Огляд тарифів від Ростелеком у Тюмені та Тюменській області

Anonim

У цьому матеріалі ми вивчаємо діяльність оператора Ростелеком у Тюмені та Тюменській області. У цьому регіоні провайдер обслуговує десятки та сотні тисяч абонентів, пропонуючи швидкісний інтернет, цифрове ТБ та недорогий мобільний зв'язок. Ми вивчимо тарифні плани, що діють, приділимо увагу розташування офісів обслуговування, поговоримо про питання оплати, розберемося із системою самообслуговування. Зверніть увагу, що ціни за межами обласного центру можуть незначно відрізнятися.

Адреси офісів та контакти

Найважливіше для абонентів – це низькі ціни на послуги зв'язку. У цьому регіоні вони на прийнятному рівні. Але важливим є й обслуговування клієнтів. Для цього у Тюмені та Тюменській області працюють кілька абонентських відділів. Їхні адреси ми представили у вигляді списку:

  • Г. Тюмень, вул. Широтна, буд. 108.
  • Г. Тюмень, вул. Мельникайте, буд. 137.
  • Г. Тюмень, вул. Зарічна, д. 33/1.
  • Г. Тюмень, вул. Республіки, буд. 40.
  • Г. Тюмень, вул. Олімпійська, 39.
  • Г. Тобольськ, 4-й мкрн, буд. 42.
  • Г. Тобольськ, 7-й мкрн, буд. 30.
  • Г. Тобольськ, 8-й мкрн, буд. 6.
  • Г. Ішим, вул. Карла Маркса, буд. 60.
  • Г. Ялуторівськ, вул. Леніна, буд. 18.
  • Г. Заводоуківськ, вул. Вокзальна, буд. 41.

Відшукати телефони філій спробуйте на місці – у публічному доступі їх немає. Графіки роботи офісів представлені на сайті оператора – вони можуть змінюватись. Єдина гаряча лінія Ростелекому для Тюмені та Тюменської області – 8-800-1000-800. Телефон техпідтримки працює в цілодобовому режимі, він доступний з мобільних та стаціонарних номерів.

Система самообслуговування

Для абонентів Ростелеком із Тюмені та Тюменської області працює єдиний особистий кабінет. Це зручний онлайн-сервіс для керування послугами. Він доступний безкоштовно, за допомогою самостійної реєстрації із зазначенням пароля та мобільного телефону. Далі в систему додаються послуги, що використовуються абонентом. Керувати ними можна з екрана комп'ютера або зі смартфона – для цього передбачено багатофункціональний додаток «Мій Ростелеком».

Питання оплати

Сплатити послуги зв'язку Ростелекому допоможе банківська картка Ощадбанку. Підійдіть до банкомату або платіжного терміналу цього банку, вставте картку до приймача, введіть PIN-код. Перейдіть до платіжного каталогу, знайдіть там послуги Ростелекому та вкажіть індивідуальний номер послуги. Для старих реквізитів необхідний код регіону для оплати – впишіть код 72.

Оплата банківською карткою можлива не тільки через банкомати та банківські термінали.Для цього є численні онлайн-банкінги з можливістю оплати онлайн. Також для цього використовується система Яндекс.Гроші - платіж виконується з картки або з внутрішнього гаманця. Інші способи оплати – у платіжних терміналах, готівкою в офісах, Webmoney.

Використані технології доступу

Оператор Ростелеком у Тюменській області забезпечує провідне та бездротове підключення абонентів. Ось перелік діючих способів:

  • По телефонній лінії – підключається приватний сектор та квартири, швидкість доступу до 20 Мбіт. Широка географія прокладки ліній, але не найвигідніші тарифи.
  • За оптичною лінією – найчастіше використовується технологія FTTB. Оптика прокладається до будівлі, далі провадиться підключення кабелем зі швидкістю до 100 Мбіт/сек. Можливе підключення за технологією xPON – це прокладання пасивного оптичного кабелю зі швидкістю до 200 Мбіт/сек;
  • Міський Wi-Fi – доступ до 1 Мбіт/сек через міські бездротові точки.
  • Універсальна послуга зв'язку Wi-Fi – діє у дрібних селищах з населенням до 500 осіб. Доступ до Інтернету здійснюється безкоштовно. Для доступу потрібна реєстрація в особистому кабінеті. Укладання договору не потрібне.

