Ростелеком у Білгороді та Білгородській області: тарифи

Anonim

Бєлгород є адміністративним центром Білгородської області. Тут проживає близько 400 тис. осіб, багато з яких є абонентами Ростелекому. Також у місті повно людей, які лише збираються ними стати. Вони цікавляться тарифами оператора Ростелеком у Білгороді та вивчають якість надання послуг. У нашому огляді кожен потенційний абонент зможе знайти максимально повну інформацію про діяльність провайдера в цьому регіоні.

Застосовувані технології зв'язку

У Білгороді активно розвиваються оптичні канали зв'язку.З їхньою допомогою до Інтернету підключаються як багатоповерхові будинки, так і приватний сектор. Багатоповерхівки підключаються в такий спосіб – до висотки підводиться оптичний кабель, а квартири прокладається кручена пара. Також можливе пряме прокладання пасивної оптики, що залежить від тих чи інших умов. Максимальна швидкість доступу в Білгороді становить 100 Мбіт/сек.

Технологія VDSL схожа на ADSL тим, що тут використовується телефонна лінія. Усього на 1,5-2 км від АТС вона здатна забезпечити швидкість підключення до 100 Мбіт/сек. Для цього абонентам виділяються спеціальні VDSL модеми. Що стосується технології ADSL, то тут довжина ліній може бути вищою. Але швидкість доступу обмежується 8 Мбіт/сек. В деяких умовах швидкість може опускатися до 2-3 Мбіт/сек, що залежить від віддаленості абонента від АТС.

Також у регіоні працює програма з усунення цифрової нерівності. У населених пунктах із населенням до 500 осіб провайдерів немає, а стільникові оператори не ставлять вишки 3G та 4G.Тому тут розгорнуті бездротові точки доступу Ростелекому, що забезпечують швидкість до 10 Мбіт/сек кожного абонента. Підключення виконується безкоштовно та самостійно, за допомогою реєстрації в особистому кабінеті та налаштування обладнання. У самому Білгороді у Ростелекому працюють публічні точки Wi-Fi з тарифікацією 1 руб/хв.

Обслуговування та контакти

Для обслуговування абонентів на території Білгорода та Білгородської області відкрито безліч абонентських відділів. Їх функції – прийом заявок на підключення та ремонт, робота з фінансовими питаннями, прийом претензій, продаж обладнання та SIM-карток.

  • Г. Білгород, пр-т Б. Хмельницького, буд. 81.
  • Г. Білгород, вул. Мирна, буд. 1.
  • Г. Шебекіне, пл. Центральна, буд. 3.
  • Г. Старий Оскол, мкр. Сонячний, буд. 34.
  • Г. Губкін, вул. Комсомольська, буд. 5.
  • Г. Валуйки, вул. Гвардійська, буд. 26.
  • Г. Олексіївка, пл. Перемоги, 20.
  • Г. Будівник, вул. Леніна, буд. 22.
  • Г. Новий Оскол, вул. 1 Травня, буд. 19.

Зверніться сюди, якщо ви плануєте підключитися або маєте питання щодо якості послуг.

Єдиний телефон техпідтримки Ростелекому – 8-800-1000-800. Він доступний для всіх абонентів з Білгорода та Білгородської області як з міських, так і з мобільних номерів. Телефон для довідок працює 24 години на добу. Тут ви можете уточнити баланс, поскаржитися на якість роботи інтернету та інших послуг, викликати майстра, поставити питання, що уточнюють.

Самообслуговування здійснюється через особистий кабінет абонента. Він є єдиним всім регіонів, доступом до нього виконується у вигляді попередньої реєстрації, з самостійним завданням логіна і пароля.Після реєстрації до системи додаються послуги, що використовуються – телефонія, домашній інтернет та цифрове ТБ. Тепер ними можна управляти – змінювати тарифи, підключати послуги та пакети, проводити платежі, працювати з бонусною програмою Ростелекому «БОНУС».

Як підключитися до Ростелекому

Найпростіший спосіб – заглянути до найближчого офісу. Тут ви зможете поставити уточнюючі питання щодо тарифів, підібрати оптимальні умови обслуговування. Заявки приймаються в усному чи письмовому вигляді. Вирушаючи до офісу, не забудьте взяти з собою паспорт. Другий спосіб – зателефонувати до гарячої лінії 8-800-1000-800. Третій спосіб – оформити заявку на підключення до Ростелекому за допомогою офіційного сайту.

Як оплатити послуги Ростелекому

Для цього в Білгороді повно банкоматів та терміналів Ощадбанку. Тут ви зможете здійснити оплату за особовим рахунком, вказавши його в платіжній формі – без вибору послуги.Аналогічним чином виконуються платежі через «Сбербанк Онлайн» та фірмовий мобільний додаток цього банку.

