Ростелеком у Гірничо-Алтайську та Республіці Алтай: тарифи

Anonim

Для багатьох жителів Горно-Алтайська Ростелеком є ​​єдиним доступним провайдером. Він пропонує цілком доступні ціни на послуги зв'язку та забезпечує високу швидкість доступу до інтернету. У цьому огляді ми розповімо вам, де розташовуються офіси Ростелеком у Горно-Алтайську та Республіці Алтай, поговоримо про тарифні плани оператора, що діють, розглянемо способи подання заявок на підключення.

Як підключити послуги

Щоб підключитися до Ростелекому, необхідно подати заявку оператору. Для цього є три способи:

  • На офіційному сайті. Тут все просто - вибираєте послугу, заповнюєте контактні дані, вказуєте адресу підключення.
  • В офісі обслуговування. Вирушаєте з паспортом до найближчого офісу, подаєте заявку на підключення (її приймуть у письмовому чи усному вигляді).
  • Телефоном підтримки. Зателефонуйте на номер 8-800-1000-800 та повідомте консультанту, що ви хочете скористатися тією чи іншою послугою.

Після подачі заявка надсилається технічним фахівцям Ростелекому. Їх завдання – з'ясувати, чи можна підключити абонентів за тією чи іншою адресою.

Технології підключення

Прогрес не стоїть на місці – якщо кілька років тому Ростелеком активно пропонував підключення через ADSL, то сьогодні багато абонентів підключаються оптикою.У цьому плані найбільше пощастило власникам квартир у багатоповерхових будинках – сюди підводиться оптика, а під'їздом розлучається кручена пара. Таке підключення здійснюється безкоштовно. Абонентам із приватного сектору доводиться платити гроші за прокладання оптичного кабелю в їхні будинки.

Швидкість доступу по оптичному волокну становить до 100 Мбіт/сек. Але провести оптику можна далеко не в будь-який будинок – є низка технічних складнощів, які не дозволяють обплутати оптичним кабелем весь Гірничо-Алтайськ. Тому багато абонентів підключаються до Ростелекому по телефонних лініях із застосуванням технології ADSL – тут швидкісний ліміт становить 8 Мбіт/сек.

На території Республіки Алтай діє державна програма з усунення цифрової нерівності. У її рамках запускаються потужні бездротові точки доступу, що охоплюють населені пункти з кількістю жителів до 500 чоловік. Підключення до інтернету не тарифікується, від абонента потрібно зареєструватись в особистому кабінеті та підключити там універсальну послугу зв'язку.Далі залишається налаштувати обладнання.

Обслуговування абонентів у Горно-Алтайську

Кількість офісів Ростелеком в Республіці Алтай не можна назвати великим. Єдиний абонентський відділ обслуговує абонентів з Гірничо-Алтайська та Майми за адресою м. Гірничо-Алтайськ, пр-т Комуністичний, буд. 61. Тут же здійснюється продаж мобільних телефонів. Також для абонентів передбачена система самообслуговування це особистий кабінет, представлений веб-інтерфейсом та мобільним додатком.

Телефонні контакти:

  • Єдиний телефон техпідтримки Ростелекому – 8-800-1000-800.
  • Телефон порталу Держпослуги – 8-800-100-70-10.
  • Местные телефонні номери – 09.
  • Платформа IP-телефонії – 777.
  • Автоматичне інформування – 150.
  • Довідка з міжміського та міжнародного зв'язку – 8140.

Цього цілком достатньо, щоб вирішити будь-які проблеми, що виникають при користуванні послугами зв'язку від Ростелекому.