Таким чином, у Ростелекому завжди є можливість підключити абонента до Інтернету. Але остаточне рішення щодо вибору технології залежить від фахівців оператора. Вони розглядають заявки, що до них надходять, і визначають наявність технічної можливості підключення за тією чи іншою технологією.

Подання заявок здійснюється трьома способами. Спосіб перший - у найближчому офісі Ростелекому, при пред'явленні паспорта. Спосіб другий – через офіційний сайт оператора із заповненням електронної форми. Спосіб третій – за телефоном 8-800-1000-800, у голосовому режимі.

Тарифні плани на інтернет

Для початку ми розглянемо найважливіше – це тарифи на домашній інтернет. Цією послугою користуються десятки тисяч клієнтів, вона затребувана. Тарифних планів на домашній інтернет багато, вони орієнтовані абонентів різного рівня активності. Ми почнемо з інтернет-тарифів для високошвидкісного оптичного доступу:

  • «Інтернет до 40 Мбіт/сек» – найдешевший тариф з мінімальною швидкістю. Щомісячно до оплати - 450 рублів.
  • «Інтернет до 60 Мбіт/сек» – швидке завантаження файлів, оптимальне для великих сімей. Щомісяця до оплати – 550 рублів.
  • «Інтернет до 120 Мбіт/сек» – для найвибагливіших користувачів. Використовується технологія xPON. Щомісячно до оплати – 650 рублів.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 200 Мбіт/сек з підключенням за технологією xPON. Є можливість орендувати роутер за рубль, у подарунок надаються налаштування для онлайн-іграшок. Розмір абонентської плати - 850 руб/міс.

Для доступу по телефонній лінії розроблено базовий тарифний план «Інтернет до 10 Мбіт/сек» з абонплатою 450 руб/міс. Паралельно з ним діє тариф «Ігровий» зі швидкістю до 20 Мбіт/сек та ігровими опціями. Розмір абонплати - 850 руб/міс.

Тарифи Ростелеком у Тюмені для міського Wi-Fi запропонують швидкість підключення до 1 Мбіт/сек. Але їх не можна назвати найвигіднішими – доступ через мобільний обійдеться дещо дешевше та швидше. Оплата здійснюється з постійного рахунку або за допомогою передплачених карток. Чинні тарифи:

  • «Classic» – тарифний план з помегабайтною тарифікацією, 1, 3 руб/Мб.
  • «128» - безліміт на швидкості до 128 кбіт/сек з абонентською платою 13 руб/добу.
  • «256» - безліміт на швидкості до 256 кбіт/сек з абонентською платою 16 руб/добу.
  • «512» - безліміт на швидкості до 512 кбіт/сек з абонентською платою 19 руб/добу.
  • «MAX» - безліміт зі швидкістю до 1024 кбіт/сек з абонплатою 570 руб/міс.

Система оплати за міський Wi-Fi – авансова, карта точок доступу представлена ​​на сайті Ростелекому і може регулярно оновлюватися.

Відгуки клієнтів Ростелекома часто включають скарги на швидкість доступу. Ви можете перевірити реальну швидкість за допомогою незалежного сервісу Speedtest або власного вимірювального сервісу на офіційному сайті.

Тарифи на «Інтерактивне ТБ»

Послуга «Інтерактивне ТБ» зав'язана на власні канали даних Ростелекому. Її можна підключити через телефонну чи оптичну лінію. Для підключення потрібно телеприставку з жорстким диском або без нього. Вона працює виключно з цією послугою. Можливості «Інтерактивного ТБ» – послуги «Мультискрин» та «Караоке», доступ до архіву з серіалами та фільмами, керування переглядом, онлайн-перегляд на екрані комп'ютера.

