Огляд тарифів Ростелеком у Самарі та Самарській області

Anonim

Ростелеком є ​​одним з найбільших провайдерів, що працюють на території Самарської області. Спектр його послуг вселяє повагу – від інтернету до ультрасучасного «розумного дому». Високошвидкісний інтернет Ростелеком у Самарі вибирають багато споживачів – їм важлива якість зв'язку та надійність оператора. Окремо радують швидкості та ціни. Адже швидкісні оптичні канали провайдера дозволяють розганятися до 100 Мбіт/сек. У цьому огляді ми торкнемося всіх послуг оператора та ознайомимося з цінами на них.

Тарифи на інтернет

Відзначимо відразу, що тарифи Ростелеком у Сизрані та в Самарі відрізняються за цінами та швидкостями.Перерахування всіх цін зайняло б гігантський обсяг - як-не-як, в регіоні розташовуються десятки міст і селищ, де працює даний оператор. Тому в нашому огляді ми торкнемося розцінки, дійсні тільки для Самари. Тарифи для інших населених пунктів ви зможете уточнити на офіційному сайті Ростелекому (вони відрізняються на 50-100 рублів).

Для абонентів із Самари приготовлено два базові тарифні плани для підключення по оптиці. Перший називається "Інтернет до 70 Мбіт/сек", він надається з абонентською платою 420 руб/міс. Другий отримав назву "Інтернет до 100 Мбіт/сек" з абонплатою 550 руб/міс. У подарунок до кожного тарифу йде антивірусний ключ із терміном дії один місяць.

Для ігроманів (шанувальників онлайн-ігор) Ростелеком підготував дуже щедру пропозицію. Традиційно гравці купують доповнення за власний кошт, але в даному випадку їм достатньо скористатися тарифним планом «Ігровий». Тариф запропонує швидкість до 100 Мбіт/сек та безліч доповнень для онлайн-ігор – це екіпажі, зброя та інші смаколики.Розмір абонплати становить 850 руб/міс. В якості бонусу йде традиційний ключ для антивірусу на 1 місяць.

Для підключення по телефонній лінії передбачено два тарифні плани:

  • «Інтернет до 8 Мбіт/сек» - з абонентською платою 400 руб/міс. Жодних додаткових послуг на тарифі немає.
  • «Ігровий» - швидкість доступу становить до 8 Мбіт/сек за 850 руб/міс. Як додаток надаються ігрові опції для найпопулярніших онлайн-ігор.

На обох тарифах абонентам покладено подарунок – ключ для антивірусної програми з терміном дії один місяць.

Доступ в інтернет через Wi-Fi

Тут абонентам надано два способи підключення. Спосіб перший – через міський Wi-Fi у Самарі. Для існуючих абонентів, які вже користуються послугами Ростелекому, доступ на швидкості до 6 Мбіт/сек надається безкоштовно.Для всіх інших передбачено два тарифні плани – до 256 кбіт/сек безкоштовно або до 6 Мбіт/сек за 30 руб/добу.

На території Самарської області, у населених пунктах з кількістю жителів до 500 осіб, запущені далекобійні бездротові точки доступу Wi-Fi. Вони дозволяють підключатися до мережі в рамках програми усунення цифрової нерівності. Доступ здійснюється безкоштовно, але потрібне попереднє підключення послуги «Універсальна послуга зв'язку Wi-Fi» в особистому кабінеті. у нас або на сайті Ростелекому.

Тарифи на телебачення

Жителі Самари можуть скористатися однією з трьох послуг із підключення багатоканального ТБ:

  • «Кабельне ТБ» – простий аналоговий доступ по високочастотному кабелю.
  • «Інтерактивне ТБ» – сотні каналів у цифровій якості.
  • «Інтерактивне ТБ 2.0» – сучасне ТБ, незалежне від інтернет-каналів Ростелекому.

Розглянь ці послуги докладніше.

Послуга «Кабельне ТБ» має на увазі доступ до телебачення по високочастотному кабелю - він проводиться прямо в квартиру. По ньому передаються кілька десятків телеканалів. Особливого достатку тут не спостерігається, але найнеобхідніші телеканали присутні. Абонентська плата за кабель становить 75 руб/міс. Додатково підключаються пакети каналів - "Соціальний" на 16 каналів з абонплатою 35 руб/міс, "Економ" на 12 каналів з абонплатою 115 руб/міс, "Повний" на 20 каналів з абонплатою 190 руб/міс та "Повний" на 42 канали з абонплатою 215 руб/міс.

Якщо хочеться відчути на собі всі принади цифрового ТБ, ознайомтеся з послугами «Інтерактивне ТБ» та «Інтерактивне ТБ 2.0». Абонентам пропонуються десятки і навіть сотні каналів, інформаційні та розважальні послуги, послуги з управління переглядом, а також послуги відеопрокату – це справжнісінький онлайн-кінотеатр у вас вдома.Головна відмінність послуги «Інтерактивне ТБ 2.0» є повна відсутність прив'язки до Ростелекому – абоненти можуть скористатися інтернет-каналом будь-якого провайдера.