Тарифи на інтернет

Якщо ви збираєтесь підключити інтернет Ростелеком в Горно-Алтайську, вам обов'язково знадобиться інформація про чинні тарифні плани. Для початку ми торкнемося найпрогресивніших тарифів – для оптики:

  • «Інтернет до 15 Мбіт/сек» – тариф з мінімально можливою швидкістю для невимогливих абонентів. Цього з лишком вистачить для серфінгу та перегляду відео навіть у найвищій якості. Розмір абонентської плати становить 450 руб/міс.
  • «Інтернет до 40 Мбіт/сек» – середній тарифний план для сімейного використання або швидкого скачування торентів. Розмір абонентської плати становить 650 руб/міс.
  • «Інтернет до 70 Мбіт/сек» - розмір абонплати на цьому тарифному плані відрізняється від попереднього тарифу всього на 50 рублів і становить 700 руб/міс. При цьому швидкість виходить дуже високою.
  • «Ігровий» – найвища швидкість для шанувальників онлайн-ігор, до 100 Мбіт/сек. Розмір абонентської плати складає 850 руб/міс, в цю суму входять ігрові опції та можливість орендувати роутер за додаткову оплату у розмірі 1 руб/міс.

Тарифні плани для телефонних ліній:

  • «Інтернет до 3 Мбіт/сек» – розмір абонентської плати становить 420 руб/міс.
  • «Інтернет до 8 Мбіт/сек» - з абонентською платою 600 руб/міс (вигідніша пропозиція).
  • «Ігровий» – швидкість до 8 Мбіт/сек, в подарунок надаються ігрові опції для популярних онлайн-ігор. Абонентська плата складає 850 руб/міс. За додаткову абонплату у розмірі 1 руб/міс можна орендувати бездротовий роутер.

Зверніть увагу, що при підключенні через телефон максимальна швидкість може бути обмежена за рахунок довжини лінії – на жаль, вона має вирішальне значення (на відміну від оптики).

Тарифи на цифрове телебачення

Найдоступніший варіант підключення до цифрового ТБ – встановити вдома супутникову тарілку. Але це не завжди можливо, хоч і дешево. Цифрове телебачення від Ростелекому має свої плюси, порівняно з супутниковим ТБ, – це управління переглядом (запис, перемотування тощо), доступ до архіву з фільмами та серіалами, інформаційні сервіси (курси валют, погода), перегляд на кількох екранах, можливість почати дивитися фільм на одному екрані та закінчити на іншому, доступ до розважальних послуг. На супутниковому ТБ всього цього немає.

Цифрове телебачення від Ростелекома представлене двома послугами, розрахованими на різні аудиторії глядачів. Перша послуга називається «Інтерактивне ТБ», вона залежить від каналів оператора, тому може використовуватись лише стаціонарно. Друга послуга називається «Інтерактивне ТБ 2.0», вона є незалежною від каналів Ростелекому – абоненти купують приставку, яку можна підключити до мережі будь-якого провайдера в межах Росії.Це вигідно тим, хто часто подорожує або їздить на дачу, не уявляючи життя без телевізора.

Тарифи на «Інтерактивне ТБ» такі:

  • «ТВІЙ Стартовий» - включає невеликий набір зі 123 каналів за 320 руб/міс. Підходить тим, хто ще не визначився зі своїми уподобаннями.
  • «ТВІЙ Оптимальний» - 155 телеканалів з абонентською платою 420 руб/міс. Підходить більшості абонентів;
  • «ТВІЙ Просунутий» - 185 телеканалів за 620 руб/міс. Тарифний план створено для більш вимогливої ​​аудиторії глядачів.
  • «ТВІЙ Максимальний» - 225 телеканалів з абонентською платою 1700 руб/міс. Цей тариф орієнтований на просунутих глядачів.
  • «ТВИЙ Прем'єрний» – вузькоспрямований тарифний план, аудиторію якого складають любителі кіно. Включає набір федеральних каналів та кіноканалів (всього 54 шт). Розмір абонентської плати становить 620 руб/міс.

Для послуги «Інтерактивне ТБ 2.0» набір каналів дещо інший:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» – мінімальний тариф, що включає близько 110 каналів з абонентською платою 320 руб/міс.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» – тарифний план на майже 140 телеканалів з абонентською платою 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» – понад 160 телеканалів з абонентською платою 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» – включає майже 200 телеканалів з абонплатою 1700 руб/міс.