Діючі тарифні плани:

  • «ТВІЙ Стартовий» – пакет із 123 каналів, щомісячний платіж – 320 рублів.
  • «ТВІЙ Оптимальний» – пакет із 147 каналів, щомісячний платіж – 420 рублів.
  • «ТВІЙ Просунутий» – пакет із 176 каналів, щомісячний платіж – 620 рублів.
  • «ТВІЙ Максимальний» - пакет з 216 каналів, щомісячний платіж - 1700 рублів.
  • «ТВИЙ Преміальний» - пакет з 56 каналів, щомісячний платіж - 620 рублів.

Также абонентам із Тюмені пропонуються додаткові тематичні пакети. Оплачуються вони окремо.

Тарифи на «Інтерактивне ТБ 2.0»

Ця послуга відрізняється універсальністю – телеприставка, що використовується, підключається до інтернету від будь-яких російських провайдерів. В результаті ви зможете насолоджуватися цифровим телебаченням у будь-якій точці Тюмені, навіть якщо вирішите змінити адресу проживання.Також телеприставку можна взяти на дачу або в далеку подорож. Із закордонними провайдерами послуга не працює.

Її можливості – інтерактивні та інформаційні сервіси на екрані телевізора, послуги відеопрокату, послуга «Мультискрин», керування переглядом без використання жорсткого диска. Давайте ознайомимося з набором тарифів, що діють:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» – початковий набір на сотню каналів, щоб було з чого почати. Розмір щомісячного платежу - 320 рублів.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» – стартовий набір, доповнений каналами для дітей, меломанів та любителів спорту. Разом близько 125 каналів за 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» – сюди додані HD-канали, пізнавальні канали та телеканали з фільмами, всього понад 145 шт. Розмір абонплати - 620 руб/міс.;
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» – добірка каналів усіх тематик, у тому числі для дорослої аудиторії. Тут ви знайдете максимум HD-каналів. Загальна кількість телеканалів – близько 180 шт., розмір абонплати – 1700 руб/міс.

Зверніть увагу, що кількість каналів може періодично змінюватися. Також можна підключити додаткові пакети – це робиться через меню телеприставки.

Пакети послуг зі знижкою

Абонентська плата за послуги зв'язку може виявитися великою. Але її можна знизити, скориставшись пакетними тарифними планами. Вони включають дві основні послуги – «Інтерактивне ТБ» і домашній інтернет.

Розглянемо пакетні тарифи для Тюмені з підключенням по оптичному волокну:

  • «Інтернет до 40 Мбіт/сек», «Інтерактивне ТБ» на 123 канали з подарунковою послугою «Мультискрин», ключ для антивірусного софту на місяць. Розмір щомісячного платежу - 650 рублів.
  • «Інтернет до 60 Мбіт/сек», «Інтерактивне ТБ» на 123 канали з подарунковою послугою «Мультискрин», оренда роутера та телеприставки за рубль. Розмір щомісячного платежу - 750 рублів.
  • «Інтернет до 120 Мбіт/сек» з використанням технології xPON, «Інтерактивне ТБ» на 123 канали з подарунковою послугою «Мультискрин», оренда роутера та телеприставки за рубль. Розмір щомісячного платежу - 860 рублів.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 200 Мбіт/сек з використанням технології xPON, «Інтерактивне ТБ» на 123 телеканали з послугою «Мультискрин», оренда телеприставки за рубль, ігрові опції для онлайн-іграшок. Розмір абонентської плати - 1050 руб/міс.

Пакетні тарифи для Тюмені з підключенням по телефонній лінії:

  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек» з використанням технології ADSL, «Інтерактивне ТБ» на 123 канали з подарунковою послугою «Мультискрин», ключ для антивірусу на місяць. Розмір щомісячного платежу - 690 рублів.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 20 Мбіт/сек з використанням технології ADSL, «Інтерактивне ТБ» на 123 телеканали з послугою «Мультискрин», оренда телеприставки за рубль, ігрові опції для онлайн-іграшок. Розмір абонентської плати - 1050 руб/міс.

