Послуга «Плати

Anonim

Оператор стільникового зв'язку Мегафон почав підключати абонентам послугу «Плати, коли зручно». Вона надає невеликий ліміт, у рамках якого можна піти у мінус. Іншими словами, у абонентів з'являється можливість витратити більше своїх можливостей. Підключення виконується без попиту шляхом відправлення відповідного SMS-повідомлення. Саме це було помічено кількома абонентами, які отримали SMS про підключену послугу.

Короткий опис послуги

Послуга дозволить залишитися на зв'язку при досягненні нульового балансу, адже абонент має своєрідний кредитний ліміт – за аналогією з овердрафтом на кредитних картках. Розмір ліміту залежить:

  • Від використовуваного тарифного плану – ймовірно, що більше абонентська плата, то більше вписувалося розмір лимит;
  • Від часу обслуговування в мережі – послуга доступна абонентам, які обслуговують понад 90 діб з дня укладання договору;
  • Від середньомісячних витрат за останні 3 місяці.

Також на його розмір впливають багато інших показників – оператор їх не розкриває.

Після підключення ліміту абонент може йти в мінус. Мережа призначає день погашення заборгованості, надсилаючи повідомлення кожне 6-те, 21-те та 26-те число місяця. При непогашенні заборгованості 27 числа номер блокується. Щоб не залишитися без зв'язку, необхідно вчасно гасити борг. Тим більше, що послуга надається без абонентської плати та без плати за користування лімітом.

Баланс при користуванні послугою показується у вигляді трьох сум:

  • Особисті кошти абонента;
  • Доступний ліміт;
  • Підсумкова сума.

Перевірка балансу здійснюється традиційною командою 100.

У чому каверза

Ніяких особливих каверз тут немає – Мегафону вигідно, щоб клієнт міг користуватися послугами зв'язку навіть за відсутності коштів. Але є одна умова – абонент має погасити заборгованість до 27 числа кожного місяця. В іншому випадку, номер заблокується до поповнення рахунку. Після погашення заборгованості функцією кредитного ліміту можна буде скористатися ще раз.

Як відключити «Плати, коли зручно»

Відключення здійснюється за допомогою USSD-команди 5501 або через особистий кабінет. 5050. Спосіб відключення вибирається абонентом самостійно виходячи із власних переваг.У разі проблем зателефонуйте на гарячу лінію за номером 0500 або відвідайте з паспортом найближчий офіс обслуговування Мегафону.

Як підключити послугу

Підключення виконується трьома способами:

  • На сайті – вкажіть номер на офіційній сторінці та підтвердіть наміри через SMS;
  • Через особистий кабінет (також можна використовувати мобільний додаток);
  • USSD-командою 5501;
  • SMS-командою – відправте слово «ТАК» (лапки опускаємо) на сервісний номер 5050.

Також можлива активація послуги в офісах. Вартість підключення - 0 рублів. Система автоматично визначить розмір ліміту і надішле його у вигляді SMS – він залежить від давності обслуговування абонента, тарифу, що використовується, і опцій, що використовуються.

Ліміти та обмеження

Ліміт в рамках послуги призначається мережею Мегафону самостійно – вплинути на це неможливо. Щодо обмежень, то оператор обмежує терміни погашення заборгованості – лише до 27 числа. Продовжити цей термін неможливо.

Крім того, підключення послуги автоматично включає обмеження на користування сервісами «Мобільні платежі» та «Мобільний переказ» – при негативному балансі вони не працюють. Пов'язано це з тим, що наданий ліміт не є грошима.

Ліміт не підключається в таких випадках:

  • Абонент користується номером менше 90 діб;
  • Є заборгованість на інших особових рахунках (потрібно погасити);
  • На номері активна послуга «Обіцяний платіж»;
  • До особового рахунку абонента прив'язано кілька рахунків одночасно (в рамках послуги «Єдиний рахунок»).
Ще одна причина - розмір щомісячних витрат за останні місяці склав менше 170 руб.

Як відображається баланс

Послуга надається безкоштовно, але відгуки про неї не райдужні. Щоб дізнатися про претензії абонентів, ми їх аналізували. Виявляється, їм не подобається плутанина у відображенні балансу. Відображається він трьома сумами:

  • Поточний баланс – розмір коштів, що належать абонентам;
  • Доступний ліміт – визначається мережею;
  • Загальний баланс – сума ліміту та поточного балансу.

Щоб прибрати цю плутанину з екрана, відключіть послугу одним із перерахованих вище способів.

Альтернативні способи залишатися на зв'язку

Вартість послуги «Плати коли зручно» – нульова. Але вона не найзручніша – виникає плутанина з балансом.Куди зручніше підключити на номер «Автоплатіж», який автоматично поповнює рахунок на зазначену суму. Поповнення здійснюється при досягненні порогу (мінімального балансу) або за графіком – щоденно, щотижня чи щомісяця. Для налаштування «Автоплатежу» скористайтесь особистим кабінетом Мегафон. Там же можна скасувати всі налаштовані платежі.

Ще одна альтернатива – послуга «Обіцяний платеж». Вона дозволяє взяти у борг у Мегафону на термін від 1 до 3 днів (до 7 днів для VIP-клієнтів). Але вона надається з комісією до 100 руб. за кожний активований платіж. Набагато вигідніше налаштувати «Автоплатіж» або скористатися цією послугою.