ADSL-тарифи Ростелеком на домашній інтернет

Anonim

Сегодня технологія ADSL вважається застарілою. У неї багато недоліків, але вона, як і раніше, використовується для підключення абонентів. У цьому огляді ми розповімо про її плюси та мінуси, а заразом представимо опис ADSL-тарифів від Ростелеком на домашній інтернет. Також розповімо про тарифні плани пакетного типу. На закінчення розповімо про стаціонарну телефонію - там же буде розказано, яке відношення вона має до технології ADSL.

Технологія ADSL

Абревіатура ADSL розшифровується як Asymmetric Digital Subscriber Line. У перекладі російською мовою – асиметрична цифрова абонентська лінія.Вона має на увазі використання спеціального ADSL-модему. Останнім часом все частіше використовуються модеми із вбудованими бездротовими роутерами для роздачі інтернету через Wi-Fi.

Технологія ADSL використовує передачі даних звичайні телефонні лінії. Максимальна швидкість доступу досягає 24 Мбіт/сек – це прийом інформації. Віддача повільна, вона не перевищує 0,3 Мбіт/сек. Саме тому технологія є асиметричною. Ми можемо швидко завантажити файл потрібного розміру, але його передача може затягнутися на цілий годинник і навіть дні. Асиметричність виливається в наступний недолік - варто «забити» вихідний канал, як «впаде» вхідний (впаде швидкість, значно збільшиться пінг).

Швидкість доступу за технологією ADSL упирається у параметри телефонної лінії. Найважливіший параметр – її довжина. При довжині 750 метрів швидкість становитиме трохи більше 20 Мбіт/сек, але за довжини близько 1,5 км вона знизиться до 15-16 Мбіт/сек.Лінія завдовжки близько 3 км порадує швидкістю близько 3 Мбіт/с. При довжині телефонної пари близько 5 км швидкість не перевищить 0, 5-0, 6 Мбіт/сек, а на більш довгих лініях з'єднання просто не встановиться.

Тим не менш Ростелеком активно підключає абонентів за допомогою технології ADSL. Адже вона має переваги:

  • Великий охоплення – телефон можна протягнути туди, куди прокладати оптику буде дорого.
  • Дешевизна підключення – в окремих випадках телефонізація виконується безкоштовно.
  • Разом з інтернетом у будинку з'явиться домашній телефон – можна буде здійснювати недорогі дзвінки по місту та за його межі.

Але телефон є і недоліком – доведеться платити зайву абонентську плату.

Діючі тарифні плани

У деяких містах підключення по ADSL вже не надається – тут керує оптика.Але загалом технологія житиме ще дуже і дуже довго. У огляді ми розглянемо тарифи Ростелекома для Санкт-Петербурга. Тарифні плани для свого міста ви зможете знайти на офіційному сайті провайдера або на нашому ресурсі (у нас охоплено майже всі великі міста).

Тарифні плани постійно змінюються. Наприклад, розцінки на ADSL у 2016 році були трохи нижче. Сегодня вони піднялися і стали не такими вигідними, як раніше – дається взнаки вплив оптичних каналів, які все більше і більше охоплюють великі та малі російські міста. діють у Ростелекома в Санкт-Петербурзі зараз - всього їх два:

  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек» – базовий тариф з абонентською платою 450 руб/міс, підходить більшості користувачів, які не бажають переплачувати за непотрібні опції.
  • «Ігровий» – створений для любителів онлайн-ігор. Швидкість доступу досягає 11 Мбіт/сек – ігрові клієнти будуть оновлюватись порівняно швидко.Як бонус надаються ігрові опції – це преміум-акаунти, екіпажі та інші ігрові атрибути (ігромани в цьому розбираються). Абонентська плата складає 850 руб/міс. Крім того, Ростелеком хвалився швидшим доступом до ігрових ресурсів.

На кожному тарифі передбачено подарунок – ключ для антивірусної програми, що діє лише один місяць. Надалі ключ можна продовжити за окрему абонплату.

Тарифи пакетного типу

Тарифи ADSL не найвигідніші для сучасних абонентів. Але якщо оптики в будинку немає, доведеться вчитися заощаджувати. Для цього Ростелеком розробив пакетні тарифи. Щоправда, у Санкт-Петербурзі пакетний тариф лише один. Він надає швидкість доступу до 10 Мбіт/сек у поєднанні з послугою Інтерактивне ТБ на 130 каналів. Розмір абонентської плати становить 680 руб/міс. На тарифі передбачено два подарунки – це антивірусний ключ на місяць та послуга «Мультискрин» для телебачення.

Додаткові ціни на телефон

Технологія АДСЛ передбачає використання телефонної лінії. При цьому обійтися без лінії не можна, і за неї доведеться вносити щомісячну абонентську плату. Причому вибирати традиційний тариф з місцевим безлімітом за 465 руб/міс ніхто не примушує.

  • «Комбінований 400» – тарифний план включає 400 хвилин для місцевого спілкування. Розмір щомісячного платежу – 355 руб/міс. Хвилини зверху тарифікуються по 50 копійок.
  • «Комбінований 100» – економний тариф із включеною сотнею хвилин. Розмір абонплати - 255 руб/міс. Хвилини зверху – по 68 копійок.
  • «Вихідний» – напівбезліміт від Ростелекому. Безліміт працює у вихідні та дні державних свят. З понеділка по п'ятницю всі місцеві дзвінки тарифікуються по 62 коп/хв.
  • «Погодинний» - найдешевший тариф з абонентською платою 205 руб/міс. Вартість місцевих дзвінків – 58 коп/хв.

Виберіть останній варіант, якщо ви взагалі не плануєте дзвонити по міському телефону. Разом до абонентської плати за ADSL додадуться 205 руб/міс.

Як тільки у вашому будинку з'явиться можливість підключення по оптичній лінії, відмовтеся від міського телефону. Водночас ви отримаєте вищу швидкість за вигіднішою ціною. Поки що ADSL від Ростелекома залишається єдиним доступним каналом там, де немає технічної можливості провести оптику.