При зміні швидкості або кількості каналів абонентська плата підлягає перерахунку з новими знижками. Відрегулюйте параметри свого тарифного плану через особистий кабінет – це зручно та швидко.

Тарифи на міський телефон

Це засіб зв'язку проживе ще дуже і дуже довго – він не втрачає своєї актуальності. Міський телефон не потребує підключення до електромережі та забезпечує чисту передачу голосу. До того ж тут недорогий міжмісто та недорогий міжнародний зв'язок. Для абонентів з Тюмені Ростелеком приготував сім тарифних планів – розглянемо їх детальніше.

Тарифи з безлімітами

Цю категорію відкриває простий тарифний план «Безлімітний». Телефонуйте по Тюмені стільки, скільки потрібно, не обмежуючи себе. Розмір абонентської плати становить 410 руб/міс. Дзвінки на мобільні, внутрішньозонові дзвінки, а також дзвінки міжгородом оплачуються окремо.Увімкнені хвилини відсутні. На старих телефонних станціях діє аналог – це тариф «Абонентський» з абонплатою 330 руб/міс.

Якщо розмови міжгородом забирають більше 80 руб/міс, має сенс переключитися з «Безлімітного» на тариф «Безлімітна Росія». Щомісячний платіж складе 490 руб/міс, до нього входять необмежені дзвінки на будь-які стаціонарні номери Росії. Сюди ж входять 200 хвилин на будь-які мобільні телефони.

Тарифний план «Вихідний» створений для тих, хто в суботу та неділю сидить удома, телефонуючи друзям та родичам. Цими днями включається безліміт по Тюмені. Працює він і у дні державних свят. Розмір абонентської плати становить 330 руб/міс. На один робочий тиждень надається 280 хвилин місцевого зв'язку. Оплата понад ліміт – 48 коп/хв.

Лімітовані тарифні плани

Всього їх три:

  • «Погодинний» з абонентською платою 180 руб/міс. Вартість дзвінків по Тюмені – 58 коп/хв.
  • «Додатковий» з абонентською платою 221 руб/міс. Включено пакет зі 120 хвилин по Тюмені. Оплата понад пакет – 64 коп/хв.
  • «Комбінований» - включає 280 хвилин із щомісячним платежем в 330 рублів. Вартість дзвінків по Тюмені понад пакет – 48 коп/хв.

Дані тарифи орієнтовані малоактивних абонентов.

Мобільний зв'язок від Ростелекому

Тарифи на мобільний зв'язок від оператора Ростелеком залучають низькими розцінками. Вони беруть свій початок у Теле2. На вибір абонентів подано один тариф без абонентської плати та дві лінійки тарифів з абонплатою. Розберемо їх докладніше.

Якщо телефон потрібен виключно для рідкісних дзвінків, рекомендуємо скористатися тарифом від Ростелекому під назвою «Суперсимка FREE».Він позбавлений абонентської плати, вартість дзвінків по Тюмені та Тюменській області складає 60 коп/хв. Трафік надається пакетами по 10 Мб, вартість кожного пакета – 15 рублів. Дзвінки на номери Ростелеком по Росії коштують 2 руб/хв, інші телефони – 10 руб/мин. Вартість SMS по регіону складає 1, 5 руб/шт, по Росії - 2, 5 руб/шт.