Послуга «Інтерактивне ТБ» передбачає п'ять тарифних планів – це «ТВІЙ Стартовий» на 132 канали за 320 руб/міс. 193 канали за 620 руб/міс, «ТВІЙ Максимальний» на 236 каналів за 1700 руб/міс та «ТВІ Прем'єрний» на 56 кіноканалів за 620 руб/міс.

Послуга «Інтерактивне ТБ 2.0» включає чотири тарифні плани:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» – оплата становить 320 руб/міс, у цю суму включено не менше 110 телеканалів.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» – оплата становить 420 руб/міс, в цю суму включено не менше 120 телеканалів (додані канали дитячої, спортивної та музичної тематик).
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» – оплата становить 620 руб/міс, в цю суму включено не менше 140 телеканалів (сюди додані канали з кіно та пізнавальними передачами, тут же присутні HD-канали).
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» – оплата становить 1700 руб/міс, в цю суму включено не менше 170 телеканалів (сюди включені канали всіх тематик, у тому числі для дорослих).

Також можливе підключення додаткових каналів та підписок, причому на обох послугах.

Пакетні тарифні плани

Тарифи Ростелеком на інтернет у Самарській області досить низькі. Але їх можна зробити ще нижче, якщо підключати інтернет разом із цифровим ТБ. Для цього Ростелеком розробив кілька пакетних тарифних планів. Розглянемо варіанти для підключення по оптичному каналу:

  • «Інтернет до 70 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 132 телеканали, антивірус на 1 місяць у подарунок – абонплата становить 680 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 132 телеканали, антивірус на 1 місяць у подарунок – абонплата становить 810 руб/міс.
  • «Ігровий», «Інтерактивне ТБ» на 132 канали, добірка ігрових доповнень – абонентська плата становить 1050 руб/міс.

На додаток до всього на всіх тарифних планах надається подарункова послуга «Мультискрин» – починаємо дивитися фільм на одному екрані, а закінчуємо на іншому.

Пакетні тарифні плани для підключення по телефонній лінії представлені двома варіантами. Базовий варіант включає канал на 8 Мбіт, 132 канали в рамках послуги «Інтерактивне ТБ» та подарунковий ключ для антивіруса за 660 руб/міс. Тариф "Ігровий" та "Інтерактивне ТБ" з ігровими доповненнями обійдуться в 1050 руб/міс. На обох тарифних планах надається подарункова послуга «Мультискрин».

Міський телефон у Самарі

Тарифи на домашній телефон від Ростелекому радують своїм достатком. Сьогодні можна забути про колись єдиний безлімітний тарифний план. Саме тому міський телефон, як і раніше, залишається на плаву. Для цієї послуги підготовлено дві категорії тарифних планів. Розберемо першу категорію – це безліміти:

  • «Безлімітний» – тут немає пакетів хвилин і будь-яких умовностей. У тарифний план включено необмежені локальні дзвінки за 445 руб/міс. Для сільської місцевості обсяг абонентської плати становить 330 крб/міс. Міжміські виклики оплачуються окремо, на посекундній основі.
  • «Абонентський» – аналогічний тариф для старих телефонних станцій, де посекундна тарифікація відсутня. Абонплата для міської місцевості становить 335 руб/міс, для сільської місцевості – 320 руб/міс.
  • «Безлімітна Росія» – якщо ви говорите міжгородом понад 20-30 хвилин на місяць, то цей тариф просто створений для вас. Абонентська плата на ньому становить 490 руб/міс, до неї включено необмежену кількість дзвінків на стаціонарні трубки по всій Росії – говоріть стільки, скільки вважаєте за потрібне, не обмежуючи себе.Приємне доповнення – 200 хвилин для дзвінків на мобільні номери.
  • «Вихідний» – досить оригінальний тарифний план, що лежить на стику між безлімітними та погодинними тарифами. Безліміт на ньому працює тільки у вихідні дні та у дні державних свят. Абонентська плата складає 263 руб/міс. У будні дзвінки по Самарі коштують 56 коп/хв.

Тарифні плани з погодинною тарифікацією:

  • «Комбінований 100» - включає 100 локальних хвилин з абонентською платою 219 руб/міс. Дзвінки понад пакет обійдуться абонентам із Самари по 68 коп/хв.
  • «Комбінований 350» – тарифний план на 350 локальних хвилин. Абонплата для міської місцевості складає 335 руб/міс, дзвінки понад пакет стоять 44 коп/хв. Абонплата для сільської місцевості становить 320 руб/міс, дзвінки понад пакет стоять ті ж 44 коп/хв.
  • «Погодинний» – тарифний план без пакетів хвилин. Абонентська плата для міських та сільських абонентів становить 180 руб/міс. Дзвінки понад пакет у місті обійдуться в 56 коп/хв, у сільській місцевості – 48 коп/хв.

