Огляд тарифів Ростелеком у Читі та Забайкальському краї

Anonim

Читинський філіал Ростелекома обслуговує абонентів із кількох десятків населених пунктів. Їм пропонуються швидкісний інтернет, домашній телефон, цифрове телебачення та деякі інші послуги. У цьому огляді ми торкнемося тарифних планів Ростелеком у Читі та Забайкальському краї, пройдемося розташуванням офісів обслуговування, розповімо про особистий кабінет.

Адреси офісів обслуговування

Офіси обслуговування виконують важливу роль – тут приймаються заявки на підключення, заявки на проведення перевірочних та ремонтних робіт, претензії абонентів, заяви на підключення та відключення послуг, заяви на перерахунок, проводиться робота з юридичними особами.Давайте подивимося, за якими адресами вони розташовані в Забайкальському краї:

  • Г. Чита, вул. Чайковського, буд. 22.
  • Г. Шилка, вул. Леніна, д. 96.
  • Смт. Чернишевськ, вул. Першотравнева, 35.
  • Смт. Забайкальськ, вул. Червоноармійська, буд. 40.
  • Г. Борзя, вул. Лазо, буд. 62.
  • Г. Краснокаменськ, 2-й мікрорайон, буд. 2.
  • Смт. Пріаргунськ, вул. Леніна, буд. 17.

При зверненні до офісів не забудьте захопити з собою паспорт.

Телефонні контакти

Єдиний телефон техпідтримки Ростелекому з мобільного телефону – 8-800-1000-800. Цей номер використовується для дзвінків з міських трубок. При зверненні до служби підтримки у абонента можуть запросити паспортні дані. Для користувачів IP-телефонії (доступна за картками) передбачений контактний телефон .Дізнатись точний час у Читі допоможе номер 8-302-100. Підтримка користувачів порталу Держпослуги здійснюється за телефоном 8-800-100-70-10.

Сервіс самообслуговування

Забайкальський філіал Ростелеком закрив старий особистий кабінет ІСПА. Замість нього вже багато років працює єдиний особистий кабінет. Він доступний для всіх абонентів Ростелекому після попередньої реєстрації. Логін та пароль вказується у реєстраційній формі самим користувачем. Після реєстрації необхідно додати в систему послуги, що використовуються (інструкції з додавання представлені на нашому сайті та в ЛК).

Функціонал особистого кабінету Ростелекому:

  • Оперативна зміна тарифних планів без візитів до офісу.
  • Підключення та відключення додаткових послуг.
  • Запит деталізації за дзвінками та платежами.
  • Оплата послуг Ростелекому банківськими картками та електронними грошима.

Тут же можна дізнатися про заборгованість за номером телефону або за іншими послугами без походів в офіс та дзвінків на гарячу лінію Ростелекому.

Як оплатити послуги

Найпростіший спосіб оплатити послуги зв'язку Ростелекому в Читі – за допомогою банкомату. Наприклад, ви можете вибрати банкомати та платіжні термінали Ощадбанку. Платежі тут проводяться без комісії, від вас буде потрібний унікальний ідентифікатор оплачуваної послуги – уточніть його в особистому кабінеті. Також ви можете здійснити оплату через платіжні термінали, встановлені на вулицях та в магазинах – комісія становитиме від 3 до 10%, залежно від апетитів власника.

Тарифні плани на інтернет

Діючі тарифи Ростелеком в Читі запропонують абонентам швидкість доступу в інтернет до 80 Мбіт/сек по оптичних лініях та до 8 Мбіт/сек по телефонних лініях. Оптика в регіоні з'явилася нещодавно, але на сьогоднішній день це топова технологія. Її переваги: ​​

  • Висока швидкість доступу до інтернет-ресурсів (причому в обидві сторони, на відміну від ADSL).
  • Невелика кількість збоїв і поломок на лініях зв'язку.
  • Оптика, на відміну від телефонних ліній, не реагує на атмосферні опади (телефонна лінія, яка потрапила під дощ, починає збоїти).
Але є в неї і один мінус - невисокий рівень розвитку. Прокласти телефонну лінію до абонента набагато простіше, ніж протягнути до нього оптику. У багатоповерхових будинках це не така проблема, але в приватному секторі оптоволокно поки що не частий гість.