Також у магазинах, супермаркетах та торгових центрах Білгорода повно платіжних терміналів. Тут ви зможете сплатити за послуги зв'язку Ростелекому, але з невеликою комісією. Можлива оплата послуг за допомогою електронних платіжних систем Webmoney та Яндекс.Гроші. Ще ви можете озброїтися банківською карткою та виконати всі необхідні платежі через особистий кабінет Ростелекому, в мобільному додатку «Мій Ростелеком» або прямо на сайті.

Підключення до інтернету – тарифи

У цьому розділі ми розглянемо тарифи на інтернет. Вони будуть розділені на дві категорії – для оптики та телефонної лінії. Тарифи Ростелеком у Білгороді запропонують підключення на швидкості до 100 Мбіт/сек оптичними лініями і до 8 Мбіт/сек через ADSL. Ви зможете виміряти швидкість інтернету через Спідтест або власний сервіс на сайті оператора – він знаходиться у розділі «Допомога».

Розглянемо основні тарифні плани для оптичного інтернету:

  • «Інтернет до 30 Мбіт/сек» – мінімальна швидкість доступу. До оплати щомісячно - 500 рублів.
  • «Інтернет до 60 Мбіт/сек» – підходить більшості абонентів. До оплати щомісячно - 550 рублів.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» – максимальна швидкість доступу. До оплати щомісячно - 660 рублів.
  • «Ігровий» - включає канал зі швидкістю до 100 Мбіт/сек, вигідну оренду роутера за 1 рубль, безліч опцій для онлайн-ігор. До оплати щомісячно - 850 рублів.

Для підключення через ADSL передбачено два тарифи – «Інтернет до 8 Мбіт/сек» з роутером та абонентською платою 550 руб/міс, «Ігровий» зі швидкістю до 8 Мбіт/сек, ігровими опціями та роутером, з абонентською платою 850 руб/міс.

Тарифи на «Інтерактивне ТБ»

Ростелеком у Білгородській області приготував для своїх абонентів одразу дві послуги для доступу до цифрового ТБ. Перша з них має назву «Інтерактивне ТБ». Її можливості – доступ до десятків каналів ТБ та відеоархіву, керування переглядом, запис ефіру, доступ з комп'ютера, послуги «Мультискрин» та «Караоке». Для підключення знадобиться інтернет-канал від Ростелекому та спеціальна приставка.

Перелік діючих тарифних планів:

  • «ТВІЙ Стартовий» – його вартість становить 320 руб/міс, кількість включених телеканалів – 127 шт.
  • «ТВИЙ Оптимальний» – його вартість становить 420 руб/міс, кількість включених телеканалів – 159 шт.
  • «ТВІЙ Просунутий» – його вартість становить 620 руб/міс, кількість включених телеканалів – 190 шт.
  • «ТВІЙ Максимальний» – його вартість становить 1700 руб/міс, кількість включених телеканалів – 232 шт.
  • «ТВИЙ Прем'єрний» – його вартість становить 62 руб/міс, кількість включених телеканалів – 56 шт. Пропозиція розрахована на тих, хто любить дивитися кіно та серіали.

Якщо цього мало, підключіть додаткові пакети або скористайтеся архівом фільмів.

Тарифи на «Інтерактивне ТБ 2.0»

Друга послуга має назву «Інтерактивне ТБ 2.0». Її докорінна відмінність – незалежність від каналів Ростелекому. Для підключення потрібна універсальна приставка, що підключається до інтернет-каналів будь-яких російських провайдерів. Можливості послуги – доступ до десятків каналів ТБ та відеоархіву, управління переглядом, запис ефіру, послуга «Мультискрин», інформаційні послуги на екрані ТБ.

Діючі тарифні плани:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» – тариф включає до 110 телеканалів, цей варіант хороший для нових абонентів. Розмір абонентської плати - 320 руб/міс.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» – тариф включає до 135 телеканалів, пропозиція актуальна для більшості глядачів. Розмір абонентської плати - 420 руб/міс.
  • «ТВОЙ Продвинутый 2.0» – тариф включає до 160 телеканалів, що підійде для сімейних абонентів. Розмір абонентської плати - 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» – тариф включає до 190 телеканалів, цей варіант хороший для просунутих глядачів. Розмір абонентської плати - 1700 руб/міс.

Присутні тут і додаткові канали – вони оплачуються окремо.

