Огляд тарифів Ростелеком у Якутську та всій Якутії

Anonim

Ростелеком надає послуги зв'язку у всіх точках Росії – в європейській зоні, за Уралом, на Півночі. Є він і в республіці Саха. Тут абоненти можуть насолодитися високошвидкісним інтернетом та цифровим ТБ на більш ніж прийнятних умовах. У цьому огляді ми розглянемо всі тарифні плани Ростелеком в Якутську, торкнемося всіх діючих послуг, надамо інформацію про розташування офісів обслуговування. Загалом, на вас чекають повні дані про роботу оператора в цьому холодному регіоні.

Діяльність оператора в регіоні

Слід зазначити, що розцінки у оператора Ростелеком в Республіці Саха та Якутії вищі, ніж в інших регіонах.Але порівняно з Магаданом чи Петропавловсько-Камчатським співвідношення між швидкістю інтернету та цінами є більш прийнятним. Скористатися послугами, що надаються, зможуть усі фізичні особи, які проживають на території регіону.

Головна умова – наявність технічної можливості.

Під технічною можливістю розуміється наявність умов, що дозволяють протягнути до абонента телефонну або оптичну лінію. Цими питаннями займаються спеціалісти оператора після подання заявки. Їх подача здійснюється такими способами:

  • В офісах оператора Ростелеком під час особистого візиту – можливо, знадобиться паспорт абонента.
  • За допомогою офіційного сайту – заявки подаються в електронному вигляді шляхом заповнення форм. Вони вказуються контактні дані та адресу підключення.
  • За контактним телефоном 8-800-1000-800 – у голосовому режимі.

Можливо, що після подання заявки в електронному вигляді абоненту передзвонять фахівці Ростелекому для уточнення деяких деталей.

Якщо ви плануєте подати заявку на підключення через один з офісів, ознайомтеся з їх адресами:

  • Г. Якутськ, вул. Каландарішвілі, д. 36.
  • Г. Якутськ, вул. Курашова, буд. 22.
  • Г. Нерюнгрі, вул. Леніна, буд. 3.
  • Г. Ленськ, вул. Перемоги, буд. 30.
  • Г. Мирний, вул. Недєліна, д. 29.
  • Г. Алдан, вул. Леніна, буд. 20.

Якщо якийсь із офісів закритий, вам допоможуть телефонні контакти. відкритий для дзвінків зі стаціонарних та мобільних трубок. На номері 11-809 знаходиться регіональна довідкова служба, а номері 11-822 – автоматична довідкова про баланс.

Обслуговування та самообслуговування

Проблеми зі зв'язком, що виникають у абонентів, вимагають негайного вирішення. За це відповідають офіси обслуговування та довідкова служба оператора. Адреси офісів та контактні телефони техпідтримки дано трохи вище – скористайтеся ними при виникненні будь-яких складнощів та проблем.

Провести оплату банківською картою, перейти на альтернативний тарифний план, оцінити витрати та замовити деталізацію – провернути всі ці операції допоможе особистий кабінет від Ростелекому. Це абсолютно безкоштовний інструмент для керування підключеними послугами. Абонентам залишається зареєструватися в системі та додати послуги за допомогою опублікованих у ЛК інструкцій (там немає нічого складного, повірте).

Крім веб-версії особистого кабінету, оператор розробив для своїх абонентів зручний мобільний додаток «Мій Ростелеком». Воно є портативним аналогом ЛК, дозволяючи керувати послугами із будь-якої точки світу. Додаток доступний у магазинах Google Play та App Store.

Тарифні плани на інтернет

Своїх абонентів Ростелеком Якутії підключає за допомогою оптичних або телефонних ліній. У першому випадку оптика доводиться до під'їзду багатоповерхового будинку, після чого квартири підключаються за допомогою кабелю Ethernet. Також можливе прокладання оптики у приватний сектор – це питання слід уточнити у техпідтримці Ростелекому. У другий випадок використовується телефонна лінія. Провести її набагато простіше і дешевше, ніж оптику, але швидкості тут нижчі.

Тарифи Ростелеком в Якутську для підключення по оптичній лінії дозволяють отримати швидкість доступу до 100 Мбіт/сек. Розглянемо їх детальніше:

  • «Інтернет до 15 Мбіт/сек» – стартовий тарифний план для тих, кому не потрібна висока швидкість. Розмір абонплати становить 950 руб/міс.
  • «Інтернет до 50 Мбіт/сек» – розумний компроміс між високою та низькою швидкістю. Абонентська плата складає 1450 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» за 2450 руб/міс – тариф створений для тих, хто не хоче обмежувати себе швидкісними лімітами.
  • «Ігровий» – спецрішення для активних шанувальників онлайн-іграшок. Тариф увібрав канал на 100 Мбіт/сек, кілька ігрових опцій і доповнень, а також послугу з оренди бездротового роутера (додаткова абонплата за роутер становить 1 руб/міс). Розмір абонплати - 2450 руб/міс.

