Роумінг по Росії від Ростелеком: опис

Anonim

Кількість абонентів стільникового оператора Ростелеком постійно зростає. На початок 2018 року їх було понад 800 тисяч. Вони користуються зв'язком усередині регіону та їздять країною. Роумінг Ростелеком досить вигідний, якщо абоненти використовують пакетні тарифні плани. Але навіть у них трапляються пропозиції з обмеженою географією використання. Спробуємо розібратися у заплутаних роумінгових питаннях разом.

Роумінг у поїздках по Росії

Тарифи для національного та внутрішньомережевого роумінгу на території Російської Федерації у Ростелекому порівняно низькі:

  • Вхідні дзвінки з будь-яких номерів – 5 руб/хв.
  • Вихідні дзвінки до будь-якої точки Росії – 5 руб/хв.
  • Відправка SMS-повідомлень країною – 2 руб/шт.
  • Відправка MMS по країні – згідно тарифного плану.
  • Додаткова абонентська плата за перебування у роумінгу – відсутня.

Нетарифікований інтервал становить три секунди. Вартість трафіку становить 1, 5 руб/Мб, але лише на тарифах без абонентської плати. На тарифних планах з щомісячними платежами трафік витрачається із включених пакетів.

Пакетні тарифи Ростелекому заощадять гроші на балансі навіть за межами домашнього регіону. Але такі казкові умови доступні не скрізь. На тарифних планах «Суперсимка S» та «Суперсимка M» у роумінгу працюють лише інтернет-пакети. А ось інші послуги тарифікуються за вказаними вище розцінками. Якщо у вас «Суперсимка L», «Суперсимка XL», «На всіх L» і «На всіх XL», сміливо вирушайте в поїздку – вам доступні інтернет по Росії та всі включені пакети послуг (хвилини і MMS).

Влаштувати роумінг по-домашньому з SIM-картою Ростелекому легко – слід підключити опцію «Скрізь нуль». Вона запускає пільгову тарифікацію. Усі вхідні стануть безкоштовними, будь-які вихідні – по 2 руб/хв, вартість інтернету – за домашніми цінами, вихідні повідомлення – 2, 5 руб/шт. Для підключення наберіть команду USSD 1003501. Абонентська плата відсутня. Опція доступна на тарифі «Суперсимка FREE» та деяких архівних пропозиціях.

Розцінки у закордонних поїздках

Роумінг за кордоном від Ростелекому – це справжнє випробування для тих, хто не дружить із цифрами. Розцінки залежать від напряму дзвінка і місцезнаходження абонента. Виклики в Росію з СНД та європейських країн та дзвінки за місцем обійдуться в 15 руб/хв, з азіатських та африканських країн – у 35 руб/хв, з країн Південної та Північної Америки – у 65 руб/хв, з інших країн – від 65 до 165 руб/хв.

Вартість вхідних дзвінків залежить від місцезнаходження абонента Ростелеком - від 15 до 165 руб/хв. Міжнародні дзвінки обходяться за аналогічними розцінками. Відправка SMS коштує від 6 до 29 руб/шт, вартість трафіку – від 25 до 700 руб/Мб. Якихось цікавих опцій, що дозволяють знизити витрати абонентів у роумінгу, у Ростелекому немає.

Послуги зв'язку в Криму та Севастополі

Роумінг по Росії від оператора Ростелеком досить вигідний на пакетних тарифних планах. На інших тарифах достатньо підключити опцію «Скрізь нуль». Щодо Криму та Севастополя, то тут ситуація трохи інша, вигідна для москвичів – пакети трафіку продовжують працювати навіть тут. Для мешканців інших регіонів таких поблажок немає – вартість інтернету становитиме 5 руб/Мб. Вартість відправлення MMS в Криму та Севастополі – 5 руб/шт.

Підтримка клієнтів

Якщо ви збираєтесь у поїздку, запишіть у телефонну книгу телефон підтримки клієнтів Ростелекому в роумінгу – 8-800-181-1888. У закордонних поїздках використовуйте інший контакт – телефонуйте на +7-495-539-55-39. Заощадити у подорожах допоможе роумінг-меню 115.