Ростелеком в Абакані та всій Хакасії: тарифи

Anonim

Місто Абакан є столицею Республіки Хакасія. Його населяють понад 180 тис. жителів, багато хто з яких користується послугами Ростелекому. Провайдер пропонує місцевим абонентам повний спектр послуг зв'язку – від швидкісного Інтернету до відеоспостереження. Тарифні плани Ростелеком в Абакані запропонують швидкість доступу до мережі до 200 Мбіт/сек оптичного волокна і десятки каналів (у тому числі в HD-якості) в рамках цифрового ТБ.

У цьому огляді ми вивчимо:

  • Всі актуальні тарифні плани для цього регіону.
  • Способи подання заявок на підключення послуг.
  • Розташування офісів обслуговування.
  • Нові послуги від Ростелекому.

Також ми виділимо найвигідніші тарифи.

Обслуговування та самообслуговування

Телефон техпідтримки Ростелекому для абонентів з Абакана та Хакасії – 8-800-1000-800. Зателефонуйте сюди, якщо ви маєте проблеми з якістю зв'язку або у вас є питання фінансового характеру. Також на лінії працюють автоматичні інформаційні сервіси.

За обслуговування абонентів відповідають не лише техпідтримка Ростелекому, а й фахівці абонентських відділів. Вони приймають заявки на ремонт, заяви на перерахунок, письмові скарги та побажання абонентів. Офіси обслуговування розміщуються за такими адресами:

  • Г. Абакан – вул. Радянська, буд. 45.
  • Рп. Усть-Абакан – вул. Кірова, д. 20.
  • Г. Чорногорськ, пр-т Космонавтів, буд. 34.
  • Г. Мінусинськ, вул. Леніна, буд. 83.
  • Г. Саяногорськ, вул. Єнісейська, 38.

При зверненні до офісу у вас можуть попросити паспорт.

Сервіс самообслуговування абонентів Ростелеком Хакасії представлений єдиним для Росії особистим кабінетом. Для роботи з ним потрібна проста реєстрація із зазначенням мобільного телефону або адреси електронної пошти, а також бажаного пароля. Далі до системи, відповідно до інструкцій, додаються послуги – наприклад, інтернет та домашній телефон. Тепер цими послугами можна керувати:

  • Менять тарифні плани.
  • Вмикати та вимикати опції.
  • Замовляти деталізацію.
  • Вносити та розподіляти платежі.

Особистий кабінет має зрозумілий інтерфейс, він гранично простий і доступний користувачам з початковим рівнем технічної підготовки. Зверніть увагу, що для роботи з кабінетом з екрана смартфона або планшета передбачено мобільний додаток «Мій Ростелеком».

Як подати заявку на підключення послуг

Традиційний спосіб подання заявок на підключення – в офісі Ростелекому. Виберіть найближчий з перерахованих вище офісів, зверніться туди з паспортом. Фахівці допоможуть обрати тарифний план та приймуть заявку. Подати заявку можна і за контактним телефоном 8-800-1000-800. Він доступний з мобільних та стаціонарних номерів. Зв'яжіться з консультантами та розкажіть їм про свої наміри. Від вас буде потрібно перелік необхідних послуг з бажаними тарифними планами.

Також ви можете подати заявку на підключення на офіційному сайті.Виберіть місто – у нашому випадку це Абакан. Пройдіть до розділу з потрібною послугою, підберіть тарифний план, вкажіть адресу та контакти. Після цього заявка вирушить до Ростелекому – вам обов'язково передзвонять для уточнення деталей.

Тарифи для доступу в інтернет

Діючі в Абакані тарифи забезпечать швидкість доступу до 200 Мбіт/сек - у цьому випадку оптика прокладається прямо в будинок або квартиру, що дозволяє забезпечити таку гігантську пропускну спроможність. Тарифні плани для телефонних ліній скромніші – тут максимальна швидкість становить лише 8 Мбіт/сек. Але в перерахунку на абонентську плату їх не можна назвати найвигіднішими - оптика коштує дешевше, хоча її прокладка можлива не скрізь.