Зверніть увагу, що на молодших тарифних планах (на 15 та 50 Мбіт/сек) абонентам покладено подарунок – ключ для антивірусної програми з терміном дії 1 місяць.

Також у регіоні діють кілька помегабайтних тарифних планів:

  • «Регіон L» - включає 2500 Мб трафіку за 2000 руб/міс.
  • «Регіон M» - 1200 Мб інтернет-трафіку за 600 руб/міс.
  • «Регіон S» - включає невеликий пакет на 700 Мб за 400 руб/міс.
  • «Сіті XL» - включено 1100 Мб трафіку за 1000 руб/міс.
  • «Сіті S» - 200 Мб за 400 руб/міс.

Трафік понад пакет на тарифних планах «Регіон» оплачується по 1 руб/Мб, аналогічний трафік для локальних ресурсів – 25 коп/Мб.

Для підключення по телефонній лінії в Якутську працюють два тарифні плани. Перший називається "Інтернет до 4 Мбіт/сек", абонентська плата на ньому становить 890 руб/міс. Другий отримав назву «Ігровий». Швидкість на ньому становить до 4 Мбіт/сек, у вихідний комплект включено рублеву оренду роутера та ігрові опції. Абонентська плата – 1000 руб/міс.

Тарифи на цифрове ТБ

Цифрове телебачення від Ростелекома відкриває доступ до десятків і навіть сотень телевізійних каналів різної спрямованості. Воно представлено двома схожими один на одного послугами – це «Інтерактивне ТБ» та «Інтерактивне ТБ 2».0». Вони мають багато спільного – абонентам доступні послуги «Батьківський контроль», «Караоке», «Управління переглядом» та «Мультискрин», а також додаткові пакети каналів та інформаційні послуги.

Є і відмінності, що полягають у обладнанні, що використовується, і каналах зв'язку. Для роботи послуги «Інтерактивне ТБ» буде потрібно інтернет від Ростелекому. Оператор гарантує високу якість зображення, оскільки мовлення ведеться власними каналами. Послуга «Інтерактивне ТБ 2.0» надає абонентам повну свободу – вони мають право підключати телеприставку до будь-яких інтернет-каналів. Наприклад, у готельному номері через Wi-Fi чи через мобільний інтернет. Якість зображення залежить від швидкості доступу та стабільності інтернету.

Перед підключенням послуги «Інтерактивне ТБ» рекомендуємо ознайомитися з чинними тарифами:

  • «ТВІЙ Стартовий» – тариф повністю відповідає своїй назві, оскільки включає всього 131 канал. Абонентська плата становить 370 руб/міс.
  • «ТВІЙ Оптимальний» – розширена пропозиція для тих, хто хоче різноманітності. Тариф включає 161 телеканал за 480 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий» - включено 190 каналів за 690 руб/міс. Тарифний план вигідний більшості абонентів.
  • «ТВІЙ Максимальний» – для найдопитливіших і найвибагливіших телеглядачів. На тарифі доступні 232 телеканали з абонентською платою 1790 руб/міс.

Для кіноманів, які проживають в Якутську та Республіці Саха, Ростелеком розробив тарифний план «ТВІЙ Прем'єрний». Він включає кілька десятків каналів тематики «кіно».

Послуга «Інтерактивне ТБ 2.0» включає альтернативну добірку тарифних планів. Їх чотири:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» – близько 110 телеканалів із щомісячною абонентською платою 320 руб/міс.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» – близько 140 телеканалів з абонплатою 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» – близько 160 каналів. Розмір щомісячного платежу становить 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» – старший тарифний план, розрахований майже на 200 телеканалів. Абонентська плата складає 1700 руб/міс.

Оплата за додаткові тематичні пакети та передплати здійснюється окремо.

Для доступу до цифрового ТБ необхідно придбати обладнання – телеприставку. Модель залежить від вибраної послуги. Завантажувати IPTV в приставки не потрібно, він завантажується в автоматичному режимі. Предбачено можливість перегляду телеканалів на смартфонах, планшетах та SMART TV.

Пакетні тарифи на інтернет та ТБ

Тарифні плани формату «2 в 1» відрізняються вигіднішою абонентською платою. У Якутську вони включають послуги інтернету та цифрового ТБ (зокрема, «Інтерактивне ТБ»). Сукупна абонплата виходить нижчою.Також для абонентів передбачаються різні цифрові подарунки.

Перед вами перелік тарифних планів для підключення по оптичній лінії:

  • «Інтернет до 15 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 131 канал – абонентська плата становить 1270 руб/міс.
  • «Інтернет до 50 Мбіт/сек» та «Інтерактивне ТБ» на 131 канал – розмір абонплати становить 1700 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек», «Інтерактивне ТБ» на 131 телеканал – абонплата становить 2550 руб/міс. Тарифний план вигідний тим, що дозволяє орендувати телеприставку та роутер без їх покупки, з додатковою абонплатою розміром 1 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю інтернету до 100 Мбіт/сек, «Інтерактивне ТБ» на 131 телеканал, телеприставка за 1 руб/міс, комплект ігрових доповнень для онлайн-ігор. Розмір абонентської плати становить 2710 руб/міс.