До кожного тарифного плану можна підключити додаткові передплати з каналами та фільмами, що оплачуються за окрему абонентську плату.

Пакети послуг для економії на абонплаті

Ростелеком пропонує абонентам з Горно-Алтайська заощадити гроші за рахунок підключення двох послуг одночасно – це цифрове ТБ та інтернет. Також діючі тарифи передбачають можливість орендувати за наявні копійки телеприставку.

  • «Інтернет до 15 Мбіт/сек» спільно з «Інтерактивним ТБ», включає 123 телеканали, послуги «Мультискрин» та «Нічне прискорення» за 650 руб/міс. У подарунок надається місячний ключ для антивірусу.
  • «Інтернет до 40 Мбіт/сек» спільно з «Інтерактивним ТБ», включає 123 телеканали, послуги «Мультискрин» та «Нічне прискорення» за 800 руб/міс. Надається можливість оренди телеприставки за 1 руб/міс.
  • «Інтернет до 70 Мбіт/сек» спільно з «Інтерактивним ТБ», включає 123 телеканали, послуги «Мультискрин» та «Нічне прискорення» за 850 руб/міс. Надається можливість оренди телеприставки за 1 руб/міс.
  • «Ігровий» спільно з «Інтерактивним ТБ», включає 123 телеканали та інтернет на швидкості до 100 Мбіт/сек, послуга «Мультискрин» та ігрові опції для онлайн-ігор за 1050 руб/міс. Надається можливість оренди телеприставки за 1 руб/міс.

Тарифні плани для підключення по телефонній лінії:

  • «Інтернет до 3 Мбіт/сек» спільно з «Інтерактивним ТБ», включає 123 телеканали, послуги «Мультискрин» та «Нічне прискорення» за 670 руб/міс. У подарунок надається місячний ключ для антивірусу.
  • «Інтернет до 8 Мбіт/сек» спільно з «Інтерактивним ТБ», включає 123 телеканали, послуги «Мультискрин» та «Нічне прискорення» за 760 руб/міс. У подарунок надається місячний ключ для антивірусу.
  • «Ігровий» спільно з «Інтерактивним ТБ», включає 123 телеканали та інтернет на швидкості до 8 Мбіт/сек, послуга «Мультискрин» та ігрові опції для онлайн-ігор за 1050 руб/міс. Надається можливість оренди телеприставки за 1 руб/міс.

Пакетні тарифи вигідні всім абонентів, оскільки надають знижки на абонентську плату.

Тарифні плани на домашній телефон

Якщо в будинку або квартирі потрібен міський телефон, зверніться до найближчого офісу Ростелекому, зателефонуйте в техпідтримку або надішліть заявку через сайт оператора. Після отримання заявки фахівці уточнять можливість підключення послуги за вказаною адресою та винесуть свій вердикт. Зазвичай відповідь надходить протягом 2-3 робочих днів.

Діючі у Горно-Алтайську тарифні плани поділяються на безлімітні та погодинні. Безліміти вигідні активним абонентам, погодинні тарифи включають пакети хвилин або не містять їх зовсім, будучи орієнтованими на малоговірких людей.

Тарифи з безлімітами:

  • «Безлімітний» - базовий тарифний план з абонентською платою 440 руб/міс. Він включає необмежену кількість дзвінків по Гірничо-Алтайську. Ним користується величезна кількість абонентів по всій країні. Вигідний тим, хто часто дзвонить містом, оскільки міжмісто оплачується окремо.
  • «Безлімітна Росія» – тарифний план для тих, хто часто дзвонить до інших міст. Якщо ви користуєтесь тарифом «Безлімітний», і ваші витрати на міжмісто становлять понад 50 руб/міс, має сенс перейти на ТП «Безлімітна Росія». Ви зможете дзвонити в будь-які міста по всій країні, не обтяжуючи себе підрахунками хвилин. Як додатковий бонус ви отримаєте 200 хвилин для дзвінків на будь-які російські мобільні номери. Розмір абонентської плати становить 490 руб/міс.
  • «Вихідний» – тарифний план для суботніх та недільних домосідів. Цими днями, а також у дні державних свят, на тарифі діє безліміт по Гірничо-Алтайську. У будні дні включається щохвилинна тарифікація – 50 коп/хв на всі міські номери. Розмір абонплати – 260 руб/міс.