На вибір інтернет-користувачів, що підключаються через оптику, передбачено п'ять тарифних планів:

  • «Інтернет до 20 Мбіт/сек» – для користувачів з невисокими потребами. Розмір щомісячного платежу становить 450 руб/міс.
  • «Інтернет до 50 Мбіт/сек» – підходить для більшості користувачів. Розмір щомісячного платежу становить 550 руб/міс (вигідна пропозиція).
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» – для тих, хто потребує високої швидкості доступу. Найвигідніший тариф для сімейних абонентів із великою кількістю пристроїв. Розмір щомісячного платежу становить 650 руб/міс.
  • «Інтернет до 200 Мбіт/сек» – для швидкого скачування будь-якої інформації. Розмір щомісячного платежу становить 750 руб/міс.
  • «Ігровий» – спеціальний тариф для тих, хто любить онлайн-ігри. Він включає добірку ігрових опцій і канал на 200 Мбіт/сек. Є можливість орендувати роутер за 1 руб/міс.

Якщо абонент підключається по телефонній лінії, йому запропонують такі тарифи:

  • «Інтернет до 5 Мбіт/сек» – як не дивно, але це найвигідніший тариф з погляду розміру абонентської плати. Коштує він всього 350 руб/міс.
  • «Ігровий» – тариф для ігроманів, але підійде й іншим абонентам. Він включає ігрові опції та можливість орендувати роутер з Wi-Fi. Швидкість доступу – до 8 Мбіт/сек, розмір абонплати – 850 руб/міс.

У невеликих населених пунктах республіки Хакасія, які населяють не більше 500 осіб, розгорнуто програму з усунення цифрової нерівності. Простіше кажучи тут запущені потужні точки доступу зі швидкістю до 10 Мбіт/сек на кожного абонента. Тарификація відсутня – можна підключатися та користуватися абсолютно безкоштовно. Але для початку необхідно зареєструватися в особистому кабінеті.

Тарифи на цифрове ТБ

Цифрове телебачення – це вікно у світ високоякісного зображення та інтерактивних сервісів. Для мешканців Абакана воно представлено двома основними послугами:

  • «Інтерактивне ТБ» – працює через канали Ростелекому, є гарантія високої якості картинки, п'ять тарифних планів.
  • «Інтерактивне ТБ 2.0» – працює через будь-яких провайдерів, вимагаючи канал зі швидкістю не менше 3 Мбіт/сек (без гарантії якості зображення). Включає чотири тарифні плани.

На обох послугах пропонуються додаткові сервіси – інформаційні, управління переглядом, запис телепрограм, караоке, батьківський контроль, мультискрин, доступ до відеопрокату.

Послуга «Інтерактивне ТБ 2.0» цікава відсутністю прив'язки до Ростелекому. Навіть якщо ви зміните провайдера або поїдете жити в інше місто (або махнете на дачу), просто підключіть телеприставку до будь-якого інтернет-канала - телебачення в будь-якому випадку залишається з вами. Воно буде працювати на всій території Росії з будь-якими російськими провайдерами.

Тарифні плани для послуги «Інтерактивне ТБ»:

  • «ТВІЙ Стартовий» – комплект із 123 телеканалів із щомісячною платою 320 руб/міс.
  • «ТВІЙ Оптимальний» - комплект із 155 телеканалів з щомісячною платою 420 руб/міс (вигідне рішення).
  • «ТВІЙ Просунутий» – комплект із 185 телеканалів із щомісячною платою 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний» - комплект з 225 телеканалів з щомісячною платою 1700 руб/міс. Потужний набір з каналів HD та каналів для дорослих.
  • «ТВИЙ Прем'єрний» - комплект з 56 телеканалів з щомісячною платою 620 руб/міс. Сюди включені федеральні канали та кіноканали.

Якщо потрібні додаткові пакети, підключіть їх окремо.

Тарифні плани для послуги «Інтерактивне ТБ 2.0»:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» з абонплатою 320 руб/міс. Кількість включених каналів – до 110 шт.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» з абонплатою 420 руб/міс. Кількість включених каналів – до 135 шт (вигідне рішення).
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» з абонплатою 620 руб/міс. Кількість включених каналів – до 160 шт.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» з абонплатою 1700 руб/міс. Кількість включених каналів – до 195 шт.

Ситуація з додатковими пакетами така сама, як і в попередній послузі.

Пакетні тарифи від Ростелекому

Жителі Абакана, які підключаються до Ростелекому, можуть заощадити гроші у своїй кишені. Для цього необхідно вибрати один із пакетних тарифних планів. Вони називаються пакетними, оскільки включають дві основні послуги – інтернет та цифрове ТБ. Сюди ж входять деякі додаткові подарункові послуги.