Пакетні тарифні плати

Білгородська філія Ростелеком готова допомогти заощадити на абонентській платі. Для цього були створені тарифні плани пакетного типу, що включають відразу дві послуги – це домашній інтернет і цифрове телебачення. готовий запропонувати Ростелеком для тих, хто підключається за оптичними лініями та технологією VDSL:

  • Комплексна пропозиція з інтернет-каналом зі швидкістю до 30 Мбіт/сек, «Інтерактивним ТБ» на 128 каналів, послугою «Мультискрин» та антивірусним ключем на місяць. Розмір абонентської плати - 700 руб/міс.
  • Комплексна пропозиція з інтернет-каналом зі швидкістю до 60 Мбіт/сек, «Інтерактивним ТБ» на 128 каналів, послугою «Мультискрин» та орендою телеприставки за рубль. Розмір абонентської плати - 750 руб/міс.
  • Комплексна пропозиція з інтернет-каналом зі швидкістю до 100 Мбіт/сек, «Інтерактивним ТБ» на 128 каналів, послугою «Мультискрин» та орендою телеприставки з бездротовим роутером Wi-Fi за рубль. Розмір абонентської плати - 850 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю інтернету до 100 Мбіт/сек, послуга «Інтерактивне ТБ» на 128 каналів, послуга «Мультискрин», опції для онлайн-іграшок, оренда телеприставки за рубль. Розмір абонплати - 1050 руб / міс.

Не забувайте переглядати списки діючих акцій – це можливість підключитися зі знижкою.

Тарифні плани для підключення через ADSL:

  • Комплексна пропозиція з інтернет-каналом зі швидкістю до 8 Мбіт/сек, «Інтерактивним ТБ» на 128 каналів, послугою «Мультискрин» та орендою телеприставки з бездротовим роутером Wi-Fi за рубль. Розмір абонентської плати - 850 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю інтернету до 8 Мбіт/сек, послуга «Інтерактивне ТБ» на 128 каналів, послуга «Мультискрин», опції для онлайн-іграшок, оренда телеприставки за рубль. Розмір абонплати - 1050 руб / міс.

Підключайтеся та отримуйте знижену абонентську плату на послуги зв'язку.

Тарифні плани на міський телефон

Домашній телефон – чудовий засіб зв'язку. При підключенні простої трубки він не потребує джерела електроенергії. А сучасні АТС забезпечують бездоганну чистоту голосу, що передається.

Для абонентів з Білгорода приготовлено чотири безлімітні тарифи:

  • «Безлімітний» - базова пропозиція з абонентською платою 442 руб/міс. У цю вартість включено безліміт по Білгороду. Всі інші розмови, у тому числі щодо Білгородської області, оплачуються окремо. Тариф орієнтований на масового споживача.
  • «Безлімітна Росія» - тарифний план орієнтований на тих, хто багато дзвонить міжгородом. Якщо ваші щомісячні витрати на міжмісто перевищують 50 рублів, радимо підключити цей тариф. Розмір абонентської плати становитиме 490 руб/міс. У цю ж вартість входять 200 хвилин на будь-які російські мобільні – відмінний варіант для найактивніших абонентів.
  • «Абонентський» – аналог тарифного плану «Безлімітний», діє на старих телефонних станціях. Розмір абонентської плати ньому становить 320 крб/міс. Тарифікація міжміста – щохвилини.
  • «Вихідний» – щось середнє між безлімітом та погодинними тарифами.У будні дзвінки по Білгороду коштують 50 коп/хв. У суботу та неділю, а також у дні проведення державних свят, включається безліміт – можна дзвонити містом у необмеженій кількості.

Погодинні тарифні плани:

  • «Погодинний» - найпростіший і найдешевший тариф з абонентською платою 180 руб/міс. Всі локальні дзвінки оплачуються по 50 коп/хв.
  • «Соціальний» - абонентська плата становить 213 руб/міс. Тарифний план включає 100 хвилин дзвінків по Білгороду, далі включається щохвилинна тарифікація у розмірі 54 коп/хв.
  • «Комбінований 350» - абонентська плата складає 320 руб/міс. Тарифний план включає 100 хвилин дзвінків по Білгороду, далі включається щохвилинна тарифікація у розмірі 44 коп/хв.

Дзвінки по Росії та за кордон оплачуються окремо.

Тарифи на мобільний зв'язок

Стільниковий зв'язок від Ростелекома схожий на зв'язок від Теле2 – як ніяк для їхньої роботи задіюється те саме обладнання. Якщо ми поглянемо на карти покриття обох операторів, то виявимо, що вони збігаються. Схожі й тарифи, у яких ви зможете переконатися у нашому огляді.

Тарифний план «Суперсимка FREE» розрахований на малоактивних абонентів. Тут ви не зустрінете пакетів хвилин і SMS, всі місцеві дзвінки коштують по 1, 5 руб/хв, по Росії - 2, 5 руб/хв. Трафік тарифікується пакетами по 10 Мб, вартість одного пакета становить 15 рублів.