Також у регіоні працює програма з усунення цифрової нерівності. Її суть – надання доступу до Інтернету бездротовим каналом Wi-Fi. Точки доступу встановлюються у населених пунктах із населенням не більше 500 осіб. Максимальна швидкість становить до 10 Мбіт/сек та залежить від завантаженості каналу.Вартість послуги - 0 руб/міс.

Давайте розглянемо тарифні плани для оптичного інтернету:

  • «Інтернет до 15 Мбіт/сек» – молодший тариф для невибагливих користувачів. Розмір абонентської плати становить 500 руб/міс.
  • «Інтернет до 30 Мбіт/сек» – тариф для тих, у чиєму будинку багато пристроїв та користувачів. Розмір абонентської плати становить 600 руб/міс.
  • «Інтернет до 60 Мбіт/сек» – набагато вигідніший тариф, ніж попередній, що пов'язано з невеликою різницею в абонплаті та великою різницею за швидкістю. Розмір абонентської плати становить 650 руб/міс.
  • «Інтернет до 80 Мбіт/сек» – тариф для найвибагливіших користувачів, підходить для швидкісного скачування торентів. Розмір абонентської плати становить 750 руб/міс.
  • «Ігровий» – тарифний план створений для ігроманів, які не мислять своє існування без онлайн-ігор.Тариф пропонує швидкість до 80 Мбіт/сек та добірку подарункових ігрових опцій. Розмір абонентської плати становить 850 руб/міс. Також є можливість орендувати бездротовий роутер за 1 руб/міс.

Для підключення по телефонній лінії передбачено лише два тарифні плани. Перший є базовим і називається "Інтернет до 6 Мбіт/сек", абонентська плата на ньому становить 400 руб/міс. Другий створений для ігроманів і називається «Ігровий». До нього включені ігрові опції, швидкість доступу становить до 8 Мбіт/сек. Розмір абонентської плати – 850 руб/міс, також є можливість орендувати бездротовий роутер за 1 руб/міс.

Тарифи на міський телефон

Домашній телефон, як і раніше, залишається одним із найбільш затребуваних засобів зв'язку. Ним користуються не лише підприємства, а й приватні особи. Переваги міського телефону – дешеве міжмісто, якісний телефонний зв'язок, додаткові сервісні послуги, енергонезалежність (при використанні найпростішого телефонного апарату).

Тарифні плани Ростелекому для домашнього телефону досить різноманітні. Тут є як безліміти, так і погодинні. Перші орієнтовані на балакучих абонентів, які здійснюють дзвінки як по Читі, так і по всій Росії. Другі створені для тих, хто не бажає платити велику абонентську плату і включають обмежені пакети хвилин або не включають їх зовсім.

Давайте подивимося, що пропонує Ростелеком у Забайкальському краї для тих, хто звик багато розмовляти міським телефоном:

  • «Безлімітний» - тарифний план з абонентською платою 450 руб/міс. Включає необмежену кількість дзвінків по Читі. Дзвінки по регіону, міжмісто та міжнародні виклики оплачуються окремо.
  • «Безлімітна Росія» - тарифний план з абонентською платою 490 руб/міс. Його аудиторія – люди, які часто дзвонять по Росії в різних напрямках. Він включає безліміт на всі стаціонарні телефони в РФ.Якщо ваші витрати на міжмісто перевищують 50 руб/міс, має сенс перейти з попереднього тарифного плану на цей. Також на тариф включено 200 хвилин на будь-які мобільні в країні.
  • «Вихідний» – тарифний план для тих, у кого субота та неділя дійсно є вихідними. І в ці дні Ростелеком надає абонентам безліміт по Читі. У будні тарифікація становить 50 коп/хв.