Давайте подивимося на пакетні тарифні плани для підключення по оптичній лінії:

  • «Інтернет до 20 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення», «Інтерактивне ТБ» на 123 телеканали з послугою «Мультискрин», подарунковий ключ для антивірусу на місяць. Розмір абонентської плати - 650 руб/міс.
  • «Інтернет до 50 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення», «Інтерактивне ТБ» на 123 телеканали з послугою «Мультискрин», оренда ТБ-приставки за 1 рубль. Розмір абонентської плати - 700 руб/міс (вигідне рішення).
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення», «Інтерактивне ТБ» на 123 телеканали з послугою «Мультискрин», оренда ТБ-приставки за 1 рубль. Розмір абонентської плати - 800 руб/міс.
  • «Інтернет до 200 Мбіт/сек» (використовується технологія xPON) з послугою «Нічне прискорення», «Інтерактивне ТБ» на 123 телеканали з послугою «Мультискрин», оренда ТБ-приставки за 1 рубль. Розмір абонентської плати - 900 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 200 Мбіт/сек, «Інтерактивне ТБ» на 123 телеканали з послугою «Мультискрин», оренда ТБ-приставки за 1 рубль, подарункові ігрові опції для онлайн-іграшок. Розмір абонентської плати - 1050 руб/міс.

Аналогічні тарифи для підключення по телефонній лінії (із застосуванням технології ADSL):

  • «Інтернет до 5 Мбіт/сек» з послугою «Нічне прискорення», «Інтерактивне ТБ» на 123 телеканали з послугою «Мультискрин», оренда ТБ-приставки за 1 рубль. Розмір абонентської плати - 550 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 8 Мбіт/сек, «Інтерактивне ТБ» на 123 телеканали з послугою «Мультискрин», оренда ТБ-приставки за 1 рубль, подарункові ігрові опції для онлайн-іграшок. Розмір абонентської плати - 1050 руб/міс.

Будь-який тариф можна модернізувати на свій смак, змінивши швидкість або кількість каналів – абонентська плата буде перерахована відповідно до діючих знижок.

Тарифи на міський телефон

Один час вважалося, що стільниковий зв'язок поступово витіснить стаціонарний буквально за кілька років. Кількість людей, які користуються міським телефоном, з того часу зменшилася. Тільки сама технологія зв'язку і не думає вмирати.Тим більше, що Ростелеком приготував для абонентів з Абакана кілька збалансованих тарифних планів.

Найвідомішим і затребуваним тарифом є ​​«Безлімітний». Це звичайний тарифний план для міських дзвінків із необмеженою кількістю хвилин. Розмір абонентської плати ньому становить 450 крб/міс. Міжміські виклики оплачуються окремим прайсом. На тарифі є можливість підключення опції «Ноль усередині мережі 2016» – вона надасть по 100 хв/добу для внутрішньозонових та міжміських дзвінків, причому без додаткової абонентської плати.

Для тих, кому потрібна більша кількість міжміста, створено тарифний план «Безлімітна Росія». Він включає необмежену кількість дзвінків на будь-які номери Ростелекому по всій країні. Розмір абонентської плати - 490 руб/міс. Завершує список безлімітів тариф «Вихідний» з необмеженими дзвінками в суботу та неділю.Розмір абонплати - 270 руб/міс.

Погодинні тарифні плани для міського телефону:

  • «Соціальний» - включає 150 локальних хвилин за 241 руб/міс. Виклики понад пакет тарифікуються по 60 коп/хв;
  • «Комбінований» - включає 350 локальних хвилин за 330 руб/міс. Виклики понад пакет тарифікуються по 50 коп/хв;
  • «Погодинний» - з абонентською платою 190 руб/міс. Включені пакети хвилин на тарифі відсутні.

Таким чином, у Ростелекому є тарифи для абонентів будь-якого рівня активності.

Тарифи на мобільний зв'язок

Відмінна риса стільникового зв'язку від Ростелекому - низька вартість послуг. Це з використанням технічної платформи Теле2. На вибір абонентів оператор підготував один тариф без абонентської плати та кілька пакетних тарифів (тут одразу 2 лінійки).

Тарифний план без абонентської плати має назву «Суперсимка FREE». Дзвінки по регіону коштують 60 коп/хв як на мобільні, так і на міські номери. Великих пакетів інтернету немає, але є маленькі - обсягом 10 Мб по 15 рублів кожен. Відправка SMS обійдеться в 1, 2 руб/хв за місцем і в 2, 5 руб/хв по Росії. Дзвінки на номери Ростелеком по країні коштують 2 руб/хв, на номери інших операторів – 9 руб/хв.