Вартість установки міського телефону оплачується окремо і залежить від багатьох факторів – детальну інформацію з цього приводу ви зможете уточнити за телефоном для довідок 8-800-1000-800.

Мобільний зв'язок від Ростелекому

Стільниковий зв'язок від Ростелекому – це швидкісний мобільний інтернет та якісна передача голосу. Для надання послуг під своїм брендом оператор залучає технічну інфраструктуру Теле2 (яка фактично належить Ростелекому). На вибір абонентів надається кілька тарифних планів з абонентською платою та один тариф без абонплати. Розглянемо їх докладніше.

Тарифна лінійка «Суперсимка» включає п'ять тарифів з абонплатою. Тут не можна ділитися пакетами послуг з іншими абонентами, але є функція автоматичного перенесення невикористаних залишків наступного місяця. Ось ці тарифи:

  • «Суперсимка S» – пропозиція розроблена для абонентів низької активності.Розмір абонентської плати - 7 руб/добу. У наборі послуг представлені 6 Гб мобільного інтернету, безлімітний трафік для соцмереж, безлімітний трафік для Viber, WhatsApp та Там-Там, внутрішньомережевий загальноросійський безліміт. Голосовий зв'язок по Росії тарифікується по 2 руб/хв.
  • «Суперсимка M» – пропозиція розроблена для абонентів малої активності. Розмір абонентської плати - 190 руб/міс. У наборі послуг представлені 3 Гб мобільного інтернету, безлімітний трафік для соцмереж, безлімітний трафік для Viber, WhatsApp та Там-Там, загальномережевий безліміт, 300 локальних хвилин і 50 регіональних SMS.
  • «Суперсимка L» – пропозиція розроблена для абонентів малої активності. Розмір абонентської плати - 290 руб/міс. У наборі послуг представлені 12 Гб мобільного інтернету, безлімітний трафік для соцмереж, безлімітний трафік для Viber, WhatsApp та Там-Там, внутрішньомережний загальноросійський безліміт, 500 хвилин по Росії та 50 регіональних SMS.
  • «Суперсимка XL» – пропозиція розроблена для абонентів малої активності. Розмір абонентської плати - 490 руб/міс. У наборі послуг представлені 20 Гб мобільного інтернету, безлімітний трафік для соцмереж, безлімітний трафік для Viber, WhatsApp та Там-Там, внутрішньомережний загальноросійський безліміт, 800 хвилин по Росії та 50 регіональних SMS.

Невелика тарифна лінійка «На всіх» включає всього два тарифи. Вони дають змогу поділитися послугами з іншими абонентами. Ось їх короткі описи:

  • «На всіх L» - тариф з абонентською платою 290 руб/міс. Набір послуг можна розділити із трьома абонентами. До нього входять 12 Гб мобільного трафіку, 500 хвилин по Росії, 50 SMS по регіону, безліміт для соцмереж та месенджерів.
  • «На всіх XL» - тариф з абонентською платою 490 руб/міс. Набір послуг можна розділити із чотирма абонентами. До нього входять 20 Гб мобільного трафіку, 800 хвилин по Росії, 50 SMS по регіону, безліміт для соцмереж та месенджерів.

На всіх тарифних планах обох лінійок передбачена можливість обміну непотрібних хвилин на інтернет-трафік.

Тарифний план «Суперсимка FREE» надається без абонентської плати. Всі дзвінки по регіону коштують на ньому 75 коп/хв, інтернет-трафік тарифікується пакетами по 10 Мб вартістю 15 рублів кожен. Вартість місцевих SMS складає 1, 5 руб/шт, SMS по Росії - 2, 5 руб/шт.

Послуги з розділу «Розумний дім»

Ця категорія послуг покликана забезпечити безпеку вашого житла. Окрема послуга «Розумний дім» дозволяє оснастити будинок чи квартиру охоронними датчиками. На вибір абонентів представлено два комплекти:

  • Базовий – включає основний контролер, датчик руху та датчик відкриття. Цього цілком достатньо організації базового рубежу охорони свого житла. Повна вартість комплекту становить 11590 рублів, вартість на виплат на 2 роки – 600 руб/міс з початковим внеском 1300 рублів.
  • Розширений – включає основний контролер, датчик руху, датчик відкриття, датчик протікання та датчик задимлення. Повна вартість комплекту становить 16990 рублів, вартість на виплат на 2 роки - 900 руб/міс з початковим внеском 1300 рублів.

