Білайн купуватиме абонентів

Anonim

Компанія Вимпелком уклала вигідну угоду з телекомунікаційною компанією Транстелеком, яка підконтрольна РЖД, щодо розширення проекту віртуального оператора фіксованого зв'язку FVNO. Про це журналістам розповіли представники операторів.

Де працює новий оператор

Вже з травня цього року віртуальний оператор почав працювати в окремих районах Красноярська, Ростова та в кількох містах Нижегородської області. Підтримку абонентів забезпечує компанія Вимпелком, а підключення до мережі та її експлуатацію Транстелеком.Представник Білайна зазначає, що запуск віртуальної мережі дозволяє заощаджувати до 70% коштів у порівнянні з подальшим будівництвом власних мереж.

За кожного абонента, що підключився, Вимпелком буде відраховувати Транстелекому певну суму грошей. Вартість цих послуг партнери не афішують.

Під час реалізації спільного проекту кожна з компаній розраховує залучити кілька тисяч нових абонентів. Транстелеком планує значно збільшити продаж послуг та пропонуватиме інтерактивне телебачення, а Білайн залучатиме клієнтів фіксованим та мобільним зв'язком. Представник Білайна повідомив, що абонентам пропонуватимуться тарифні пакети з нещодавно запущеної сімейної лінійки.

Особливості залучення клієнтів

Партнери врахували і можливість переманювання абонентів.Якщо людина перестає користуватися послугами одного оператора і приблизно відразу з'являється у базі іншого, то компанія, яка переманила клієнта, обкладається штрафом, як зазначено у договорі. Суми встановлених штрафів не розкриваються, але їхні партнери називають загороджувальними.

Навіть якщо абонент безпосередньо звернутися до оператора з бажанням перейти до іншого (тільки між Білайн і Транстелеком), то компанія, яка отримала нового абонента, все одно сплачує штраф.

Але партнери розраховують вибудовувати канал продажу так, щоб виключити або мінімізувати відтік клієнтів. Наприклад, менеджери знатимуть своїми каналами, що перетікання між цими двома операторами не заохочується і будуть посилено працювати на залучення клієнтів від інших операторів мобільного зв'язку.

А що у конкурентів

Дочірня компанія Мегафона під назвою Netbynet працює за партнерською програмою FVNO з операторами фіксованого зв'язку в ряді міст, де є покриття.Мегафон планує розширювати зону присутності віртуального оператора, оскільки це дозволить виходити на нові території на дуже взаємовигідних умовах.

В умовах високої конкуренції власникам низки регіональних мереж досить дорого обходиться залучення нових абонентів. Саме тому багато хто з них, швидше за все, погодиться на фіксовану оплату, працюючи на платформі великого оператора моделі FVNO.

На думку експертів, у найближчому майбутньому FVNO може бути поширене значно ширше. Якщо регіональні компанії, що надають зв'язок, у пакеті послуг пропонуватимуть і цікавий контент, то у них зросте потреба у охопленні домогосподарств поза зоною їх покриття. Ось тоді партнерство з локальними мережами буде неминучим.

Схема, за якої мобільним оператором орендується частина комунікаційних мереж з доступом до багатоповерхових будинків, легко реалізується, але вона використовується вкрай рідко.Мережа повинна обов'язково відповідати стандартам якості, а також бути надійною. При цьому весь проект має бути економічно вигідним. Про це розповів представник МТС, правда він не уточнив, чи цей оператор використовує модель FVNO.