руб/міс та 231 канал за 1700 руб/міс.Останній тариф включає великий набір каналів різних тематик, у тому числі нічних. плата складає 620 руб/міс.

Тарифні плани для послуги «Інтерактивне ТБ 2.0»:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» - добірка з більш ніж сотні каналів з абонентською платою 320 руб/міс.
  • «ТВИЙ Оптимальний 2.0» – включає понад 130 телеканалів. Розмір абонентської плати становить 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» – включено майже 160 телеканалів. Абонентська плата - 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» – значний набір з більш ніж 190 каналів. Розмір абонентської плати становить 1700 руб/міс.

Додаткові пакети та підписки підключаються до обох послуг цифрового ТБ за окрему абонентську плату.

Пакетні тарифні плани

Якщо скласти абонентську плату на двох послугах, сума вийде великою. Але якщо скористатися пакетними тарифними планами, абоненти матимуть знижку. У Смоленську клієнтам Ростелекому пропонується ціла низка пакетних тарифних планів, що включають послуги цифрового ТБ і доступу в інтернет, причому з приємними подарунками та зменшеною абонплатою.

Пакетні тарифи для підключення по оптичних каналах зв'язку:

  • «Інтерактивне ТБ» на 126 каналів у комплекті з інтернетом на 30 Мбіт/сек, послуга «Мультискрин». Абонентська плата складає 700 руб/міс.
  • «Інтерактивне ТБ» на 126 каналів у комплекті з інтернетом на 60 Мбіт/сек, послуга «Мультискрин». Абонентська плата становить 750 руб/міс.
  • «Інтерактивне ТБ» на 126 каналів у комплекті з інтернетом на 100 Мбіт/сек, послуга «Мультискрин». Абонентська плата складає 850 руб/міс. Передбачена можливість орендувати роутер та ТВ-приставку за додаткову абонплату у розмірі 1 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 100 Мбіт/сек, 126 телеканалів у рамках послуги «Інтерактивне ТБ», послуга «Мультискрин», комплект ігрових опцій для популярних онлайн-ігор, послуга з оренди ТБ-приставки за 1 руб/міс. Розмір абонентської плати становить 1050 руб/міс.

Також представлені два аналогічні тарифні плани для підключення по телефонній лінії:

  • «Інтерактивне ТБ» на 126 каналів у комплекті з інтернетом на 5 Мбіт/сек, послуга «Мультискрин». Абонентська плата складає 700 руб/міс. Передбачена можливість орендувати роутер та ТВ-приставку за додаткову абонплату у розмірі 1 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 5 Мбіт/сек, 126 телеканалів у рамках послуги «Інтерактивне ТБ», послуга «Мультискрин», комплект ігрових опцій для популярних онлайн-ігор, послуга з оренди ТБ-приставки за 1 руб/міс. Розмір абонентської плати становить 1050 руб/міс.

Не забудьте ознайомитися з діючими акціями – вони надають непогані знижки та подарунки при підключенні послуг від Ростелекому.

Тарифні плани на міський телефон

Настав час розглянути тарифи, що діють у Смоленську, на домашній телефон. Економним абонентам ми порекомендуємо лімітовані варіанти, а для найговіркіших – безлімітні.

  • «Соціальний» – молодший із комбінованих тарифних планів. Включає базовий пакет зі 100 хвилин по Смоленську, оплата понад пакет – 54 коп/хв. Розмір абонентської плати становить 223 руб/міс.
  • «Комбінований 350» - старша версія, розрахована на 350 локальних хвилин. Абонентська плата складає 330 руб/міс. Вартість викликів понад пакет – 44 коп/хв.
  • «Погодинний» – цей тарифний план надається без увімкнених пакетів хвилин. Розмір абонентської плати становить 190 руб/міс. Вартість місцевих дзвінків по Смоленську становить 50 руб/міс.

Закінчимо безлімітами:

  • «Безлімітний» – найпростіший тарифний план без зайвих цифр. За 452 руб/міс абоненти отримують безлімітну кількість дзвінків по Смоленську.
  • «Безлімітна Росія» – спеціальний тарифний план для тривалих дзвінків міжгородом. На ньому зовсім не важливо, куди дзвонити – Смоленськом, Москвою чи Владивостоком. Також сюди включено 200 хвилин на будь-які мобільні. Абонентська плата - 490 руб/міс.
  • «Абонентський» - ще один місцевий безліміт за 330 руб/міс, що надається виключно на застарілих телефонних станціях Смоленська.
  • «Вихідний» – перед нами гібрид безлімітних та погодинних тарифних планів. Безліміт на ньому працює тільки у вихідні та святкові дні. У будні дзвінки по Смоленську обійдуться в 50 коп/хв. Розмір абонентської плати становить 330 руб/міс.

