Вхідні в Криму на Білайні стали безкоштовними

Anonim

Білайн повністю скасовує плату за вхідні дзвінки. Відмінна новина для тих, хто збирається на відпочинок до Криму та Севастополя – з 29 травня 2019 року всі дзвінки на території півострова стануть безкоштовними, як і по всій країні. Приймайте дзвінки з будь-яких місцевих, російських та міжнародних номерів безкоштовно та безлімітно. Підключати будь-які опції або змінювати тарифи не потрібно – зміни у тарифікації торкнуться всіх тарифних планів.

Зміни набудуть чинності не лише у Криму та Севастополі. Вони діятимуть скрізь, де досі працює національний роумінг – коли телефон реєструється у мережі інших російських мобільних операторів. Завдяки цьому абоненти Білайна зможуть подорожувати по всій країні та приймати виклики, не боячись зайвих списань.

В даний час при обслуговуванні в мережах інших операторів зв'язку діє наступна тарифікація:

  • Всі вхідні виклики – 2, 03 руб/хв (з 29.05.2019 вартість вхідних - 0 рублів);
  • Вихідні на будь-які російські номери (у тому числі на телефони Білайн) - 2, 03 руб/хв;
  • Виклики по регіону перебування (у тому числі на номери Криму та Севастополя) – 2, 03 руб/хв;
  • Вихідні SMS – 2, 03 руб/шт, незалежно від напрямку.
Мобільний інтернет тарифікується за складною схемою - перші 3 Мб обходяться в 2, 03 руб/Мб, далі включається пакет об'ємом 110 Мб за 203, 39 руб. Після вичерпання пакета включається помегабайтна тарифікація до кінця доби - 2, 03 руб/Мб.

Як заощадити на дзвінках у Криму

Існують три способи економії:

  • Придбати місцеву SIM-карту – у Криму та Севастополі працюють кілька мобільних операторів, у тому числі МТС з нумерацією, що належить Краснодарському краю;
  • Скористатися послугами оператора МТС – без жодного роумінгу. Тут зберігаються пакети хвилин, SMS та трафіку. Виняток становлять лише деякі тарифні плани МТС, де для збереження пакетів хвилин підключається опція «Домашній регіон Росія +» з абонентською платою 100 руб/міс;
  • Розмовляти через месенджери, використовуючи підключення до інтернету через публічні точки доступу Wi-Fi – у цьому випадку зв'язок буде абсолютно безкоштовним.

Крім того, в деяких інтернет-джерелах з'явилася інформація про повне скасування національного роумінгу з 1 червня 2019 року. Якщо це дійсно так, абоненти Білайна зможуть повноцінно використовувати пакети хвилин, SMS та інтернет-трафіку, включені на тарифні плани. І це набагато зручніше, ніж купувати місцеві СІМ-карти, користуватися додатковими сімками МТС або публічними точками доступу з не завжди нормальною швидкістю. Та й месенджерами користуються далеко не все, що накладає деякі обмеження на безкоштовні голосові виклики.