Пакетні тарифні плани з лінійки «Суперсимка»:

  • «Суперсимка S» – тариф для мобільного інтернету. Розмір абонентської плати - 7 руб/добу. Наповнення тарифного плану – 10 Гб мобільного інтернету, внутрішньомережевий безліміт по всій Росії, безлімітний трафік для популярних соцмереж, безлімітний трафік для популярних месенджерів. Дзвінки по Тюмені та Тюменській області - 1, 5 руб/хв, міжмісто - 3 руб/хв.
  • «Суперсимка M» – тариф для малоактивних абонентів. Розмір абонентської плати - 150 руб/міс. Наповнення тарифного плану – 1 Гб мобільного інтернету, 200 хвилин по Тюмені та Тюменській області, внутрішньомережевий безліміт по всій Росії, безлімітний трафік для популярних соцмереж, безлімітний трафік для популярних месенджерів, 50 повідомлень на номери регіону.Вартість міжміста – 3 руб/хв.
  • «Суперсимка L» – вигідний тарифний план з великим інтернет-пакетом. Розмір абонентської плати - 250 руб/міс. Наповнення тарифного плану – 20 Гб мобільного інтернету, 500 хвилин на будь-які номери РФ, внутрішньомережевий безліміт по всій Росії, безлімітний трафік для популярних соцмереж, безлімітний трафік для популярних месенджерів, 50 повідомлень на номери регіону. Вартість міжміста понад пакет – 3 руб/хв.
  • «Суперсимка XL» – для найбалакучіших та найактивніших абонентів. Розмір абонентської плати - 450 руб/міс. Наповнення тарифного плану – 30 Гб мобільного інтернету, 600 хвилин на будь-які номери РФ, внутрішньомережевий безліміт по всій Росії, безлімітний трафік для популярних соцмереж, безлімітний трафік для популярних месенджерів, 50 повідомлень на номери регіону. Вартість міжміста понад пакет – 3 руб/хв.

Паралельно з цією лінійкою працює ще одна. У ній всього два тарифи, але тут є можливість ділитися пакетами послуг усередині групи абонентів. Огляд тарифних планів:

  • «На всіх L» - молодша пропозиція з абонентською платою 250 руб/міс. У тариф включені наступні пакети – безліміт для популярних месенджерів, безліміт для популярних соціальних мереж, 20 Гб мобільного трафіку загального призначення, 500 хвилин на будь-які російські номери, внутрішньомережна безлімітка, 50 SMS на мобільні номери регіону.
  • «На всіх XL» - старша пропозиція з абонентською платою 450 руб/міс. У тариф включені наступні пакети – безліміт для популярних месенджерів, безліміт для популярних соціальних мереж, 30 Гб мобільного трафіку загального призначення, 600 хвилин на будь-які російські номери, внутрішньомережна безлімітка, 50 SMS на мобільні номери регіону.

На обох лінійках передбачено автоматичне перенесення невикористаних залишків на наступний період. Також є можливість обміну хвилин на інтернет-трафік. Управління групами в лінійці "На всіх" здійснюється за допомогою USSD-команд.Реалізація SIM-карток здійснюється в офісах Ростелекому в Тюмені та Тюменській області.

Тарифи на «Відеоспостереження»

Ростелеком починає конкурувати з охоронними підприємствами. Сьогодні він дає можливість оперативно організувати у своїй квартирі повноцінне відеоспостереження із доступом через інтернет. Для цього буде потрібна спеціальна відеокамера. Вона купується в офісах Ростелекому та підключається до інтернету. Провайдер – не має значення, швидкість каналу – не нижче 512 кбіт/сек. Підключення здійснюється через Wi-Fi з реєстрацією камери в системі «Розумний дім». Абонентська плата - 300 руб/міс.

Контроль відеокамери здійснюється за допомогою веб-інтерфейсу системи «Розумний дім» або через фірмовий мобільний додаток Ростелекому. Камера встановлюється у будь-якому зручному місці та підключається до електромережі. Відеореєстратор не потрібен – запис ведеться через інтернет, в онлайн-сховище оператора.

Вартість камери становить 4990 рублів, в цю ціну включено 12 місяців безкоштовного обслуговування. Існуючі і знову підключаються абоненти Ростелекома можуть придбати відеокамеру на виплат на 24 місяці - з платежем по 300 руб/міс. Додаткові безкоштовні функції – контроль зон відео, відстеження рухів. Зверніть увагу, що відеокамера добре бачить у темряві за рахунок інфрачервоного підсвічування.