Для підключення по телефонній лінії розроблено такі тарифи:

  • «Інтернет до 4 Мбіт/сек» у поєднанні з «Інтерактивним ТБ» на 131 телеканал. Розмір абонентської плати становить 1210 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю інтернет-каналу до 4 Мбіт/сек, «Інтерактивне ТБ» на 131 канал, телеприставка для цифрового ТБ за 1 руб/міс, пакет ігрових доповнень. Загальна абонентська плата складає 1260 руб/міс.

Вартість послуг у пакетних тарифних планах (ТП) виходить нижчою.

Підключення домашнього телефону

Телефонні тарифи Ростелеком в Якутську радують своєю різноманітністю. Ті часи, коли в строю був єдиний тарифний план, давно минули. І сьогодні послуга міської телефонії відрізняється своєю гнучкістю та спрямованістю на абонентів із різними потребами. Пропоновані в Якутську тарифи поділяються на лімітовані та безлімітні.

Перелік лімітованих ТП:

  • «Погодинний» – найдешевший тарифний план, створений для аудиторії абонентів низької активності (буквально кілька вихідних хвилин на місяць). Абонентська плата складає 315 руб/міс, дзвінки по Якутську коштують 74 коп/хв.
  • «Соціальний» - вигідний для тих, хто промовляє в місяць не більше півтори години. Розмір абонентської плати становить 372 руб/міс, у базовий пакет включено 100 хвилин локальних дзвінків. Оплата понад пакет – 84 коп/хв.
  • «Комбінований» – тарифний план на 450 включених локальних хвилин. Абонентська плата складає 560 руб/міс. Після вичерпання пакета одна хвилина по Якутську коштує 62 коп/хв.

Перелік безлімітів, що діють в Якутську:

  • «Безлімітний» - базовий тарифний план, що включає безліміт по Якутську за 720 руб/міс. Його аналогом є ТП «Абонентський» з абонплатою 560 руб/міс (тариф діє старих телефонних станціях).
  • «Безлімітна Росія» – спецрішення для міжміських дзвінків. Якщо у вас є багато родичів в інших містах, рекомендуємо перейти саме на цей тариф. Тому що саме до нього включено необмежений обсяг дзвінків по Якутську та всій Росії. Абонентська плата складає всього 760 руб/міс.
  • «Вихідний» – тарифний план поєднує в собі переваги безлімітів та лімітованих тарифів. Він включає локальний безліміт по Якутську у вихідні та святкові дні. У будні тарифікація локальних дзвінків становить 74 коп/хв.

Дзвінки в інші міста, якщо вони не передбачені вашим тарифом, оплачуються за окремою тарифною сіткою. Те саме стосується міжнародних викликів.

Послуга «Відеоспостереження»

Організувати цілодобове спостереження за своїм житлом дуже легко – для цього створена спеціалізована послуга від Ростелекому, яка отримала назву «Відеоспостереження».Купуємо камеру, підключаємо її до системи, налаштовуємо та отримуємо надійний інструмент для охорони будинку чи квартири. Запис ведеться не на жорсткий диск, а на хмарне сховище від Ростелекому.

Основні переваги послуги «Відеоспостереження»:

  • Немає потреби в покупці відеореєстратора – запис та зберігання відеоданих здійснюється в «хмарі».
  • Доступність відеокамери – її можна придбати за повну ціну або на виплат.
  • Можливість онлайн-перегляду з будь-якої точки світу.
  • Можливість підключення кількох онлайн-камер.
  • Вивантаження до 5 записів на місяць тривалістю до 30 хвилин кожна.
  • Час на монтаж та налаштування – не більше 20-30 хвилин.
  • Невисокі вимоги до інтернет-канала – від 512 кбіт/сек.
  • Відсутність зайвих проводів – камера підключається до розетки за допомогою кабелю, а до інтернету – через Wi-Fi.
  • Безпека даних – навіть якщо зловмисники побачать і розіб'ють камеру, відзняті нею відеодані залишаться в цілості та безпеці, оскільки фізичного доступу до них не мають навіть самі користувачі (можливі лише вивантаження).

Знятий матеріал зберігається на серверах Ростелекому протягом 7 днів, після чого автоматично знищується.

Підключення здійснюється за кілька кроків. Крок перший – реєстрація в особистому кабінеті на сайті «Розумний дім». Крок другий – підключення камери до мережі Wi-Fi. Крок третій – активація камери у власному кабінеті. Крок четвертий – оплата послуги (якщо вона була неоплаченою). Для онлайн-контролю камери встановіть на смартфон або планшет мобільний додаток від Ростелекому.