Погодинні тарифи:

  • «Комбінований» – включає 350 хвилин для дзвінків по Гірничо-Алтайську. Розмір абонентської плати становить 330 руб/міс. Дзвінки понад пакет обійдуться в 50 коп/хв.
  • «Соціальний» - 150 хвилин локальних викликів за 231 руб/міс. Дзвінки понад пакет тарифікуються по 60 коп/хв.
  • «Погодинний» – на цьому тарифі немає включених хвилин, всі дзвінки по Горно-Алтайську коштують 56 коп/хв. Абонентська плата складає 180 руб/міс.

Дзвінки по Росії та за кордон оплачуються окремо.

Тарифи на послугу «Відеоспостереження»

Послуга «Відеоспостереження» є новинкою від Ростелекому. Вона дозволяє створити невеликий охоронний рубіж або поспостерігати за тим, що відбувається в будинку, у власну відсутність. Зазвичай для цього використовуються спеціальні відеореєстратори, що вимагають виділеної IP-адреси. Та й софт для спостереження не можна назвати найзручнішим – принаймні це стосується дешевих рішень.

Що стосується Ростелекома, то йому вдалося створити компромісне рішення – послуга «Відеоспостереження» не вимагатиме серйозного вкладення коштів в обладнання, а монтажні роботи займуть не більше 20-30 хвилин.

Головною ланкою тут є відеокамера, яка купується в Ростелекомі.

Переваги системи відеоспостереження від Ростелекому:

  • Зручний контроль за допомогою фірмового мобільного додатка.
  • Доступ до відеокамери з будь-якої точки світу.
  • Низькі вимоги до інтернет-канала – потрібна швидкість від 512 кбіт/сек і вище.
  • Не потрібен дорогий відеореєстратор.
  • Захищеність даних від зазіхань шахраїв – вони можуть розбити камеру, але не знайдуть реєстратор, оскільки він відсутній.
  • Можливість подачі тривожного сповіщення при виявленні руху перед об'єктивом камери.
  • Можливість роботи через канали будь-яких провайдерів.
  • Гранично низька вартість обладнання - всього 4990 рублів.
  • Можливість роботи вночі – за рахунок інфрачервоного підсвічування.

Встановіть відеокамеру в потрібному місці та підключіть її до мережі та інтернету – система відеоспостереження готова. При цьому вона працюватиме навіть через мобільні мережі, не вимагаючи серйозних витрат трафіку.

Установка та підключення займають буквально 20-30 хвилин. Для початку роботи необхідно зареєструвати обліковий запис на сайті «Розумний дім» від Ростелекому. Далі до системи додається відеокамера, підключена до електромережі та інтернету. Підключення Wi-Fi може здатися трохи заплутаним, але ви завжди можете зателефонувати на підтримку і попросити консультантів надати вам допомогу. Також у комплекті з камерою постачається докладна інструкція.

Умови придбання відеокамери такі:

  • В розстрочку на два роки - дана можливість орієнтована на поточних або знову підключаються клієнтів Ростелекому. Щомісячний платіж складе 300 рублів, тривалість розстрочки - два роки.
  • За повну суму – скористатися цими умовами зможуть абоненти будь-яких провайдерів. Вартість камери складе 4990 рублів, у цю вартість вже включено 12 місяців безкоштовного обслуговування.

Розмір абонентської плати за користування послугою «Відеоспостереження» становить 300 руб/міс.