Надалі ви зможете підключити до основного контролера ще не один десяток датчиків. Також можливе підключення сумісних виконавчих пристроїв для керування тими чи іншими домашніми механізмами (ввімкнення/відключення вентиляції, керування кондиціонерами тощо).

Контроль датчиків «розумного будинку» здійснюється за допомогою мобільного телефону. При спрацьовуванні одного з датчиків на телефон надсилається повідомлення.

Ще одна цікава послуга від Ростелекому для жителів Самари отримала назву «Відеоспостереження».Вона дозволяє організувати цілодобове спостереження за квартирою чи будинком. Спостерігає сам абонент. Встановлена ​​в оселі відеокамера записуватиме те, що відбувається в будинку, на сервери хмарного сховища Ростелекому. Також доступний онлайн-контроль через мобільний телефон або сайт «Розумний дім».

Переваги системи відеоспостереження від Ростелекому:

  • Не потрібні дорогі монтажні роботи – достатньо встановити в будинку камеру та підключити її до інтернету.
  • Легке підключення – воно займе не більше 10-20 хвилин, залежно від рівня власних технічних знань.
  • Надійне зберігання записів – зазвичай зловмисники, що помітили камери, прагнуть розбити відеореєстратор. Але тут запис ведеться над реєстратор, а хмарне сховище Ростелекома.
  • Можливість робити вивантаження з сервера – до 5 вивантажень на місяць.

Камера від Ростелекома бачить у темряві, навіщо її оснастили системою інфрачервоного підсвічування.

Вартість відеокамери в Самарській філії Ростелекому становить 4990 рублів, в цю ціну вже включено 12 місяців обслуговування. За цих умов її можуть придбати абоненти будь-яких інших провайдерів – використання послуги «Відеоспостереження» не передбачає обов'язкового використання інтернет-каналу від Ростелекому. Поточні або абоненти Ростелекому, що підключаються, можуть придбати камеру в розстрочку на два роки - по 300 руб/міс (ця ж суму є абонплатою). Розмір абонентської плати після закінчення оплаченого періоду складе ті самі 300 руб/міс.

Діяльність Ростелекому в Самарі

Для початку ми вивчимо розташування абонентських відділів у Самарській області. Розташовуються вони за такими адресами:

  • Г. Самара, вул. Тополі, буд. 7.
  • Г. Самара, вул. Польова, буд. 43.
  • Г. Самара, вул. Калініна, д. 8а.
  • Г. Новокуйбишевськ, пр-т Перемоги, буд. 23.
  • Г. Тольятті, вул. Самарська, буд. 68.
  • Г. Тольятті, ш. Автозаводське, буд. 6.
  • Г. Тольятті, вул. Тополина, буд. 26.
  • Г. Жигулівськ, вул. Першотравнева, д. 34а.
  • Г. Чапаєвськ, вул. Куйбишева, буд. 7.
  • Г. Кінель, вул. Радянська, буд. 56.
  • Г. Сизрань, вул. Фрідріха Енгельса, буд. 51.
  • Г. Похвістнєво, вул. Революційна, буд. 14.
  • Г. Відрадний, вул. Відрадна, буд. 14.

Такого поняття, як головний офіс, немає – всі офіси рівнозначні.

Єдиний телефон техпідтримки Ростелекому для абонентів із Самари та Самарської області – 8-800-1000-800. Ця гаряча лінія працює в цілодобовому режимі. Тут вирішуються будь-які проблеми абонентів та приймаються заявки на ремонт ліній зв'язку.Також тут працюють автоматизовані сервіси, які дають змогу перевірити баланс або вислухати останні новини компанії. Місцеві телефонні контакти рекомендується уточнити в офісах (за наявності).

Підключити міський телефон, підключити або вимкнути інтернет, придбати SIM-картки для мобільного телефону – всі ці операції можна виконати в одному з офісів обслуговування. Змінити тарифний план, замовити деталізацію, попрацювати з бонусною програмою – для всього цього є особистий кабінет.

Відгуки клієнтів про інтернет від Ростелекому не завжди райдужні. Але аналогічні відгуки ви можете зустріти у будь-якого іншого провайдера. Загалом швидкість доступу завжди хороша, якщо не брати до уваги часті проблеми на телефонних лініях оператора. Провести тест швидкості інтернету ви зможете через Спідтест чи власний вимірювальний сервіс на сайті Ростелекому.

Як оплатити послуги

Найпростіший спосіб – провести оплату банківською картою через банкомат. Цілком можливо, що тут потрібно вказати код регіону 63. У нових шаблонах, де використовуються унікальні особові рахунки кожної послуги, код регіону не потрібен. Сплатити послуги банківською карткою через інтернет без комісії допоможе офіційний сайт оператора. Також можлива оплата через особистий кабінет за допомогою картки, що прив'язана до нього. Оплата через платіжні термінали виконується з комісією – її розмір може становити до 6-8%.