Тарифи Ростелеком на міжміський зв'язок

Anonim

Міжміський зв'язок об'єднує мільйони людей по всій Росії. Величезні відстані перетворюються на справжню дрібницю, варто тільки підняти трубку і набрати номер, що викликається. Одним з найбільших операторів стаціонарної телефонії, що славиться недорогим міжміським, є Ростелеком. І саме його послугами користується переважна кількість людей. У нашому огляді ми розглянемо діючі тарифи Ростелеком на міжміський зв'язок і розповімо про один цікавий спосіб економії.

Універсальне рішення для міжгороду

Найпопулярніший тарифний план від Ростелекому – це «Безлімітний».Це старий добрий тариф, який колись був єдиним. З появою стільникового зв'язку стаціонарна телефонія почала згасати. Зупинити згасання вдалося за рахунок запровадження нових тарифних планів з погодинною та пакетною оплатою. Водночас знизилася абонентська плата. А колись безіменний тарифний план знайшов назву «Безлімітний».

На цьому тарифі діє місцевий безліміт - дзвінки по Москві не лімітуються. Аналогічні умови діють у будь-яких інших населених пунктах (але за іншими цінами). Міжміський зв'язок від Ростелекому оплачується окремо, вартість дзвінків залежить від відстані до пункту, що викликається. Називається він «Безлімітна Росія».

Представлений тариф включає повний безліміт на всі стаціонарні телефони в країні. Тобто ми бачимо тут необмежений міжміський зв'язок.Розмір абонентської плати для Москви та МО становить 560 руб/міс. Будь-які ліміти на місцеві, внутрішньозонові (по області) та міжміські виклики відсутні. Причому різниця з «Безлімітним» за абонентською платою мінімальна – той коштує 522 руб/міс.

Діючі тарифні плани

Тарифи на міжмісто від Ростелекому несуть абоненту вигоду – вони не найвищі, що найбільш помітно на ближніх відстанях. Що далі, то дорожче. Але користування домашнім телефоном дозволяє вибрати того чи іншого оператора міжміського зв'язку – раніше такого не було. Вам залишиться лише порівняти тарифи від різних операторів та вибрати відповідний варіант.

Ростелеком дозволяє вийти на кількох операторів зв'язку. Тому абонентам надано можливість вибору відповідного варіанта:

  • Попередній вибір – абонент вибирає певного оператора і при кожному виході на міжміський зв'язок користується його ресурсами.
  • Вибір при кожному дзвінку – для тих, хто хоче заощадити на певних напрямках.
  • Оптимальний вибір – міжмісто з включеними пакетами хвилин.
  • Единый – спеціальний тариф з фіксованою вартістю 1 хвилини розмови міжгородом.

Далі ми розглянемо вартість міжміських дзвінків докладніше.

Тариф «Попередній вибір Ростелеком»

Абонентська плата на цьому тарифі відсутня, дзвінки на номери 8-800 не тарифікуються (як і на всіх інших) . Дзвінки до Санкт-Петербурга коштують 1, 99 руб/хв цілодобово, інші напрями тарифікуються залежно від відстані та часу доби:

  • До 100 км на фіксовані номери – 2, 38 руб/хв у денний час, 1, 7 руб/хв у нічний час.
  • От 101 до 600 км - 3, 78 руб/хв у денний час, 2, 8 руб/хв у нічний час, дзвінки на мобільні коштують 3, 5 руб/хв.
  • От 601 до 1200 км - 4, 13 руб/хв у денний час, 3, 4 руб/хв у нічний час, дзвінки на мобільні коштують 3, 5 руб/хв.
  • От 1201 до 3000 км - 5 руб/хв у денний час, 4 руб/хв у нічний час, дзвінки на мобільні коштують 5 руб/хв.
  • От 3001 до 5000 км - 5, 55 руб/хв у денний час, 4, 6 руб/хв у нічний час, дзвінки на мобільні коштують 5 руб/хв.
  • Понад 5000 км – 6, 15 руб/хв у денний час, 4, 8 руб/хв у нічний час, дзвінки на мобільні коштують 5 руб/хв.

Під денним часом розуміється проміжок з 08:00 до 20:00, під нічним – з 20:00 до 8:00. Тарифікація у вихідні та святкові дні ведеться за нічним тарифом, причому цілодобово.

Тариф «Вибір Ростелеком при кожному дзвінку»

Якщо ви плануєте вибирати оператора для міжміського зв'язку при кожному дзвінку, рекомендуємо звернути увагу на цей тариф.При виборі Ростелекому діє наступна тарифікація - 2, 38 руб/хв при дзвінках до 100 км, 3, 78 руб/хв при дзвінках від 101 до 600 км, 4, 13 руб/хв при дзвінках від 601 до 1200 км, 5 руб/ хв при дзвінках від 1201 до 3000 км, 5, 55 руб/км при дзвінках від 3001 до 5000 км, 6, 15 руб/хв при дзвінках понад 5000 км. Виклики до Санкт-Петербурга коштують 2, 25 руб/хв. Якщо не подобаються розцінки за тим чи іншим напрямом, виберіть іншого оператора.

«Оптимальний вибір»

Тарифний план представлений двома варіантами:

  • Варіант 1 – з абонентською платою 220 руб/міс, розмір включеного пакета становить 100 хвилин. Міжміський зв'язок понад пакет коштує 2, 38 руб/хв при дзвінках на фіксовані номери до 100 км і 3, 3 руб/хв при дзвінках за іншими міжміськими напрямками (у тому числі на будь-які місцеві та загальноросійські мобільники).
  • Варіант 2 – з абонентською платою 450 руб/міс, розмір включеного пакета становить 300 хвилин.Міжміський зв'язок понад пакет коштує 2, 38 руб/хв при дзвінках на фіксовані номери до 100 км і 3, 3 руб/хв при дзвінках за іншими міжміськими напрямками (у тому числі на будь-які місцеві та загальноросійські мобільники).

Виберіть відповідний варіант та спілкуйтеся на вигідних умовах. Зверніть увагу, що при абонентській платі 450 рублів вартість хвилини на мобільні та стаціонарні номери становитиме 1, 5 руб/хв.

Тариф «Єдиний»

Цей тариф від Ростелекому не передбачає вибору оператора, зате відрізняється єдиною вартістю всіх дзвінків. Він буде вигідним тим, кому потрібна прозора тарифікація без кілометражу. Вартість всіх дзвінків складає всього 2, 2 руб/хв.

Достаток тарифів на міжміські дзвінки з домашнього телефону дозволить зробити спілкування вигіднішим. Якщо не хочеться зв'язуватися з вибором оператора, рекомендуємо звернути увагу на два останні тарифні плани нашого огляду.