Тариф «Соціальний» від Ростелеком: докладний опис

Anonim

Тарифні плани, що мають соціальну спрямованість, зустрічаються у російських операторів та провайдерів вкрай рідко. Вони орієнтовані на споживачів, які бажають заощадити кошти у своєму гаманці і не потребують великих обсягів послуг. Давайте подивимося, що є тарифом «Соціальний» від Ростелеком, до яких послуг він відноситься, які версії цього тарифного плану зустрічаються в історії оператора.

Інтернет-тариф «Соціальний»

Колись у Ростелекома дійсно існував тариф на інтернет, що має соціальну спрямованість.Він і називався – «Соціальний». Його аудиторія – невибагливі абоненти, яким байдуже, з якою швидкістю відкриваються сторінки. У ЦФО тариф пропонував швидкість до 128 кбіт/сек, інших регіонах зустрічалися позначки на 64 кбіт і 256 кбіт. Пропозиція почала діяти приблизно в 2010 році, але вона не набула особливого поширення.

В ті роки такої невеликої швидкості для інтернету було достатньо. Ну як достатньо - сторінки відкривалися повільно, дивитися відео було неможливо (хіба що в мінімальному дозволі і тривалим підвантаженням). На такій швидкості працював навіть Скайп, оскільки IP-телефонії тих же 128 кбіт/сек вистачає з головою. графіка - відкриваються вони повільно.

Існував би тарифний план «Соціальний» зараз – він був би майже марним. Сучасні реалії такі, що навіть на 1 Мбіт/сек серфінг стає некомфортним.А достаток відеоконтенту в Мережі просто змушує використовувати дорожчі тарифні плани. Як не дивно, але багато літніх абонентів, яким «Соціальний» повинен припасти до душі та кишені, воліють дивитися відео, а не читати.

Альтернативи тарифу

Домашній інтернет від Ростелекому дозволить отримати недорогий канал зв'язку із зовнішнім світом. На території Московської області його послуги представлені під брендом ОнЛайм, в інших регіонах вони пропонуються під базовим брендом, але ціни можуть трохи відрізнятися в той чи інший бік. Ми пропонуємо подивитись наступні альтернативи тарифу «Соціальний»:

  • «ОнЛайм 30» - швидкість до 30 Мбіт/сек за 400 рублів на місяць.
  • «Експрес 100» - новітній тариф на інтернет за 449 руб/міс зі швидкістю до 100 Мбіт/сек.
  • «Експрес 200» - до 200 Мбіт/сек за 499 руб/міс.
Якщо ці тарифи здаються вам занадто дорогими, зверніть увагу на послуги МГТС (для Москви та МО) – тут можна підключити 3 Мбіт/сек за 150 руб/міс через міський телефон. Це дешевше, ніж на колишньому «Соціальному», а швидкість – у рази вища, вистачить навіть на перегляд відео у непоганій якості.

Радити як альтернативу тарифному плану «Соціальний» тарифи мобільного зв'язку ми не будемо – тут багато лімітів, можна випадково на щось підписатися або «продути» весь трафік.

Тариф для телефону

Для домашнього телефону Ростелеком створив свої тарифні плани. І тут є тариф „Соціальний”, створений для абонентів малої активності. Розмір абонентської плати ньому становить 240 крб/міс. За цю суму абоненти Ростелекому отримують у своє розпорядження 100 хвилин для дзвінків у межах Москви. Внутрішньозонові, міжміські та міжнародні дзвінки оплачуються окремо.

100 хвилин вистачить для обмеженої кількості дзвінків, це трохи більше 1,5 години розмов. Якщо пакет вичерпано, вартість локальних дзвінків становитиме 64 коп/хв. Можливість придбати додаткові пакети, як це зроблено в стільниковому зв'язку, відсутня.