Міжнародні та міжміські дзвінки оплачуються окремо (крім тарифу «Безлімітна Росія», де вже включено необмежене міжмісто).

Тарифи на мобільний зв'язок

Підключитися до стільникової мережі Ростелекому зможе будь-який абонент, який вже користується іншими послугами. Тарифи тут низькі, є можливість організувати групу та поділити послуги між кількома номерами. Окремо пропонується тарифний план без абонентської плати. Давайте розглянемо всі пропозиції, що діють більш детально.

Для дзвінків по Смоленську ви можете скористатися тарифним планом «Суперсимка Free». На ньому немає жодної абонентської плати, місцеві виклики коштують лише 60 коп/хв. Інтернет-трафік надається пакетами по 10 Мб, вартість кожного пакета становить 15 рублів – для смартфонів це дуже дорого, зате саме для традиційних телефонних трубок.

Тарифні плани з пакетами послуг:

  • «Суперсимка S» – абонентам надаються 4 Гб мобільного інтернету, внутрішньомережевий безліміт на мобільники та міські телефони, безліміт для месенджерів та безліміт для соціальних мереж. Розмір абонентської плати - 7 руб/добу.
  • «Суперсимка M» – абонентам надаються 2 Гб мобільного інтернету, внутрішньомережевий безліміт на мобільники та міські телефони, 200 хвилин по Смоленську та Смоленській області, 50 регіональних SMS, безліміт для месенджерів та безліміт для соціальних мереж. Розмір абонентської плати - 199 руб/міс.
  • «Суперсимка L» – абонентам надаються 10 Гб мобільного інтернету, внутрішньомережевий безліміт на мобільники та міські телефони, 300 хвилин по Смоленську та Смоленській області, 50 регіональних SMS, безліміт для месенджерів та безліміт для соціальних мереж. Розмір абонентської плати - 299 руб/міс.
  • «Суперсимка XL» – абонентам надаються 25 Гб мобільного інтернету, внутрішньомережевий безліміт на мобільники та міські телефони, 600 хвилин по Смоленську та Смоленській області, 50 регіональних SMS, безліміт для месенджерів та безліміт для соціальних мереж. Розмір абонентської плати - 500 руб/міс.

Також у мережі Ростелекому діє схожа лінійка тарифів «На всіх» – тут можна ділитися трафіком та хвилинами з іншими абонентами. Ось опис даних тарифних планів:

  • «На всіх L» – набір послуг складається з безлімітних пакетів для соціальних мереж та месенджерів, 300 хвилин по регіону підключення, 50 локальних SMS, 10 Гб трафіку загального призначення, безліміту всередині мережі Ростелеком по РФ. Розмір абонентської плати становить 299 руб/міс.
  • «На всіх L» – набір послуг складається з безлімітних пакетів для соціальних мереж та месенджерів, 600 хвилин по регіону підключення, 50 локальних SMS, 25 Гб трафіку загального призначення, безліміту всередині мережі Ростелеком по РФ. Розмір абонентської плати становить 500 руб/міс.

На всіх пакетних тарифах можна міняти хвилини на гігабайти. Також передбачено автоматичне перенесення невикористаних у поточному місяці залишків на наступний місяць.

Послуга «Відеоспостереження»

Традиційні системи відеоспостереження вимагають покупки дорогих відеореєстраторів. Зображення тут пишеться на жорсткі диски, онлайн-перегляд можливий лише після складного настроювання обладнання із залученням статичних IP-адрес або вкрай незручних зовнішніх сервісів.Додамо до цього вартість монтажних робіт, вартість камер, а також вартість обслуговування всієї цієї системи.

Послуга «Відеоспостереження» від Ростелекому покликана забезпечити максимально легке розгортання системи спостереження за своїм житлом. Працює вона на основі спеціальної відеокамери, що підключається до мереж Wi-Fi. Швидкість каналу для підключення повинна бути не менше 512 кбіт/сек.

Ключові особливості та переваги послуги:

  • Можливість спостереження за будинком з екрана мобільного телефону, планшета або комп'ютера.
  • Не вимагає будь-якого обслуговування.
  • Гранично низька вартість обладнання (його можна купити на виплат).
  • Хмарний запис дозволить не втратити цінних даних.
  • Можливість підключення до системи відразу кількох відеокамер.
  • Легка установка та налаштування без залучення фахівців – всього за 20 хвилин.

В даний момент послуга на території Смоленська недоступна, але запрацює найближчим часом. Вартість обладнання складе 4990 рублів з роком безкоштовного обслуговування або 300 руб/міс на виплат на два роки. Розмір абонентської плати після завершення оплаченого періоду – 300 руб/міс.