Лімітовані тарифні плани:

  • «Погодинний» - тарифний план з абонентською платою 190 руб/міс. У ньому немає включених хвилин, діє сувора щохвилинна тарифікація – по 56 коп/хв. Тариф призначений для тих, хто рідко дзвонить по міському телефону.
  • «Комбінований» - тарифний план з абонентською платою 340 руб/міс. Кількість ввімкнених хвилин по Читі – 350 шт. Оплата понад пакет становить 50 коп/хв.
  • «Соціальний» - тарифний план з абонентською платою 340 руб/міс. Кількість ввімкнених хвилин по Читі – 150 шт. Оплата понад пакет становить 60 коп/хв.

Міжнародні, міжміські та внутрішньозонові виклики оплачуються за окремими розцінками.

Тарифи на цифрове ТБ

Для жителів Чити Ростелеком підготував дві окремі послуги для організації цифрового ТБ:

  • «Інтерактивне ТБ» – послуга, яка працює в тісній зв'язці з інтернет-каналами Ростелекому. Для неї купується телеприставка із жорстким диском. Можливості послуги – керування переглядом, караоке, доступ до архіву з фільмами та серіалами, перегляд через ПК, мультирум.
  • «Інтерактивне ТБ 2.0» – послуга працює з каналами будь-яких провайдерів. Для роботи потрібна спеціальна телеприставка без жорсткого диска, але з Wi-Fi для бездротового підключення. Додаткові можливості – керування переглядом, караоке, батьківський контроль, інформаційні сервіси, мультскрин, відеопрокат.

Для кожної послуги передбачені свої тарифні плани.

Тарифні плани для послуги «Інтерактивне ТБ»:

  • «ТВІЙ Стартовий» – підійде для початкового ознайомлення з послугою. Включає 126 телеканалів з абонентською платою 320 руб/міс.
  • «ТВІЙ Оптимальний» – орієнтований на широку аудиторію глядачів, включаючи розширений набір із 158 телеканалів. Розмір абонентської плати становить 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий» - включає 188 телеканалів з абонентською платою 620 руб/міс. Пропозиція орієнтована на глядачів з різнобічними уподобаннями.
  • «ТВІЙ Максимальний» – тарифний план для всієї родини, у тому числі для аудиторії 18+. Включає 228 телеканалів з абонентською платою 1700 руб/міс.
  • «ТВИЙ Прем'єрний» – тарифний план для кіноманів. Понад 50 каналів із фільмами, включаючи федеральні телеканали. Розмір абонентської плати становить 620 руб/міс.

Можливе підключення додаткових пакетів.

Тарифні плани для послуги «Інтерактивне ТБ 2.0»:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» – тарифний план початкового рівня. Включає понад сотню телеканалів з абонентською платою 320 руб/міс. Перший місяць надається безкоштовно.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» – тарифний план для любителів спорту та музики, а також для сімей з дітьми. Включає майже 140 телеканалів з абонентською платою 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» – більше HD-каналів, більше пізнавальних каналів та каналів з кіно. Всього понад 160 телеканалів з абонентською платою 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» - майже дві сотні каналів різних тематик за 1700 руб/міс. Включає канали для дорослих та канали з кіно (у тому числі преміальні).

Также абонентам із Чити надаються додаткові пакети – їх набором легко керувати через телеприставку.

Пакетні тарифні плани

Ці тарифи створені для тих, хто хоче підключити відразу дві основні послуги – це швидкісний інтернет та цифрове ТБ. Загальна абонентська плата вийде нижчою, ніж при їх роздільному підключенні. Давайте вивчимо тарифні плани для оптики:

  • «Інтерактивне ТБ» на 126 телеканалів з послугою «Мультискрин», «Інтернет до 15 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення», антивірус на місяць у подарунок. Розмір щомісячного платежу - 700 руб/міс.
  • «Інтерактивне ТБ» на 126 телеканалів з послугою «Мультискрин», «Інтернет до 30 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення», оренда ТБ-приставки за 1 руб/міс. Розмір щомісячного платежу - 800 руб/міс.
  • «Інтерактивне ТБ» на 126 телеканалів з послугою «Мультискрин», «Інтернет до 60 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення», оренда ТБ-приставки за 1 руб/міс. Розмір щомісячного платежу - 850 руб/міс (найвигідніше рішення).
  • «Інтерактивне ТБ» на 126 телеканалів з послугою «Мультискрин», «Інтернет до 80 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення», оренда ТБ-приставки за 1 руб/міс. Розмір щомісячного платежу - 900 руб/міс.
  • «Інтерактивне ТБ» на 126 телеканалів з послугою «Мультискрин», «Ігровий» зі швидкістю до 80 Мбіт/сек, з ігровими опціями, оренда ТБ-приставки за 1 руб/міс. Розмір щомісячного платежу - 1050 руб/міс.

Аналогічні тарифи, але для телефонної лінії (ADSL):

  • «Інтерактивне ТБ» на 126 телеканалів з послугою «Мультискрин», «Інтернет до 6 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення», оренда ТБ-приставки за 1 руб/міс. Розмір щомісячного платежу - 650 руб/міс.
  • «Інтерактивне ТБ» на 126 телеканалів з послугою «Мультискрин», «Ігровий» зі швидкістю до 8 Мбіт/сек, з ігровими опціями, оренда ТБ-приставки за 1 руб/міс. Розмір щомісячного платежу - 1050 руб/міс.

Ви можете у будь-який змінити свій тарифний план через особистий кабінет – абонентська плата буде перерахована з урахуванням знижки за дві підключені послуги.

Послуга «Відеоспостереження»

Ця послуга є новинкою. Вона має забезпечити безпеку абонентського нерухомого майна. Послуга не вимагатиме покупки дорогого обладнання, дозволяючи обійтися однією відеокамерою. Камера підключається не до відеореєстратора, а до Інтернету, ведучи запис у хмарне сховище Ростелекому. Абоненти можуть контролювати те, що відбувається в будинку в режимі онлайн або робити вивантаження зі сховища - підтримуються до п'яти вивантажень на місяць по 30 хвилин кожна.

Якщо потрібно кілька камер, не проблема – можна підключити їх до одного облікового запису, переглядаючи вміст по черзі, налаштовуючи детектування руху та інші сервісні можливості.Підключення виконується за кілька кроків:

  • Купуємо відеокамеру в Ростелекомі, замовляючи кур'єрську доставку по Читі.
  • Реєструємо обліковий запис у системі «Розумний дім».
  • Підключаємо відеокамеру до інтернету та підключаємо її до системи (на нашому сайті є докладна інструкція);
  • Встановлюємо камеру у відповідному місці.
  • Контролюємо те, що відбувається на сайті «Розумний дім» або через мобільний додаток.

Онлайн-контроль можливий з будь-якої точки світу, був би доступ до інтернету.

Переваги послуги «Відеоспостереження»:

  • Не потрібен дорогий відеореєстратор з доступом в інтернет – саме він з'їдає основний бюджет у традиційних системах відеоспостереження.
  • Мінімальна абонентська плата – її розмір становить лише 300 руб/міс.
  • Захищене зберігання даних без доступу сторонніх осіб.
  • Безкоштовна цілодобова техпідтримка.
  • Можливість роботи з будь-якими провайдерами (у тому числі мобільними).
  • Не потрібні дорогі монтажні роботи.

Відеокамера від Ростелекома чудово бачить у темряві за рахунок інфрачервоного підсвічування і веде трансляцію в HD-дозвіл, що дозволяє розглянути навіть найдрібніші деталі.

Для мешканців Чити та Забайкальського краю передбачено два способи купівлі відеокамери:

  • В розстрочку на 24 місяці - щомісячний платіж складе 300 рублів. Розстрочка доступна для всіх абонентів Ростелекому – існуючих або тих, хто знову підключився.
  • За 4990 рублів – доступно всім бажаючих. У вартість камери входить рік безкоштовного обслуговування. Далі абонентська плата становитиме 300 руб/міс.

Другий варіант підходить для абонентів будь-яких провайдерів.