Тарифні плани пакетного типу з лінійки «Суперсимка» представлені наступним набором:

  • «Суперсимка S» – для інтернет-користувачів. Абонентська плата списується подобово, 6 руб/добу. Інтернет-послуги – 5 Гб трафіку, безліміт для месенджерів та соціальних мереж. Дзвінки та SMS – внутрішньомережевий безліміт. Вартість місцевих дзвінків складає 1, 5 руб/хв, по всій Росії - 2 руб/хв.
  • «Суперсимка M» – для малоактивних абонентів. Абонентська плата списується щомісячно, 189 руб/міс. Інтернет-послуги – 3 Гб трафіку, безліміт для месенджерів та соціальних мереж. Дзвінки та SMS – внутрішньомережевий безліміт, 200 локальних хвилин, 50 SMS на номери регіону.
  • «Суперсимка L» – для тих, кому потрібні дзвінки та інтернет у великих обсягах. Абонентська плата списується щомісячно, 299 руб/міс. Інтернет-послуги – 8 Гб трафіку, безліміт для месенджерів та соціальних мереж. Дзвінки та SMS – внутрішньомережевий безліміт, 400 локальних хвилин, 50 SMS на номери регіону.
  • «Суперсимка XL» – для активних абонентів, які потребують дзвінків та трафіку. Абонентська плата списується щомісячно, 499 руб/міс. Інтернет-послуги – 16 Гб трафіку, безліміт для месенджерів та соціальних мереж. Дзвінки та SMS – внутрішньомережевий безліміт, 700 хвилин по всій країні, 50 SMS на номери регіону.

Включені пакети послуг можуть витрачатися тільки в межах одного номера.

Альтернативна лінійка «На всіх» дозволяє створити групу абонентів з поділом пакетів послуг на всіх. Лінійка включає два тарифи:

  • «На всіх L» – для невеликих груп. Абонентська плата списується щомісячно, 299 руб/міс. Інтернет-послуги – 8 Гб трафіку, безліміт для месенджерів та соціальних мереж. Дзвінки та SMS – внутрішньомережевий безліміт, 400 локальних хвилин, 50 SMS на номери регіону.
  • «На всіх XL» – для груп активніших абонентів. Абонентська плата списується щомісячно, 499 руб/міс. Інтернет-послуги – 16 Гб трафіку, безліміт для месенджерів та соціальних мереж. Дзвінки та SMS – внутрішньомережевий безліміт, 700 хвилин по всій країні, 50 SMS на номери регіону.

На обох лінійках працює автоматичне перенесення залишків на наступний місяць, а невикористані хвилини можна поміняти на трафік – актуально для активних інтернет-користувачів.

Тариф на відеоспостереження

Нова послуга від оператора Ростелеком – «Відеоспостереження». Вона дозволяє організувати контроль за своїм майном – наприклад, над квартирою. Це актуально при тривалому від'їзді, а також за наявності будинку дітей та літніх родичів із нянями. Контроль здійснюється через фірмовий сервіс «Розумний дім» або за допомогою мобільного додатка.

Для роботи послуги необхідна спеціальна відеокамера від Ростелекому.Її можна замовити на сайті з доставкою по всьому Абакану. Камера підключається до інтернету через Wi-Fi і вміє бачити в темряві за рахунок інфрачервоного підсвічування. Вона реєструється у системі «Розумний дім», після чого встановлюється у тому чи іншому місці квартири. Запис ведеться в цілодобовому режимі, тільки не на відеореєстратор, а в хмарне сховище Ростелекома.

Абонентська плата за послугу «Відеоспостереження» складає всього 300 руб/міс. У цю вартість входять 5 вивантажень із хмарного сховища тривалістю 30 хвилин кожна. Відеокамера не потребує обслуговування та працює без участі користувача – вона повинна бути підключена до електромережі через штатний адаптер.

Умови купівлі камери:

  • В розстрочку – тільки для абонентів Ростелекому (і тих, хто підключається до нього). Розмір щомісячного платежу становить 300 рублів.
  • За повну вартість – доступно для абонентів будь-яких провайдерів. За 4990 рублів абоненту отримують камеру з безкоштовним обслуговуванням на 12 місяців.

Після купівлі та підключення камери до системи «Розумний дім», вам залишиться встановити на мобільний телефон фірмовий додаток. Воно допоможе отримати тривожне повідомлення при виникненні руху перед об'єктивом відеокамери.