Пакетні тарифи від Ростелекому запропонують абонентам солідні пакети послуг. Тут знайдуться оптимальні пропозиції як для найбалакучіших, так і для економних споживачів. Перелік тарифів із лінійки «Суперсимка»:

  • «Суперсимка S» – тариф для інтернет-користувачів. Набір послуг – 6 Гб мобільного інтернету, внутрішньомережевий загальноросійський безліміт, безлімітний трафік для месенджерів WhatsApp, Viber та ТамТам, безлімітний трафік для ВКонтакті та Facebook.Вартість дзвінків по Білгороду становить 1, 5 руб/хв, по Росії – 2 руб/хв. Розмір абонентської плати становить 8 руб/сутки.
  • «Суперсимка M» – тариф для економних абонентів. Набір послуг – 3 Гб мобільного інтернету, 150 хвилин по Білгороду та Білгородській області, внутрішньомережевий загальноросійський безліміт, безлімітний трафік для месенджерів WhatsApp, Viber та ТамТам, безлімітний трафік для ВКонтакті та Facebook, 50 SMS на номери регіону. Розмір абонентської плати становить 179 руб/міс.
  • «Суперсимка L» – найбільш збалансований тариф. Набір послуг – 10 Гб мобільного інтернету, 350 хвилин по Білгороду та Білгородській області, внутрішньомережевий загальноросійський безліміт, безлімітний трафік для месенджерів WhatsApp, Viber та ТамТам, безлімітний трафік для ВКонтакті та Facebook, 50 SMS на номери регіону. Розмір абонентської плати становить 299 руб/міс.
  • «Суперсимка XL» – тариф для економних абонентів. Набір послуг – 15 Гб мобільного інтернету, 700 хвилин по всій Росії, внутрішньомережевий загальноросійський безліміт, безлімітний трафік для месенджерів WhatsApp, Viber та ТамТам, безлімітний трафік для ВКонтакті та Facebook, 50 SMS на номери регіону.Розмір абонентської плати становить 499 руб/міс.

Тарифна лінійка не дозволяє ділитися послугами з іншими абонентами.

Лінійка «На всіх» відрізняється від «Суперсимки» тим, що тут можна створювати групи абонентів із загальними пакетами послуг. Вона включає два тарифи:

  • «На всіх L» – молодша пропозиція. Набір послуг – 10 Гб мобільного інтернету, 350 хвилин по Білгороду та Білгородській області, внутрішньомережевий загальноросійський безліміт, безлімітний трафік для месенджерів WhatsApp, Viber та ТамТам, безлімітний трафік для ВКонтакті та Facebook, 50 SMS на номери регіону. Розмір абонентської плати становить 299 руб/міс.
  • «На всіх XL» - старша пропозиція. Набір послуг – 15 Гб мобільного інтернету, 700 хвилин по всій Росії, внутрішньомережевий загальноросійський безліміт, безлімітний трафік для месенджерів WhatsApp, Viber та ТамТам, безлімітний трафік для ВКонтакті та Facebook, 50 SMS на номери регіону.Розмір абонентської плати становить 499 руб/міс.

Управління групами абонентів здійснюється за допомогою SMS.

Послуга «Відеоспостереження»

Традиційне відеоспостереження відрізняється своєю дорожнечею. У квартирі необхідно розмістити камери, встановити та надійно сховати відеореєстратор, щоб не допустити втрати чи крадіжки знятих даних. Послуга «Відеоспостереження» від Ростелекома простіша, але від цього не менш ефективна. Вона має на увазі покупку фірмової відеокамери, що підключається до інтернету через Wi-Fi. Інтернет використовується для трансляції відеоданих у хмарне сховище Ростелекому – там здійснюється їхнє надійне зберігання.

Відеокамера чудово бачить у темряві на відстань до 10 метрів. Вона знімає відео в HD-дозвіл і дозволяє контролювати те, що відбувається в будинку або квартирі через мобільний додаток або веб-інтерфейс системи «Розумний дім».Також є можливість завантажувати відео – до 5 файлів на місяць тривалістю до 30 хвилин (цілком достатньо для речових доказів). Абонентська плата складає 300 руб/міс.

Умови купівлі відеокамери:

  • Для нових та існуючих абонентів Ростелекому – за готівку або на виплат на 2 роки. Повна ціна складає 4990 рублів, до неї входять 12 місяців обслуговування. Розмір щомісячного платежу при купівлі техніки на виплат – 300 рублей.
  • Для абонентів інших провайдерів – лише за повну вартість.

Для роботи камери потрібен інтернет-канал зі швидкістю від 512 кбіт/сек.

Працює «Відеоспостереження» від Ростелекому наступним чином – купуємо та встановлюємо камеру, підключаємо її до інтернету та реєструємо в сервісі «Розумний дім», завантажуємо мобільний додаток на смартфон і спостерігаємо за тим, що відбувається в будинку.Додатковий функціонал – контроль кількох камер, надсилання тривожних сповіщень при виявленні руху в кадрі.